טיול לווילס - יוני 2014

טיול לווילס -; יוני 2014

הקדמה

כבר כמה שנים שבעלי ואני, בני +50, בוחרים לטייל באתרים שניתן לצעוד בהם. אין מדובר במסעות מפרכים עם תרמיל גדול ואוהלים בשטח, אלא לטיולי יום בשמורות טבע בעולם (אירופה, בשלב זה).הפעם בחרנו לטייל בווילס, אנגליה. בדר"כ אני נעזרת בטיפים של מטיילים שהיו במקום לפני, אך הפעם נראה שבחרנו לנסוע למקום שפחות מגיעים אליו, כך שאת רוב המידע שאבתי מאתרים מקומיים.

מידע כללי

  1. ווילס נמצאת בדרום-מזרח אנגליה. התושבים שם יודעים כמובן אנגלית, אך מדברים ביניהם וולשית (בעיקר באיזורים הדרומיים יותר). כתוצאה מכך, אם שואלים אותם להדרכה, הם מבטאים את שמות הערים בוולשית וזה ממש לא נשמע כמו אנגלית (או כל שפה אחרת שאתם מכירים, אלא אם כן למדתם בביה"ס גאלית עתיקה).
  2. אנגליה בכלל, ווילס בפרט, היא מדינה גשומה. יתרה מזאת -; עכשיו הבנתי למה האנגלים כל הזמן מדברים על מזג האויר. מסתבר שאין שום קשר בין התחזית שרואים (בחדשות או באתרים ספציפיים באינטרנט) לבין מה שקורה באמת. כבר יצא שהלכנו לישון בידיעה שמחר יהיה יום גשום מאד, והתעוררנו ליום נפלא, ולהיפך. באופן כללי, הלילות הגשומים המוכרים מאירופה, נמשכים כאן לא פעם גם אל תוך הבוקר (בערך עד 11:00). דווקא הצהריים והערב בהירים, חמים (יחסית, כמובן) ונעימים מאד.
  3. הדרכים באיזור שבו נסענו היו בדר"כ צרות מאד, מפותלות, ללא שוליים כלל ובנוסף -; עם צמחיה בגובה 2 מ' בצד הכביש, כך שאין סיכוי לראות מי בא מולכם, אלא כשממש קרובים. זה נכון גם לכבישים המסומנים כדרכים "אדומות" (ראשיות יותר) וגם לאחרות. וכמובן -; בכל צומת יש כיכר. ולכל כיכר יש המון יציאות (3, 5, 7). בקיצור -; סעו בצד השמאלי של הכביש, ובזהירות.
  4. שילוט למסלולי טיולים כמעט ולא קיים. תשכחו מהדפים היפים שאתם מקבלים מרשות שמורות הטבע בכל פעם שאתם נוסעים ליהודיה ולזוויתן. אין שילוט במקום (בעיקר בדרום) ואין את מי לשאול. אני הכנתי הכל בבית -; חיפשתי מידע ומסלולי הליכה, והדפסתי מפות. מזל גדול.
  5. הטיולים הרגליים נערכו תמיד עם נעליים מתאימות (לא נעלי ספורט) ומקלות הליכה.
  6. טיפ להזמנת מלון (נכון לא רק לווילס, אבל אני גיליתי זאת רק עכשיו): אתר BOOKING, יעיל מאד, אבל מסתבר שהוא גובה מהצימרים ובתי המלון שעובדים דרכו 15% עמלה, המגולגלת בדר"כ על הלקוח. כדאי לבדוק האם הזמנה ישירות במלון, תעלה פחות.
  7. תמיד כדאי להדפיס את אישור ההזמנה. לפעמים הכתובת הרשומה לא כל כך מדויקת, ודווקא התמונה הקטנה שבהזמנה (במקרה של הזמנה דרך אתר BOOKING ) עזרה מאד.
  8. את כל מקומות הלינה הזמנתי מראש. כך היה לנו ראש שקט, וידענו שניתן להגיע בכל שעה (בכפוף לשעות הרשמות בהזמנה). כשידעתי שאנחנו נגיע מאוחר, ציינתי זאת מראש, ולא היתה שום בעיה. בכל מקום שהזמנתי, הקפדתי שיהיו שני דברים: א. WIFI חופשי; ב. קומקום לתה/קפה בחדר. בכל הצימרים היתה ארוחת בוקר אנגלית, כלולה במחיר (אין אפשרות אחרת). מה שמקבלים זה 2 ביצי עין+בייקון+נקניק+עגבניה אפויה, וכן לחם, ריבה ודגני-בוקר.

10. בהמשך יש תיאור של המסלולים שבהם צעדנו. יחד עם זאת, ווילס מלאה במסלולי טיולים, במיוחד בחלק הצפוני יותר, ובודאי יש אחרים יפים לא פחות. פשוט עוצרים בנקודה שבה רשום P, ולידה סימון של כמה שבילים , כולל דרגת הקושי שלהם, ומתחילים לצעוד.

11. רישיון נהיגה בינלאומי -; למרות ההפחדות למיניהן באתרים כאלה ואחרים, לנו לא היתה שום בעיה עם הרישיון הישראלי (מפלסטיק), ולא נדרשנו לרנב"ל כלל.

ועכשיו הטיול

את הטיול התחלנו במנצ'סטר, ממנה נסענו דרומה לכיוון שמורת הטבע ברקון-ביקון. http://www.breconbeacons.org/ . משם נסענו מערבה לכיוון הים ואז עלינו צפונה, כאשר המלון האחרון היה במרחק של 1.5 שעות נסיעה משדה"ת.

יום (1) -; הגעה

בבדיקה שעשיתי לגבי המרחק בין המסלולים שבהם רצינו לטייל לבין שדות התעופה האפשריים (לונדון ומנצ'סטר), נבחרה מנצ'סטר. החלטנו לטוס עם איזיג'ט. הן בגלל המחיר והן בגלל שיש להם טיסה ישירה למנצ'סטר. הטיסה מגיעה באמצע הלילה, ולכן הזמנתי מהארץ מלון צמוד לשדה, עם שאטל חינמי. מיד אחרי שאספנו את המזוודות, צלצלנו למלון והם שלחו את השאטל במיוחד בשבילנו. המלון היה חביב, וזול יחסית לשכנים שלו: Bewleys Hotel Manchester Airport.

יום (2) -; התחלת הטיול

  1. ממנצ'סטר נסענו ל- Pontcysyllte Aqueduct, אמת המים הארוכה ביותר באנגליה. זהו גשר ארוך (307 מ'), וגבוה (38 מ'), שבתוכו עוברת תעלת מים, הממשיכה אח"כ אל תוך היערות. ניתן לצעוד לאורך הגשר, וניתן גם להמשיך בצעידה לאורך תעלת המים. אפשרות נוספת היא לשוט באחת הספינות שיוצאות קרוב לחניה של הרכב, ושטות בתוך התעלה.

  1. משם נסענו ל- Pistyll Rhaeadr Waterfalls, שהוא המפל הגבוה באנגליה. כדי להגיע לשם, יש לחפש את הכפר Llanrhaeadr ym Mochant, ושם להיכנס לרחוב Waterfall St שהכניסה אליו היא ליד Greterex stores, ולנסוע כ-6.5 ק"מ. הנסיעה, כמובן, איננה משולטת כלל, וכבר חשבנו שטעינו, אבל מדובר בדרך שזה הקצה שלה. המסלול עצמו הוא עליה לא-קלה, אבל הנוף מלמעלה והמפל עצמו, דווקא בחלק העליון שלו, מצדיקים את הדרך (כחצי שעה הליכה לכל כיוון).

טיפ: מסלול ההליכה יוצא בעצם מאחוזה של מישהו,שגובה 3 ליש"ט על האפשרות להחנות אצלו את הרכב. כ- 150 מ' לפני הכניסה לשטח הפרטי, יש מספיק מקום להחנות את הרכב בצד הכביש, ללא כל עלות.

משם הדרמנו עד לצימר הראשון, שנמצא בחלק הדרומי של השמורה, בקרבת המסלולים שרצינו לעשות למחרת. אני לא ממליצה עליו, מאחר שלשכנים שלהם (במרחק קטן מאד), יש מכלאת כלבים שלא הפסיקו לנבוח כל הלילה. כדאי לחפש לינה בכפר שנקרא ABERCRAF. ראינו שם מספר בתי מלון / B&B.

יום (3) -; טיול בשמורת בריקון-ביקון

טוב, זה מה שתכננו. בפועל ירד כזה גשם, שלא היה לנו סיכוי לצעוד בשטח. אז נסענו לעיר הקרובה -; SWANSEA, והסתובבנו בשוק המקורה ובמרכז הקניות הסמוך. קבלנו המלצה לבקר ב- Mumbles, שנחשב בעיני המקומיים לחוף וטיילת יפים ביותר, אך בשל הגשם שלא פסק, ויתרנו.

יום (4) - טיול בשמורת בריקון-ביקון

כללי: טיול בשמורה זו מתאים לאנשים קצת הרפתקנים, שלא מפחדים "להתברבר". השילוט אקראי, אבל מצד שני, כל 200 מ' בערך יש עמוד עץ ועליו מספר סידורי ומספר טלפון. אם תלכו לאיבוד, תמיד אפשר להזעיק עזרה... ועוד משהו: sgwd = מפל (בוולשית).

הטיול בשמורה התחלק לשני קטעים, קרובים זה לזה, במרחק של 12 ק"מ ו-20 ק"מ מהצימר. הראשון נקרא "ארץ המפלים" ובו צעדנו בשביל שנקרא " מסלול 4 המפלים" -; four waterfall trail. כדי להגיע אליו יש לכוון לכפר בשם Ystradfellte. בדרך המובילה לכפר, יש בצד הדרך 2 עמדות מוזנחות של מילוי דלק וממולן תא טלפון אדום. זה הסימן שעברתם את נקודת החניה, שנמצאת כק"מ דרומה לנקודה זו. החניה כמעט לא נראית (צריך לשים לב היטב לצידי הדרך). אחרי שמחנים את הרכב, רואים שיש שער בגדר (בכל מקום כמעט יש גדרות בגלל הכבשים). ליד השער יש שלט מעץ, ועליו יש חריטה של דמות צועדת. יופי. הגענו להתחלת המסלול.

יש באינטרנט מפת מסלולים של ארץ המפלים. מומלץ להדפיס ולקחת איתכם. אנחנו בחרנו בשילוב של מסלולים. התחלנו במסלול הצהוב מהנקודה שבה מסומן P במפה, בקרבת המפל Sg d Clun-gwyn , עברנו לאדום ממנו לירוק ושוב לצהוב. כך יכולנו לעבור דרך 4 המפלים שמסומנים במפה: Sg d Clun-gwyn, Sg d Isaf Clun-gwyn , Sgwd y Pannwr., ו- Sgwd y Eira , שם ניתן ללכת גם מאחורי המפל (עשינו. היה כיף). אפשר כמובן להתחיל גם ממקומות אחרים במפה בהם מסומן P. המסלול עצמו קל למדי ומתאים לכל המשפחה, כאשר בחלק מהמפלים יש ירידה ועליה חזרה.

קטע הטיול השני היה למפל (Henrhyd Waterfall ) sgwd Henrhyd .

המפל עצמו נמצא קרוב לנקודת החניה, כשזה כמובן כרוך בירידה תלולה ועליה תלולה חזרה, בהתאם. ניתן גם לעשות מסלול מעגלי, של 6 ק"מ / 2.5 שעות לאורך הנחל. אנחנו ויתרנו על המסלול, בשל לוח הזמנים שהצטופף. לדעתי גם המפל לא כל כך מרשים, אם עושים לפניו את ארץ המפלים, כפי שעשינו אנו.

מאזור המפלים, שמנו פעמינו לכיוון היעד הבא - Pembroke Dock, שם נמצא הצימר הבא. בדרך עצרנו ב-TENBY, שרק יומיים לפני הטיול קבלנו מצגת באינטרנט ובה ראינו אותו בין הכפרים היפים בעולם. אכן יפה.

טיילנו בכפר כשעה והמשכנו לצימר.הצימר נמצא בבית של משפחה, שהפכה את אחד מחדרי הילדים (שעזב את הבית) לחדר אירוח מרווח, נקי ונעים מאד. גם ארוחת הבוקר היתה מעולה ובעלת הבית, ונסה, מקסימה. להלן הקישור: highfield-bedandbreakfast.co.uk

יום (5) - טיול חופים

התכנון היום היה לעשות 2 מסלולי חופים -;

Marloes (בין 2 ל-3.5 שעות; 8 ק"מ) - ציפורים, כלבי ים (בסתיו, כך אומרים...)

St. david's head (שעה ורבע; 6 ק"מ ) -; צמחיה מיוחדת, ציפורים, עתיקות.

בסוף עשינו רק את הטיול הראשון. נסענו לכיוון הכפרMarlos . שם יש להגיע עד לסוף הכפר ולפנות שמאלה. מגיעים למגרש חניה גדול, קרוב לים. החניה עולה 5 ליש"ט, ומקבלים הדרכה בע"פ. מאחר שנאמר לנו שהגאות קרובה (יש להם יומן מיוחד לשעות גאות ושפל),ירדנו תחילה לחוף ואח"כ עשינו את המסלול ההיקפי, לאורך המצוק, הגבוה מאד מחוף הים, ונהנינו מכל רגע. היתה רוח חזקה וקצת גשם, כך שהמסלול לקח יותר זמן משתכננו, אבל ללא ספק, היה זה מסלול מרהיב (דומה למראות של חופי אירלנד).

משם המשכנו צפונה למלון הבא, בעיר שלא ניתן לבטא את שמה -; Aberystwyth. אנחנו הזמנו חדר במלון ארבע העונות (Four seasons hotel). קבלנו חדר קטנטן במלון קטן, עם ארוחת בוקר סבירה.

מאחר שהגענו מוקדם יחסית (מזל. יש להם רק 3 חניות...), הלכנו לטייל בעיר. זו עיר שיש בה אניברסיטה אבל אין הרבה מה לעשות. יש מבצר חביב (כמו בכל עיר אחרת, כמעט), חוף עם טיילת וזהו בעצם.

יום (6) -; שוק, גשרים, מפלים ועוד

בחרתי ב- Aberystwyth., בין השאר, משום שראיתי שמתקיים בה שוק ביום המחרת (שבת ראשונה ושלישית בכל חודש). אנחנו חובבי שווקים עירוניים, ומאד נהנים להסתובב בהם, לקנות פירות וירקות מהמגדלים ואולי גם דברים נוספים. ובכן -; כגודל הציפיה, גודל האכזבה. שוק קטן שמתאים לעיר קטנה. ברבע שעה הצלחנו לעבור אותו הלוך ושוב, קנינו קצת גבינות וירקות ויצאנו לדרך.

המסלול הראשון נמצא קרוב לעיר, כחצי שעה ממנה, ונקרא "גשר השטן". מדובר בקומפלקס של 3 גשרים הבנויים אחד מעל השני וגשר השטן הוא התחתון מביניהם. הגשר האחרון שנבנה הוא גשר הברזל משנת 1901 שנבנה על גשר האבן שהוקם בשנת 1753 כשהגשר המקורי (1075-1200) נחשב כבלתי יציב אך התאים לשמש כפיגום לתמוך בו. הגעה:יש לנסוע מ- Aberystwythבכביש A4120. הגשר והמפל נמצאים מעט אחרי הכפר שנושא את אותו השם: Devil's Bridge Falls, מיד אחרי שעוברים את הפניה לכביש B4574 (אל תכנסו לכביש זה).

הגשר הוא נקודה בה נהר מינאך (Mynach) נופל מגובה של 90 מ' ופוגש את נהר הריידול (Rheidol).ישנו מסלול רגלי של 45 דקות וישנו מסלול של 10 דקות. אנחנו עשינו את המסלול הארוך. הגשר הוא החלק הפחות מרשים בעיני. דווקא המפל היה מאד יפה. יש רק לקחת בחשבון שמדובר בירידה של 300 מדרגות עד למפל, ועליה של 300 מדרגות (אחרות), בחזרה.

עצרנו לאכול משהו במסעדה שבקצה העליה (לא משהו...), והמשכנו בדרכנו צפונה, לכיוון Dolgellau.העיירה עצמה נראית נחמדה, אך לא עצרנו בה אלא המשכנו לטיול המתוכנן שנקרא: Precipice Walk מסלול ההליכה מתחיל במגרש החניה של הפארק הלאומי , Saith Groesffordd (ראו המסלול בקישור המצורף).המסלול עובר בעצם בשטח פרטי, של בעל אחוזה שמאפשר לאנשים לצעוד בשביל. ממגרש החניה נכנסים (דרך גדרות) לשטח האחוזה. קצת לפני האגם יש עליה שמגיעה לראש ההר. העליה אינה קשה, מאחר שההתחלה היא ממקום גבוה יחסית, אבל מהמסלול שמקיף את הפיסגה ניתן להשקיף על הנהר שמתחת, על הים הרחוק ועל הנופים המרהיבים. המסלול מסתיים בקטע שעובר במקביל לאגם. אנחנו הגענו לפנות ערב (שעה 17:00, בערך), וטיילנו שם כשעה וחצי. המסלול מעגלי, מתאים לכל המשפחה, ואורכו כ-5 ק"מ. מומלץ בחום.

משם נסענו לצימר הבא, המרוחק כחצי שעה ממסלול ההליכה. הצימר נקרא Awel Y Mynydd. והקישור אליו הוא דרך בארי, הבעלים: [email protected]. הצימר נמצא בדרך ל- HARLECH. מרגע שנכנסים לכביש A496, יש לנסוע עוד כ-9 ק"מ, לכיוון Harlech. חשוב להסתכל כל הזמן על צד שמאל, ולשים לב לשילוט (שם הצימר יופיע עם הכוונה לכביש פנימי).המקום קצת מבודד, אבל יש להם שטח ענק עם 2 סוסים, כ-20 תרנגולות, ו-2 חתולים. וכמובן -; הכל ירוק ויפה כל כך.

החדר היה גדול, נקי ומרווח. ארוחת הבוקר היתה טעימה מאד (משבעלת הבית הבינה שאני לא אוכלת את "ארוחת הבוקר האנגלית", היא בקשה לדעת מה אני כן אוכלת (חביתה וסלט) והכינה לי ברצון).

יום (7) -; פורטמריון Portmeirion 

מהצימר נסענו כ-10 דקות לכפר בשם פורטמריון. קראנו עליו לא מעט באתר, ודי התאכזבנו. זהו כפר ציורי וצבעוני שנבנה לפי מודל איטלקי ע"י אדריכל מפורסם בשם קלאף בשנים 1935 עד 1976. בכפר יש מבנים צבעוניים המשמשים לגלריות, חנויות ובתי קפה. יש גם מלון, אך בעיקרון זה לא כפר שגרים בו. קיימים מסלולי הליכה קלים מאד לאורך החוף ובגנים המטופחים. ניתן גם לקחת סיבוב חינם במעין רכבת שנוסעת במסלול של היערות. בסך הכל היתה תחושה של מקום תיירותי מאד (למרות שרוב האנשים היו אנגלים).

טיפ: העלות לאדם מבוגר היא 10 ליש"ט, אבל אם תגיעו אחרי השעה 15:00, זה יעלה לכם 5 ליש"ט בלבד.

מכאן נסענו לדירה שהזמנתי מראש אצל מייקל וטרייסי ב- Betws-y-coed ל-4 לילות. (מבטאים זאת כך: בטה -;סה-קויד). באתר יש מספר המלצות לדירות שלהם, ולא נותר לי אלא להצטרף בחום.

אתר אינטרנט: Coed-y-Celyn

דוא''ל: [email protected]

מייקל חיכה לנו בשער, כיוון אותנו איך להגיע מהכפר (זה נמצא בסמוך לכניסה לכפר) והיה ידידותי להפליא. הדירה מהממת -; גדולה, נקייה ומאובזרת ומאחורי הבית זורם לו נהר. מה עוד נבקש....

יום (8) -; הר סנודון וגשר מנאי

לא מעט הסברים והמלצות קיימים באתר, ולכן לא ארחיב. מדובר בהר הגבוה ביותר בשמורת סנודוניה, שניתן לעלות לפיסגתו ברגל (...) או ברכבת קיטור וותיקה. נקודת היציאה לפסגת ההר היא מ- Llanberis -. בדקנו מספר פעמים, ונראה שכדי להבטיח מקום ברכבת נדרש להזמין מראש. אנחנו הזמנו באינטרנט ערב קודם, בהתאם לתחזית מזג האויר. אמנם הבטיחו מעט גשם, אבל החלטנו בכל זאת לנסוע לשם. טעות... ירד גשם שוטף ועדיין הרכבת היתה מלאה לגמרי.

אתר להזמנת כרטיסים: http://www.snowdonrailway.co.uk/essential_information.php

בעונה הבוערת יתכן שנדרש לרכוש כרטיסים כמה ימים קודם לכן.

אנחנו לקחנו את הרכבת הראשונה (early bird). היתרון -; המחיר הוא הלוך ושוב (באחרות ניתן לבחור אם רוצים לנסוע לכיוון אחד או שנים), לא ניתן לקנות אליה כרטיסים במקום (אלא מראש בלבד) וחשבנו שזה ישאיר לנו מספיק זמן להליכה רגועה למטה ולהספיק עוד דברים באותו היום. התכוונו לרדת ברגל, ואפילו התחלנו בצעידה, אבל אחרי כחצי שעה בערפל ורוח וגשם חזק, הבנו שהציוד שלנו ככל הנראה לא מתאים לתנאים במקום, וחזרנו לפיסגה כדי לתפוס את הרכבת.

(כמובן שברגע שהרכבת החלה בנסיעה מטה התגלה הנוף המרהיב שנשקף מההר. מאחר שהנסיעה היא כ-45 דקות לכל כיוון, הסתפקנו במראות שנשקפו מהרכבת).

לתשומת הלב: הרכבת עוצרת בפיסגה ל-30 דקות ואז יורדת חזרה למטה. בהסברים נאמר שאם ממתינים לרכבת אחרת, יתכן שלא יהיה עליה מקום. מה שאני לא ראיתי בהסברים (אבל הבנתי בזמן אמת) זה שאם רוצים לרדת ברכבת שלא בה הגענו, ואפילו יש מקום, יש לשלם 20 ליש"ט לאדם, בנוסף למחיר ששלמנו כשעלינו, שהיה עבור נסיעה הלוך ושוב. (אנחנו הצלחנו לשכנע את מנהל התחנה לוותר לנו על העלות הנוספת. לא בטוחה שזה עובד תמיד).

הגענו לרכב ספוגי מים, החלפנו בגדים (הכינונו מראש...) ונסענו למיצר מנאי Menai-Bridge המחבר את האי אנגלזי. זהו גשר גדול, תלוי, מאד יפה שנבנה ע"י טלפורד. (יש עוד אחד כזה ב-conwy).

יום (9) -; סיבוב באיזור Betws-y-coed

היום החלטנו לטייל באיזור של הדירה, מאחר שהכפר מהווה בבסיס למספר רב של טיולים. התעוררנו ליום מקסים (אתמול עוד הבטיחו גשם), והחלטנו ללכת לאגם עפ"י המלצה ממיקל. התחלת המסלול היא באיזור שמעל לכנסיה, משם יש שביל המוביל לפיסגה (עליה יפה של כ-40 דקות), שבה יש אגם מקסים. ניתן להקיף אותו ולחזור למטה.סה"כ כ-5 ק"מ.

קפצנו גם למפלי Swallow שנמצאים ממש בקצה הכפר. אם לא עשיתם את הטיול שמפורט בימים הקודמים -; לכו על זה. אם כן -; חבל על הזמן והכסף.

אחרי המסלול, טיילנו ברחוב הראשי של הכפר. הכפר מאד נחמד. מלבד כנסיה וסופרמרקטים קטנים, יש בו בעיקר חנויות ספורט (יקרות למדי, אבל כיף להסתובב בהן למי שאוהב..). צהריים אכלנו בחנות ה-פיש אנד צ'יפס שליד הנהר. מומלץ. כתובת החנות: Hen Siop Pont-y-Pair.

יום (10) -;גני בודננט + מפרץ קונווי + Llandudno

הגענו ליום האחרון לטיול. מזג האויר שוב ידידותי אלינו ואנחנו בדרכנו לגני בודננט. בדרך עצרנו במטוויה -; woollen mills Trefriw. ניתן לסייר בין המכונות ולראות אנשים טווים גם בעבודה ידנית, ואפשר להסתפק בביקור בחנות. המוצרים יקרים בדר"כ, אבל יש פינה של מוצרים מוזלים וניתן למצוא מציאות.

מהחנות המשכנו לגני בודננט. הכניסה קצת יקרה (9.5 ליש"ט לאדם), אבל הגנים מאד יפים.

לאחר סיור של כשעתיים בגנים, נסענו ל--Llandudno. ניתן לקרוא על ביקור בעיר, במקומות אחרים באתר.

אנחנו טיילנו קצת על המזח ונסענו ל-conwy. טיילנו במבצר, השקפנו על החוף, התרשמנו מהגשר התלוי ונהנינו מאד.

זהו. קפיצה קטנה לTesco , לקנות שוקולדים שווים במחיר זול, וחזרה לדירה לאריזות אחרונות.

יום (11) -; חזרה

מהדירה למנצ'סטר, בשעת בוקר (יצאנו בשבע ורבע), לקח לנו 1:40 שעות. הגענו ישר להחזרת המכונית, עברנו בדיקה של הרכב עם הנציג במקום, משם לשאטל הפנימי שהוביל אותנו לטרמינל. מהיר ויעיל.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של FALKOR
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של FALKOR
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לוויילס

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 6 שעות
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה לאייטם המלא
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 7 שעות
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב לאייטם המלא
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון לאייטם המלא
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות לאייטם המלא
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה לאייטם המלא
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות לאייטם המלא
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ לאייטם המלא
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך לאייטם המלא
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית לאייטם המלא
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב לאייטם המלא
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו לאייטם המלא
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
ביטלה את טיסות הקיץ: ענקית התעופה לא תחזור לנתב"ג בחודשים הקרובים לאייטם המלא
ביטלה את טיסות הקיץ: ענקית התעופה לא תחזור לנתב"ג בחודשים הקרובים
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל