מגיעים לסיוארד
סיוארד (Seward) היא נקודת הקצה של הכביש הראשי שנקרא Seward Highway. הכביש שיוצא מאנקוראג` ומשיק בחלקו הצפוני ל-Turnagain Arm מספק מראות נוף מהממים ביופים ובהחלט מומלץ לנסוע בו. לאורך הכביש יש מספר נקודות עצירה שמומלץ לעצור בהן ולצלם.
הנקודות הבולטות הן:
Windy Point, Beluga Point ו-Bird Point. נקודת העצירה הבאה היא בשמורה Alaska Wildlife Conservation Center בה ניתן לראות במרוכז את כל עולם החי של אלסקה. בשמורה שממוקמת כ-80 מייל מאנקוראג` ניתן לראות דובים (חומים ושחורים), קאריבו, אלק, מוס, ביזונים וכמובן הציפור הלאומית של אלסקה ה-Bald Eagle). כתובת השמורה: Mile 79 Seward Highway, טלפון: 907-783-2025, אתר אינטרנט: www.alaskawildlife.org. השמורה פתוחה בין השעות 08:00 בבוקר ועד 19:30.
מרחק קטן אחרי השמורה ממוקמת הפנייה ל- Whittier. בסמוך לפנייה ממוקם אגם Portage שנוצר מקרחון הנושא אותו שם. בסמוך יש מרכז מבקרים שהוא השריד מישוב שמנה בין 50 ל-100 תושבים ונהרס בעקבות ההצפה שנוצרה בעקבות רעש האדמה בשנת 1964. בעבר היה ניתן לתצפת על הקרחון ממרכז המבקרים Begich Boggs, אך עקב נסיגתו של הקרחון היום ניתן לצפות בו רק אם משייטים באגם. אלה שאמורים לעלות על אוניות הקרוז חייבים לעשות דרך זו בדרכם למעגן, אך גם לאלה שלא אמורים לשוט באניות הקרוז מומלץ לבחור בדרך זו. הדרך קצרה, אך הנסיעה עשויה להימשך למעלה משעה וזאת כיוון שחלקה הגדול של הדרך מתבצע במנהרה חד מסלולית (Anton Anderson Memorial Tunnel), שמשרתת את הרכבים ואת הרכבת בשני הכיוונים, מה שמחייב תיאום רב בהקצאת זמני הנסיעה לשני סוגי התחבורה ולשני הכיוונים (התנועה לויטיאר מתבצעת מדי 60 דקות במחצית השעה והתנועה בכיוון ההפוך בכל שעה שלמה).
לתחילת הכתבה
ממשיכים לכיוון Whittier
כשיוצאים מהמנהרה ניתן להביט אחורה ולראות מפל מים מרשים. המקום - Whittier - הוא מקום קטן שמשמש בעיקר כמעגן שבו חונות מרבית ספינות הקרוז שמשייטות לאורך החוף הדרום מזרחי של אלסקה. זוהי נקודת הסיום במסלול השיוט שלהן בנתיב צפונה ונקודת ההתחלה במסלול שפונה דרומה. ויטיאר היא עיירה קטנה שמוקפת על ידי הרים וקרחונים מצד אחד כשמהצד השני סוגר עליה הים. כלכלתה מבוססת על המעגן, שמשמש את אוניות הקרוז הגדולות, ספינות קטנות יותר שמשמשות לשיוטים של מספר שעות, ספינות דייג וספינות של משמר החופים. סביב המזחים הוקמו שירותים שונים כולל שירותי לינה והסעדה.
לאחר שמתרשמים מהאופרציה ומהגודל המרשים של ספינת הקרוז מסתובבים וממתינים לתור הנסיעה במנהרה בכיוון ההפוך. בצומת עם כביש Seward Highway פונים שמאלה (דרומה) לכיוון Seward. מכאן ממשיכים בכביש מספר 1 כ-60 מייל ואז פונים לכביש מספר 9 ומשלימים 37 מייל עד שנכנסים ל- Seward. בשלב ראשון מתמקמים במלון. מרבית המלונות מרוכזים בדאונטאון הקטן שניתן לגמאו בהליכה (רובם בשדרה הרביעית או בשדרה החמישית). ניתן למצוא כאן בתי מלון של רשתות כמו: הולידיי אין אקספרס ובסט וסטרן, לצד בתי מלון קטנים כמו: מארינה, מורפי, סיוארד או Van Gilder. אלה שמגיעים עם רכב יוכלו לבחור במלון שנמצא סמוך לכניסה לסיוארד, מלון Seward Windsong Lodge בכביש שמוליך לקרחון Exit. המלון הבנוי עץ מציע שלושה סוגי חדרים והאוירה שהוא משרה מעט יותר מיוחדת מזו שמאפיינת את המלונות שבדאונטאון. הכתובת: Mile 0.5 Exit Glacier Road . טלפון: 907-224-7116, או 907-224-7118. אתר אינטרנט: www.sewardsindsong.com.
לתחילת הכתבה
הפלגה בפארק Kenai
לאחר שמתמקמים במלון מומלץ להזמין שייט לפיורדים של פארק Kenai. לאחר שהושלמו הסידורים הלוגיסטים ניתן לנצל את שעות אחר הצהריים המאוחרות לבקר ב-Alaska Sealife Center. המבנה החדשני בולט בנוף של העיירה, שרחובה הראשי שמוביל אליו מזכיר לא מעט את המערב הפרוע. הצד האחורי שלו פונה אל המפרץ. בתוך המבנה אקוואריום ענק ובנוסף יש פאביליונים שבהם ניתן לראות כלבי ים, אריות ים ועופות ים שחלקם מפגין כישורי צלילה.
האטרקציה המרכזית כאן היא ההפלגה לפיורדים של פארק Kenai שיוצאת מהמעגן. המעגן משרת בדרך כלל ספינות קטנות (מעגן נוסף שממוקם מול שדה התעופה ברחוב Port Avenue משמש לעגינה של אניות קרוז של חברת רויאל קאריביאן). ניתן לבחור בין מסלול שנמשך כ-3 שעות והוא מוגבל למפרץ שנקרא Resurrection Bay לבין מסלול שנמשך כ-6 שעות שבנוסף ל- Resurrection Bay, כולל גם הצצה בחופו של האי Fox ובחופו המסולע של האי Chiswell שעליו רובצים ונהנים מקרני החמה אריות ים.
המסלול מסתיים בקצהו של הפיורד המקביל שנקרא Aialik Bay. מומלץ לבחור במסלול הארוך יותר, שנעשה כיוון הוא מסתיים בהתייצבות של הספינה מול קרחון Aialik ומאפשר צפייה בתופעה המקסימה של נפילת גושי קרח מהקרחון לתוך המים ויצירת גושי קרח הצפים במים (נקראים: Iceberg). במהלך השייט נחשפים לעולם היונקים הימיים ולעופות רבים שמקננים ברכסים שנופלים לתוך המים. קשה להחמיץ את לוויתני ה-Orca שמזנקים מהמים כל מספר דקות ואת אריות הים המשתזפים להנאתם על הסלעים. במסלול הארוך מוצעת גם ארוחה קלה שמתבססת על סלמון.
הטיולים הנ"ל נעשים במסגרת שתי חברות:
Kenai Fjords Tours שבכתובת: 1304 4th Avenue, טלפון: 907-224-8068
Major Marine Tours שבכתובת: 411 West 4th Avenue, טלפון: 907-274-7300 או 800-764-7300. אתר אינטרנט: www.majormarine.com
בסמוך לכניסה לסיוארד, כשבאים מצפון (3 מייל צפונית לאקוואריום), יש פנייה מערבה לכביש שנקרא Exit Glacier Road או לחילופין Herman Leirer Road. כביש זה מוליך לקרחון שנקרא Exit שהוא נגיש יחסית לאחרים. קרחון זה הוא חלק משדה קרח ענק שנקרא Harding שהוא המקור למימי הנהר Resurrection. השביל הראשי (Main Trail) הוא קצר יחסית ומתאים גם למטיילים שאינם מטפסים בעלי כושר גבוה (אלה יוכלו לבחור במסלול שאורכו כ-4 מייל ונקרא Harding Icefield Trail). הוא מסתיים בנקודה בה ניתן לצפות בקרחון מקרוב ולהצטלם כשאר הוא משמש כתפאורה מהממת.
לתחילת הכתבה
תצוגת כלבים והדגל של אלסקה
בדרך חזרה העירה כמייל אחד לפני שמגיעים לצומת עם כביש Highway Seward ניתן לפנות ל-Old Exit Glacier Road, שם ממוקמות המלונות של הכלבים של Mitch Seavey. מיץ` זכה במירוץ Iditarod בשנת 2004. הוא ומשפחתו מפעילים במקום תצוגה ומופע בהשתתפות הכלבים (מופע דומה מופעל על ידם גם בעיר אנקוראג`). מיץ` ממשיך את המסורת של אביו שהיה אחד היוזמים של המירוץ בעונתו הראשונה. נתון זה מסביר את העובדה שבאותם הימים הזינוק למירוץ היה מהחוף של סיוארד (לא הרחק מהמיקום של האקואריום). החברה המפעיל את הטיול הזה ניקראת: Ididaride Sleg Dog Tours. הכתובת: Old Exit Glacier Road, טלפון: 907-224-8607, אתר אינטרנט: www.ididaride.com.
לפני שעוזבים את סיוארד אוכלים ארוחת בוקר בקרון של מסעדה, שניצב לא הרחק מהצומת של Port Avenue & 4th Avenue. התפריט דומה לארוחות הבוקר הקלאסיות, אך הסידור בתוך קרון רכבת אמיתי בהחלט מעניין. בקירבת מקום ממוקם המונומנט לזכרו של בני בנסון הילד בן ה-13 שזכה בתחרות לעיצוב הדגל של אלסקה. בני בנסון שהתחנך באחד המוסדות בסיוארד השתתף בתחרות שהתקיימה בשנת 1927 לעיצוב הדגל של אלסקה. הוא צירף לדגם שהציע הסברים שנותנים משמעות לכל המרכיבים שנכללו בהצעתו. הצעתו זכתה בתחרות והדגל הנוכחי מבוסס על הדגם שהוצע על ידו. הדגל מתקשר כיום לשיר מאד פופולארי שנקרא: "הדגל של אלסקה" שחובר מאוחר יותר. המילים נכתבו על ידי Marie Drake והמוזיקה חוברה כעבור כמה שנים על ידי Elinor Dusenburg.
לתחילת הכתבה