הטיול התחיל.אנחנו דני וצופית הורים לסהר בת 14 וסופ בת 10 עם אורלי -אמא של עידו בן 13 וגיא בן 3 שמצטרפים אלינו לנסיעה לעמאן.אנחנו משאירים את האוטו במעבר גבול.110 ש"ח בצד הישראלי-20 דינר בצד הירדני לאדם ואנחנו על מונית שמחכה לנו בצד הירדני.וואן מפואר שחבר של דני השיג בעזרת קרובי משפחה מירדן...חבל שלא בילינו את הלילה בעמאן... שעתיים וחצי נסיעה לשדה בעמאן .חיכינו עוד שעתיים ועולים למטוס בחברת אתיהד.מטוס מפואר,נקי,אוכל נפלא ולצערינו הטיסה קצרה מידי עד אבו דאבי.משם בטרנזיט לחברת סרילנקן אייר-שהיא די מיושנת אבל העיקר שהגענו.בשדה התעופה מחליטים לקחת וואן ישירות ל-unawatuna.המחיר שנסגר 7000 רופי סרי לנקי לנסיעה של 4 שעות.נסיעה נהדרת-הנהג עוצר בדרך כדי שנאכל משהו.הילדים לוחצים....נעצרים במסעדה מקומית.איזה מזל שכולנו תרמילאים גם בראש וגם הילדים משתפים פעולה.לאחר נסיעה של כ-4 שעות הגענו ל-unawatuna .המלון כבר הוזמן מראש-אגב הכול דרך האינטרנט ומכיוון שאנחנו מטיילים כתרמילאים-עשיתי עבודה לפני ומצאתי לנו מקומות באמת קסומים.רמת מלונות ל-4 איש בחדר-בסביבות 35$ ללילה.מקלחת ושירותים-כולל ארוחת בוקר ,כשהחדר כולל מזגן.בחלק מהמקומות המחיר היה נמוך ל-25$ ל-4 בחדר. שם שהינו 3 לילות .בבוקר הסתובבנו על החוף-למדנו להכיר את המקום ברגל והלכנו המון.הילדים מאושרים -ההורים קצת מודאגים כי הגלים גבוהים-אבל -אין על הצעירים -משוחררי דאגות. בבוקר השני נסענו ל- galle באוטובוס מקומי.הסתובבנו בשוק-אכלנו בוטנים ואננסים.קנינו יוגורט בחרס גדול וקינחנו בשוק דגים קטן ומסריח...היה יום נפלא.עוד יום על החוף בחלק הכי צפוני שלו ולמחרת כאשר חיכינו לאוטובוס ל-matara על הכביש עצר לנו טרמפ ולקח אותנו עד לשם.עד לעיר-שעתיים וחצי נסיעה כולנו יחד צוהלים עם בחור מקסים ואישתו.הוא לקח את כולנו-ולא ביקש רופי אחד-למרות שהצענו-וזו היתה תחילת ההיכרות עם העם הסרי לנקי.ראינו את זה גם קודם אבל פחות כי הכול מאוד מתוייר ב-unawatuna .אנשים נפלאים.אדיבים,שמחים,מאוד שמחים עם מה שיש להם.הבנו מהבחור שלאחר שיחות השלום עם המורדים הטאמילים-הכלכלה התייצבה ויש הרגשת בטחון מהרבה בחינות.הלוואי עלינו...מ-matara לקחנו אוטובוס מתחנת האוטובוסים לכיוון tangalle.שעה וחצי בנסיעה נעימה.הבוטנים והגלידה עוזרים לכולנו.הגענו לחוף-הסתובבנו מעט על החוף -צפונה ומצאנו מקום נפלא-עם מסעדה וחוף עם גלים קטנים וחמודים שלא איימו על חיינו -העברנו שם כמה שעות וחזרנו למלון.
התאכסנו במקום מדהים בשם franjipani -במקרה בשיטוטים מצאנו אותו והתמקמנו שם.בעל המקום נאלין סיפק לנו את מיטב האינפורמציה לגביי המשך הטיול ומקומות לינה נוספים ששהינו בהם. אחרי 3 ימים לקחנו וואן שנאלין סידר לנו במחיר נהדר עם אבא שלו -נסיעה ל-ella דרך הבית יתומים לפילים.נסענו לשמורה אודה וולואה ליד embilipitiya כדי לראותם.מאכזב קצת.לא ברור בעיקר מאיפה כול הפילים.עיצבן אותנו שכול הזמן היכו אותם עם מקל.נראה לי שהיינו יכולים לוותר והמשכנו לאורך הכביש לכיוון ella.לאורך הכביש ראינו פילים ועצרנו לידם ,האכלנו אותם באבטיחים והיה כיף גדול.עצרנו במפלים ליד ella והגענו אחה"צ למקום שבו ישנו.מאוד מומלץ-נקרא sunnyside holiday bungalow שייך למשפחה נוצרית וזה למעשה אחוזה ממש. יש מגרש טניס ליד ובעלת הבית סינתיה היא אישה מקסימה.המקום נמצא מחוץ לכביש הראשי של ella ומאוד נעים ויפה שם באמצע היער.לא רצינו לעזוב.היינו חיים איתה אם היה ניתן... טיילנו ברגל כול יום למקום אחר.והתאהבנו קשות.....בella יש הרבה מסלולי יום נעימים להליכה.כול יום הלכנו לכיוון אחר.הילדים בחבורה וזה מאוד מקל על ההליכה בעיקר כשזה כמה קילומטרים.הם שרים ומשחקים בעצירות שתיה וחטיפים-וזה נחמד ועוזר למורל של כולם. ! משם נסענו אחרי 3 ימים ל-haputale ברכבת מדהימה שחבל לפספס .אורלי עידו וגיא קמו למחרת מוקדם ונסעו לסוף העולם.worlds end-שמורת טבע שטוחה שבקצה שלה מגיעים לצוק ומשם יש נפילה ורואים את כול החלק הדרומי של סרי לנקה.הבנו שזה מחזה מדהים-רק חבל שהיה מעונן להם והראות לא היתה במיטבה. אנחנו נשארנו באיזור ועשינו טיול ברגל לadisham .מנזר נוצרי בהרים.מרחק כ-8 ק"מ ברגל מהיער haputale.אחה"צ נסענו כולנו למפעל תה. וירדנו ברגל לכיוון העיר.סוג של מסלול הליכה. אחריי יומיים נסענו עם 3 אוטובוסים -2 ראשונים עד monragala עוד היה נורמלי.כביש ונהג-פחד אלוהים אבל יפה.הכול בתוך יערות כי כול האיזור של ella מוקף יערות-למעשה כול הירידה מההרים.האוטובוס השלישי לארוגם ביי היה סיוט ארוך וחם בצורה מטורפת. הגענו לארוגם ביי אחה"צ גמורים .חום ולחות בלתי נסבלים בעליל והחלטנו בערב הכי מסויט שלנו לברוח.התקשרנו לנאלין מ-tangalle והוא שלח עבורנו דרך חבר שלו ב-ella נהג שלקח אותנו יום למחרת בחזרה לella לגסט האוס הכי מדהים שהיינו בו.איש מקסים בשם פודי חיכה לנו למקום בשם green hill.מקום מקסים ביופיו על צלע הר-.צריך לעשות טרק לשם אבל הנוף והאיש-מדהימים.....בלילה כשחשוך לקחנו פנסים וחזרנו ברגל-היה מצחיק והילדים ממש נהנו.משם נסענו ל-nuwara eliya ברכבת. גם שם עבר עלינו יום נפלא והמשכנו ל-kandy. בדיעבד היינו יכולים להיות יותר באיזור כי מאוד נהיננו שם. הפסטיבל היה מדהים!לא לפספס!למחרת עשינו קצת טיול במפעלים לעץ ובאטיק ובעיר עצמה ובעיקר רבצנו בצפייה באיזור שבו עמדו הפילים ושטפו אותם. התאכסנו במקום נהדר על שפת הנהר -שחבל ואיני זוכרת את שמו.בעלי הבית נתנו לנו דירה עם נוף לנהר ולפנות ערב ירדנו לנהר והתרחצנו. בלילה לקח אותנו וואן בחזרה לשדה תעופה.
טיילנו לרוב כמו תרמילאים.את הנסיעות הממש ארוכות מכיוון שהיינו חבורה של 7 אנשים העברנו בוואן.ארוגם ביי-ella זה 6000 רופי וסה"כ נסיעה הרבה יותר נעימה מאוטובוס-אבל שמחנו כולנו שבמהלך הטיול יכולנו גם לנסוע באוטובוסים מקומיים-גם ברכבות בהרים שזאת חוויה נפלאה לכולנו-בעיקר לילדים-שלא ישבו על הכיסאות אלה במדרגות כשהדלת של הרכבת פתוחה...אל דאגה הרכבת נוסעת לאט והדרך עוצרת נשימה. העלות ליום בתחשיב של 4 נפשות כולל הכול-אוכל לינה חטיפים נסיעות לא עלתה על 100$ ליום!ולא חסכנו-גם קנינו,אכלנו היכן שרצינו-בפירוש חופשה אמיתית. היה טיול פשוט נפלא.אין מילים לתאר.הסרי לנקים אדיבים,ישרים,נקיים!!!!,עוזרים ,שמחיםואנשים בסה"כ בודהיסטים-מאמינים-שקט ושלווה בלי מהפכות עולם.פרחים בכול מקום ונעים נעים.