בעלי ואני אוהבים לטייל בעיקר בחיק הטבע ואם זה אפשרי אז הרבה ברגל כל עוד רגלינו נושאות אותנו. ערים עתיקות וכפרים ציוריים גם הם אהובים על שנינו. בד"כ אני המתכננת ובעלי הנהג שאוהב להיות מופתע. אני לא מוותרת עלאדריכלות הכנסיות והגשרים ולמען שלום בית אני מתנזרת ממוזיאונים רבים. וכך מיום שפרשתי ועד פרוץ הקורונה יצאנו לחו"ל בכל שנה, לפעמים גם פעמיים, "לסגור פערים". לרוב, עם שובנו מחו"ל כבר עלה על הפרק היעד הבא. בוחרים יחדיו. מקוים שנזכה לעוד טיולים.

סלובקיה 2022, חלק 2 : מהטטרה לצפון הונגריה ועד ברטיסלבה

תמונה ראשית עבור: סלובקיה 2022, חלק 2 : מהטטרה לצפון הונגריה ועד ברטיסלבה

קישור לחלק הראשון של סיפור הטיול שהתחיל בדרום מערב , בעיר טרנבה ומסתיים בהרי הטטרה.

יום 9

בדרך מטטרנסקה לומניצה לקושיצה, נסענו ל Hrabušice-Podlesok במטרה לטייל במסלול Prielom Hornádu  השמיים תמונת מצב למזג האויר בימים הבאים:"יורד גשם, לא יורד, איפה ירד? מעט ישובים בדרך מרחבים וגבעות שאני אוהבת.

פספסנו את צומת הפניה לפודלסק, חזרנו וחנינו במגרש מיד אחרי הפניה. חנו שם כמה מכוניות. ראינו שיש שם בודקה ואדם מבוגר עם וסט צהוב כיוון אותנו היכן לחנות. ניגש לבודקה פתח חלון, ביקש 4 אירו ונתן לנו כרטיסים שעלינו להראות עם ההגעה ל Hrdlo Hornádu (הגרון של הנהר הרדלו) שם תחילת המסלול. לקראת השעה 11:00 התחלנו ללכת כעבור כחצי שעה של הליכה, חלקה דרך הישוב וחלקה ביער, לאחר ירידה קצרה קצת מסובכת הגענו לגשר על הנהר שמעברו השני ישב אדם בבודקה קטנה. וביקש את הכרטיסים. (ראינו אותו מגיע לשם מהמכונית שלו שחנתה לא רחוק משם, בצד זה של הנהר. דרך איפה הגיע? למה אנחנו צריכים ללכת כל כך רחוק?).

טיילנו כ1/2 שעה בשביל מאוד יפה ליד הנהר. הגענו למעבר "קשה". עליה של כמטר וחצי על שורשי עצים. רגלי לא רצו לטפס,  לא הרגשתי טוב, קוצר נשימה וחולשה. נחתי קצת על שפת המים (לא בדיוק, יותר נכון מעל) אבל המצב לא השתפר אז חזרנו לאט. אמנם כעסתי על עצמי שזה המצב אבל היה בזה משהו טוב כי ברגע שיצאנו מהיער עננים בצפון "זזו" והתגלתה לנגד עיננו תמונה יפה.

צילום תקריב. בין הגבעות וביננו מרחוק ירוק ופרות רועות
מהר מאוד היה שוב מעורפל ועננים חדשים החלו לכסות את ההרים

רכס הטטרה מואר במלוא הדרו . הפסגות מכוסות שלג טרי מהלילה. נכנסנו למסעדה קרובה מאוד כדי להמשיך לצפות בנוף ולהתחזק. כעבור כ10 דקות שוב נעלמו הפסגות. גשם קל החל לרדת. לקראת השעה 15:00, לאחר ארוחה משביעה חזרנו למכונית (שוב ירד גשם קל) והמשכנו בדרכינו. כבר בדרך הלוך שמתי לב שלצידי הדרכים נטועים עצי תפוחים עמוסי פרי. אהבתי את המראה. בחזור הצלחתי לצלם יותר טוב.

לפני Levoča הגשם התגבר לכמה דקות ושוב נחלש כך שיכולתי לצלם את טירת Spiš .

לפנות ערב הגענו למלון Beryl בKošice. יצאנו לטייל ברחוב הראשי, ירד גשם קל. כ10 מעלות .טוב שיש לנו מטריות שקופות. התישבנו בחוץ בFriends פיצה ומסעדה ..ליד השולחנות מנורות חימום ועל כל כיסא שמיכה . פיצה טעימה אבל בצ'רבני קלסטור היתה טעימה יותר.

ברכב  https://goo.gl/maps/RNvZc6JU7ybBEvQ87

ברגל  https://goo.gl/maps/nQynJbJZbk45DUrK9

יום 10

עוד יום שבו מזג האויר היה מתעתע . יצאנו בשמש אבל כשהתקרבנו ליעד מעונן.

נסענו  כ 40 דקות ל Zádiel.  בקצה הכביש הראשי בישוב מגרש חניה למטיילים. בשעה 11:00 התחלנו ללכת, בתוך קניון צר למדי שבו יער טבעי יפה. ההליכה בעליה, על דרך אספלט רעועה שאין בה מעבר לכלי רכב, רוב הזמן קרוב לנחל.

כ20 דקות אחרי התחלת ההליכה התחיל לרדת גשם קל.

בחלוף דקות אחדות נאלצנו  לעצור ולהתארגן בהתאם, שכן הגשם התגבר ולא היה סימן שהגשם עומד להפסק.  לצלם היה קשה אבל  ההנאה מהנוף לא נפגעה. ההליכה בכוון אחד ארכה כשעה ורבע  עד Chata שהיתה סגורה.

כאן יכולנו לנוח לאכול לשתות תה חם שהבאנו .

אחרי הפסקה של כ20 דק'  חזרנו בדרך בה הגענו ולא המשכנו במסלול המעגלי כיון  שלפי הבנתי לא רק שמתרחקים מהנחל, הדרך ארוכה יותר, וספק אם מתאימה להליכה בגשם.

הגשם פסק כ20 דקות לפני שהגענו לחניה. השמש יצאה והצבעוניות השתנתה.

הבגדים הספיקו להתייבש.

בשעה 14:00 בערך עצרנו בכפר Turna…. לארוחת צהריים. ב Reštaurácia Pod Hradom מראה המקום השומם עורר חששות..  אבל זכינו בארוחת דגים ממש טובה. חבל ששטרודל  לקינוח היה מאוד לא מוצלח . במקום מייצרים ומוכרים מוצרי חלב כבשים/עיזים אבל כיון שבמלון לא היה לנו מקרר בחדר, ויתרנו. חזרנו ישירות ל Košice. שוטטנו ברחוב הראשי . חיפשנו מסעדה פתוחה. מצאנו  במלון אמבסדור ארוחת גורמה..מושלמת.

לפי גוגל העליה שעשינו היום קצת מעל 200 מ' לאורך 3.3 ק"מ . סביר בהחלט.

יום 11

היום הצלחנו לצאת מוקדם, יחסית. בדרכינו למערת Domica שנמצאת על גבול הונגריה. ב09:50 כבר חצינו את הגבול להונגריה ונסענו דרך הפארק הלאומי Aggtelek . דרך נוף יפה , הכבישים לא משהו איכותי.. בכפרים שעברנו עבדו התושבים בקבוצות, בקציר האחו בשטחים ציבוריים ליד חצרות הבתים.. ב10:35 הגענו לאולם הכניסה למערה. סיור מודרך מתוכנן ל11:00. המתנו. איש מלבדנו לא הגיע. זכינו בסיור פרטי. המדריכה שלנו סטודנטית להוראה. שאלה אותנו מאיפה אנחנו...למה אנחנו גרים בישראל..הסברנו לה שאנחנו אמנם ילידי הונגריה וצ'כיה אבל ההורים שלנו אבדו חלק גדול ממשפחתם בשואה והחליטו שעדיף שילדהם יגורו במדינה בה יהודים יכולים להגן על עצמם. התנצלה שבכלל שאלה...

לדעתנו המערה לא בין המערות הגדולות שראינו אבל מדהימה ביופיה. מגוון צבעים טבעיים וצורות שטרם ראינו. בעבר ככל הנראה היה ניתן היה לשוט בה אבל עכשיו יש סירה ואין מים.

המשכנו להונגריה. בתחנת הדלק הראשונה שראינו קנינו זכות שמוש בכבישי אגרה "מטריצה" הכי זול 3800 פורינט (ל10 ימים או פחות כי החישוב הוא מחצות עד חצות). אין מדבקה, הכל ממוחשב. על הקבלה צריך לשמור שנתיים.. פורינטים בסכום הזה לא היו לנו ומישהו " התנדב" לקבל 10 אירו ולשלם בפורינטים..(הרויח כ150 פורינט) המשכנו ל  Szilvásvárad בה מתמחים בהכנת דגי פורל מעושנים. יש בה פארק יפה לטיול רגלי..לבעלי היו זכרונות מעורפלים מהמקום. פתאום, באמצע הדרך נזכר שאכל פורל בפארק..ואני צריכה למצוא חניה בהתאם.. מצאתי מקום חניה די קרוב, ברחוב פארק (יש גם חניה בתוך הפארק). החניה בתשלום מראש. המדחן לא מקבל כרטיס אשראי. בעלי הקציב לשהייה כאן שעתיים. האם זה תוצאה מכך ש500 נשמע הרבה או כי לא היתה לו סבלנות למנות עוד פורינטים בצרור פורינטים שאספתי מנסיעות קודמות שלו, ואולי בכלל כי רצה להגיע לאגר מוקדם ? .. . בדרך הגישה לפארק עצמו יש דוכנים לכל מיני מוצרים ובינהם מסעדות קטנות.. אכלנו פורל מעושן.. נהנינו מאוד . אחרי הארוחה בעלי שאל את בעלת המסעדה כמה רחוק להגיע לאגם (נזכר שיש כזה שהיה קפוא כשהוא טייל כאן. התשובה 1/2 שעה. התחלנו לצעוד זריז בפארק , חלק מהדרך בעליה.. נותרה לנו כשעה עד גמר תוקף תשלום החניה. הגברת היתה מדויקת בהערכת הזמן.

כאן נהנינו מהמעדן
עד לכאן הלכנו הליכה מהירה בפארק

המשכנו לאגר בה לנו בServita Udvarház Apartman מקום מקסים. יש במקום חנות מרציפן וגם בית קפה. מיד התנפלתי על עוגה ממבחר העוגות הטעימות שיש בבית קפה שצמוד לדירות.

ארוחת ערב אכלנו בעיר העתיקה, מרחק הליכה קצר למדי מהמלון, ברחוב הראשי במסעדת HBH . היה טעים. כנראה שיש קשר משפחתי בין הבעלים. הזמינו לנו מקום. המסעדה היתה בתפוסה מלאה.

ב8 בערב השער ננעל

silvasvard המסלול בפארק:  https://goo.gl/maps/biNgZ52GJSQEdPUf9

יום 12

היעד היום אגם טיסה. עליו שמע בעלי מבן דוד שלא ידע לספר הרבה... האגם נמצא בחלקו הצפוני של המישור הגדול בהונגריה, בקצה הדרום מזרחי של מחוז Heves. הכיוון שלו מצפון מזרח לדרום מערב כך שהקצה הצפון מזרחי לא רחוק מאוד מ Eger 3/4. שעה עד שעה נסיעה.

למי שלא שמע על האגם ומתעניין: בשל בעית שטפונות כשנהר הטיסה עלה על גדותיו, הוחלט על הקמת סכר מספיק גבוה כך שישמש תחנת כח הידרואלקטרית . נחפרו תעלות ש"קיצרו עיקולים" בנהר טרום הגעתו לאזור. העבודות הושלמו בשנת 1973. חלפו כמה שנים עד שנוצר אגם גדול שמכסה שטחים שהיו בין היתר ערוצי נחלים יערות ושדות מרעה. יש אומרים שלצורך כך פונו גם תושבי 4 כפרים (רצו לפנות 6). כיום לאורך 27 ק"מ מתוואי הנהר יש אגם שהוא אחד האגמים הגדולים בהונגריה והונגרים רבים מגיעים לנפוש לחופיו. יש באגם איים קטנים, חיים בו ומגיעים אליו עופות מסוגים שונים. התפתחה גם צמחית מיים.

היכן לטייל? טרום טיול, למרות שהאגם גדול מצאתי מידע רק על פעילות ב 2 ישובים בחלקו הצפון מזרחי. Poroszlo - בה מצוי Ökocentrum , אפשר לעבור בסירה למסלול הליכה של ק"מ וחצי באחד האיים ואסור להרוג שפיריות. Tiszafüred ממנה אפשר לצאת לשייט מסוגים שוניםבגוגל מפות אכן ראיתי כמה נקודות מהן יוצאים לשייט, אז לאן בדיוק כדאי להגיע?...תחילה תכננו לשהות באזור יומיים אבל התכנית השתנתה כי המרחק מקושיצה לאגם ארוך מידי בהתחשב בתכנית יום המעבר וגם מהאגם לברטיסלבה הדרך ארוכה מידי.

יום קריר. התלבשנו בהתאם. החלטנו לנסוע לTiszafüred, לצאת לשייט. הסתבכנו כשחיפשנו לפי הכתובת בגוגל לשכת מידע לתייר, או שלט הכוונה תואם. לשמחתנו בסבוב השני פגשנו אדם נחמד שהסביר לבעלי (דובר הונגרית) שכדאי לנו להגיע לחוף  אלבטרוס שם נמצא את מבוקשנו. מצאנו. חיכינו למשיט כ1/4 שעה. ב10:45 יצאנו לשייט של שעתיים (תמורת כ 130 שקל). משיט הסירה/המדריך שלנו פנסיונר לבבי שבעונת התיירות גר בבית קט על שפת האגם.  לפי דבריו ספט' לא העונה הכי יפה באגם,  הפריחה דלה ואין שפיריות.

במקום שייט אל מגדל התצפית שהוצע לנו יש לו בשבילנו מסלול יפה יותר. מה חווים בשייט לתצפית? השייט היה חויה מדהימה. שטנו אל הנהר  בנתיב מים צר בין קנים או ובין צמרות עצים, מזיזים בידיים ענפים.

חזרנו במקום אחר אל אזור פתוח באגם. ראינו עופות מים: אגמיות, ברווזים, ברבורים, אנפות ועוד, וגם צמחי מים שונים ..טעמנו ערמוני מים..

כאן מתחת מסתתרים השורשים/ הערמונים למאכל

בקיצור חלום! השעתיים עברו מהר. בכייף היינו ממשיכים עוד שעה.

כל הצילומים שלי במהלך השייט, חלקם בטלפון וחלקם במצלמה..

לאחר השייט נסענו לPoroszló. בדרך עצרנו לארוחת צהריים במסעדה קרובה לגשר. כשנכנסנו למסעדה התחיל לרדת גשם ובאופן מפתיע הפסיק דקה לפני שיצאנו ממנה.  (רק המים שעדיין ירדו במרזב היו הוכחה לגשם שהיה.

המשכנו ל Lake Tisza Ökocentrum  מאין מוזיאון/מרכז ידע שיש בו בין היתר אקוריום ענק עם דגי האגם והנהר וגם תצפית על האזור, מהקומה השישית. בקופה למדנו שבדרכנו עברנו ליד פניה אל מעגן שממנו יוצאות סירות אל ה אי שבו מטיילים ברגל. (לנו הסבירו שיוצאות משטח המוזיאון) המוזיאון נסגר בעוד שעה .

בקרנו בו. מרשים. מה שלא הבנו שגם השייט האחרון בעוד שעה.. נסענו למעגן מאוחר מידי . בשעה 16:00 סוף יום העבודה. נסיעה קצרה שבזכותה זכינו לראות כבש ועיזים בחצר ליד מגרש החניה, לשבת בנחת במרפסת על שפת האגם, רק אנחנו שנינו ולהנות מהשלוה, ורחש הגלים שסירה חולפת יצרה, ממשחקי האור והצל עם תנועתם של ברוזים במים. הברווזים השטים במים..

יום 13

בוקר קצר במצודת אגר , קשה להנות בשל שיפוצים..היה הרבה יותר מרשים לפני כ34 שנה כשבקרנו שם עם הילדים.

המשכנו לסבוב קצר בעיר העתיקה. היה לי חשוב לראות את בית הכנסת היהודי שבזמנו זיהיתי בגלל ספר התורה בחלקו העליון. המבנה והחצר שהיו מאוד מוזנחים בבקורנו הקודם עברו מתיחת פנים. בזמנו סיפרו לנו שעומד להבנות כאן מרכז מסחרי. זה לא בדיוק מרכז מסחרי אבל המקום מטופח. הגלריה סגורה . מעניין איך נראה המבנה בפנים.

לפני קרוב ל30 שנה המקום היה מדכא. חורבה
ככר העיר העתיקה באגר

ב 11 נפרדנו מאגר ונסענו דרך ההרים. חיפשנו מסלול לטיול רגלי ותצפית נוף. 2 דרכים  צרות שפונות צפונה  היו דרכים פרטיות. מאכזב. אחרי הסבוב השני עצרנו במסעדה על אם הדרך ב   Parádsasvár  (שמה Hegyipatak Panzió és Étterem) אחר כך עלינו לKékes ההר ההונגרי הכי גבוה כ 1082 מטר. למגדל הטלויזיה/תצפית לא עלינו כי היה תור ארוך של תלמידים.

המשכנו לבודפשט. בקור משפחה קצר וחשוב התאים לנו כתחנת בינים בדרך ליעדינו הבאים.  למבואותיה המזרחיים של בודפשט הגענו די מהר אבל נתקענו בפקק, (ידענו שפקוק אבל לקחנו הימור... ) עד שהגענו ליעד בבודה....

יום 14

לפנה"צ יצאנו לדרך לברטיסלבה. לא ויתרתי על בקור במצודת Visegrád  שבעבר בקרנו בה בערפל סמיך. הפעם  מזג אויר היה מצוין, ראות טובה. חויה מתקנת, מרשימה...

המשכנו ל אשטרגום. בדרך עצרנו ליד הנהר לארוחה קלה שלקחנו איתנו.

מימין מזח. עצרה כאן ספינץ טיולים
תמונה מתוך אתר למטייל
ממולנו בהר מערה. זיהיתי תנועה
שלפתי את המצלמה וזו התוצאה

באשטרגום עצרנו לכוס קפה ועוגה. (בקתדרלה בקרנו בעבר יותר מפעם אחת) .

משפצים את גג הכזיליקה

חצינו בהתרגשות את גשר Mária Valéria (ע"ש בתו של הקיסר פרנץ יוסף) בין Esztergom לŠtúrovo ב סלובקיה. אורך הגשר כ 500 מ'. לא שוכחים איך צפינו עליו מלמעלה ב1989 כשהיה בלתי עביר, ו איזה התרוממות רוח/חופש הרגשנו כשעברנו עליו מסלובקיה להונגריה בפסח 2005 אחרי שראינו את החורבן שזרע הטורנדו ביערות הטטרה .

להשכלה כללית:הגשר המקורי נבנה ב1895. נפגע במלחמת העולם הראשונה . שופץ כעבור כ3 שנים ונפגע בשנית במלחמת העולם השניה ב1944. "בזכות" הקומוניזם עברו הרבה שנים עד ששופץ בשנית. נפתח לתנועה רק באוקטובר 2001 .

ב17:00 הגענו ל Apart hotel Virgo. שוטרים עצרו אותנו לפני הפניה לרחוב ושאלו היכן אנחנו מתכוננים לחנות. לשמחתנו לא היה לנו צורך בחניה. שליחי חברת ההשכרה כבר חיכו לנו ולקחו את הרכב. בדלפק הקבלה של בית הדירות גילינו את הסיבה-מחר יש יום שוק . זה יהיה סיום מושלם לטיול שהתחיל בהפנינג לא צפוי..

יצאנו לסבוב רגלי קצר בעיר העתיקה. היה קרר. הרבה לא ראינו אבל הבנו היכן להתחיל את הטיול למחרת. ארוחת ערב אכלנו במסעדת.Cozi Coza קרוב לבית הדירות. הכל התנהל בה בצורה הזויה..אבל הארוחה היתה טעימה.

יום 15

בעיר העתיקה של ברטיסלבה בקרנו בעבר בטיול מאורגן ומאוד רצינו לחזור ולשוטט בה בחופשיות.

יום הטיול התחיל עם מוסיקה ביציאה מבנין/החניה, דוכנים שהוקמו במהלך הערב והלילה היו מלאים כל טוב. מבחר מאכלים ומוצרים טבעיים, מכוסות שתיה שזורקים לקומפוסטר , מחברות, משחקים ובגדי ילדים ועד כריות לבד ותיקים, וגם בגדי כותנה מעוצבים. המשכנו למרכז העיר העתיקה. עצרנו ב soup cultura , כאן מוכרים מרקים צמחוניים וגלידות בכוסות מלחם אפוי בטעמים.

זה לא כוסות קלקר אלא כוסות לחם

מרק חם התאים לנו מאוד.. בחרנו מרק בורשט אוקראיני(טחון) ומרק 3 גבינות . היה טעים.

בהמשך נכנסנו לקונדיטוריה/בית קפה בסגנון בארוק  Cukráreň Konditorei Kormuth והזמנו עוגות (יאמי)  ושתיה חמה. אני שתיתי תה מנגו והל  ובעלי בחר בקפה בטעם מרציפן.

המשכנו לשוטט. הגענו עד בית העיריה הישן ומשם צעדנו אל הטירה המשקיפה על העיר העתיקה.

גן מעוצב בחצר הטירה

חזרנו דירה למנוחה.

לארוחת ערב, בהמלצת פקידת הקבלה, חזרנו לעיר העתיקה למסעדת Ramen Kazu. בתפריט יש להם 2 גדלים של מנות אבל במציאות רק מנה אחת ענקית..אם אני זוכרת נכון 700CC. היה טעים מאוד אבל לא הצלחתי להסביר להם שצריך גם מנות קטנות יותר. חבל לזרוק כל כך הרבה מרק.

אמנות עממית: מבחר בובות מעלי תירס

אחרי ארוחת ערב כשחזרנו לדירה כבר נעלמו הדוכנים. קרשים ולוחות היו מסודרים במקבצים.

בחזור עצרתי לצלם חלון ראוה שלא יכולתי לצלם בצהריים כי היו הרבה אנשים. בשבילי משהו מרגש.. בובת תירס דומה קיבלתי מזמן, מבת דודה של אמי שהגיעה לבקור עוד בימי מסך הברזל, כמה שנים לפני האביב הצ'כי . עדיין שמורה אצלי.

וכאן תם טיולנו .

קישור למסלול שלנו בעיר העתיקה.(לא מדויק)

תמונת הפרופיל של ח.ג
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ח.ג

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לסלובקיה

המקומיים בחרו: אלה הערים היפות בעולם בשנת 2026 – האם תל אביב בפנים? לאייטם המלא
המקומיים בחרו: אלה הערים היפות בעולם בשנת 2026 – האם תל אביב בפנים?
לראשונה ביפן: רכבת לילה מהירה תחבר בין שתי ערים פופולריות לאייטם המלא
לראשונה ביפן: רכבת לילה מהירה תחבר בין שתי ערים פופולריות
"תכננו את זמני הנסיעה בהתאם": רשות התעופה בעדכון חשוב לנוסעים מנתב"ג לאייטם המלא
"תכננו את זמני הנסיעה בהתאם": רשות התעופה בעדכון חשוב לנוסעים מנתב"ג
קאמבק לקראת החופש הגדול: ענקית התעופה חוזרת לישראל עם 54 טיסות שבועיות לאייטם המלא
קאמבק לקראת החופש הגדול: ענקית התעופה חוזרת לישראל עם 54 טיסות שבועיות
רק בסופ"ש הקרוב: אל על מחלקת כרטיסי טיסה במתנה לאייטם המלא
רק בסופ"ש הקרוב: אל על מחלקת כרטיסי טיסה במתנה
גן עדן בלב הים התיכון: האי הקטנטן שהאיטלקים מעדיפים לשמור לעצמם לאייטם המלא
גן עדן בלב הים התיכון: האי הקטנטן שהאיטלקים מעדיפים לשמור לעצמם
בלי שיחות על רמקול: ככה נראית נסיעה ברכבת כשמישהו באמת חושב על הנוסעים לאייטם המלא
בלי שיחות על רמקול: ככה נראית נסיעה ברכבת כשמישהו באמת חושב על הנוסעים
בשורה לקראת הקיץ: חברת תעופה אירופית נוספת חוזרת לישראל לאייטם המלא
בשורה לקראת הקיץ: חברת תעופה אירופית נוספת חוזרת לישראל
כוונו שעונים: ארקיע תציע 50% הנחה על מגוון יעדים רק הלילה לאייטם המלא
כוונו שעונים: ארקיע תציע 50% הנחה על מגוון יעדים רק הלילה
האם חברת התעופה עומדת לשבור שיא גינס? תשיק את הטיסה הארוכה ביותר בעולם לאייטם המלא
האם חברת התעופה עומדת לשבור שיא גינס? תשיק את הטיסה הארוכה ביותר בעולם
אירופה בוערת: אזהרות חום קיצוני ביעדי הנופש הפופולריים לאייטם המלא