אחרי תקופה ארוכה שלא יצאתי לטייל ולצלם בגלל המלחמה, החלטתי לחזור. צעדתי לשנת 1945 ולמסע שהלכו בו במהלך הלילה המעפילים מעתלית כשחצו את הכרמל, במעלה נחל אורן, דרך עספיא, ונחל נחש והגיעו עם שחר לקיבוץ יגור. כשהגיעו המעפילים לקיבוץ נתקלו במשטרה הבריטית שחסמה את הכניסה לקיבוץ. כאלף מתושבי חיפה והיישובים הסמוכים באו ומלאו את הקיבוץ, והבריטים שכבר לא שלטו בנעשה סביבם ויתרו והתפנו.
איזה גבורה ונחישות מדהימה של המעפילים והפלמ"ח ובעיקר אחדות ואחווה של כול התושבים שהרגישו צורך לפעול יחד לטובת הכלל והפרט.
שמו של נחל נחש הוחלף לנחל מעפילים על שם מבצע זה ואני יצאתי לצעוד את חלקו כדי לנסות לשחזר את התחושות בהליכה וצילום. מצרפת מטה בקישור סרטון שהכנתי לכם על המסלול ויש בו נתונים ומידע מפורט על המסלול. לפני שאתם יוצאים לדרך, כנסו לסרטון ותכננו את הטיול הבא שלכם.
את הרכב נחנה במרכז הרכיבה בקיבוץ יגור אליו גם נחזור בסיום. בוויז תכתבו: מרכז הרכיבה בקיבוץ יגור. המקום עובר שיפוץ ולכן שימו לב לשינויים בתחילת השביל. מכאן תצמדו למסלול בסימון שחור ותתחילו בטיפוס בעלייה מתונה בשביל מוצל. שווה לעצור מידי פעם, להרים את הראש ולראות את נוף חיפה. נכון, נוספו כבישים עוקפים חדשים ששינו את הנוף שהיה כאן בעבר ויש כאלו שיאמרו שהיה כאן יפה יותר פעם. אני בוחרת לאמץ שינויים ולראות גם בהם את היופי.
המסלול שלנו היום מעגלי כ-7.5 ק"מ ומיועד למטיבי לכת. ואם אתם לא כאלה, אל דאגה! תוכלו ללכת כ-4 ק"מ במסלול קוי ועדין לחוות את ההיסטוריה והחוויה. לשם כך תחנו את הרכב השני במרכז הרכיבה בקיבוץ יגור ואת הרכב הראשון ביער היערנים שבכרמל ומשם תרדו את נחל המעפילים עד לרכב הראשון.
במפגש עם הסימון הכחול נפנה ימינה ונגיע ליער היערנים, שם נוכל לנוח באזור מסודר עם שולחנות פיקניק. נחזור שוב דרך אותו השביל הכחול עד למפגש עם השביל השחור, הפעם ניקח ימינה ונתחיל בירידה מטה בשביל המעפילים שבעבר נקרא שביל הנחש. כשנגיע למפגש עם השביל האדום זה הזמן לעבור להלך בו את המרחק הקצר עד הרכב חזרה.
המסלול מתאים בכול עונות השנה מאחר והוא מוצל ברובו. בחורף השביל מסוכן בשל סכנת החלקה לאחר הגשמים. מומלץ להשתמש באפליקציית ניווט כדי לצעוד בשבילים המסומנים בלבד. אל תשכחו לקחת אתכם כובע רחב שוליים, נעליים נוחות ומים.
אני חזרתי הביתה עם המון מחשבות על הגיבורים שהיו כאן לאורך ההסטוריה שלנו ולא מעט מחשבות על הגיבורים של זמננו. אני זוכרת, אתם כולכם איתי.
מוזמנים לעקוב אחרי, להרים לייק ולשאול שאלות. ועד הפעם הבאה, צאו לטייל ושמרו על הטבע נקי.