טיול לסלובקיה- יולי -אוגוסט 2012. המשתתפים- זוג הורים, עופרי- ת ארבע ורבע, רותם בן שנה ורבע, מנשא ווירוס מעיים- לפחות בהתחלה...
אני רק אציין קודם שאנחנו הלכנו על טיול יותר ברגוע- הקו היה לטייל יום אחד יחסית ארוך וקשה ולמחרת משהו קליל ולסיים כך שיישאר להם זמן לשחק ולבלות בחצר, להתחיל את הבוקר בניחותא (למרות ששני האינדיאנים לא שמעו על ילדים שבטיול לרוב קמים מאוחר יותר. עלינו לא חסו ובימים טובים ונדירים פונקנו בהשכמה בשבע. מצד שני- מזג האוויר כ"כ טוב והשקיעה מאוחרת שזה באמת לא משנה מתי יוצאים. לבחור מסלולים שהגדולה יכולה ללכת, שגם אם הקטן יכול ללכת- תפאדל ובכיף. לקחנו אפשרות של אטרקציות גדולות אבל ביום השני בערך גילינו שיותר כיף לנו בלי וכל עוד אין דרישה ולילדים מספיק מה שיש מסביב, לא מתאים לנו פארקי מים שגם יומם בטח יגיע..
25.7 שש וחצי בבוקר- מה שהתגלה כשעה לא מוצלחת לטיסה בהתחשב בזה שיש לקום בשלוש ... לקחים לעתיד- לזכור שוב שהכי טוב טיסת בוקר מאוחרת /אחה"צ...
יציאה- נחיתה בווינה, הגענו לדירה -;ברובע ה-15,
http://www.viennacityapart.com/johnstrasse/description/ נחמדה, לא לפה ולא לפה. לא רוצה להתפס לקטנות, אבל הייתי עייפה והייתי שמחה לא מכונת הקפה שמופיעה בתמונות אכן הייתה ניצבת לשירותי, גם מעלית היא רעיון נחמד. מצד שני- קרבה לרכבת תחתית, גן שעשועים נחמד וסופר קרוב זה גם לא רע. היתרון התגלה למחרת- מרחק הליכה קצרה מארמון שונברון. היום הראשון היה די זוועתי- יצאנו מהארץ עם שני ילדים וויורוס מעיים עצבני שליווה אותם עד שבוע כמעט לאחר הנחיתה, ככה שבמקום להנות ממנעמי העיר כיבסנו אורז ועוף ונשארנו סמוכים לשירותים ושלל עזרים. בכל מקרה היום הראשון לא קל הוא.
26.7- הלכנו לארמון שונרון. במחשבה שנייה החלטנו לא להכנס לסיורים- הגנים נראו מספקים בהחלט, העברנו עוד כמה שעות בגן החיות ועופרי נכנסה למבוכים. אחרי מנוחה בבית לקחנו תחתית אל הדנובה, טיילנו, החלפנו עוד כמה חיתולים וגילינו בעבר השני שלה שחוגגים את יום אפריקה. בזמן שאנחנו מתלבטים אם להכנס (בכ"ז 15 יורו לירוד וקצת מוזיקה), זוג אוסטרים הציע לנו כרטיסים. נכנסנו והיה נחמד. גילינו שבאוסטריה זוגות מעורבים זה לא חייזר.
27.7- ערן נסע להביא את האוטו משדה התעופה (רכב שכור של סיקסט. לא זוכרת מה היה הרציונל של לאסוף אותו משם...) ואני לקחתי את הצמד המשלשל לעיר. הלכנו ל"בית הפרפרים" לפארק הצמוד ולטיול באיזור סטפן-פלץ. בשביל אינדיאני אחד שרק רוצה להשתולל ואחת כמוהו רק יותר גדולה זה היה אחלה. יצאנו לכיוון סלובקיה באחת וחצי בערך. נסיעה של שלוש שעות לקחה לנו בערך חמש וחצי.. וויתרנו על תכניות לעצור במבצר בדרך (זה היה מאריך אותה והחבר'ה כבר היה קצרי רוח). עצרנו באחד הכפרים בדרך בגן שעשועים לפיקניק ושאיפת אוויר. הגענו לספיינה דולינה- אכן מקום קסום, כמו כל סלובקיה- טובל בירק ויערות, בתים ציוריים וכאלו. גיליתי את מה שילווה אותי גם בהמשך הטיול-
1. סלובקיה קשה לצמחונים ולמי שלא חובב מאכלים טבולים בגבינה ושמן..אין הרבה ירקות אם כי הדגים נפלאים.
2. הבירה אחלה, גם זולה, אך יש לזכור שהיא לא באה עם מישהו שישמרטף , מה שמביא לסעיף 3-
3. חבל שהקפה לא משהו.
28.7- טיילנו בכפר- סביב הכנסייה ומקור מים קטן, עלינו לנקודם תצפית על כל העמק והכפר הקסום. המשכנו לכיוון רוז'נברוק אל הבקתות של יאן. באותו ערב לא ידעתי עוד איזה עליות נטחן ויצאתי לריצה רוויות עליות ואחו. תענוג
29.7- מסלול מאחורי מלון דייארי- אחד היפים שעשינו. ואחד הממטרים המעטים שנתקלנו בהם- ממש לא נורא. זה המקום לספר בשמחה שאת כל הטיולים עשינו בקצר (גם לחופוק, גם למערת הנטיפים, אם כי זה היה רעיון פחות מומלץ. כמעט נשרו לי הבהונות...)מעילי פליז לבשנו רק במערת הקרח ומעילי גשם בכלל לא. אכן שיחוק. המסלול יפהפה- עשינו את זה שמתחיל בכחול- צהוב- כחול.
30.7-קצת הושבתנו עקב דבורה שבחרה להמצא בדיוק איפה שדרכתי, ויתרנו על תוכניות הליכה ארוכות (כף הרגל לא נכנסה לנעל.. ולוק הגרביים וסנדלים לא תמיד תופס), אחרי שגילינו שמערת הנטיפים והקרח סגורות ביום שני, הלכנו על האופציה של האגם ליד מלון גראנד ומסלולים שיוצאים ממנו. מקום חביב עם להקות ברווזים שיודעים מה הם רוצים
.31.7- הרגל חזרה למימדיה ופנינו שוב אל יאסנה. שני רכבלים (את שניהם עכבתי בסירוב לעלות, על השני עליתי רק אחרי שכפיתי את נוכחותי על בחור בלגי שהופרד מאשתו לצורך העניין. נקודה חלשה אצלי. שונאת רכבלים...) מזג אוויר נחמד ועלינו לפסגת החופוק- רותם במנשא ועופרי מדלגת לה את הדרך.כשירדנו למטה היה גשם קל+ וירדנו באחת הדרכים, שכחנו מעניין כיפה אדומה ובמילא כל הדרך עופרי הייתה עסוקה בפעילות אוכמניות נמרצת.
1.8- המנסרה -; עמק kvacianska- טיול יפה שמתחיל בעלייה (התחלנו מ- מ kvancani) ביער אל איזור מנוחה עם דשא, מעיין, ומנסרה -; די עניין לקטנים, יש שם עוד מסלול מעגלי תוך כדי.
2.8- טטרה גבוהים -; רכבל ארוך (ארוך מדי... ) מטטרנסקה לומניקה- אני חייבת לציין הטורים גם ביום יפה כזה ממש לא היו ארוכים ואין צורך להבהל. עשינו סיבוב סביב האגם הקטן (השוס האמיתי שם זה ההרים לדעתי..) והתחלנו לרדת למפלים בהרביינוק. אומנם לרדת ורק 5 ק', אבל ההליכה היא באבנים די מעצבנות כפי שהיו כאן חילוקי דיעות בנושא. ההליכה על צלע ההר, יפה אבל הייתי בוחרת לעשות מסלול אחר כי כשהגענו למפלים ולאיזור המנוחה החלטנו להמשיך לסטארי סמוקובץ ברגל- עוד 3 ק', לדעתינו- ההליכה הזו הייתה היפה יותר. אולי הייתי בוחרת במסלול שיורד מהרכבל וגיע למפלים ומשם לסטארי סמוקובץ. בכל מקרה זה היה יום ארוך אך נעים, עופרי הלכה את כולו בכיף (וכדרכן של בנות ארבע- הלכה ופטפטה , הלכה ופטפטה, למעט הפסקות אומניות, פטל ואיסוף ממצאים)
3.8- יום קליל- מערת נטיפים ביאסנה- נחמד, קצת ארוך- בעיקר למי שחושב שהתינוק/פעוט יירדם במנשא ובמקום זה מצד אחד הוא צורח ומצד שני- לא נותנים לנו לעזוב את הקבוצה ולצאת איתו החוצה.. אבל מערה יפהפיה וגדולה (יחסית למערת שורק.. ). אחר הצהריים הלכנו לכפר המשוחזר- Vlkolinec - כפר ציורי עם כמה אומנים, מתקני משחקים נחמדים וגבעות עם תצפית לא רעה בכלל.
4.8- עברנו מקום- עדיין באותו איזור-
http://www.holidayraj.sk/ כפר מקסים באיזור משגע. הסיבה שנשארנו בהרי הטטרה התחתוניים היא פשוט כי לא מצאתי משהו בגבוהים, המרחקים באמת קצרים (אם כי נראים ארוכים כשהקטן צורח מאחורה...) וטיול בגבוהים יותר תלוי מזג אוויר. המקום מקסים וגם בעלת הבית. אם כי קבלנו כנראה בקתה שעדיין לא מוכנה לגמרי .. ז"א בימים שלא הילדים העירו אותנו -; היה זה אור השמש כבר בחמש ומשהו או החרקים ...
השארנו את הציוד ונסענו לאגם Strbske Pleso. היה יום שבת ואולי בגלל זה היה די עמוס ותיירותי, עלינו לכיוון האגם Popardske, העלייה לא אמורה לקחת הרבה, אצלנו כפי שכבר גילינו את פאקטור האוכנמניות/תלתן, הזמן בערך כפול. המסלול נעים, קצת עמוס כמו שאמרתי, אבל נחמד לאללה.
5.8. יום ראשון- יום מנוחה. קור גשם זלעפות בבוקר גרם לנו לנסות ולנצל את האח, אחרי שעתיים בערך מזג האוויר התהפך, נהיה חם (מדי אפילו), עשינו סיבוב ארוך בשבילים שיוצאים מהכפר והלכנו לבירה במסעדה המקומית
6.8- גן העדן הסלובקי- נסיעה לא קצרה, שעה וחצי לפחות. מסלול zejmarska roklina- מסלול קצר ויפה, כמה וכמה סולמות.. כשהגענו למעלה עשינו עוד מסלול שיוצא מכר הדשא וירדנו לדדינקי. האגם בדיוק במקום אם כי רצוי לזכור להביא בגד ים או משהו סביר להכנס איתו..אל הנק' התחלה זה בערך 4 ק' ושלא יגידו לכם אחרת...
7.8-היום התחיל בא"סק אך המשיך לטיול אל liptovsky hrad- מתחיל (או נגמר..) במעיין חם ומסלול שמטפס אל מה שנשאר מהמבצר. מי שיפספס את הפנייה ימינה (כמונו) אחרי היציאה מהיער, יזכה במסלול אדום וארוך ובעלייה דרך היער ולא באמצעות סולמות. הנוף שווה את זה והמעיין החם לחובבי הז'אנר. עופרי מצאה לה שם ידידה סלובקית מבוגרת והן נהלו שיחה ומשחקי ידיים ממושכים..הלכנו לקנות דגים בעיירה הסמוכה (גילינו שמוכר הדגים פשוט מגדל את הדגים בבריכה מול הבית...)
8.8- מערת קרח (כי גם בגן העדן היינו ביום שני..) ביאסנה. נחמה ותו לא. עלייה ארוכה, הרבה הליכה עד לקרח וגם זה- מקטע די קצר. עופרי נהנתה בעיקר לאכול קרח ולחשוב שזה שלג (הפעם רותם נשאר עם אבא). אז- נחמד אבל לא חובה בכלל.נסענו לאגם liptov Mara אחר כך, קצת קר ועכור, אווירת ה"אייטיז באילת" די שולטת שם ...
9.8 התחלנו לזוז דרומה. בדרך (מה לא היה באמת בדרך) עצרנו ב-Cierny Balog Railroad. ממש חמוד- בעיקר לקטנטנים. והמשכנו ל- Senecשם לנו בהמלצת הפורום במלון קוליבה. המלון חמוד, המקום קצת רעשני אחרי ההרים , האוכל אבל מהטובים והאגם נחמד. כמו שאמרתי- הילדים נהנים מכל ברבור (ועוד כשזה מגיע במשפחה) ומקור מים.
10.8- אחרי פריקת אנרגיה במגרש המשחקים המשכנו לוינה. ערן נסע להחזיר את הרכב בשדה ולעשות צ'ק אין (מסתבר שאפשר גם בבוקר לטיסות של הערב- מה שחסך לנו בערב תור מצד אחד, ןמצד שני- גם ככה היה עיכוב של שעה פלוס פלוס...) אנחנו הלכנו לאקווריום- הילדים ממש נהנו, אני הייתי מעדיפה לצלול במאלדיביים במקום אבל ניחא. מה עוד שעדיף לא להכנס לשם עם עגלה בשל האופן שהמקום בנוי- 9 קומות של תצוגה "צרה"ץ פינת הליטוף של דגי הקוואי הייתה להיט וגם יש גן שעשועים מגניב בחוץ. הלכנו ברגל עד למסעדה שהמלצתם פה- פיגמולר. אני אמנם צמחונית אבל החבר'ה דרשו שניצל.. המקום גדול וחביב, אם כי חיכינו שעה מורטת עצבים (ויעידו הסועדים שלמזלם אבל לא היו איתנו על הטיסה חזרה הבייתה בשביל להכיר את כל המנעד הווקלי של רותם..). טיילנו עוד קצת ברגל, רותם נהנה מהמרחבים האורבאניים J ומשלל הגברות שחייכו אליו והתמוגגו (מהגברים הוא בחר להתעלם..). ועלינו על הרכבת לשדה. טיסת לילה היא לא להיט וזה המקום להתנצל על הצרחות, להבא נבחר אחרת את השעות...
אז היה כיף, מעולה ויפה. ארץ מקסימה לאלל, תודה על הטיפים והעזרה גם במיידי, גם כשהיה קשה- זה היה מהסוג הטוב. כשנחשוב על היעד הבא- אתם תהיו הראשונים לדעתJ ותמונות- בקרוב!