חול המועד סוכות, יושבים במושב ומחליטים בספונטיות שנפלה מהשמיים – נוסעים לירדן!
2 משפחות, 5 מבוגרים, נערה ו-2 ילדים כובשים את הממלכה ההאשמית בירדן.
את הטיול סגרתי עם רפאת תייסיר(זמין בוואטספ: 962799561401+) המומלץ רבות על ידי חבריי ובלמטייל. רפאת אחראי, חייכן, אדם נחמד מאוד וזמין לכל שאלה. את הטיול בניתי יחד עם רפאת, כשהוא המליץ והזמין את כל הלינות, ארוחות, נסיעות, נהגים, מדריכים, שנורקלים ועוד. הכל התנהל בצורה מעולה והכל עבד לפי הזמן שקבענו.
הטיול בקצרה: 3 לילות 4 ימים בהן היינו בוואדי רם, פטרה ועקבה.
הטיול בהרחבה:
יום שלישי- קמים ב-5 בבוקר ויוצאים מתרגשים לנסיעה של כ-4.5 למעבר הגבול רבין באילת.
לאחר עצירה במצפה רמון הגענו סוף סוף למעבר הגבול שם חיכה לנו נציג של רפאת. הכל עבר בצורה חלקה ובעזרתו של הנציג הירדני של רפאת עברנו את הגבול לירדן בלי בעיות.
חיכו לנו 2 נהגים עם וואן חדשה של יונדאי ועוד רכב פרטי חדש של יונדאי. אל הטיול בוואדי רם ופטרה הצטרף שוטר תיירות ירדני שהיה אדם נדיר והיה תענוג לבלות איתו. נסענו לעיר עקבה לפגוש את רפאת שעשה רושם טוב והחלפנו כסף משקלים לדינר ירדני ליד מלון הילטון. לאחר מכן הייתה שעת צהריים והיינו רעבים, אז רפאת לקח אותנו למסעדת “אלמוהנדס”: מסעדת מקומית מומלצת מאוד שיש לה שם טוב בעקבה ולקוחות מקומיים רבים. חומוס, פלאפל, סלט ויצאנו לדרך לוואדי רם.
הנסיעה עברה בכיף עם הרי ענק מסביב והרבה פליאה(אין בישראל כאלה הרים).
הגענו לכניסה לשמורה של וואדי רם ושם החלפנו לרכבי טנדר וישבנו על ספסלים מאחורה עם אוויר טוב ושמש נעימה. הטיול ערך כ-3 שעות בהן עוצרים בתחנות שונות: פעם שותים תה בדואי טוב וקונים כאפיות אדומות , פעם עוצרים לטיפוס על דיונה מדהימה, הליכה בנקיק יפהפה וכמובן עצירות לתמונות. לקינוח שקיעה מדברית יפה.
המשכנו ללינה במדבר במבנים עם ארוחת ערב טובה ונרגילה ליד המדורה. היום הראשון הוגדר כהצלחה.
יום רביעי – ארוחות בוקר והנהגים של רפאת כמו שעון מחכים לנו לנסיעה לפטרה. נסיעה של כשעה, עצירה בחנות מזכרות עם נוף מדברי קסום. קצת מזכרות ותמונות וממשיכים.
מגיעים לפטרה שם מחכה לנו מדריך ונכנסים לאתר. נאמר לנו שכ-800 מטרים ראשונים מגיע לנו טיול סוסים חינם. עשינו אותו אך לצערי כשירדנו, דרשו מובילי הסוסים טיפ בצורה לא נעימה והיו צעקות- אני ממליץ לא להתעסק איתם ולא לעלות על הסוסים.
המשכנו לטייל בפטרה המדהימה ובאתריה ההיסטורים- אין מה להגיד פשוט מסלול טיול חד פעמי! זהו מסלול של כ-4 ק”מ לכיוון, בהם עוברים בנקיקי ענק, רואים את החציבות המפורסמות בסלע ועוד סימני דרך עתיקים. אחרי מספר שעות צברנו רעב והלכנו לאכול בבופה שרפאת סידר לנו- ארוחה מפוארת, עשירה וטעימה במיוחד!
כשעה וחצי נסיעה חזרנו למלון CEDAR HOTEL בעקבה. מדובר במלון בסיסי: חדרים נקיים, ארוחת בוקר בסיסית ומיקומו טוב בעקבה. בסה”כ מקום טוב למי שרוצה לטייל בתקציב לא גבוה.
בערב נפגשנו עם רפאת שלקח אותנו לאכול כנאפה טעימה ואח”כ למסעדת פפאיה המערבית. נרגילה בערב ולישון.
יום חמישי- ארוחת בוקר במלון ויוצאים לסיבוב ברגל בעקבה לעבר השוק. בגלל השעה המוקדמת רוב החנויות היו סגורות, אבל היה נחמד להסתובב ולספוג את התרבות הירדנית. בעקבה נדרש שיפוץ מאסיבי של הרחובות והיא כלל לא נגישה לנכים. כמו כן, היא לא משופעת באטרקציות.
לאחר הסיבוב התקשרנו בשעות הצהריים המוקדמות לרפאת שישלח נהגים לחוף הים הדרומי לשנורקל. המוניות הגיעו במהירות ונסענו לחוף הדרומי היפה של ירדן. שם הגענו למועדון הצלילה “נמו” השייך לסמי עלי. 20 דינר וחלקנו יצאנו לצלילת היכרות טובה בין אלמוגי עקבה. אפילו נחש ים יפהפה נצפה. השאר עשו שנורקלים ונהנו גם כן.
המשכנו לחדרים למנוחה קלה ויצאנו לעיר לאכול. מומלץ מאוד בקרב המקומיים לאכול אצל “אבנו האשם” אך לצערנו הוא היה סגור. אכלנו בחומוס מקומי נחמד ליד.
משם חיפשנו קניון ומצאנו את עצמנו בסופר קארפור המערבי והענק בירדן. עוד קצת מזכרות ויצאנו לשבת לקפה ונרגילה בבית קפה מקומי.
בדרך קצת קניות באדידס עקבה.
יום שישי- ארוחת בוקר והסעה למעבר הגבול יחד עם נציג של רפאת ויציאה זריזה מירדן.
לסיכום: היה לנו טיול מעולה עם חוויות טובות ומדהימות. הרגשנו בטוחים מאוד עם השוטר הירדני ובארגונו המדויק של רפאת.
רצינו מאוד לנסוע לוואדי מוג'יב אך לא ניתן להיכנס לאתר מתחת לגיל 18. לא נורא עוד נגיע אליו ביום מן הימים.