מסלול עד שבוע בסופיה ”טיול בבולגריה“

הזמנו טיסות סדירות דרך אתר אל-על הלוך לסופיה ע"י אל-על וחזור מסופיה ע"י החב' הבולגרית. הופתענו גם אנחנו כשהתקשרו מאל-על להודיע על ביטול הטיסה חזרה, גם לטסים מנוסים כמונו לא קרה דבר כזה מעולם... לפיכך נשארנו עם 3 ימים מלאים בבולגריה.

2.10.09- המראה ב-3:50, הגעה לסופיה ב-7:00 (שעה מאוחרת מישראל). חב' ההשכרה רק ב-9:00 פותחות דלפק... ויוצאים לדרך. על כבישA-1 עד לפניה ל-כביש 37 (ממש בפניה יש סניף מקדונלד-לא ידענו מה יחכה לנו אח"כ) פניה לכיוון קופריבישטיצה (Koprivishtitsa) - נחמד לחשוב על כמה עתיקה היא, העיר - לא יצאנו מגדרנו.

היינו מאוד עייפים כי שני לילות ללא שינה, פנינו בכביש 64 לפלובדיב, ממש בפניה עמדו כמה חברה עם סחורת ירקות/פירות טריים - בגרושים - והיה כיף להצטייד כבל אלה. בפלובדיב היתה מוזמנת לינה, מלון "בולגריה" של בסט ווסטרן. למרגלות המלון יש מסעדה מרשת הפי גריל אנד בר-נראה טעים מאוד, אנו בחרנו לאכול במסעדה שממולה, סגנון איטלקי - טעים ומחיר שווה לכל נפש. 3.10.09 - פלובדיב מקסימה, נעים לטייל בעיר העתיקה. בבוקר "הלכנו בה לאיבוד" עד שמצאנו עצמנו שוב במרכז מול המזרקה. ישבנו במסעדה שמול המזרקה לשתות 2קפה+עוגה אחת+2 סנדוויצים בריאים+טיפ, שילמנו 12 לבה (3 ש"ח כל לבה)... טעים ונעים. ביקרנו בבית הכנסת. נמצא ברחוב צאר קלויאן 13 - אם מגיעים מהכביש הראשי הוא מצד ימין Tsar Kaloyan 13.

יש שתי כניסות, אחת מהן הצדדית, צמודה לבניין מגורים וחנות מעדניה. גבאי בית הכנסת גר צמוד עליו, מהכניסה הראשית. אנחנו פגשנו במקרה את הגבאי ברחוב והוא שמח לפתוח לנו ולהסביר על המקום וגם לקבל תרומה קטנה לקופת הצדקה. להבדיל מבית כנסת בסופיה שהיה סגור ולא הסכימו לתת להיכנס. הוא התגאה בסוכה שלהם וסיפר על חיי הקהילה בפלובדיב. מס' הטלפון שלו שמור אצלי למי שירצה. 

לקראת 13:00 החלטנו לעזוב את העיר, מכיוון שירד גשם בלילה חששנו,אך עם זאת יצאנו בכביש מס' דרומה 86 למנזר השני בגודלו בבולגריה: באצ'קבו (Bachcovo), מרחק 10 ק"מ מפלובדיב. הקטע המרגש ביותר בעיני - בשער הכניסה למנזר מימין שימו לב לשלט אודות הנזירם הקבורים במתחם - הם סייעו ליהודי בולגריה בעת מלחמת העולם השניה. אח"כ ממשיכים עם 86 עד הפניה לכיוון שירוקה לקה לכביש ללא שם.מהרגע שפונים ימינה ב-Asenovgrad הטבע מדהים, כל הנסיעה היא בערוץ נחל מדהים וזה ליווה אותנו עד החשכה.

אח"כ התחיל הגשם שלא ויתר וירד כל הדרך. לצערנו נשאר לנו עוד יום והלילה הוזמן בסופיה. צריך עוד לילה אחד לפחות (לקצובים בזמן). לצערנו לא נהננו מהמסלול בשל גשם כבד, שדרש דריכות ונהיגה זהירה בכל פיתולי הדרך. עם זאת אני רוצה להמליץ על המסלול מ- Dospat עד Pestera -כבש 37. יש בו המון אגמים לאורך הדרך שאנו לא יכולנו להנות מהם! בשל הגשם הכבד והחשכה שירדה. הכביש מפותל מאוד (הוא היה מפותל מאז עזיבת המנזר ועד Pestera). כמובן שהגענו סחוטים למלון קמפינסקי בסופיה. שימו לב: ה-GPS (עם תוכנה חדשה שנקנתה השבוע) נתן הוראה שמאלה ולצד הדרך (ערב גשום מאוד). יש שילוט בחוץ ישר בלבד. ראו הוזהרתם - קשה לחשוב על מיקום של שלט מימין כשפונים שמאלה ללא סימון על הכביש.

אחרי החוויות הקשות נשארנו לאכול במלון והם שחטו במחירים שלהם. נכון ש-300 ש"ח זה סכום סביר לארוחת ערב בבית מלון מכובד, אך בסופיה זה נשמע מוגזם לכל הדעות!

5.10.09 - סיבוב בסופיה - עיר חמודה. לא ציפיתי לכלום, על פי מה שקראתי באתרים שונים. אפשר להנות ממנה כמה שעות נחמדות בשווקים, מונומנטים עתיקים ובית הכנסת. הוא היה סגור בשל חו"ל המועד סוכות, למרות מה שכתוב באתרים שונים. בשילוט רשום שהוא פתוח גם בימי ראשון מ-10:00-14:00. ב-14:00 החלטנו לצאת למנזר רילה, הוא יפה יותר מכל מה שראינו בתמונות בכל האתרים וממש חובה לבקר בו. גם הדרך המובילה אליו שווה בהחלט את הנסיעה. בדרך למנזר עצרנו לצד הדרך ואכלנו קבב+מרק טארטר+סלט יווני+לחם+שתיה ושילמנו 14 לבה כולל הטיפ (X3 ש"ח). לקראת ערב נסענו לעיר Blagoevgrad, היא באמת מלאה בתי קפה וברים, ממנה חזרנו למלון ולמחרת טיסת אל-על הביתה. עיפים אך מרוצים.

לכל המידע על סופיה בולגריה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לסופיה

אטרקציות בסופיה

מלונות ומקומות לינה בסופיה

מדריכים ונותני שירות בסופיה

נהגים בסופיה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 15 שעות
אחרי השעיית flydubai: לישראלים יש דרך חדשה להגיע לתאילנד לאייטם המלא
אחרי השעיית flydubai: לישראלים יש דרך חדשה להגיע לתאילנד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 17 שעות
המל"ל באזהרה לישראלים בחו"ל: סיכון מוגבר לנסיונות פיגוע ביום השנה ל-7 באוקטובר לאייטם המלא
המל"ל באזהרה לישראלים בחו"ל: סיכון מוגבר לנסיונות פיגוע ביום השנה ל-7 באוקטובר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 19 שעות
תקועים בדובאי: טיסות החילוץ הישראליות בוטלו ברגע האחרון לאייטם המלא
תקועים בדובאי: טיסות החילוץ הישראליות בוטלו ברגע האחרון
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לונלי פלנט סימנה את היעדים של 2027 – אלה 5 המקומות שתפסו לנו את העין לאייטם המלא
לונלי פלנט סימנה את היעדים של 2027 – אלה 5 המקומות שתפסו לנו את העין
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לנחות בלב הרי ההימלאיה: קו טיסות ישיר ליעד חדש ואקזוטי במזרח לאייטם המלא
לנחות בלב הרי ההימלאיה: קו טיסות ישיר ליעד חדש ואקזוטי במזרח
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
השאירה אבק לטוקיו: העיר האהובה על הישראלים נבחרה לטובה ביותר בעולם לחופשה לאייטם המלא
השאירה אבק לטוקיו: העיר האהובה על הישראלים נבחרה לטובה ביותר בעולם לחופשה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
מחקר חדש חושף: אלו המדינות הכי ידידותיות לנוודים דיגיטליים לאייטם המלא
מחקר חדש חושף: אלו המדינות הכי ידידותיות לנוודים דיגיטליים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
היעד של השנה: זה המקום שכבש את המטיילים בשנת 2026 לאייטם המלא
היעד של השנה: זה המקום שכבש את המטיילים בשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בדרך לפשיטת רגל? חברת התעופה האירופית צפויה לפטר כרבע מהעובדים שלה לאייטם המלא
בדרך לפשיטת רגל? חברת התעופה האירופית צפויה לפטר כרבע מהעובדים שלה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא תאילנד ולא יפן: זו המדינה שנבחרה ליעד המוביל באסיה לשנת 2026 לאייטם המלא
לא תאילנד ולא יפן: זו המדינה שנבחרה ליעד המוביל באסיה לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לפני שכולם מגיעים: 5 היעדים שמסתמנים כלהיטי התיירות של 2027 לאייטם המלא
לפני שכולם מגיעים: 5 היעדים שמסתמנים כלהיטי התיירות של 2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בהשקעה של מיליונים: בריטיש משנה את חוויית הטיסה במטוס הענק - גם במחלקת התיירים לאייטם המלא
בהשקעה של מיליונים: בריטיש משנה את חוויית הטיסה במטוס הענק - גם במחלקת התיירים
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל