מסלול עד שבוע בברצלונה ”ברצלונה וקוסטה ברווה“

בשונה ממקומות אחרים, בנסיעה לברצלונה אין צורך בהכנה ארוכה. העיר קלה להתמצאות ונוח לטייל בה. להלן מס' טיפים שנראים לי חשובים/מעניינים למבקרים בעיר מעבר למקומות והדברים הרגילים: • בכיכר קטלוניה, כמעט בגדר חובה לעלות לבית הקפה/מסעדה שבקומה האחרונה של בית הכל בו El Corte Inglés (בפינה המערבית של הכיכר). מומלץ להגיע לשם בבוקר. אם רוצים לשבת לתצפית ליד החלון – מחייבים לקנות שם. בבוקר מספיק כוס קפה ורצוי עם עוגה בעוד שבצהרים מחייבים ארוחה (אלא אם זה התכנון, רק שזו לא המסעדה האולטימטיבית בברצלונה).

• אחרי שצועדים בשדרות רמבלה לכיוון הנמל, ממש כדאי לתכנן את המסלול כך שבאמצע הנמל תיקחו את הרכבל להר היהודים (מונז'ואיק Montjuic). ראשית, זו חוויה והתצפית על העיר והנמל בתחנה של הרכבל היא מהמהת. שנית, זו דרך שונה ולא שיגרתית לטייל באזור. בהתאם לתכנון שלכם, מה שתרצו להספיק לראות ולבקר בהר (הכפר האולימפי, המבצר, פואבלו אספניול וכדומה) תדעו באיזו שעה להגיע לרכבל. הרעיון העיקרי הוא שתספיקו בסוף הסיור בהר להגיע למוזיאון האומנות של קטלוניה (Museo Nacional de Arte de Cataluña) כחצי שעה לפני שמתחיל פסטיבל המזרקות בכיכר למרגלות המוזיאון המלווה באורות ומוסיקה (בדר"כ בשעה 21:00).

• למרות המרחק, לא לוותר על הגעה לטיבידבו (Tibidabo). במקום כנסייה מאד יפה ולונה פארק קטן (אך מעניין), אבל התצפית על העיר שווה את כל הנסיעה. מומלץ לשלב את הנסיעה לשם לאחר ביקור בפארק גואל, אפשר לקחת אוטובוס (לשאול במרכז מידע של הפארק) עד הכיכר של התחנה הסופית של קו מטרו L7 (Av. Tibidabo), משם ממשיכים בחשמלית (ושהיא לא עובדת, אוטובוס מיוחד נוסע בקו שלה במקומה) עד קרונית הפוניקולר (Funicular) שמעלה אתכם לפסגת ההר. • לא חובה לקחת את האוטובוסים של התיירים (אדום וכחול), חלק גדול מהמקומות המעניינים נמצא במרכז העיר ואין כמו טיול רגלי, למקומות המרוחקים אפשר לקחת מטרו, זה ברור וקל לשימוש. במרכז העיר (אזור 1) עדיף לקנות כרטיס של 10 נסיעות.

• ברצלונה מתקשרת בדרך כלל עם קוסטה ברווה. אם בוחרים ללון באחת העיירות לאורך החוף בקוסטה ברווה, כדאי לבחור בעיירות שקו מספר 1 של הרכבת (להבדיל מקו 1 של המטרו) עובר באזור שלהן ושאין צורך בעוד אוטובוס בנוסף ע"מ להגיע מהמלון לרכבת. קו 1 עובר לאורך החוף, מגיע למרכז ברצלונה (כולל כיכר קטלוניה) ומגיע אף עד שדה התעופה. לשים לב, שהרכבת האחרונה יוצאת מברצלונה באזור 22:30 ולא מומלץ לפספס אותה כי הנסיעה במונית יקרה מאד. הנסיעה אורכת כ-45 דקות עד שעה מקוסטה ברווה עד למרכז ברצלונה. עדיף לקנות כרטיס יומי שטוב גם לנסיעה במטרו בתוך ברצלונה.

• שווה גם לשכור רכב, אפילו ליום אחד ולו רק כדי לעבור את הקטע המדהים בין טוסה דר מאר (Tossa de Mar) לסנט פיליו (Sant Feliu de Guíxols), הנסיעה לאורך המצוקים נחשבת בעיני כאחד הקטעים היפים שנסעתי בהם. לקח לנו כשעתיים לעבור את עשרים הק"מ (לערך) ביניהם. כל רגע עצרנו (גם היכן שאין בדיוק מפרץ חניה) להביט על הנוף המדהים. כמובן שעדיף במזג אוויר נוח.

לכל המידע על ברצלונה ספרד
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לברצלונה

אטרקציות בברצלונה

מלונות ומקומות לינה בברצלונה

מדריכים ונותני שירות בברצלונה

נהגים בברצלונה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
67 אלף ישראלים צפויים לטוס לארץ במיוחד כדי להצביע בבחירות לאייטם המלא
67  אלף ישראלים צפויים לטוס לארץ במיוחד כדי להצביע בבחירות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
שלא תפספסו את הטיסה: ההודעה החשובה של נתב"ג לקראת המעבר לשעון חורף לאייטם המלא
שלא תפספסו את הטיסה: ההודעה החשובה של נתב"ג לקראת המעבר לשעון חורף
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא פריז ולא לונדון: 10 הערים הכי מומלצות לטיול ראשון בחו"ל לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: 10 הערים הכי מומלצות לטיול ראשון בחו"ל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
רגע לפני הכריסמס: חברת הבת של אל על מתגברת את הטיסות ליעד האירופי האהוב לאייטם המלא
רגע לפני הכריסמס: חברת הבת של אל על מתגברת את הטיסות ליעד האירופי האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
טסים עם אייר חיפה? מעכשיו תוכלו לשלם גם בדרך נוספת לאייטם המלא
טסים עם אייר חיפה? מעכשיו תוכלו לשלם גם בדרך נוספת
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אנחנו מטיילים והם מרוויחים: זוהי מעצמת התיירות שעושה עלינו הכי הרבה כסף לאייטם המלא
אנחנו מטיילים והם מרוויחים: זוהי מעצמת התיירות שעושה עלינו הכי הרבה כסף
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק רומא: 10 היעדים הכי קסומים לחגיגת כריסמס באיטליה לאייטם המלא
לא רק רומא: 10 היעדים הכי קסומים לחגיגת כריסמס באיטליה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-16 אירו ליום: 5 אתרי סקי זולים באירופה לחורף 2027 לאייטם המלא
החל מ-16 אירו ליום: 5 אתרי סקי זולים באירופה לחורף 2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
25 יעדים, 6 יבשות: נשיונל ג'יאוגרפיק חושף את היעדים המומלצים ל-2027 לאייטם המלא
25 יעדים, 6 יבשות: נשיונל ג'יאוגרפיק חושף את היעדים המומלצים ל-2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בהנחיית גורמי הביטחון: ארקיע עוצרת את הטיסות למרקש לאייטם המלא
בהנחיית גורמי הביטחון: ארקיע עוצרת את הטיסות למרקש
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לילה מתחת לאפס: מלונות הקרח והשלג המיוחדים של אירופה לאייטם המלא
לילה מתחת לאפס: מלונות הקרח והשלג המיוחדים של אירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
מהומות בצרפת: האם בטוח לטייל בפריז בזמן ההפגנות? לאייטם המלא
מהומות בצרפת: האם בטוח לטייל בפריז בזמן ההפגנות?
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל