מסלול בן שבוע-שבועיים בסרי לנקה ”טיול עצמאי בסרי לנקה 12 יום - אפריל 2010 “

טיילנו 12 יום בסרי לנקה אני עם הבת שלי בת 12 וחצי – מקום מקסים ומדהים. שערים: 1 דולר שווה 114 רופי (30 רופי שוים 1 שקל). 

נסיעה מירדן - הטיסה הייתה מירדן יש לקחת בחשבון עלויות נוספות: מס נמל - 98 שקל, ויזה 5 דינר ביציאה מהארץ ו- 10 דינר בטיסה חזרה לירדן, תחנת מוניות מוסדרת נמצאת בגבול שיחח חוסיין ובנמל התעופה מחיר קבוע – 50 דינר לכל כיוון (בחזרה עוד 2 דינר עבור מונית שמביאה לתוך הגבול). 

הגבול יכול לעבור מהר ויכול להיות מאוד איטי. יש אוטובוס שמקשר בן הצד הישראלי לצד הירדני (1 דינר) ולנו בחזרה לקח מעל שעה עד שהאוטובוס הגיע. דינרים כדאי לרכוש בארץ כי השערים במעברים הם גרועים.

המסלול: אנחנו לא היינו סגורים על מסלול ודי זרמנו בעיקר לפי המלצות מאנשים שפגשנו ומהמלצות שלקחנו מהאתר. ההמלצות של אתר המטייל מאוד עזרו לנו. הטיול שלנו מראש לא התמקד במקדשים אלא בעיקר בנופים, כפרים וחופים.

קנדי- היינו במלון Forest Glen החדרים די בסיסיים ובמרחק של כ- 7 דקות מהעיר אבל הנוף מסביב מקסים, בעלת המקום מאוד נחמדה. הדרך מהמלון לעיר יפה יער טרופי עם קופים מסביב. יש לסגור חלונות בחדרים כי מסביב יש הרבה קופים. המחיר כולל ארוחת בוקר – 2500 רופי. המלון מומלץ.

ביקרנו בבית היתומים לפילים ב- Pinawalla, כשעה וחצי טוק טוק מקנדי 1700 רופי וכניסה של 2000 רופי למבוגר ו-1000 רופי לילד, אפשר בקלות לוותר על החוויה. אין מופע אלא סתם פילים שמסתובבים שם. 

מקנדי המשכנו לאלה – אוטובוסים ישירים יש כ- 2 ביום ולכן יש לברר מראש בתחנת אוטובוס הסמוכה לתחנת הרכבת. הרכבת מקנדי לאלה היא במסלול ארוך ואיטית לוקחת כ- 7 וחצי שעות. אנחנו לקחנו מיניבוס שיוצא כל חצי שעה לנאורה אליה (ויתרנו על שהייה שם) ומשם לקחנו טוק טוק לתחנת רכבת הנצאת כ-9 ק"מ מנאורה אליה ועלינו על הרכבת לאלה. החוויה מדהימה בפני עצמה, הרכבת הייתה מלאה וישבנו על דלת היציאה מול הנופים, הדרך בין נאורה אליה לאלה מקסימה.

אלה- אלה זה כפר קטן ומקסים, מלונות יש לרוב, אנחנו היינו במלון Hollyday Inn Ella - מלון מטופח ויפה על השביל הראשי. המחיר 2000 רופי לחדר מעולה (בקומה השנייה), ללא ארוחת בוקר וויכוח אם כולל 10% מס ואינטרנט. לבעל המלון יש גם מלון בסגנון אתגרי ליד ה-Ella Adventure Park אנחנו לא היינו שם כי בגשמים זה לא פועל. 

אלה זה כפר מקסים – אנחנו טיילנו לאדם פיק הקטן כשעה הליכה מאלה ולמפלי רוואנה הנמצאים 6 ק"מ הליכה על הכביש הראשי ל-Wellawaya, כך שעם מתעייפים יש אוטובוס או טוק טוק שעוברים כל הזמן. המפלים בהחלט יפים ואפשר גם לטבול בהם. אוטובוסים מאלה לכיוון החופים ל- Matara יש כל הזמן כ- 5 שעות נסיעה לחופים.

חופים – סרי לנקה זה לא תאילנד, מעט מאוד חופים הם באמת טובים וכדאי טוב לבחור מקום כי רוב החופים הם מלוכלכים ובנויים העיקר למקומיים. אנחנו הלכנו אחרי המלצה מעולה מהאתר והגענו לחוף

Mirissa, כ- 10 דקות ו-500 רופי מ- Matara, חוף מקסים, נקי ומאוד יפה. מזכיר את חופי תאילנד אבל פחות המוני. אנחנו היינו ב- Paradise Club Inn מקום מקסים אבל יקר, בונגלו לא ממוזג עולה 40 דולר וחדר ממוזג 70 דולר, לא מחירים של סרי לנקה. עם זאת במרחק 2 דקות הליכה על החוף לכיוון דרום יש גסט האוסים נהדרים במחיר של 2500 רופי לחדר ממוזג (ובקיץ כדאי חדר ממוזג) ו- 1500-2000 רופי לחדר לא ממוזג.

Mt. Levina – לכאן מגיעים לפני טיסה , חוף מקומי עם מסעדות על החוף , לא הכי נקי אבל מקום נחמד להעביר את היום האחרון. במקום יש מלון אחד מפואר (Mt. Levina Hotel) ומי שרוצה להתפנק יכול ב- 600 רופי לאדם לקנות כרטיס לבריכה המפנקת של המלון שמשקיפה על רצועת החוף עד קולומבו. במקום יש אין סוף גסט האוסים. מחיר טוק טוק לשדה תעופה 1600-2000 רופי (שעה וחצי). 

נסיעות: אוטבוסים מקומיים, מיניבוסים ורכבות – האוטבוסים המקומיים הם ברמה בסיסית ואיטיים מאוד במספר יעדים יש מיניבוסים ממוזגים שהם קצת יותר נוחים. הרכבת זו חוויה שאפילו לבוגרי הודו יקח זמן להתרגל, קשה מאוד למצוא מקומות (אלא אם אתה נוסע במחלקה ראשונה וגם אז צריך להזמין מראש) – עם זאת נסיעה בתחבורה ציבורית היא פשוטה וזמינה וחוויה מומלצת

מחירים: בחלק מהמקומות יש מס שנע בין 10% ל- 22%, כדאי לסגור מראש אם מחיר המלון הוא כולל המס. לגבי אינטרנט בדרך כלל הוא חופשי, כדאי רק לוודא מראש.

מזג אויר: העונה בין נובמבר לפברואר היא יותר קרירה, אנחנו היינו באפריל, מזג אוויר טוב בהרים אבל צריך לקחת בחשבון שלכל מקום יש להצטייד במטרייה כי מהצהריים בחלק מהימים מתחיל גשם טרופי שיכול להימשך כמה שעות. בחופים נעים מאוד, מי הים חמים אבל מומלץ לקחת בחופים חדר ממוזג.

לכל המידע על סרי לנקה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לסרי לנקה

אטרקציות בסרי לנקה

מלונות ומקומות לינה בסרי לנקה

מדריכים ונותני שירות בסרי לנקה

נהגים בסרי לנקה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעתיים
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה לאייטם המלא
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל