בעלי ואני אוהבים לטייל בעיקר בחיק הטבע ואם זה אפשרי אז הרבה ברגל כל עוד רגלינו נושאות אותנו. ערים עתיקות וכפרים ציוריים גם הם אהובים על שנינו. בד"כ אני המתכננת ובעלי הנהג שאוהב להיות מופתע. אני לא מוותרת עלאדריכלות הכנסיות והגשרים ולמען שלום בית אני מתנזרת ממוזיאונים רבים. וכך מיום שפרשתי ועד פרוץ הקורונה יצאנו לחו"ל בכל שנה, לפעמים גם פעמיים, "לסגור פערים". לרוב, עם שובנו מחו"ל כבר עלה על הפרק היעד הבא. בוחרים יחדיו. מקוים שנזכה לעוד טיולים.

קרואטיה>>מונטנגרו -איך שתכנון משתנה לו .

תמונה ראשית עבור: קרואטיה>>מונטנגרו -איך שתכנון משתנה לו .

איך שתכנון משתנה לו.

בסוף ינואר 2015 הגענו להחלטה - באביב הקרוב נקדיש את הטיול לחופי קרואטיה. נטייל לפחות שבועיים, רצוי שלושה שבועות.

מה שידעתי עליה עד אז:
המדינה צרה וארוכה.יש לאורכה מפרצים רבים ויש איים רבים מול החופים.
בצפון מערב נמצא חצי האי איסטריה שיש בו ערי חוף יפות. בדרום נמצאת העיר דוברובניק היפה.
בין לבין נמצאות 2 שמורות: מפלי קרקא ואגמי פליטויצה שמומלץ לבקר בהן.
יש שדה תעופה ליד זאגרב הבירה וגם ליד דוברובניק .
 כיון שהמדינה צרה וארוכה לא כדאי לתכנן מסלול מעגלי.

ידעתי שבעלי רוצה לשוט/לטייל בין איים.
לא ידעתי איך מגיעים לאיים ובכלל באיזה איים כדאי לטייל ומה עוד כדאי לראות במדינה זו מלבד מפלי מים ודוברובניק?
לטעמי חופים ומפלים זה לא מספיק מגוון. האם נצליח למלא שלושה שבועות בתוכן רק בקרואטיה? אולי לא, אז מה עוד?
 הוצאתי קישורים ממגירת החלומות. התחלתי לתכנן השלמות בטריגלב סלובניה, רשמתי יעדים לבקור בחצי האי איסטריה . כאן קראתי על פנים חצי האי והוספתי לי מידע מאתרים שונים באינטרנט, סימנתי נקודות ענין במפה. הכנתי תכנית ראשונית. לא רק לאורך החוף.
הדיון התחיל בתכנית לטייל בחצי האי איסטריה והסתיים בהחלטה לוותר על הצפון ולהדרים למונטנגרו.
 בידי היתה רשימת יעדים (כמובן כולל מידע על כל מקום)לטיול בקרואטיה. מצפון לדרום: זאגרב, האי Krk, פליטויצה, האי והעיר Rab. פיורד zavratnica, שמורת paklenica. שמורת קרקא, ערים ועיירות: Trogir, Primošten , Šibenik, ספליט, Omiš ומקרסקה Makarska, והאיים דרומית לספליט , ,Mljet,Korcula ,Hvar ,Brac, העיירות Ston ומאלי סטון, דוברובניק, Cavtat.

בהמלצת hאורי בחרתי לטייל בשלושת האיים האחרונים והתקשיתי לשלב בתכנון הימים את לו”ז המעבורות לאיים. עזבתי את הנושא ועברתי לתכנון מסלול מעגלי במונטנגרו.
קראתי סיפורי טיול ורשמתי לי יעדים:
ערים שכדאי לבקר ברובע העתיק שלהן: Budva, Kotor ודרומה משם Bar ו Ulcini.
 חופים נפלאים מבודבה ועד Petrovac ובמיוחד מעניין בסווטי סטפן. למדתי שהאזור נקרא הריבירה של בודבה. על גבול אלבניה יש אי שאולי היה דלתא של הנהר Buna ונקרא Bujana,יש לו חוף רחצה טוב.
בהרים יש נופים מרשימים במיוחד בשמורות לובצן, Dormitor, Biogradska. יש עוד שמורה בגבול אלבניה שנקראת Prokletije (נראה לי שקצת מסובך להגיע אליה). יש נהרות שכדאי לנסוע לארכם Morača, Piva ,Tara כי הנוף יפה. מי שמבקר בשמורה המזרחית נוסע לאורך הנהר Lim.
יש מעט מאוד ישובים באזור ההר מה שעשוי להשפיע על תכנון המסלול. בד”כ לנים באזור Žabljak וב Kolašin . שמתי לב שרוב המטיילים היו בה 5-6 ימים.
 על איכות הכבישים במונטנגרו הדעות היו חלוקות. היו שכתבו- מפחיד. מה שבטוח הדרכים עקלקלות והנסיעה איטית. האם צריך/כדאי לטייל בה בג'יפ? לא. יערי הסביר שצריך רכב עם מנוע חזק. מנוע 1600 סמ”ק יספיק.
 שדה התעופה של דוברובניק Čilipi נמצא דרומית לעיר כ½ שעה נסיעה לגבול מונטנגרו.

בדקתי במפה מרחקים, ניסיתי להבין כמה זמן צריך לבקור בכל מקום והתחלתי לבנות מסלול תוך הקפדה על משך נסיעה סביר בכל יום בהתחשב בדרכים העקלקלות. הבנתי שעלי לוותר על אזור החוף וההר הקרובים לגבול אלבניה (לזה צריך עוד יומיים לפחות) גם בלעדיהם נצטרך יותר מ 6 ימים ולפי התכנון בקרואטיה עד נ.זמן זו אין לי עודף ימים.
אין במונטנגרו הרבה כבישים ראשיים מן החוף להר. באיזה כיוון ובאיזה כביש כדאי לנסוע? לעלות תחילה להרים ולסיים בחוף או ההיפך?
 ברגע שהיה לי ברור שאם נתחיל את הטיול בעליה להרים, בתאריך ההגעה שלנו מעבר סדלו לא בהכרח עביר. הבנתי שכדאי לדחות, עד כמה שניתן, את ההגעה לשם לכן בחרתי להתחיל בחוף ולעלות להרים. החלטתי להצפין מפודגוריצה לקולשין לאורך ערוץ המורצ'ה כי הוא יפה (ובעליה קרובים לערוץ) משם להגיע ל לŽabljak . מכאן לא היה לי ברור איך נמשיך. אולי נמשיך דרך ההר לפלוזינה. מה שבטוח שמ Nikšić ניסע לכוון פודגוריצה. הכביש היפה מההר לכיוון ריסאן לא ייכנס למסלול. עדיף להגיע לרייקה צ'רנוייביצה ולרדת מלובצן לקוטור. .
בני הציע לי ליצור קשר עם אחת החברות שמוציאות טיולים, גם פרטיים למונטנגרו. המידע שקיבלתי לא התאים לי: נצטרך להגיע לגבול קרואטיה מונטנגרו בכוחות עצמינו (וגם לחזור). טרטור מיותר. מכתיבים לנו את מסלול הטיול, לא כולו מתאים לי וכיון שלמדתי על המרחקים היה לי ברור שהקצב המתוכנן לא בשבילי (שלא לדבר על העלות). ויתרתי על הרעיון והמשכתי לתכנן את המסלול במונטנגרו ובמקביל לבדוק את נושא המעבורות: היכן הנמלים לאיים שבחרנו לבקר בהם בקרואטיה ומה לו"ז שלהן. הלו"ז - סיבך את התכנון.

ממקום העבודה של בעלי קיבלנו אישור לחופשה בת שלושה שבועות כולל הכל.
 וכך בסוף פברואר הגיע הזמן לבחור בטיסות בטווח התאריכים הרצויים.
 בחירת הטיסות פתרה את הדילמה באיזה כיוון לטייל ונקבע שמונטנגרו תחילה.

הפכתי את המסלול. מונטנגרו תחילה.
הבנתי שאם אני רוצה להנות באזור החוף כדאי לי להתקרב או להגיע לקוטור כבר אחרי הנחיתה, גם אם לא נטייל בה בשלב זה של הטיול.
 במפתיע המעבורות השתלבו לי בכוון זה מצוין. החלטתי שנשאר 2לילות על האי Hvar, אחרת לא כדאי לנו כלל להגיע אליו. כפועל יוצא מהמעבר לאי חואר וחזרה ממנו לספליט היה הגיוני שמקרסקה ואזור אומיש יצאו מהתכנית לטובת האי.

ויתרתי על יום מלא בדוברובניק כדי שנוכל לטייל עוד ½ יום במונטנגרו.

כשמועד הטיול התקרב נשארו לי עדיין כמה חידות לגבי לו”ז בימים מסוימים בטיול. רק המציאות בטיול תפתור אותן.

כשהמסלול מוכן ויש תאריכי טיול מדויקים אפשר להתחיל להזמין לינות.
 מנסיוני בטיולים קודמים חפוש לינה בסוף יום טיול גרם לי אי נוחות, הרגשתי בזבוז זמן טיול יקר לכן כבר במהלך התכנון הראשוני הכנתי לי קובץ וורד בו רשמתי לי מקומות לינה אפשריים ומומלצים ב1001 טיפים ובבוקינג.

כשבועיים לפני הטיול התחלתי לבצע הזמנות, הרשימה לא כל כך הואילה לי. הופיעו בבוקינג מקומות שקודם לא ראיתי ומצאו חן בעיני. לאט לאט הזמנתי לינה לחלק מהלילות, אלה שבהם היה לי ברור לאן נגיע.
 הזמנתי לינה רק במקומות שלא דרשו תשלום מוקדם וניתן לבטל בהם את ההזמנה עד מס' ימים לפני ההגעה. היו אזורים שמצאתי בהם לינה לרוחי רק בשבוע האחרון ואפילו בערב האחרון לפני הטיול.

יצאנו לטיול כשבידי הזמנות ל9 מקומות לינה ל12 לילות.

ל7 לילות נוספים לא הזמנתי לינה כי קצב ההתקדמות בטיול בקטעים מסוימים היה בספק.

תחילה רציתי שנלון לילה בזבייאק ולילה ליד הפיבה אבל לא היה ברור האם כל דרכי ההרים במונטנגרו יהיו עבירות בסוף מאי אז הכנתי תכנית אלטרנטיבית והזמנתי 2 לילות בז'בייאק ולא הזמנתי לינה ל 2 הלילות הבאים כדי לאפשר גמישות בעת הטיול (מקסימום נשלם על לילה פעמיים).
 ידעתי בודאות שבאי חואר נלון 2 לילות אבל אולי נרצה עוד יום? אל יום הטיול בשמורת פקלניצה התיחסתי כיום רזרבה לטובת יעד קודם, אם יהיה צורך.

הגיעה העת להזמין רכב.
 כשבועיים שלוש לפני היציאה לטיול הגב של בעלי התחיל להציק. ידענו שכמעט בכל יום נשב ברכב די הרבה זמן. הישיבה הנמוכה ברכבים פרטיים לא באה בחשבון במצב זה. החלטנו להזמין רכב 4*4. המחיר גבוה אבל זה סוג יחיד של רכב שבו הישיבה גבוהה. אם יהיו דרכים בעייתיות במונטנגרו רק יואיל. בדקנו מידע באינטרנט ובהמשך בשיחות טלפון. למרות התשלום הגבוה רוב חברות ההשכרה/המתווכות לא התחייבו שאכן נקבל רכב 4*4 (אז למה מציעות?) גם לא נתנו מידע מהו רכב חלופי בקטגוריה.

נציג חב' אוטויורופ היה היחידי שערך ברורים וחזר עם תשובה מה סוגי הרכב האלטרנטיבים. יש 2 סוגי רכב 4*4 ולפי הברור שלו יש בדוברובניק. כבצענו הזמנה.
 עדכנו את הנווט שלנו ג'יפיאס מתוצרת גארמין. על הטאבלט העלינו את מפות מונטנגרו וקרואטיה בתוכנת Maps.me

מוכנים לדרך.

כאן אני מבקשת לחזור ולהודות לחברים בפורום אירופה שבזכות סיפורי טיול שלהם ועצות שנתנו עבר המסלול תהפוכות והתגבש המסלול הסופי לאורך חופי קרואטיה ומונטנגרו :

שירלי4, גליה, inbarr, ענת 67, אלי_88, יונית, נירית, מיכל בן אריה, אמה, , sol11655 ,s0s1s2s3לבון רחל, family5, יערי, hאורי ו Haim1952.

על הטיסות לקרואטיה

בלוח הטיסות של קוראטיין איירליינס מצאתי 2 טיסות שבועיות מאמצע מאי 2015 לזאגרב. טיסות הלוך ושוב לזאגרב עלו בחברה הקרואטית 520 דולר ליחיד באל על 495 דולר.
 הטיסה הראשונה לדבורובניק בסוף יוני. אין טיסות לדוברובניק בתקופה שבה בחרנו לטייל.

טיסה פנימית ? עוד 80 דולר ליחיד.

לטוס דרך וינה, איסטנבול, בודפשט, ואולי אתונה? תוצאות החיפוש אכזבו .
 הציעו לי לבדוק עם חב' “סובב עולם”. בדקנו: קיבלנו הצעה לטיול של שבוע כולל רכב באמצעותם, במחיר גבוה אבל נסבל. הסברתי שאני לא מעונינת לטייל רק שבוע. אנחנו רוצים לטוס לזאגרב ולחזור מדוברובניק או ההיפך. ז”א תוספת טיסת פנים. המחיר קפץ ואם ניקח רכב ליותר משבוע אז המחיר בכלל המריא לשחקים. (במקביל לא מצאנו אף הצעת מחיר כל כך יקרה..)

בפורום אירופה קיבלתי הצעה מ sol11655 לבדוק טיסות עם החברה הסרבית. תודה גדולה על כך.

בדקתי אפשרויות שונות בלוח הטיסות שלהם, היו מחירים שונים. ימים בהם ההמראה מבלגרד ליעד הבא דרשה המתנה ארוכה בשדה התעופה וימים בהם היתה סבירה.
 יום שני בשבוע/שעת ההמראה/המתנה והמשך לדוברובניק היו סבירים ביותר וכך גם יציאה מזאגרב בשלישי בערב והגעה לארץ ברביעי בצהריים אחרי לילה בבלגרד התאים לנו וגם לצרכי מקום העבודה של בעלי... להפתעתינו המחיר האביבי היה נמוך מאוד יחסית להצעות של חברות אחרות. עד שהחלטנו להזמין (קיוינו לקבל אישור לעוד כמה ימים) המחיר עלה קצת.

בדיעבד בחירה מוצלחת. הטיסות יצאו בזמן, השרות אדיב. האוכל במהלך הטיסה רובו אכיל/טעים. רק רעש המנועים בטיסות הקצרות הפריע לי מאוד.

למי שאין בעיה עם קונקשיין כדאי לבדוק אפשרות טיסה זו לדוברובניק באביב. עד אמצע יוני טרום עונה.

איך המחירים בקייץ איני יודעת.

על כבישים 

כשהתכוננתי לטיול במונטנגרו קראתי ש:

1.הדרכים עקלקלות והנסיעה איטית, יש אומרים מפחידה. אין כבישי אגרה.

בחלק מהכבישים הנסיעה שלנו היתה ממש איטית. בכביש לאורך מפרץ קוטור מהרצג נובי ועד לעיר עוברים בהרבה ישובים והמהירות המוגבלת נמוכה. ההגבלה משתנה לעיתים קרובות . הגענו אחר הצהריים והתנועה היתה רבה. לא ראיתי הרבה אפשרויות חניה גם לא מפרצים לתצפית נוף.
במעבר סדלו הנסיעה איטית אבל לא נראתה מפחידה כי לרוב אין בעיה לרדת לשוליים או לנסוע קצת רברס. יש שדה ראיה טוב. רואים רכבים מרחוק ואפשר לעצור במקום נוח ולהמתין.
בדרך מז'בייאק לתצפית צ'ורבץ הכביש צר מאוד, מעט אפשרויות עקיפה. צריך סבלנות.
בדרך לDuzi הכביש היה צר, באחד הקטעים שלו הוא קרוב לשפת המצוק ולא ראיתי בו מפרצי עקיפה רבים. לא היו רכבים בדרך. הדרך מרייקה צ'רנוייביצה צפונה לכפר Meterizi היתה היחידה שהיו בה רגעי מתח רבים. הדרך צרה מאוד ואין שדה ראיה. (כדאי לצפור לפני שנכנסים לעיקול כזה).
 בכביש הראשי דרך המורצ'ה לקולשין נתיב אחד בכל כיוון, גם בהמשך הדרך לגשר טארה ועד ז'בייק יש עקלתונים (נוף מקסים) המהירות מוגבלת ל60-70. צריך לשמור על ערנות ורכוז.

בין סאבניק לז'בייאק ​יש כביש חדש מהיר יותר. יששני נתיבים בעליה החדה. גם בין ניקשיץ לסאבניק יש כמה קטעי כביש חדישים, מנהרות ונתיבים רחבים. לא פגשנו רכבים רבים בדרך ואולי זאת הסיבה שההרגשה היתה נוחה.

2.יש מעבורת בין Lepetane ל Kamenari במפרץ קוטור, כמובן בתשלום. כשיש עומס תנועה בכביש סביב המפרץ ורוצים להגיע לקוטור או בודבה כדאי לעבור במעבורת.

לא השתמשנו בשרות זה.
 ​חשבנו לנסוע בדרך שטרם נסענו בה לאורך המפרץ ולהשתמש בשרותיה, בדרך חזרה לקרואטיה אבל ויתרנו בגלל הפקקים בתוך קוטור, בכוון דרום.

3. יש מנהרה המקצרת את הדרך מאזור החוף, דרומית לפטרובץ לאגם סקאדר. זו מנהרת Sozina דרכה עוברים בתשלום.
לא תכננתי לנסוע דרכה. באזורים שאני לא מכירה אני מעדיפה לוותר על מנהרות.

נסענו בדרך ההר העולה ליד פטרובץ, בה הנוף היה מקסים. אין כמעט ישובים (גם לא תחנות דלק) הכביש צר ומפותל. יש בו שני נתיבים, מעט אפשרויות עקיפה ומעט מאוד מפרצי עצירה מתאימים לתצפית.
 4. כאן מצאתי מידע כללי לחוקי נהיגה במונטנגרו.

אם רוצים לעבור למונטנגרו צריך להודיע על כך מראש בעת שכירת הרכב. לבדוק שרשום בואוצ'ר.
 לפני כל נסיעה ארוכה כדאי לתדלק. אין הרבה תחנות דלק.

ולסכום: לדעתי מצב הכבישים לא נורא. צריך לקחת בחשבון שבכבישים רבים מהירות הנסיעה איטית מסיבות שונות: עקלתונים, מגבלת מהירות ומשאיות איטיות. יש כבישים שאין בהם הרבה אפשרויות עקיפה. להעזר בסבלנות.
 סיפרו על נהגים מטורפים. אלה שנתקלנו בהם לא היו יותר גרועים מהנהג הישראלי הפרוע (ולא חסרים כאן כאלה) . צריך לזכור שלא פגשנו הרבה רכבים. כן עברנו במקום אחד אחרי תאונה ובמקום אחר חיכינו שמשאית שהגג שלה התחכך בתקרת מנהרה קצרה תשתחרר.

על הכבישים בקרואטיה קראתי ש:
1.יש רק נתיב נסיעה אחד בכל כיוון, אין שוליים, קשה לעקוף.
 נכון. לא מצאנו הרבה מפרצי עקיפה/עצירה לתצפית. היה לי הרושם שלכוון דרום יש יותר.
2. באיים יש כבישים מפחידים.
אין להתווכח עם תחושה אישית. אני איני גיבורה אבל לא זכורים לי מהטיול שלנו באיים כבישים מרכזיים מפחידים מאוד. יש בהם שני נתיבים. בכבישים הצרים מאוד אל ישובים “צדדיים” השתדלתי לשים לב למפרצי עצירה למקרה שנצטרך לנסוע רברס כדי לפנות דרך לרכב הבא ממול ובעלי נסע לאט כדי לחלק את הקשב בין הדרך וצפיה בנוף.
 3.מזאגרב מערבה יש כביש אגרה. ליד Hrsina הוא מתפצל, ממשיך מערבה לחצי האי איסטריה ודרומה עד קרבת Ploče . לא מגיע עד דוברובניק. הנוף בו יפה אבל לאורך החוף יפה יותר (ואיטי יותר).

נירית צרפה קישור http://www.croatia-expert.com/toll-croatian-highway/ למחירי הנסיעה על האוטוסטרדות.
גם כשמתכננים מסלול בויה מישלן אפשר לראות עלות דלק ואגרת נסיעה. בגוגל החדש לא מצאתי.
 כמו אצלינו בכניסה למנהרות הכרמל כדאי לשים לב באיזה מסלול נכנסים. יש נתיב למנויים, לפי מיטב זכרוני מימין. יש סימון ברור למי מיועד כל נתיב על הגשר שמעל הכניסה/יציאה. בכניסה צריך לקחת כרטיס, כמו בחניונים מסוימים ומשלמים לקופאי ביציאה. רצוי להיות מצוידים בקונות לתשלום.

נוח לנסוע בכביש האגרה כשברור שאין זמן לנסיעה האיטית לאורך החוף. עלינו במחלף Prgomet (אחרי בקור בטרוגיר) וירדנו לסקראדין. למחרת המשכנו עד מחלף Maslenica בדרך ל Starigrad-Paklenica. הכביש היה ריק. ביום האחרון עלינו אחרימקרלובץ לשדה התעופה. רק בקטע זה היתה הרבה תנועה.

על מעבורות

מידע על כל המעבורות ולו”ז אפשר למצוא כאן: http://www.croatiaferries.com/

חברת Jadrolina מפעילה מעבורות רבות בקרואטיה ומפרסמת לוח זמנים משלה שלפי המידע שקיבלתי מהם מתעדכן כל הזמן.

http://www.jadrolinija.hr/en/schedule/LineSearchResults/Index/2331770/2331802/12122015

בינתיים לא הצלחתי למצוא כאן לו"ז לשנת 2016.

באביב כשתנועת התיירים עדיין דלה אין צורך לרכוש כרטיסים מראש. אם מגיעים 1/2 שעה לפני ההפלגה יש די והותר זמן לרכישת כרטיסים. בחלק מהנמלים הגיעו רכבים גם 10 דק' לפני ההפלגה והיה להם מקום על המעבורת .

למדתי שבקייץ צריך לרכוש כרטיסים יום קודם.

יש מעבורות מסוגים שונים.

מPrapratno ל sobra שעל האי מייט משך השייט כ45 דק'.

בין Trpanj שבחצי האי פלישץ ל Ploče שעל היבשת שטנו כשעה.

בין Drvenik ל Sucraj משך השייט כ35 דקות. כאן ראינו שאם יש הרבה מכוניות יוצאות 2 מעבורות זו אחר זו.

בנתיבים אלה היו מעבורות דומות.

כשמגיעים עם הרכב לקרבת נמל כתוב על הכביש Trajek בנתיב שבו צריך לנסוע אל המעבורת. בחלק מהנמלים הנתיב הזה משמש עד העליה למעבורת. ברוב הנמלים ההמתנה בטורים ועמד אדם שכוון את הרכבים לטור X לפעמים לפי גודלם. יש הכוונה מהרציף ועד משבצת החניה בספינה.

ירדנו מהרכב ועלינו לעולם נוסעים. יש גם מעט מקומות ישיבה מחוץ לאולם.

מOrebić אפשר לעבור לאי קורצ'ולה במעבורות שונות:

אם רוצים לעבור לאי עם הרכב - מעבורת של ז'דרולינה לכלי רכב מגיעה לנמלDominče שליד קורצ'ולה – כרטיסים בקופה.

אם רוצים להגיע ללא רכב יש מעבורת נוספת להולכי רגל מופעלת על ידי Mediteranska Plovidba . מגיעה לחוף של העיר קורצ'ולה.

* כשמגיעים מסטון נוסעים על הכביש הראשי הכביש אל הנמל מתעקל שמאלה ומגיעים למגרשי חניה. יש כמה כניסות למגרשים. לא הצלחתי להבין האם יש הבדל בינהם. נכנסנו למגרש החניה מול ספינה שעגנה. היתה כאן תנועה ערה של מטיילים. כשאנחנו הגענו יצאו שתי המעבורות במקביל קצת אחרי השעה 15:30. המעבורת של ז'דרולינה עגנה ליד המזח הארוך בהמשך הדרך. הקופה ממול. בקופה הפנו אותנו חזרה למעבורת להולכי רגל- הספינה שממולה חנינו . לא היתה כאן קופה. כרטיסים קנינו בספינה.

בקופה לא התעכבתי לברר האם ניתן להשתמש במעבורת רכב גם ללא רכב.

מעבורת חזור להולכי רגל היתה ב17:00 והבאה רק ב20:00.

הבקור שלנו בעיר היה קצר ולכן הספקנו להגיע למעבורת שחוזרת בשעה 17:00.

בימי ראשון לשכות מידע פועלות עד הצהריים. גם לו רצינו לא היה את מי לשאול האם נוכל לחזור עם מעבורת רכב ואיך מגיעים למעגן שלה.

בין Split ל Stari Grad שעל האי Hvar שטה מעבורת גדולה כשעתיים בכל כיוון. יש בה אולם נוסעים גדול וגם מרפסת שזוף.

המעבורת בין Stinicaל Misnjak שעל האי ראב מופעלת על ידי חברת Rapska Plovidba שטה בכל כיוון כ15 דק'. הגענו במעבורת קטנה יחסית. אפשר להשאר במכונית או לעלות לעמוד על גשר ומרפסת משני צידי הספינה.
 גם כאן יצאו כמה מעבורות בזו אחר זו בהתאם לכמות הרכבים. הגענו מוקדם וגם יצאנו מהנמל מוקדם יותר מהשעה הקבועה בלו”ז.

לסיכום

לא קל היה לי לתכנן את המסלול. 

כמעט בכל טיול נאלצים לוותר על יעדים אם בעת התכנון או אח”כ. על חלק מהיעדים ויתרתי מראש לב כבד.

הכבישים לא היו כל כך קשים לנהיגה כמו שהתקבל הרושם מקריאת דיווחים. מאוד ייתכן וזה בגלל מועד הטיול. עונת הקייץ מתחילה ב16 ביוני כשהילדים יוצאים לחופשה מבית הספר.

באביב אין צורך לקנות מראש כרטיס למעבורת הגעה 20-30 דק' טרום יציאת המעבורת מספיקים. 

לדעתי כדאי לחובבי טבע לטייל במונטנגרו יותר משבוע.

נהניתי באיי קרואטיה. לא הספקנו לראות כל מה שתכננתי.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של ח.ג
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ח.ג
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים בלמטייל

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 שעות
מיציתם את רומא ומילאנו? Wizz Air משיקה טיסות ליעד חדש באיטליה לאייטם המלא
מיציתם את רומא ומילאנו? Wizz Air משיקה טיסות ליעד חדש באיטליה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 10 שעות
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה לאייטם המלא
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 12 שעות
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב לאייטם המלא
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון לאייטם המלא
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות לאייטם המלא
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה לאייטם המלא
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות לאייטם המלא
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ לאייטם המלא
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך לאייטם המלא
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית לאייטם המלא
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב לאייטם המלא
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו לאייטם המלא
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל