טיילנו בגיאורגיה , משפחה עם שני ילדים בוגרים טיול עצמאי שתוכנן ע”פ המלצות מטיילים ודירוגים באתרים השונים (17,21) בסוף חודש אוגוסט 2018 , 8 ימים בסה”כ.
שכרנו ג'יפ מהארץ דרך אוטויורופ (הם הזמינו מסוכן מקומי בטביליסי – ג'יפ רנט) , שילמנו כ 2300 ש”ח כולל ביטוח ביטול השתתפות ווידאתי לאור נסיוני שאקבל ג'יפ ממודל מתקדם ולא רכב מיושן (נסיעות ארוכות בתנאי דרך מאתגרים ולכן חיוני) הוידוא כלל התקשרות לספק בגיאורגיה. כמובן שבשדב התעופה חיכה לי רכב מודל 2007 , די רעוע ולכן סירבתי והרכב הוחלף בטויוטה רב 4 מודל 2013. המזגן לא פעל רוב הזמן (תקלה) והרכב השמיע רעשים חזקים מחלקו האחורי אבל הספק לא היה מוכן להחליפו (מכאן ההמלצה שלי לשכור מחברות השכרה גדולות בשדה גם אם עולה יותר).
המרת מט”ח – ההמלצה הכי חשובה שלי עבורכם – אל תמירו מט”ח בשדה התעופה !!! הפסדתי 15% מהכסף שהמרתי בשדה בטביליסי בגלל שהקשבתי למה שהיה כתוב פה באתר. תמירו בעיר וגם זאת רק אחרי שתסתובבו ותראו היכן הכי כדאי (כתוב בניאונים מה השערים) תגיעו עם דולר או יורו.
דלק – הדלק בגיאורגיה זול כמעט בחצי מהארץ , בנזין נקרא פטרול רגולר , יש הפרשים של עד 10% בין התחנות.
הנהגים בגיאורגיה פשוט מופרעים (הרבה יותר מדרום איטליה), נסיעה באדום , חציית שטח הפרדה (פס לבן) וכ”ו הם עניין שבשגרה. מה שכן – הם כמעט ולא עוברים מנתיב לנתיב ולא ראיתי כמעט תאונות. בכל מקרה של תאונה חובה לעצור ולהזמין משטרה (נוכחות משטרתית עצומה בעיקר בערים).
הכבישים קצת משובשים (פחות גרוע ממה שחשבתי).
בחלק ניכר מהכבישים תמצאו פרות וחזירים משוטטים , גם בכבישים מהירים.
משאיות וטריילרים מאיטים את מהירות הנסיעה דרמטית ולכן רצוי לתכנן זמנים עם ריווח.
הווייז מראה זמנים שגויים (המקומיים לא משתמשים בו ולכן אין דיווחים).
האתרים לעיתים סגורים ללא התראה מראש (עבודות) –קרה לנו בשני אתרים גדולים.
שיעור הפשיעה נמוך (בשל הנוכחות המשטרתית והיד הקשה) אבל יש לא מעט תחמנים ונוכלים – שימו לב לחיוב בויזה ולעודף , כמו גם לשטר המוחזר.
הגעה לחלק מהאתרים (גם עם ג'יפ) דורשת מיומנות נהיגה בשל תנאי הדרך והעבירות.
מקומות לינה – הזמנתי דרך בוקינג את כל 8 מקומות הלינה שלנו , המלונות הגדולים סבירים ביותר , הבתים שהוסבו למלונות – פחות. אל תסמכו על מה שכותבים בנוגע לאבזור בחדר במלונות הקטנים (דירות שעברו הסבה) בחלק לא היה מזגן , בחלק מקלחת משותפת ועוד הרבה חוסרים ביחס למה שכתוב באתר. ההמלצה הכי חשובה בנושא – תבדקו היטב את סביבת המלון בגוגל מאפ , לנו קרה שהמלון היה צמוד לרכבל , צמוד לרכבת , ובאזורים מפופים.
מסעדות – אוכל מטובל היטב וטעים (ממליץ על תבשילי קדרה) ומאד זול , בטביליסי ממליץ על המסעדה “שדוו אוף מצ'טחה” – צריך להזמין מראש , יש גם הופעת פולקלור מקומי.
לסיכום – גאורגיה יפה , מאד מתאימה לחובבי טבע ונופים , די בטוחה , נהגים מטורפים , אין תודעת שרות טובה. זולה. (פחית שתיה עולה 1 לארי כ 1.4 ש”ח ברוב המקומות).
ושוב – לא להמיר מט”ח בשדה התעופה !!!