פיליפינים-טיול מדהים חלק א' צפון

תמונה ראשית עבור: פיליפינים-טיול מדהים חלק א' צפון
3 "המוסקטריות", צולם בבנאווי צילום:צופי זנד

טיול בזוג ל- 17 יום בפיליפינים ואחר כך המשך בנגקוק, הטיול החל ב-7.2.17 טיסה למנילה דרך בנגקוק המלון שנשארנו לישון במנילה CITY GARDEN GRAND HOTEL מלון ממוקם ברובע מקאטי הרובע עם המון מלונות מסעדות וכמובן מקומות בילוי עם בנות מקומיות, טיפ חשוב: כשאתם לוקחים מונית מהשדה עדיף לעמוד בתור למונית צהובה ע”י מטר יוצא הכי זול הערך של הכסף הינו 1$=49 פזו עלה לנו עם הטיפ 250 פזו שזה 5 דולר.

יום השני: יצאנו בשעה 8:00 למקום המרוחק בערך כשעה וחצי ממנילה ל-HIDDEN VALLY המחיר להיכנס למקום 2200 פזו יקר לאדם כולל רחצה בכל הבריכות היפות במקום וארוחת צהרים שאנחנו לא כל כך מצאנו את עצמינו בה ,למרות שהכינו לנו במיוחד מכיוון שאנחנו צמחונים, בדיעבד וותרו על ביקור יקר זה ובחרו יעד אחר או אפילו שיטוט להכרת מנילה ( שזה לא עשינו כלל בכל הגיחות שלנו למנילה) לשם עמק הנסתר לקחנו נהג מקסים שקבענו איתו כבר מהארץ והוא פיליפיני חמוד חייכן ואמין -ויקטור עלה 80 דולר והיה צמוד איתנו כל היום, אפילו כשחזרנו למנילה לקח אותנו לבית חב”ד כדי שיהיה לנו יין לקידוש.

יום השלישי-הר פינטובו :ויקטור הנהג מהיום הקודם לא יכל להיות הנהג האישי שלנו אז הוא הצמיד לנו את אחיו הנחמד – ברני ובעצם התחלנו להצפין לצפון לוזון וצפונה, קבענו את המסלול מראש עם ויקטור עוד מהארץ וגם קיבלנו תימחור סביר ביותר, מקומות לינה בחלקם הזמנו מהארץ וחלקם מה שיצא כשהגענו, אספו אותנו ב-3 בבוקר, לא להיבהל, עד שהגענו למקום ההתחלה ישנו ברכב בכייף, בשעה 7:00 קיבלנו אישור שאפשר לעלות לעבר ההר שהינו הר וולקני לא פעיל שהתפרץ לפני 26 שנים והרס את כל מה שנקרה בדרכו, כעת בלוע נוצר אגם יפה שאסור לשוט בו לאחר שמישהו נפל מסירתו ומת מהחומרים הרעילים שבמים, הליכה לקצה ההר הינו בסביבות שעה-שעה וחצי ואליו מגיעים בג'יפים מיוחדים היוצאים מהכפר שלמטה, אי אפשר להגיע לא מאורגן להר. נסיעה בג'יפ לכל כיוון שעה וזו חוויה בפני עצמה, הנופים, הג'יפ שכמעט מתפרק, המדריך והנהג שמספרים על ההיסטוריה המקומית הכל מעניין, טיפ חשוב: אם אתם יכולים להצטרף עם עוד אנשים לטיול מוזיל לכם, אנחנו התאחדנו עם זוג מצרפת וכך שילמנו חצי מעלות הטיול 5100 פזו לזוג =104 דולר כולל מדריך, נהג ,ג'יפ וארוחת צהרים ומקלחת שחייבים לעשות אחרי ההליכה והנסיעה המאובקת.

לאחר ארוחת צהרים הצפנו לכיוון בנאווי, אמנם נסיעה ארוכה אך ישנו כל הנסיעה וכלל לא הרגשנו אותה, בלילה ישנו בהום סטיי שלא שריינו מראש מקום כי לא ידענו עד לאן יהיה לנו כוח לנסוע, אך יצא מצוין כי זה היה אותו הום סטיי ששריינו למחרת היום ומומלץ ביותר:RICE HOMESTAY המקום מהמם ביופיו, שומעים את זרימת הנחל מתחת עם המפלים הקטנטנים, ממול ההר עם הכפר ומרפסת המחברת את כל החדרים לנוף ושם גם מתערים עם המתארחים הנוספים, פגשנו זוג ישראלים שחברנו מיד ואפילו את ליל שישי עשינו בארוחה במקום.

יום הרביעי:בטאד לקחנו מדריכה מקסימה בשם פאן מההום סטיי, שלקחה אותנו לטראק הארוך בבטאד הכולל את מפלי טאפיה, הגעה לבטאד נעשתה ע”י נהג שאירגנה לנו, כי אסור בבנאווי לנהג מבחוץ לנהוג לשם הסעה מבנאווי לבטאד כדי שהתושבים המקומיים גם ירוויחו כסף, הדרך די משובשת ויום קודם בשל מפולת סלעים נחסמה בחלקה ולמזלנו פינו את האבנים. הנהג לקח 1800 פזו לאחר דיון ממושך ולמדריכה המהממת 1200 פזו שלדעתי זה היה צריך להיות הפוך במחיר.

כשמגיעים לבטאד מומלץ למי שעושה את המסלול המלא להשכיר מקל הליכה מעץ, עוזר ביותר בשל הליכה בין טרסות האורז המדהימות, לנו גם יצא לטייל בגשם והכל מחליק ומסוכן, המסלול ביום כזה לא מתאים למי שלא בכושר ומועד להחלקות.-הטראק שעשינו היה מעגלי ולסיום עצרנו בהום סטיי בתוך בטאד ולבשנו את הבגדים המסורתיים וישבנו מול נוף מהמם על כוס תה ובירה.יום חמישי: 3 נקודות נוף+בונטוק+סאגאדה: עצרנו בכמה מקומות נוף והמשכנו לבונטוק טיילנו בשוק שלהם ובחנויות, שם ראינו את הבית שהתהפך בטייפון האחרון והמשכנו לסאגאדה, הגענו בסביבות הצהרים להום סטיי שלנו ISABELA INN שהמקום ממש במרכז שזה יתרון, החסרון שהקירות שלו ממש מנייר והכל שומעים, המחיר זול וכלל ארוחת בוקר שהיתה צנועה אך מספקת. לאחר שאכלנו צהרים טונה מהארץ קרקרים ועגבניות יצאנו לסיור של 3 שעות עם מדריך מקומי, נרשמים במשרד התיירות שלהם מציגים לכם את האפשרויות לפי הזמן וגיל ויכולת הליכה, משבצים לכם מדריך והכסף ניתן למשרד. אנחנו קיבלנו מדריך בשם נורמן שלקח אותנו ל-HANGING KOFFIN ולמערה שירדנו אליה וצעדנו בחושך מוחלט, יש צורך בנעלי הליכה במים, פנס ראש- ההליכה אינה מתאימה למבוגרים שלא בכושר ומי שלא יכול לטפס על סולמות מאולתרות, אך המסלול העלה אצלינו הרבה צחוק והנאה, לאחר המסלול במים צעדנו בשדות אורז והגענו למפלים לא מרשימים אך נחמדים, בדרך חזרה לסאגאדה עצרנו עם נורמן לפאב מהמם שנמצא בעצם מתחת לאדמה.  יום השישי:BUSCALUN בוסקלאן זהו כפר הקעקועים, יושבת במקום אשה זקנה ביותר אשר מבצעת קעקועים כמו פעם עם מסמר טבול בצבע מאיזה חומר של עץ ופטישון, כשראיתי כיצד היא עושה זאת לי כאב במקום לקליינט, הקליינט דרך אגב תחת השפעת מריחואנה (זה המקום היחיד שמותר) להגיע לבוסקלן הנסיעה מאוד פתלתלה, דרך שמתאימה לרכב 4X4 למרות שלנו היה רכב רגיל, מזל שהיה לנו נהג בעל נסיון אדיר ושלט בכביש, הדרך מסאגאדה ארכה כשעתיים וחצי, כשהגענו התברר שאי אפשר להגיע ברכב לכפר ויש לעשות הליכת טראק של שעה וחצי בהרים, ההליכה הייתה לא קלה אך היה שווה, גם שם לקחנו מדריך מקומי שהוביל אותנו בטראק בנג'י שמו בחור צעיר וחמוד. עשה לנו הכרה עם משפחתו ואפילו הזמין אותנו לכוס תה- חוויה שמי שיש לו הכוח ברגליו ורוצה לראות משהו שיעלם מהעולם שווה להצפין עד לשם.

כשסיימנו נסענו ל CAUYANN ללינת לילה כי למחרת היום היה לנו טיסה לאי בוהול דרומית ממנילה.

טיול בצפון פיליפינים הסתיים- יש לציין שכדי לעשות זאת במספר ימים מצומצם כמו שעשינו יש צורך לקחת נהג צמוד, לנו עלה התענוג 850$ והיה שווה כל אגורה. במיוחד שלמחרת היום חיכה לראות שהטיסה שלנו תצא ואין עיכובים, וכמובן שבנסיעות ישנו בכייף תביאו כרית של טיסה וצעיף גדול ואתם מסודרים. ויקטור איש קשר לנהג פרטי: 639286008631+ אפשר לשלוח לו בוואטאפ ולהתכתב איתו באנגלית.

תמונת הפרופיל של tsofi67

מיליון כרטיסים בפחות מ-89 שקלים: ענקית התעופה במבצע חסר תקדים לאייטם המלא
מיליון כרטיסים בפחות מ-89 שקלים: ענקית התעופה במבצע חסר תקדים
ארוחת שף ומיטה נפתחת: היינו במחלקת הביזנס החדשה של ארקיע לאייטם המלא
ארוחת שף ומיטה נפתחת: היינו במחלקת הביזנס החדשה של ארקיע
לתשומת לב הטסים לאירופה: חשש לשיבושי וביטולי טיסות עקב שביתה בשבוע הבא לאייטם המלא
לתשומת לב הטסים לאירופה: חשש לשיבושי וביטולי טיסות עקב שביתה בשבוע הבא
הפתעה בנתב"ג: חברת התעופה האירופית עושה קאמבק וחוזרת לישראל לאחר הפסקה ארוכה לאייטם המלא
הפתעה בנתב"ג: חברת התעופה האירופית עושה קאמבק וחוזרת לישראל לאחר הפסקה ארוכה
ביטולי הטיסות ממשיכים: ריינאייר ואייר אינדיה הודיעו שידחו את חזרתן
כל מה שצריך כדי לצאת לחופשה בסטייל מגזין לייף סטייל
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! חופשה באזרבייג'ן
חופשה באזרבייג'ן
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה