בדרך כלל אני נמנעת מנסיעות לחו״ל בקיץ עם הילדים. חוששת מהתורים באטרקציות וממזג האוויר. השנה הילדים הגדולים (בני 11 ו-10) לא השתתפו בקייטנות ועל מנת לגוון מעט את החופש ולאחר השנה הקשה שעברה, החלטתנו להגניב ביקור בן שבוע בוורשה.
יום ראשון לטיול
בשעות אחר הצהריים הגענו לדירה ענקית במרכז העיר. ערכנו קניות במכולת ובמהלך ארוחת הערב, אחד הילדים אתגר אותי. בני שכנע אותי שעלינו להגיע למופע המזרקות הססגוני Multimedialny Park Fontann עוד באותו ערב, שכן המופע מתקיים רק בערבי שישי ושבת. וכך למרות היום המאתגר והמעייף, כולל טיסה, והתמקמות בדירת הנופש החלטתי לא לוותר וללכת למופע. שני הקטנים (בני השמונה וחמש וחצי) ואביהם הצטרפו (המתבגר נשאר בבית כדי לרטון). ההליכה למופע המזרקות הייתה נעימה דרך העיר העתיקה היפה והקהל הרב. מופע המזרקות היה צבעוני והיה מלווה במוסיקה של להקת ABBA. החזרה הייתה מעט מאתגרת אבל שרדנו, הייתה זו ההחלטה הנכונה.
יום שני לטיול
בבוקר נסענו ברכבת תחתית אל שוק ארוחות הבוקר Targ Śniadaniowy, כבר מזמן הבנתי שהדבר העקרי שהילדים מתעניינים בו זה אוכל. בשוק ארוחת הבוקר כולם היו נרגשים (הילד הגדול, בן זוגי, היה הנרגש ביותר). אכלנו קרפ, פנקייקים, שיפודים, צ׳יפס, קושינייה (כופתה ברזילאית של תפוח אדמה ועוף) ויצאנו שבעים ומאושרים.
חזרנו לדירה למנוחת צהרים ואחר הצהרים יצאנו לכוון פארק לזנקי. בימי ראשון במהלך הקיץ מתקיימים בפארק קונצרטים. ההליכה ארכה יותר משעה, והגענו לקונצרט עשרים דקות לפני סופו, הדשא היה מלא באנשים שקטים ומקשיבים (כולל ילדים קטנים) ואנחנו הצלחנו להצטרף מבלי לעשות מהומה. אח"כ תכננתי לטייל בפארק ולשוט באגם אבל לצערי, חצי מהפארק היה סגור בעקבות סערה שהתחוללה שבוע קודם. המשכנו לטייל לפארק הסמוך ושם להפתעתי כל הילדים שחקו בגן השעשועים. חזרנו לדירה אכלנו, התקלחנו והילדים קבלו שעת מסכים בזמן שההורים יצאו לשתות באחד הפאבים במדרחוב מתחת לדירה, כולם סיימו את הערב שמחים ומאושרים.
יום שלישי לטיול
חצי יום הראשון עבר בסידורים ובשיטוט בעיר, חזרנו לדירה למנוחת צהרים. אחר הצהריים התפנקנו בקפה ומאפה בשדרה מתחת לדירה והמשכנו בטיול רגלי ארוך בעיר העתיקה. הטיול היה נעים ובכיכר המרכזית הגדולה צפינו במופעי רחוב. הילדים צלחו את ההליכה הרבה וסיימנו בארוחת ערב בדירה.
יום רביעי לטיול
בבוקר בן זוגי והילדים הלכו למוזיאון קופרניקוס, מוזאון המדע ואני נשארתי בדירה ליום עבודה. לפי הדיווח היה טוב מאוד! אמנם פספסו את מופע הרובוטים והמתח הגבוה אבל נהנו מאוד מהתערוכות. נפגשנו שוב בזמן לארוחת הצהריים, התפצלנו, חלק מאתנו אכלו בפיצה האט, חלק בKFC וחלק , עוד המשיכו למסעדה מקומית.
לאחר מנוחת צהרים קצרה המשכנו למפעל הסוכריות. במפעל\חנות הסוכריות מתקיימות סדנאות להכנת סוכריות. הסדנאות קצרות וכוללות הדגמה קצרה ולאחר מכן הכנת סוכריות אישיות על מקל.
בהמשך שוב התפצלנו, אני ואחד הילדים הלכנו לארמון התרבות והמדע במטרה לעלות למגדל הגבוה בעיר לתצפית פנורמית על העיר. קיווינו לעלות במדרגות עד לקומת התצפית אך לצערנו התגלה שניתן לעלות למגדל רק במעלית. תור קצר, עלינו במעלית לתצפית היפה. בזמן זה שאר בני המשפחה טיילו וחיכו לנו בפארק הסמוך. ארוחת ערב בדירה, עוד יום עבר בנעימים.
יום חמישי לטיול
עד כה נמנענו לחלוטין מביקור באתרים הקשורים לשואה אבל הבוקר ביקרנו במוזאון היהודי. המוזאון יחסית חדש ומספר את ההיסטוריה של יהדות פולין, מתי הגיעו היהודים לפולין, איך הם חיו ועל יחסי פולנים יהודים במהלך הדורות. המוזאון ידידותי מאוד, קיבלנו Audio guide בעברית והילדים הקשיבו לו בכל שלב בתצוגה. הגדולים השכילו והפנימו, הקטנים נהנו מההפעלות (אזור משחק של קופה בתחנת רכבת, דוגמה לבית דפוס ישן ומספר מיצגים דיגיטליים אינטראקטיביים). על החלק של השואה, בתי הקטנה פסחה והשאר שרדו ללא פגע. ארוחת צהרים אכלנו במסעדה מקסיקנית סמוכה וחזרנו לדירה למנוחה קצרה.
אחר הצהריים הלכנו לשחק משחק של Crazy golf שהוא וריאציה של מיני גולף. פיצה לארוחת ערב בקרבת הדירה, (מיקום הדירה המצוין מאפשר להגיע לרוב הפעילויות ברגל) ועוד יום הגיע לסופו.
יום שישי
ביום זה תוכנן הבילוי שהילדים ציפו לו במשך כל הטיול, פארק המים המקורה הגדול באירופה Suntago. נסיעה של 40 דקות באוטובוס שיוצא בסמוך לתחנת הרכבת הביא אותנו לפארק המים. הפארק מקורה, מחומם ובו בריכות פנימיות, חיצוניות, בר משקאות במים, בריכות זרמים, מערבולות ומעל 30 מגלשות. בפארק בילינו יום שלם, הילדים לא רצו לעזוב והכתירו את היום הזה כ"היום המוצלח של הטיול".
יום שביעי לטיול
היום האחרון של הטיול הוקדש לאזור Ochota בצד השני של העיר. הגענו למקום בתחבורה הציבורית, התחלנו בביקור במוזאון Be Happy שהוא מוזיאון חוויתי ובו חדרים שונים של מיצגים מעולמות התמונות לאינסטגרם. חדר של מטבח ורוד, מספרה, גלידרייה, בריכת כדורים ועוד ועוד.
בהמשך התקדמנו לפארק Szczęśliwicki למגלשה האלפינית! יש במקום גם גלישת אבובים.
בפארק עצמו טיילנו מעט ולבסוף התיישבנו לאכול במסעדה הטעימה בפארק.
את שאר היום בילינו בקניון Blue City , כל ילד קיבל תקציב של 20 יורו ובחר לעצמו מתנה. גם אני הצלחתי לעשות מעט קניות. שמחים ומרוצים חזרנו לדירה להתארגן לקראת הטיסה חזרה למחרת.