ההמתנה המתישה לשעת הטיסה בשדה התעופה, תמיד מעלה מחשבות ותהיות על הטיול שעברנו. חשבתי ששווה לשתף את חבריי בתובנות שלי על הטיול. יכול להיות שבבוקר אחשוב אחרת. עד אז, קבלו 10 תובנות על בודפשט.
1. השרות של ההונגרים, החל מהזבנים בחנות, דרך המלצרים במסעדות, ועד החדרנים במלון, מהטובים שנתקלתי עד כה. ותאמינו שאני מאוד ביקורתי.
2. את הביקור בבודפשט ניתן לחלק, כמו כל דבר בחיים, לשלושה חלקים. יומיים טיול, יומיים קניות, וארבעה לילות בקזינו. אגב, אני והקזינו לא חייבים כלום אחד לשני.
3. בודפשט מאוד יפה, אך כמו הרבה מקומות באירופה, כל האתרים מתרכזים במרכז ההסטורי. יום טיול בבודה ויום טיול בפשט, מסכמים את הכל.
4. כמו וורשה, בודפשט נורא זולה יחסית לארץ. בין 30% ו-50% זול יותר
5. אומרים שאין כמו האוכל בארץ, אז אומרים. בודפשט כולה חוויה קולינרית מהנה, ובזול.
6. להביא נייר טואלט מהבית! קינוח אף עם נייר זכוכית אינה חוויה נעימה.
7. בודפשט נקייה מאוד, יפה מאוד ושקטה מאוד. עד שפוגשים קבוצת טיילים ישראלים, שמרגישים נורא נוח.
8. אל תבטיחו לילדים משחקים כמתנה מחו״ל. בשוטטות בת ארבעה ימים בעיר לא ראינו ולו חנות משחקים אחת.
9. אומרים שהאנטישמיות גואה בהונגריה. לא כך התרשמתי. כל רוכל שקלט שעוברים לידו ישראלים, החל לנגן את הרפרטואר שלו בעברית, ומקנח ב-״ יאללה מכבי״, בקיצור, בודפשט היא אינסטנבול החדשה.
10. מיה אשתי סכמה את בודפשט היטב, בעודנו עומדים ליד אחד הגשרים שמחברים בין בודה לפשט: ״בעצם, החיבור בין בודה לפשט, הינה החיבור שעשו בין פרדס חנה לכרכור, ובין בנימינה לגבעת עדה״
חוויותיי מבודפשט