10/10צלמת: לימור לניאדו תירוש
כך מתחילה כל ארוחה קולומביאנית
צילום מזון הוא משימה מורכבת, אומרת השפית לימור לניאדו תירוש. מטרתו לרוב תהיה לעורר עניין וחשק להכין את המנה בבית דרך המתכון המצורף לצילום, או לגשת למסעדה ולהזמין את המנה המצולמת. על הצלם לשים לב לפרמטרים רבים כמו: טריות המנה, מהיכן מגיע האור, האם הצל מכביד על המנה או יוצר דרמה, מהו הסטיילינג הנכון ליצירת מנה מגרה, אסתטית ומושכת עין, האם הקומפוזיציה משרתת את המנה ועוד ועוד. לא כך הדבר בצילום אוכל בטיולים בעולם.
המטרה בצילום חומרי גלם, שווקים ומנות מסורתיות היא להעביר את התרבות המקומית, את אורך החיים, את העונה ומזג האוויר, את האותנטיות, המסורת והמנהגים. ועל כן הכוונה בצילום תהיה שונה; הטעם, המרקם והנראות של המנה פחות חשובים במקרה הזה, יותר חשוב שנעביר את האווירה סביב האוכל, את האנשים שמכינים אותה, את צורת האכילה ואת הדרך שבה נקנים חומרי גלם.