פרולוג:
לפני שיצאנו לטיול, המליצו לנו, בעיקר טיילים מומחים ומנוסים. שאנחנו חייבים במקלות הליכה.
במסיבת ההפתעה שערכו לנו ילדינו לקראת הטיול, קיבלנו מלא מתנות וגם שוברים לחנויות למטייל וריקושט. ומיד יצאנו למסע רכישות של ציוד.
קנינו אחרי הרבה התלבטויות מקלות הליכה קלים המתכווצים בשליש. כלומר מתחלקים ל 3 חלקים מחומר קל. מקלות הליכה מדוגמים.
אנחנו חודשיים מטיילים והמקלות הליכה שוכבים מבוישים במזוודה.
לקראת העלייה באגמי נלסון ניסינו להרכיבם וכל מה שחשבנו שאנחנו זוכרים לא הועיל. תשאלנו מטיילים צעירים ובמומחיות רבה טענו שמכרו לנו מקלות שבורים.
עד שדודי הפעיל את ההגיון הבריא. לחיצה קלה ויש מקלות.
של דודי עדיין במזוודה ואני היום בטרק אייבל טזמן הלכתי איתם כל היום.
להקדים מאוחר. עד עכשיו הייתי צריכה להשתמש בשתיי רגליים וידיים במוטוריקה לא משהו , ועכשיו נוספו המקלות. נתקלתי בהן, הייתי צריכה לחשב מי הולך ראשון מקל ימין ורגל שמאל או בדיוק ההיפך.
אני מקווה שאתרגל. בסוף היום אני חושבת שהמקלות מסייעים. בעיקר להראות מאוד מקצועית .
הגענו לנלסון החמודה ומצאנו מקום נהדר בביקפקר שלצידו חדרים פרדיסו.
הזמנו לשני לילות.
אתמול ב i site שבלב נלסון הזמנו טראק לאייבל טזמן. שייט, הליכה וגם אוטובוס שאוסף אותנו. ל15.1.18 מחר. הוספנו לילה נוסף בפרדיסו כך שיש לאן לחזור.
בנלסון הסתובבנו במרכז. לא ממש התרשמנו מ"עושה הטבעות" הצורף המפורסם שהכין את הטבעת לסרט "שר הטבעות"שהוא חור בהשכלה שלנו.
אך בהחלט התרשמנו מסימטאותיה של נלסון ובעיקר מגני המלכה queen gardens .בתוכם נמצא מוזיאון.
אייבל טזמן - חלום בכחול וירוק
טראק נהדר . ב 7:00 אסף אותנו נהג האוטובוס של חברתSea Shuttle.הסתובב בנלסון ואסף טיילים נוספים כך שהרווחנו גם מבט נוסף על נלסון.
הזמנו יום טיול שכלל שייט עד לקצה המפרץ ל totaranui עם הסברים ועצירות. בסלע החצוי , במושבת כלבי הים ובמפרצונים בדרך. בחזרה ירדנו לתחילת הטרק שלנו מ medlands Beach.ועד ל Anchorage. בדיעבד הצטערנו שהמשכנו בבוקר בשייט. כי לא היה לנו מספיק זמן לסטייה מהמסלול לבריכות קליאופטרה.
המסלול מקסים עם תצפיות נהדרות למפרצים והליכה ביער על גשרוני עץ ועל גשר חבלים מתנדנד.
המסלול התארך בשל הגאות . כשאין גאות פשוט עוברים בייבשת בין Torrent bay ל Anchorage.
ב15:45 הסירה יוצאת מ Anchorage כך שהלכנו בקצב מטיילים מנוסים עם המקלות שלי הרשמתי בעיקר את בעלי.
המסלול עובר בשביל נוח מאוד להליכה. רובה בצל עם עליות וירידות אך הליכה מאוד נעימה . מידי פעם תצפית לכיוון הים,
הגענו לחוף פגשנו זוג צעירים עם תינוקם שיצאו לטיול ל 4 חודשים. קשקשנו בעיברית
הסירה הגיעה החזירה אותנו לאוטובוס וחזרנו לפרדייס שלנו. כביסה, ארוחת ערב.
עוד יום נפלא.