טרק מרכבות האש בשמורת איגויסטורטס
יצאנו לטרק בשמורה לאחר ששנה קודם ביקרתי עם הילדים שלי במקום וכל כך נהנו שאמרתי שחייבים ללכת את כל המסלול.
לאחר שמצאתי כאן באתר המלצות רבות וסיפורי דרך עניינתי חבר שלי שהוא מורה דרך בארץ והחלטנו לצאת לטרק . בחרנו לצאת ביום הראשון בו נפתחת העונה. .21.6.2016
קצת לפני היציאה שאל חברי אם הבן שלו יכול להצטרף. בשמחה אמרתי.
התכנון היה לטוס לברצלונה שם לשכור רכב ולהגיע לעיירה אספוט ומשם להתחיל את המסלול ולאחר 6 ימים לחזור לאספוט.ואומנם כך היה.
מצורפת התוכנית.
טיסה לברצלונה ונסיעה של 4 שעות לשמורה
היום הראשון- יציאה ברכב השמורה לביקתת אימטז' . .משם תחלת הליכה לביקתת קולומרס.
היום השני -הליכה לביקתת רסטנקה
היום השלישי-הליכה לביקתת ונטוסה -שש שעות הליכה.
היום הרביעי- הליכה לביקתת יונג
היום החמישי- הליכה לביקתת קולומינה.
היום השישי- הליכה מביקתת קולומינה לאספוט
במפת המסלול כתוב כמה שעות הליכה יש בין הבקתות. לנו לקח פי אחד וחצי מהזמן הכתוב שם. מודה שקצת הופתעתי . חשבתי שנלך מהר יותר אבל ההליכה לא קלה. הנוף מדהים אז עוצרים בהרבה מקומות. מכיוון שאנחנו כבר כמעט בני 60 אז למדנו גם לא למהר לשום מקום. העיקר היא הדרך ולא ההגעה לקו המטרה.
אתר השמורה להזמנת בקתות -רצוי להזמין מראש. לעתים הבקתות מתמלאות דבר המקשה על תכנון יעיל של הטיול
טיפ- במפה שבאתר רואים בצבע אדום את הימים שהבקתות מלאות.
תאור מפורט של הטרק
קמנו בבוקר לאחר שינה טובה סקרנים מהמסע הצפוי לנו. ארוחת בוקר טובה צפתה לנו במלון החביב שלנו . בעלת הבית החייכנית שמחה לעזור ככול הניתן וגם דיברה אנגלית מצויינת לדאבון לבי, כי רציתי לתרגל את הספרדית המגומגמת שלי .זה עתה סיימתי קורס של חצי שנה בספרדית וחשבתי לתרגל בהזדמנות זו.
אומנם הזמנו חדר לשלישיה אבל בעלת המלון ציפרה אותנו בשני חדרים.
השארנו את המזוודות במלון ויצאנו עם תרמילים גדולים מידי .טעות של טירונים .חשבנו שנצטרך הרבה יותר דברים ממה שבאמת נדרשו. בהמשך הסתבר לנו ,קצת באיחור ,שכל הדברים המיותרים ילוו אותנו בעליות ובירידות ויכבידו עלנו מאוד. מה לעשות .משלמים על טעויות
אני שלקחתי את תפקיד המדריך ה"מנוסה". הרי רק לפני שנה הייתי כאן. הולכתי את החבורה לסופר הקרוב. הצטיידנו בלחם ,גבינות ונקניקים וצעדנו אל נקודת המפגש של הג'יפים שיסיעו אותנו לתחילת המסלול. החלטנו לחסוך את העליה הראשונה ולקחת ג'פ לביקתת אימטז' ומשם להתחיל ללכת. עלות התענוג 20 יורו לאחד . שווה כל יורו. זכרתי שהרכבים יוצאים רק כשהם מלאים ולכן מהרנו לנקודת המפגש. בדרך עצרנו במשרד השמורה וכאן נפלה עלינו פצצה קטנה. שימו לב אמרו לנו ,"יש קטע במסלול , בין בקתת ונטוסה לבקתת יונג ,שלא ניתן לעבור בלי ציוד שלג. אולי כדאי לכם לשכור ציוד בחנות הקרובה." לא ממש האמנתי להם אבל ידידי לא ויתר וביקש שנבדוק מה המשמעות של שכירת הציוד. בחנות הראשונה ביקשו מחיר אסטרונומי ששכנע אותי לוותר. הלכנו לחנות נוספת וכשראינו את המחיר ויתרנו. מהחניה לא ניראה שלג בפסגות ולכן חשבתי שסתם מבהילים אותנו.
חזרנו לנקודת המפגש ולהפתעתנו גילנו שכל המטיילים כבר יצאו ועכשיו אנחנו לבד בחניון. הכל נראה שקט ועזוב וחשש קל שאולי נבלה כאן זמן רב התגנב לליבי. התרגזתי על עצמי שלא תכננתי טוב את היצאה שלנו אך שמרתי את זה לעצמי.
ידידי הציע מיד שניקח ג'יפ לבד ונשלם מחיר מלא. כאן גילנו את הבדלי התפיסות בנינו. אני יותר סבלני ומוכן לקחת יותר סיכונים. לידידי יותר קשה עם חוסר הודאות .בעיקר שמדובר בארץ זרה ולא מוכרת .אך מיד אמר שהוא מייפה את כוחי להחליט והוא מוכן להמתין בסבלנות.
לשמחתנו לא עבר זמן רב ופתאום הגיעו אנשים משום מקום ויצאנו לדרך.
הדרך בה נסע הרכב הייתה יפה אך הטלטולים ערבלו את ארוחת הבוקר שלנו כך שדי שמחתי שהגענו.
אז בעצם לא ממש הגענו. הרכב נעצר מול קיר שלג שקצת הזכיר לי את חופשת הסקי האחרונה שלי. פתאום הבנתי שבאמת השלג לא נמס עדיין ואולי צדקו אנשי השמורה שהזהירו אותנו . בקיצור למדנו שכדאי להאמין להם. הם באמת אמינים ולא כפי שאנחנו רגילים בארצנו הקטנה. התסריט שלי היה שהם בקנוניה עם החנויות במקום ולבטח הם מקבלים עמלות בכל מכירה מיותרת. כך זה שאתה מוקף בקומבינות בכל עבר. דווקא נחמד לגולת שאפשר אחרת.
למרות החשש שהתגנב לליבי לא שיתפתי אותו עם ידידי והובלתי אותם בנחישות אל תחילת המסלול. נגלה לנו מראה מרהיב של הרים מנוקדים בלבן מהשלג עם אגמים כחולים מקסימים
את תחילת המסלול הלכתי כבר עם הילדים בשנה שעברה כך שהרגשתי נוח למרות שהשלג כיסה חלקים מימנו וגם את סימון השבילים לא תמיד ראינו.
כך התקדמנו לאט לאט מרוצים מהנוף והאתגר שנכון לנו. ויתרנו על ביקתת סברדו כבר בתכנון הראשוני ולאחר כ5 שעות ,כשלעיתים אנחנו הולכים על שלג רך,ראינו מרחוק את הבקתה הראשונה -קולמרס שמה.
כאן קיבלנו ארוחת ערב, מקום לישון,מקלחת ,ארוחת בוקר וצידה לדרך ליום ההליכה הקרוב. בהחלט חבילה נחמדה בעלות של 50 יורו.
היום השני:
יצאנו בבוקר לכיון הבקתה הבאה. היום מתחיל בעליה ארוכה לאורך נחל יפה ומהמשך ירידה לעמק יפה.
הדרך לבקתה עוזבת את המסלול ולמחרת יש לחזור באותה הדרך. הסיבה שבחרנו לעשות זאת היא מפני שבבקתה הזו יש מים חמים להתקלח. בתכנון לא ראינו שמדובר בירידה פראית וכמובן שלמחרת יש לעלות בחזרה. הדרך יפה מאוד אך שווה לחשוב שוב האם מוצדק לעשות אותה. למי שיש פחות זמן ממליץ לוותר על הבקתה הזו.
למחרת יצאנו בבוקר לבקתת ונטוסה. נכונה לנו עליה תלולה של שעה ולאחריה האגם שבתמונה למעלה. אגם נהדר עם מעיין שמזין אתו. משם עליה נוספת בבולדרים. אחרי שעה נוספת מגעים לפסגה ומשם הליכה לבקתת ונטוסה.
דבר אחד נישאר לא פתור ומטריד עד שהגענו לבקתה . מה יהיה עם הקטע שהזהירו אותנו מפניו? האם נוכל להמשיך את המסלול ואם לא אז מה האלטרנטיבה. את כל מי שפגשנו בדרך שאלנו אם הוא עבר שם ואם כן אז האם בלי ציוד אפשר לעבור. כולם אמרו שאפשר אבל...... לבסוף הגענו לבקתת ונטוסה לפני היום הגורלי ומשם ראינו את המקום שכולם הזהירו מפניו. נראה מקסים אבל בלתי עביר לחלוטין. לשמחתנו אמרה לנו בעלת המקום שיש מסלול עוקף שמגיע לבקתת יונג ושרבים וטובים עושים אותו כך שלא נדאג הכל יהיה בסדר. היא ציידה אותנו במספר טלפון של חברת מוניות ואמרה שכשנגיע לסכר גדול נתקשר והם יבואו ויקפיצו אותנו לנקודה שמימנה נוכל להשתלב שוב במסלול.
בקתת ונטוסה ממוקמת במקום נהדר. בכלל הם בחרו מקומות מקסימים למקם את הבקתות.
נוף מבקתת ונטוסה
בבוקר יצאנו לכיוון בקתת יונג במסלול העוקף .התחלנו בירידה ארוכה ונהדרת לכיוון העיירה בוי (BOI)
מכיוון שיורדים בגובה מתגלה יער יפה והמסלולים נוחים וקלים להליכה. לקראת הערב הגענו לבקתה הממוקמת ליד אגם יפה.(בבקתה יש אינטרנט בעלות של 1 יורו)
הכל פורח בצבעים עזים. מראה מדהים.
בלילה ירד גשם חזק והאוויר בבוקר הריח מגשם טרי.
למחרת התחלנו ללכת שמחים שהצלחנו לעקוף את המכשול ובדרך ראינו את המקום שהיינו צרכים להגיע ממנו אם היינו עושים את המסלול הרגיל. נראה תלול עם בולדרים רבים.
ההליכה לבקתת קולומינה ארוכה אך יפה מאוד. הגענו לקראת הערב לבקתה.
בבוקר יצאנו ליומו האחרון של הטיול.חשבנו שאנחנו כבר מחוסנים מכל העליות והירידות אך להפתעתנו נתקלנו בעליות תלולות במיוחד באותו היום.
הנוף מקסים אבל המאמץ לאחר חמישה ימי הליכה ארוכים נתן את אותותיו. לאחר הליכה ארוכה הגענו לבקתת בלנק הממוקמת על גדת אגם יפה.
בנקודה זו התפצלנו. ידידי עלה על ג'יפ שבדיוק הוריד משפחה בבקתה ואני ובנו ירדנו ברגל לאספוט. הירידה יפה מאוד ,ארוכה ותלולה,ביער נהדר ופורח כשבדרך עוברים ליד מפלים שוצפים.
הגענו לאספוט עייפים ומרוצים. הטרק נהדר ומזג האוויר האיר לנו פנים.
למעוניינים אשמח לתת פרטים נוספים במידה שתרצו ללכת אותו.