יצאנו מסידני. בטיסה משותפת של האמירויות וקאנטאס האוסטרלית. מטוס ענק, של שתי קומות. שירות מעולה. העברנו את השעון שעתיים קדימה. ונחתנו בקרייסטצ'רץ. אנחנו מתחילים באי הדרומי ונעבור לצפוני.
כניסה חלקה לניו זילנד לאחר תשאול קצר .
מקבלים את הרכב שהזמנו כבר באוגוסט במחיר מעולה מחברת ההשכרה ezi הניוזילנדית.
קיבלנו טויוטה קורולה כחולה. נוצצת וחדשה.
ויוצאים לדרך.
היומיים הראשונים ישנים אצל דרק ודיאנה מחיבורים. אנחנו כנראה האורחים האחרונים.
דרק בן 82 אלמן. דיאנה בת 75 אלמנה. הכירו בכנסייה. גרים ביחד בבית החדש של דיאנה לאחר שהקודם נהרס ברעידת האדמה. גרים בחדרים נפרדים. חברים טובים.
הבית מעוצב בריהוט עתיק מאנגליה. כמו חדרים בארמונות.
מאוד נעימים. קיבלנו חדר מלא חפצים עתיקים שהיו שייכים לאמה של דיאנה.
בקיצור חוויה נוספת לאוסף שלנו.
בבוקר יצאנו לעיר. התחלה ב wearhouse חנות שיש בה הכל ובמחירים טובים וקנינו לנו ציוד :גזיה,כלי בית, שקי שינה, והשוס-שני כסאות מתקפלים…
מאוד עצוב לראות שרידי הריסות רבים בעיר. הקתדרלה, מבנים רבים, וחלקים שעדיין במכולות. לצד זה מרכזי קניות נוצצים. העיר מלאה בגנים ונהר עובר בתוכה. הסתובבנו ברחובות העיר והצטלמנו(גם) מתחת לשער הזכרון.
עלינו בגונדולה לראות את הנוף המשגע .
דרק הציע לנו לוותר על הגונדולה ולעלות עם הרכב לכביש. לדעתי היינו צריכים להקשיב לעצתו.
וכתיירים יצאנו למרכז האנטרטיקה- התנסינו בכל החוויות נסיעה בשטח, האכלת פינגווינים, כניסת התנסות בחדר סופת שלג. והגדלנו לעשות בכניסה לסרטי ילדים בתלת מימד. בקיצור חוויה לילדים עד גיל 10. השתעשענו וצחקנו כל הביקור.
חזרנו לדיאנה ודרק. ישבנו איתם בערב. ודרק לקח אותנו לתצפית לראות את אורות העיר. הם מאוד התעניינו בחיים בישראל.
נפרדנו בצילומים משותפים והם ציידו אותנו בצידה לדרך.
5.1.18 - יוצאים לדרך צפונה לאיזור היין waiapora שם הזמנו בחיבורים אצל גואן בת ה 54 לינה ליומיים.
בדרך נסענו בין כרמים ועצרנו בייקב פגאסוס. ייקב בתוך גנים נפלאים. איתנו הגיעו אורחים בהליקופטר שנחת על הדשאים. הסתובבנו בגנים וטעמנו מהיינות המעולים- טעימות מתברר בחינם.
עלינו להמשך לבילוי אחר צהריים כשעה צפונית לוואיפורה ל הנמרספרינג.hanmersprings.
קנינו כרטיסים, לא ברור איך, אבל המוכרת זיהתה שאנחנו פנסיונרים וזכינו להנחה.
רבצנו בכל הבריכות מים חמים, חמימים,נעימים. שעתיים מהנות. באמת מקום נהדר לפינוק.
בדרך חזרה עצרנו לתצפית על הנהר במקום שקופצים באנג'י, ויוצאים לראפטינג. תצפית נהדרת על הנהר בטורקיז.
הגענו לג'ואן אמא ל 6 ילדים. עברו לבית באוקטובר. 4 מהילדים כבר לא בבית
אנחנו קיבלנו ביקתה ללא שירותים מרוחקת מהבית. מה שהפך לאתגר. הבית עדיין לא מאורגן. והחלטנו להיפרד.הזכרון המתוק והטוב, הם השמים זרועי הכוכבים בכדור הדרומי שגיליתי כשיצאתי מהבקתה למסע לשירותים. מראה מרהיב.
6.1.18
יצאנו בבוקר לקאיאקורה.
נוסעים בתוך גלויה. בדרך בפתח החווה שלט שזיפים, קופסא קטנה מונחת לשים בה כסף. קנינו שקית שזיפים 4 דולר. הדרך דרך תיירותית מקסימה שיורדת אל האוקינוס קריאת התפעלות נשמעו באוטו.הגענו לקאיקורה .
מצאנו מקום במוטל נחמד מאוד. FUTUNA Rocks. נמצא מול הים 158 Esplanade Kaikura.
הזמנו כבר מקום לעוד 3 ימים כשנחזור מטרק הים של קאיקורה שהזמנו כבר באוגוסט. סול בעלת המקום אשה מקסימה המקום מבריק עם מטבחון. כיך.
עשינו כביסה בלאונדומט בעיר. הצטיידנו. נחנו צהריים שעה ויצאנו לתצפית על כלבי הים.
מסלול הליכה עם אפשרות לעלות למעלה לתצפית. ראינו כלב ים אחד מאוד קרוב השאר עלו מהים רחוק יותר.
7.1.18
בבוקר ראינו ברושור אצל סול על חוות לבנדר.
אחרי החוויה הנהדרת באוסטרליה, יצאנו לראות את החווה הניוזילנדית.
החווה קטנה אך פריחת הלבנדר מרהיבה. בבוקר ירד גשם. אני בהתלהבותי נכנסתי בין השיחים ובשנייה נרטבתי כולי. הסתובבנו בגנים עם פריחות בסגול של האורטזיות, האגפנטוס והלבנדר. שתינו קפה . ויצאנו דרומה לכיוון הבית על החוף לטראק של יומיים שהזמנתי כבר ביוני בהמלצתו של בנינו בכורינו נעם.
בדרך ביציאה מקאיאקורה מיד לאחר המנהרה הראשונה ראינו מכוניות עוצרות. סימן בדרך כלל שמשהו מתרחש.
מושבה ענקית של כלבי ים. עם הרבה מאוד גורים שמשחקים ומשתובבים בבריכות. יונקים מהאמהות. מראה משמח. ומהנה.
נסענו בדרך בין ההרים המיוערים ופנינו לחוף. לטרק.