מסלול עד שבוע בפרובאנס ”קניון ורדון“
היום הראשון:
יצאנו בבוקר מהצימר שלנו בריביירה הצרפתית בעיירה CAGNES sur MER, לכיוון העיירה GRASSE, בחרנו בפרמפומריה של Fragonard, סיור נחמד של ייצור בשמים וסבונים. המשכנו לקניון ורדון דרך העיירה Castellane, לעצירה הראשונה שלנו בחניון Pont Sublime, הליכה קצרה מהחניון לתצפית.
חזרנו 2 ק”מ אחורה וירדנו לכביש ללא מוצא D23A שסופו מתחיל מסלול Sentier Martel, מסלול לא מעגלי של 6-7 שעות אם עושים את כולו, אנחנו הלכנו כחצי שעה עד לנקודת tours de Trescaïre וחזרה, כולל פיקניק באמצע (להביא מצרכים.), ההליכה לא קשה, השביל מתחיל על גדות הנהר, נכנס לתוך מנהרות חשוכות עם תצפיות נחמדות (חובה פנס).
חזרנו לצומת חניון Pont Sublime שממנו ניתן לעלות לכפר Rougon (שני ק”מ) לתצפית נהדרת גם על הקניון וגם על מעלה הכפר שיושב בין הסלעים – מומלץ מאוד.
התחנה הבאה זה כביש טבעתי שמתפצל מהכביש הראשי שמאלה (D23) שכולל תצפיות מסודרות של הקניון, מאוד מומלץ לעצור בעיקר בתצפיות הראשונות ובסוף לכיוון מנהרות הגדה הדרומית עם החלונות המרובעים.
המשך נסיעה עד שרואים את אגם Lac de Sainte-Croix, ועולים לכפר Moustiers Sainte Marie, הכפר מקסים, עם הרבה מסעדות נחמדות, נופים וחנויות קטנות.
ירדנו חזרה לאגם, קצת לפני הגשר ניתן לחנות הרכב בחניון עפר ולצלם מהגשר לשני הצדדים – צד אחד האגם והצד השני הקניון, המשכנו לכיוון העיירה Les Salles-sur-Verdon שם לקחנו חדר במלון Auberge des Salles עם הנוף המשגע של האגם וגישה נוחה לגדות האגם ולמרכז המסעדות בכפר.
היום השני:
בלילה ישנו בלילה בכפר Les Salles-sur-Verdon לגדות האגם, במלון Auberge des Salles, את ארוחת הבוקר קנינו במכולת ובבלונג'רי שבעיירה ואכלנו על המרפסת בחדר שצופה על האגם, חוויה מומלצת.
בחרנו לעשות שייט בסירת פדלים מנקודתL'etoileשהכי קרובה לכניסה לקניון, צמוד לגשר –מאוד מומלץ.
חזרה דרך הגדה הדרומית לאזור ניס, אין הרבה נקודות עצירה מעניינות, שווה להתעכב בכפר Aiguinesלתצפית יפה על האגם ולגשר Pont de l`Artubyשממנו קופצים באנג'י.
הכביש לא קל לנהיגה, מפותל מאוד ואם מרגישים מיצוי תצפיות שווה לשקול לחזור מהאגם בדרך אחרת.
המקום מאוד יפה ומאוד מומלץ למי שאוהב טבע.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל