מסלול בן שבוע-שבועיים באמסטרדם ”מסלול טיול להולנד קיץ 2009“

הטיול שלנו להולנד, יולי 2009, הורים + 2 בנות 3.5 ו- 1.5:

יום ב` - טיסה להולנד בשעה, 14:00 נחיתה בבריסל בשעה 18:00. רכב שכור מחברת אופרן ונסיעה לכפר הנופש Miggelberg בהולנד של חברת Landal.

יום ג` - המוזיאון הפתוח, אתר מקסים ומתאים בעיקר לילדים קטנים. הבנות נהנו מאוד מתחנת הרוח עם הכביסה, הן כיבסו בידיים בדים. רכבו על אופניים קטנים, שם גם אכלנו פנקקים מעולים בבית קפה. חלבו פרות, ראו כיצד אורגים בדים, כמובן שנסענו ברכבת שעוברת בפארק שהיא חוויה בפני עצמה.

יום ד` - אפטלינג: המלצה: הפארק רשמית נפתח בשעה 10:00 אבל השערים נפתחים כבר בשעה 9:00. אנחנו קנינו כרטיסים דרך אתר האינטרנט והגענו בשעה 9:00. בשעה זו החנות של הפארק פתוחה וכמו כן ניתן להסתובב בפארק. מאחר והגענו מוקדם חנינו קרוב ולא עמדנו כלל בתורים לכניסה (בניגוד למה שקראתי על התורים הארוכים בכניסה גם לכרטיסים וגם לחניה) ואני ממליצה על כך בחום. אכלנו ארוחת בוקר בפארק ונהננו כל היום. הפארק מתאים גם לילדים קטנים.

יום ה` - חיטהורן, שכרנו סירה אצל מייק מול בית מספר 27, עשינו סיבוב ארוך של 3 שעות לאגם ואחר כך גם לטבע. היה מעולה. מומלץ מאוד להביא ארוחת בוקר ולאכול על הסירה כמונו על האי באגם. אחה``צ בילינו בבריכה בפארק.

יום ו` - אמסטרדם, יצאנו מוקדם וחנינו בחניון ליד כיכר דאם, טיילנו יום שלם, אכלנו ב``הארד רוק`` היה טעים וגם מיוחד, טיילנו בכל העיר וגם עשינו קניות ב- H&M ו- C&A בשני המקומות היה זול כי בשלב זה של השנה הם מחסלים את הקיץ.

יום ש` - גן החיות בורחר: היה נחמד, בניגוד למה שרשום פה אנחנו לא נפלנו מהרגלים מגן החיות, בכל האזורים המיוחדים כמו האזור הטרופי, אזור המדבר אין הרבה חיות, המקום יפה אבל באנו לראות חיות. עולם הים נחמד אבל ראינו אקווריומים מרשימים יותר. בסה``כ יפה מאוד אבל לא להתעלף.

יום א` - התכנון המקורי היה הולה הופה אבל דובר על גשם אז שינינו יום קודם את התוכניות. נסענו לרכבת הקיטור. הרכבת יוצאת מהעירה הורן (צפונית לאמסטרדם) לכיוון מדמבליק וכאן המקום לעדכן את הספר של יונית: הרכבת נוסעת שעה ועשרים (ולא שעתיים כמו שרשום בספר), הנסיעה מקסימה ויש 2 עצירות קצרות בדרך, הבנות נהנו מאוד מהרכבת ובגלל שהיא נוסעת יחסית לאט אפשר ליהנות מהנוף. ירדנו במדמבליק והלכנו למוזיאון האפיה (כרטיסים ניתן לקנות באותו מקום שבו קונים את הכרטיס לרכבת). אח``כ נסענו בסירה לאינקהאוזן (כרטיסים רוכשים ברכבת הקיטור). גם זו חוויה. סירה גדולה ומקסימה הפלגה של שעה ועשרים, אנחנו עשינו טעות ולא הקשבנו לכך שצריך לרדת בתחנה הראשונה בכדי ללכת למוזיאון הפתוח והמשכנו עד לתחנה השנייה שהיא בעיירה אינקהאוזן אבל לא נורא, אכלנו בעיירה צהריים ואח``כ טיילנו שם והיה מקסים. משם חזרה להורן ברכבת מהירה 20 דקות לרכב. משם נסענו לכפר דייגים שם טיילנו הצטלמנו עם תלבושות הולנדיות וכמובן אכלנו טוב.

יום ב` - פארק הולה הופה. נכנסנו עם האוטו לתוך הפארק, כניסה עם רכב עולה 6 יורו וזה כדאי כי אחרת המסלול הוא 24 ק``מ, כניסה לאדם 7 יורו (הילדות לא שילמו. מתחת לגיל 4 לא משלמים בכל הולנד). לנו הספיק המסלול של 10 ק``מ שהיה מקסים ומיוחד מאוד.

 

לכל המידע על אמסטרדם הולנד
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאמסטרדם

אטרקציות באמסטרדם

מלונות ומקומות לינה באמסטרדם

מדריכים ונותני שירות באמסטרדם

נהגים באמסטרדם

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 7 שעות
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ לאייטם המלא
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 12 שעות
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל