טיול זוגי שבועי, יולי 2023.
אנחנו משוגעים על טבע, ולכן תיכננו בקפידה את מקומות הבילוי הכי יפים באזור, להספיק בכמה שפחות זמן - כמה שיותר יופי.
כדי להספיק את המקומות הכי יפים באזור כנראה היפה בעולם, אנחנו ב'טיול זז' - לנים כל לילה במקום אחר ומתקדמים עם הרכב.
טיסה לליון, לא מפספסים בדרך את ונציה ממעוף המטוס:
טיול ערב בליון המדהימה, עולים לתצפית על העיר ונהרותיה מ-בזיליקת נוטרדאם דה פורבייה וממשיכים לסייר על גדול הנהרות בעיר העתיקה:
ישנים בקומה 40 במלון Radisson Blu Hotel, בבוקר קופצים לפריימארק שמתחת המלון, וממשיכים את המסע לכיון אגם אנסי, אבל עם עצירה בדרך בנקודה מדהימה (כמובן גילינו אותה אודות לתלת מימד של גוגל-מפות, אז לא לפרסום...), עוצרים את הרכב בפסגת רכס מרשים - נ.צ: Belvédère des Fils - ואוכלים ארוחת בוקר על קצה הצוק, כך זה נראה משם:
חם ביולי כאן, אז עוצרים לשחייה בחוף באגם אנסי ב: Plage Municipale de Talloires, וקופצים לצימר על הגדה שמעבר:
בערב יוצאים לעיירה אנסי, טיול רגלי ב"ונציה של האלפים", אוירה מדהימה.
בבוקר יוצאים לחצות את האגם, שוכרים סירת משוטים כאן: Ponton du port de Saint Jorioz - Lac d'Annecy Express - Ligne B1 וחוצים את האגם בחתירה. בדרך קופצים לתוך האגם לשחייה.
התמונות נראות מתאילנד, אבל זה באמת בלי עריכה. אנסי הוא האגם הכי נקי באירופה, מים שבאים היישר מהשלגים של האלפים ומתרכזים בין ההרים המדהימים כאן. גן עדן במיטבו.
לאחר חתירה של כשעה מגיעים לגדה בצד השני, תופסים פינה שקטה למרגלות הצוק המיוער, ומתיישבים לארוחה ושחייה בחוף משלנו:
חוזרים למרינה, ואז עולים לנקודה גבוהה (- Col de la Forclaz - שם ניתן לגלוש בגלשני אויר המפורסמים בהזמנה מראש) לראות איך נראה האגם מלמעלה:
לקראת ערב קופצים לאגם התאום ליד אקס-לה-בן ואוכלים במסעדה כשרה באקס-לה-בן ומצטיידים באוכל כשר ב- Europ Cacher - Épicerie & Viandes Casher.
יורדים לטיילת על יד המרינה. האמת שממש התאכזבנו מהשממון, ואולי זה קשור למזג אויר בסוער שהגיע משומקום, אבל הספקנו ללכת בשדרה יפהפיה על יד האגם:
חוזרים ללילה בצימר באנסי, ובבוקר מתקפלים ליציאה לאלפים.
לפסגת המון-בלאן נגיע מחר. היום אנחנו מחפשים נקודה יפה אחרת, ומצאנו את המקום היפה בתבל. פרסה ענקית של צוקים עם 12 מפלים בגובה 1 ק"מ, למרגלות הפרסה משתרע כר דשא ענק עם סוסים שמלחכים בנחת. זה קצת רחוק ממוקדי העניין האחרים שבאלפים כמו שאמוני, אבל אסור לוותר על המקום הזה: Cirque du Fer-à-Cheval.
ישנם כמה אפשרויות למסלולי הליכה כאן, אנחנו בחרנו במסלול בינוני עם הגעה למפל מרשים וחזור. אפשר לבלות כאן המון זמן, כל שניה היא גן עדן.
אזהרה: מי שמגיע לכאן בתקופה אחרת יכול להתאכזב מאוד מהעדר המפלים (הכל קפוא בתקופות מסויימות), כדאי לוודא מראש.
אז הנה כמה תמונות:
יוצאים עם טעם של עוד, היישר ליעד הפופולארי שאמוני, ללינה במלון חמוד עם מרפסת מעל מגרש גולף ולמרגלות פסגת המון-בלאן:
ה-נושא כאן מזג האויר, או יותר נכון: העננות. אין טעם להעפיל לנקודה הגבוהה ביותר באירופה אם הכל מסביב מעונן והנוף סגור.
על הבוקר אנחנו בודקים באתרי מזג האויר ורואים שרק ב-14:00 העננים יתפזרו, אז נאלצים לאלתר בילוי.
יוצאים לאכול בוקר בטבע על גדות אגמון חמוד בשאמוני (נ.צ. Promenade du Lac des Gaillands):
ועם כל המזג הסגריר כאן רק לחשוב שלפני יומיים הזענו ושחינו באגם האנסי שלא רחוק מכאן.
אין להכביר במילים על הנופים המשוגעים שניבטים מכל פינה כאן, וגם התמונות משקרות לרעה. אין תחליף מלהגיע לכאן ולהיות עד לפלא האדיר שמסביבנו.
מתקשקשים קצת בגוגל-מפות, ומחליטים לטפס עם הרכב לסכר במרחק שעה נסיעה, בשוויץ.
טוב, זו היתה נסיעה מטורפת. הדרכים מפותלות ועולות, אנחנו עולים עם הרכב תוך כדי טפטוף גשם, עד לגובה העננים, עוברים דרכם, ועולים מעליהם. זו חוויה מטורפת.
עולים ועולים ועולים, עד שמגיעים לסכר המרשים אמוסון (נ.צ. Les 3 barrages d’Émosson et de Barberine). אגב אנחנו שמים לב שהמיקום שלנו על המפה הוא מרחק 2 קילומטר מפרסת המפלים שהיינו בה אתמול, אבל להגיע לשם זה מסלול 7 שעות הליכה, או נסיעה של שעתיים וחצי. ככה זה בהפרשי גובה אלפינים.
אחרי קפה במסעדה המקומית (איך העובדים מגיעים לכאן כל יום למען השם?) יורדים חזרה לשאמוני.
המתנה קלה לרכבל, ועולים יחד עם עוד 50 איש לרכבל שלוקח אותנו למקום הגבוה באירופה - פסגת המון-בלאן. אתה חולף על פני עננים, בתוכם, מעליהם, הנוף והמדשאות והעיירה הקטנה מתרחקים, והפסגות שאתמול היו גבוהים ניראים כעת כמו לגו של ילדים כשאתה בגובה 4,000 מ'.
מגיעים לפסגה, מסיירים בה ובמנהרות, מהצד השני של ההר זו כבר איטליה. קצת סחרחורת גבהים.
יורדים חזרה, ושמים פעמינו לתחנה הבאה והאחרונה: ז'נבה.
עוצרים לארוחה כשרה במסעדה שבבניין הקהילה היהודית (Le Jardin - Restaurant de la Communauté Israélite de Genève), ואז יורדים לטיילת שעל גדות אגם ז'נבה. טיילת ססגונית, תוססת, שוקקת תיירים מכל העולם, צבעוניות כזאת יפה, בריזה נעימה, ומזרקה אחת ענקית שמזנקת אחת לחצי שעה. הכל מסביב משדר רוגע, גיוון אנושי, מותגי יוקרה, בנקים בינלאומיים, אנשים מחוייטים, בצד קבוצת בחורים איראנים ששרים עם גיטרה. איך הכל נראה מפה שליו. תתארו לכם עולם כזה.
לילה אחרון בהוטל פשוט ע"י השדה בז'נבה, והביתה בשמחה רבה.
ועוד כמה תמונות מהטיול המיוחד: