תכנון טיול מותאם בתפירה אישית אל מדינת הענק סין מתחיל בקביעת מועד ומספר הימים בהם רוצים לטייל.
ראשית העונה המומלצת לטיול בסין מתחילה בספטמבר שאז מזג האויר מתייצב ונוח לטיולים.
בשלב השני קובעים את המקומות בהם מעוניינים לבקר וכמה ימים בכל מקום , כך מתקבלת מסגרת הימים בטיול.
השלב הבא הוא הזמנת מקומות טיסה מחירי הטיסות נעים בין 700$ בחברות מזרח אירופאיות (רוסיה לשעבר) ועד 1500$ באל על .
עלי להבהיר כי מי שיבחר לטוס בזול עלול למצא את עצמו ממתין בשדה התעופה בין הטיסות לפעמים עד 10 שעות המתנה.
לאחר שקבענו את מסגרת הטיול על פי הטיסה שרכשנו. מתחיל התכנון עד לפרטים הקטנים.
בדקנו מסלולי טיולים מאורגנים, גלשנו באתר משרד התיירות הסיני, גלשנו באתרי חברות לתיירות סיניות.
לאחר בחינה של כל הנתונים קבענו כי הטיול שלנו יהיה באורך 16 יום , נטייל בארבעה אזורים בסין.
5 ימים - בייג'ין, 3 ימים - צ'אנגדו, 3 ימים - גווילין, 3 ימים - שאנגחאי. יומיים "בילינו" בדרכים.
לאחר שבדקנו מספר הצעות מחברות המתמחות בטיולים בתפירה אישית הוחלט לבחור בהצעה של חברת ף
EAGLE BUSINESS CONSULTANT (HK) LTD
Suit 504 Universal Center, 175 Xiang Yang Road South Shanghai 200031 CHINA
Tel: +86-21-5466-0460
Fax: +86-21-5466-0450
החברה ארגנה לנו את כל הטיול על פי המסלול שאנו קבענו מראש.
מחיר הטיול לנוסע הוא 2700$ (לא כולל טיסה מהארץ וחזרה).
המחיר כולל:
3 טיסות פנימיות נסיעה ברכבת הבולט המהירה 300 קמ"ש בין שאנגחאי לבייג'ין,
15 לילות במלונות 5* דלוקס על בסיס לינה + א. בוקר.
כניסה לכל האתרים מקדשים גני טבע , שייט על נהרות שלוש פעמים במהלך הטיול , כניסה לשני מופעי פולקלור.
מכונית וואן נוחה כולל נהג צמוד ומדריך/ה דוברי אנגלית רהוטה. בכל מקום אליו הגענו חיכו לנו המדריך והנהג ומייד העמיסו את המזוודות על הוואן ויצאנו לדרך.
הטיול התנהל בדיוק על פי מה שאנו קבענו וגם ביצענו במהלך הטיול כל מיני שינויים, להאריך את השהיה או לקצר או בכלל לדלג על היעד ולהחליפו ביעד אחר בסביבה, המדריך והנהג קיבלו כל בקשה לשינוי ללא טענה.
המדריכים המליצו לנו על מקומות בילוי נוספים שאינם כלולים בטיול ועל מסעדות טובות ברמת נקיון גבוהה ואוכל איכותי.
אחת המדריכות הכינה עבורינו מילון אנגלי סיני לתפריט קלאסי במסעדות .
בקיצור לנו נותר רק להנות מהטיול ללא כל טרחה או ניסיון כושל לתקשר עם המקומיים. (אשר בדרך כלל בילתי אפשרי) כך לדוגמה אחת הטיסות בוטלה ונדחתה לשעה מאוחרת יותר המדריכה דאגה לכל הסידורים בשדה התעופה ולוותה אותנו עד לרגע העליה לטיסה. וביעד הבא כבר עידכנו את המדריך אשר חיכה לנו בשעת לילה מאוחרת ואסף אותנו אל בית המלון.
כל הטיול היה מאורגן להפליא , ממליץ מאוד על יציאה לטיול בתפירה אישית .
ברור כי העלות קצת יותר גבוהה אם כי אין הפרש גדול בין טיול מאורגן והנוחות והפינוק שווים כל אגורה.
מאחל לכם טיול מהנה בסין.