כאשר חיפשתי את כל המידע שצריך על מעבר בשייח חוסין לא כל כך מצאתי אז הנה פירוט של כל הפרטים.
כאשר עוברים בשייח חוסיין( לא לבלבל עם קימג חוסיים שנקרא גם אלנבי) העלויות כאלה:
אגרת מעבר ישראלית: 103 שח לאדם, יש בכניסה דלפק ואפשר להמיר שם גם כסף .
לא מומלץ להמיר שם לדינרים - הם לוקחים את השער היציג + 70 אגורות!!!!
כאשר מגיעים לירדן רק דרך שייח חוסיים( דרך מעבר הערבה באילת זה חינם) צריך לשלם 20 דינר לאדם- ויזה לירדן.
מסיימים ומגיעים לתחנת המוניות.
אך המחירים הם תמיד למונית לכן חלקנו אותה עם עוד בחור אז יצא זול יותר.
המלצה שלי- זה נוח וזול יותר לקחת את אחד האוטובוסים של חברת נזרים שיוצאים מחיפש ונצרת עד לעמאן- 75 שקלים לאדם לכיוון, אך אינם זמינים בכל יום.
אפשרות נוספת - לקחת את האוטובוס של חברת JETT שיוצא מעמאן בשעה שש וחצי( רק פעם ביום)- 5 דינר לאדם.
אפשרות נוספת - להגיע לתחנת האוטובוס WADABAT בעמאן ומשם יוצאים מיניבוסים מקומיים לפטרה.
שעות נסיעה, 3-5 דינר לאדם, יוצאים כאשר יש מספיק אנשים למלא מיניבוס ולכן זמינים יותר.
אבל- אנחנו נסענו במיניבוס המקומי כי לא היו לנו ברירות אחרות, אם אתם יכולים אל תעשו זאת.
אלו תנאים של המקומיים וכמו שזה נשמע ככה זה באמת.
מלון מעולה, נקי עם חדרים רחבים , נוף מדהים ושירות מעל ומעבר. וכמו כן מחיר הוגן (30 דינר לחדר זוגי לילה)
כאשר נותנים כם מחיר לחדר תמיד תוסיפו עליו 20% שהם שירות ומיסים. גם המחירים שאתם רואים באינטרנט תוסיפו עליהם 20%.
משהו שלא לקחנו בחשבון הוא מיקומו של המלון, המלון שלנו היה בכניסה לפטרה ולכן כדי להגיע למרכז או לסלע האדום היינו חייבים לקחת מונית- 3 דינר לכיוון לא משנה איפה אתם נובעים בפטרה, העיר מאוד קטנה וכל נסיעה לא לוקחת יותר משתי דקות.
נהגי המוניות יתחילו מעשרה דינר ואתם פשוט אומרים שאתם נותנים רק 3 ומתחילים ללכת, הם יצעקו לכם 5, 4 ואז יגידו טוב 3 דינר. כולם ככה!
לכן כאשר אתם בוחרים את המלון( למרות ששלנו היה מעולה) אולי כשאי לקחת בחשבון את מחיר הנסיעות ואז להחליט מה יותר משתלם.
האלכוהול שם יקר מאו ואפשר להדיג אותו רק במקומות מסויימים- מחיר של פחית בירה מקומית- 4-6 דינר, אז אולי שווה לכם להביא כמה בקבוקים או פחיות מהבית....
בלילה השני אישתי קיבלה קילקול קיבה אז היינו חייבים לחזור למחר לארץ.
מונית מפטרה למעבר הגבול שייח חוסיין -; 95 דינר.
ישנן דרכים הרבה יותר זולות לעשות זאת- למשל נסיעה באוטובוס לעמאן ומשם מונית ב 25 שינר לגבול, אבל לנו לא הייתה אפשרות כזאת.
כשאר מגיעים לגבול אלו העולויות -; רק למוניות מסוימות מותר להיכנס לכן נסיעה מהכניסה למעבר עד לבדיקת התיקים עולה 1.5 דינר למונית.
מס עזיבה -; 8 דינר לאדם.
בנוסף צריך לקנות כרטיס נסיעה לאוטובוס לישראל- 1.35 דינר לאדם.
לכן רק לעזיבת ירדן תכינו לכל אדם 10 דינר + 1.5 דינר למונית (עד 4 אנשים).
תעשו לעצמכם טובה ותשמרו מספיק דינרים בשביל זה, חלק לא מוכנים לקבל דולרים או שקלים .
ויותר מזה אין שם את התשתיות הנכונות לקבלת תיירים-הכל פרמיטיבי מוזנח ישן ומלוכלך.
אם הייתי נוסע שוב הייתי עובר דרך מעבר הערבה באילת, יותר פשוט, יותר זול, יותר מהיר ויותר קרוב.
בנוסף ישנן הרבה חברות שמציעות טיול של יום לפטרה וחזרה באותו יום- לא הייתי ממליץ.
מבחינת מחיר זה לפחות 1000 שקל לאדם וסאותו מחיר אתם יכולים לבלות בפטרה 3 ימים, וזה גם ממש לא מספיק 4 שעות בפטרה.