טרק בגדול - שלושה שבועות: זגוריה, קוניצה, סמוליקס, אולימפוס ויואנינה

תמונה ראשית עבור: טרק בגדול - שלושה שבועות: זגוריה, קוניצה, סמוליקס, אולימפוס ויואנינה
Tsouka Petra - צוקה פטרה (פסגת הסלע) , צולם על ידי AKIS, אתלט אולטרא , מרץ 2019

מתוך שיטוטיי באינטרנט במגוון אתרים מצאתי שחלק מההמלצות שמובאות הינן בעלות גוון עסקי.

על כן חשוב לי להדגיש כי ההמלצות המובאות כאן הן אישיות וייתכן שלא יתאימו לאופי הטיול שלכם, אבל בהחלט אינן בעלות גוון עסקי , אלא מבוססות על היכרות וחוות דעת שלי, טעויות אם ישנן - שלי בלבד.

אני כמובן זמינה ומזמינה לשאול ולהגיב ומאחלת לכם להתאהב בצפון והרי יוון כמוני.

זמינה במייל [email protected]

בנייד (עדיפות ל- what's up) :

9790 920 52 972+

זו הנסיעה השלישית שלי לצפון יוון בפרק זמן של חצי שנה ועוד ידי נטויה להמשך השנה.

הפעם הראשונה היתה מסלול טרקים תיירותי קלאסי (ראו פוסט טרק בקטנה), הפעם השניה היתה טרק בן שבוע מפתיע שכלל טיפוס להר סמוליקס (השני בגובהו ביוון) ומסלולים חשאיים המוכרים רק למקומיים ולכן יישארו חשאיים (עם המדריך יאניס).

בנסיעה זו בחרתי לחלק את הטרק לשלושה:

שבוע ראשון: טיול עם הבן לפני הגיוס (הוא חזר ארצה לאחר שבוע), עם המדריך יאניס

שבוע שני : טיפוס לאולימפוס עם המדריכים אירקליס ויאניס (ראו פוסט נפרד)

שבוע שלישי: אני ועצמי – שבוע שתוכנן במקור כ- BUFFER, מאחר ולא ידעתי מראש איך יהיה הטיפוס לאולימפוס, וידעתי שיש בליבי מספר רב של מסלולים שברצוני לעשות – בסופו של דבר הוקדש ליואנינה (Ioannina) ולאזור פאדס/סמוליקס (Pades,Smolikas), עם אקיס וקוסטאס.

טיפים כלליים:

אינני חובבת של נסיעות ארוכות ולכן אני מוצאת שהטיסה ליואנינה תוך מעבר באתונה של חברת AEGEAN היא הנוחה לי ביותר.

הטיסה ממריאה מוקדם מתל אביב (סביב חמש וחצי לפנות בוקר) ועם הקונקשיין דרך אתונה (לוקחים מזוודות, עוברים לטרמינל אחר בהליכה) ומגיעה ליואנינה סביב 11:30 בבוקר – מה שמאפשר לעשות חצי יום ביואנינה או להמשיך עם רכב לפי בחירתכם לטיול (להתקדם לעבר נניח Konitsa, Pades) או Papigo או Aristi (אריסטי, מאוד מאוד תיירותית בעיניי).

שכירות רכב:

חברת AVIS, למרות היותה יקרה במעט מהצעות אחרות שהיו, אמינה ביותר ושירתה אותי נאמנה גם הפעם, אישית מלחיץ אותי הערבון הגבוה שנדרש באופציות האחרות הזולות יותר, אבל כמובן, כל אחד שיעשה את השיקול שלו.

מזון: מאוד דומה למטבח הישראלי, קניות – בערים גדולות (יואנינה, קוניצה), אם אתם מתכננים לעשות טרק/סיבוב בכפרים – יש להצטייד לפני כן באוכל מאחר ובכפרים אין פירות וירקות. אני מוצאת ששקדים, אגוזי מלך הם מהטעימים ביותר שכן גדלים בכל בית בערך (וכמובן זולים משמעותית יחסית לישראל). באופן כללי האוכל זול יותר, בממוצע 10-15 יורו לארוחת צהריים בשרית הכוללת שתיה לאדם.

חשמל: כמו בארץ. שקע – זוגי, זאת אומרת ללא נקודת הארקה, ולכן אם לקחתם מחשב נייד (כמוני) – רצוי לקחת מתאם (שאני שכחתי לקחת, אז קניתי בחנות מוצרי חשמל ביואנינה).

הפסקות צהריים/ימים ללא פעילות עסקית:

בימי שני ורביעי אחר הצהריים מרבית החנויות ביואנינה סגורות (החל משעה 14:30)

ובדרך כלל בשאר ימות השבוע בין השעות 14:30 ועד 17:30 – הפסקת צהריים

מסעדות ומרכולים בד”כ פתוחים.

מקומות חמודים ביואנינה:

אני ישנתי בשלושה מקומות שונים בתוך ה”מבצר” ה- Castle : אני ממליצה לישון שם, מאחר והכל במרחק הליכה מה- Castle.
 שלושת המקומות מומלצים בחום – שני מלונות בוטיק, מעוצבים בחן וכוללים ארוחת בוקר, די זהים ברמת המחיר (סביב ה- 50E לחדר זוגי בחודש מרץ 2019, במלונות כולל ארוחת בוקר), ודירה. הדירה מעוצבת בחן, מאוד מרווחת ומפנקת, לרבות מכונת כביסה ובעלי הדירה מקסימים ושירותיים.

Kastro Guest House [email protected]

[email protected] – Its Kale Boutique Hotel

(Kalliopi and Spiros (Air BNB) : הטלפון הנייד של קליופי : 306979832164 +

מקומות שאהבתי ושווים אזכור מיוחד:

יואנינה – משאית מזון : מדהים ביותר, נבדק מספר פעמים, וזכה לשבחים הן על ידי והן על ידי העומד להתגייס

ב- Google Maps יש לחפש : Η Βρωμιάρα - The Gourmet Street Food

Gorgoli 24Α, Ioannina 454 44, Greece

פתוח בד”כ בערב

יואנינה – שיפוד– סופלקי – אחד הטובים שאכלתי ב- DIVAKALO, נמצא על קצה המדרחוב https://goo.gl/maps/FnrqArs4AY42

מקום מקסים ומדליק לשתות תה/קפה – Chevalier ב- Castle , אני חובבת את תה ההרים שלהם (mountain tea)

יואנינה – מקום מקומי של סבתא שמכינה סוג של בניצה מלוחה ומתוקה – (Select (Bougatsa

Averof 2, Ioannina 452 21, Greece

נמצא על הכביש המרכזי הראשי מול יחידת הדיביזיה של הצבא היווני.

יואנינה – מקום אותנטי שמכין את רחת הלוקום הטובה ביותר שאכלתי ומוכר מאוד על ידי המקומיים

אפשר בקלות לפספס אותו, יש בקדמת החנות מן עמודים יווניים (מאחרי הזכוכית)

הכתובת: Aneksartisias 144

אניליו –

נכון שכולם הולכים למצובו – אבל ממה שלמדתי מהמקומיים האוכל הטוב ביותר הוא באניליו, לא ממש חשוב על איזו מסעדה תחליטו. ואכן, כמו שיאניס אמר לי : “ זו פעם ראשונה שאני רואה שאת מסיימת את כל מה שהזמנת לאכול” , אז אולי הייתי רעבה, אבל זו באמת היתה הארוחה הכי טעימה שלי, הסלט הכי טעים, הצ'יפס הכי טעים, קציצות הבקר הכי טעימות והקינוח שהכי הזכיר לי את סבתא ויקטוריה זכרונה לברכה (קליפות תפוזים מסוכרים)

אז ניאו NIAO באניליו אכן שווה אזכור חם.

ובפעם הבאה אבדוק את שכנתה (שהיתה סגורה ביום שהגענו)

מסלולי הליכה:

מאוד תלוי מה הסגנון שלכם – אני בסגנון של טרקים אלפינסטיים ומסלולי מיטיבי לכת Hard Core ולא בטוח שזה הסגנון שלכם.

יום טיול ממוצע שלי כלל לפחות 15 ק”מ הליכה ולפחות 1200 מטר טיפוס, אז ככה שאם אתם מחפשים דברים רגועים יותר, ממליצה להתייעץ עם המדריכים. ישנם בהחלט מסלולים רבים יפיפיים ורגועים המתאימים למשפחות ולמחפשים פחות אקסטרים.

ב- Pades ממליצה בחום לשהות בבקתת Munti Smolikas , בקתה צנועה, בסגנון בית ספר שדה, אבל עם המון המון אווירה ו- Charm.

בעלי הבקתה המקסימים הם קוסטאס ודימיטריס.

אקיס המקסים שאף מעביר שיעורי יוגה (אתלט אולטרא בעל ראסטות מגניבות).

טיפוס להר Smolikas או לפסגת הסלע (Tsouka Petra) או הליכה בין בקתת מונטי סמוליקס לכפר ARMATA (מסלול ארוך של כ– 22 ק”מ) – מהמסלולים היפים שעשיתי באזור.

ניתן לתאם ישירות מול קוסטאס : Kostas – +30 697 735 0579

בדרך מ- Munti Smolikas ל – Armata, מרץ 2019