במסגרת עבודתי, יצא לי לא מזמן להגיע לפריז לסוף שבוע אחד בלבד שמתוכו, יום אחד מוקדש לעבודה בלבד ואילו היום השני חופשי לגמרי לטיול או בעיר. פריז היא פשוט מדהימה (במיוחד למי שזאת הפעם הראשונה שלו שם) והצלחתי להפיק את המיטב מהיום הזה וליהנות מיום מקסים.
אז אם גם לכם יוצא להגיע לגיחה קצרה בפריז ואתם מחפשים רעיון/השראה לטיול של יום אחד, הנה מה שאני הספקתי לעשות ולטייל ביום אחד (שבת) בלבד בפריז.
איפה ישנתי?
לצערי, את המלון שלי בפריז בחרו בשבילי בעבודה. זאת הייתה עובדה מוגמרת ולא הייתה לי אפשרות לבחור בעצמי. למזלי, זה היה מלון לא רע בכלל. מדובר במלון מרשת איביס הנקרא בשמו המלא ibis Paris la Villette Cite des Sciences 19th Hotel והוא ממוקם ברובע ה-19 באיזור מעולה למי שמגיע לכנסים ולעסקים באיזור.
חזית המלון היא מול אגם קטן ונחמד שמשרה אווירה מרגיעה ונינוחה. מעברו השני של המלון לעומת זאת, התחושה היא אחרת לגמרי וזה נראה ממש איזור של סלאמס ועוני. גם האוכלוסיה ברחובות הסמוכים למלון היא בואו נאמר לא הידידותית ביותר שתוכלו למצוא...
המלון עצמו הוא בסדר גמור ומציע חדרים סבירים פלוס, נקיים ומסודרים, אוכל טוב וגם שירות אדיב וסבלני של הצוות. בגדול, הייתי נותן למלון את הציון 8. מיותר לציין שאם הייתי מחפש מלון בעצמי, היית בוחר במלון באיזור אחר לחלוטין. יצא לי לקרוא אח”כ לא מעט חומר ברשת על מלונות בפריז והבנתי כי ישנם איזורים טובים בהרבה מהרובע ה-19 ואין ספק שאם זה היה תלוי בי, הייתי בוחר באיזור אחר.
חזית המלון
החדר מבפנים
פיצה שאכלתי במסעדת המלון בערב
איפה טיילתי?
יעד ראשון - מוזיאון הלובר
את הטיול התחלתי מיד על הבוקר כאשר החלטתי שאני פשוט מגיע לאיזור המרכזי של פריז ומשם נותן לרגליים ללכת. לאחר קריאה בכמה בלוגים ופוסטים בפורום של אתר למטייל כמובן, הבנתי שאיזור גני טיבולי הוא אחד האיזורים המרכזיים של פריז ומשם החלטתי להתחיל.
עוד לפני שיצאתי מהמלון, הזנתי באפליקציית המפות של גוגל (איזו חוויה!) את האיזור שאני רוצה והבנתי שאני צריך לעצור בתחנת המטרו שנקראת Palais Royal Musée du Louvre והיא למעשה התחנה הקרובה ביותר למוזיאון הלובר המפורסם., גוגל הדריך אותי בצורה מדוייקת להפליא מהמלון עד לתחנת המטרו הסמוכה (כ-500 מטר) ולאחר מכן הדריך אותי בדיוק באיזו תחנת מטרו לרדת. מה שהדהים אותי זה השעה המדוייקת שהוא חזה עבורי ואכן הגעתי בדיוק באותה השעה.
כשיוצאים מהתחנה ועולים למעלה, מגיעים מיד לכיכר גדולה ומרשימה כשממול, ניצב לו מבנה רחב מימדים בסגנון האירופאי המקסים
תמונה של הבניין מאחורי הלובר
לקח לי כמה דקות להתאפס ולהבין איפה אני בדיוק נמצא, ולאחר בדיקה נוספת, הבנתי שמוזיאון הלובר "מסתתר" לו מאחורי אותו מבנה.
מוזיאון הלובר מבחוץ
כמו שקראתי בכל האתרים ברשת, התור ללובר היה מטורף שנראה כמו שעה וחצי של המתנה לפחות.ולמרות שהייתה לי כוונה לבקר בו, החלטתי לוותר ולהמשיך הלאה.
יעד שני - גני טיבולי
ישר מאיזור הכניסה של הלובר, מתחיל רחוב טיבולי היפייפה. הטיול ברחוב המקסים הזה, עשה אותי מאושר ורגוע. איזו אווירה נפלאה ונוף קסום. אי אפשר לבקש יותר מזה מטיול של שבת בבוקר.
גני טיבולי המקסימים
יעד שלישי - כיכר קונקורד
לאחר הליכה מהנה של כעשר דקות הגעתי לכיכר קונקורד ולפסל המוזהב המפורסם. עצרתי קצת כדי לקרוא על ההיסטוריה של המקום. השכלתי קצת והמשכתי הלאה.
הפסל בכיכר קונקורד
יעד רביעי - שאנז אליזה ושער הניצחון
היעד הבא - כיכר שארל דה גול ושער הניצחון. לשם כמובן הלכתי דרך שדרת השאנז אליזה המפורסמת. פשוט תענוג. מרוב שניהניתי לטייל בשדרה, לא שמתי לב לזמן לכאבי הרגליים ורק לאחר שהגעתי לשער הניצחון הבנתי שלקח לי כמעט חצי שעה הליכה וקלטתי שהרגליים קצת כואבות. לקח לי גם עוד כמה דקות להבין איך חוצים לעזאזל את הכביש כדי להגיע לשער (התשובה: דרך מנהרה).
לא עניין אותי במיוחד להיכנס ולעלות בשער והחלטתי פשוט לעצור מתחת השער להפסקה ארוכה כדי לעשן כמה סיגריות, לעשות כמה צילומים, ולאגור כוחות.
שער הניצחון
יעד חמישי ואחרון - מגדל אייפל
לאחר אגירת כוחות, קניתי לי בקבוק שתייה והמשכתי ליעד האחרון שהצבתי לי והוא כמובן מגדל אייפל. גוגל כיוון אותי לאייפל דרך שדרה ראשית ופחות ידידותית להולכי רגל. הייתי אומר אפילו די משעממת. רק כשהגעתי לאיזור של גני טרוקדרו, משם כבר רואים את מגדל אייפל במלוא הדרו, חזרתי ליהנות מהנוף ומהאווירה שמסביב. סה"כ לקח לי כחצי שעה הליכה משער הניצחון ועד מגדל אייפל.
לפני שנכנסתי למתחם של אייפל, הרעב החל להשפיע והחלטתי לעצור לארוחת צהריים. הסתובבתי קצת מסביב למתחם עד מצאתי מסעדה שנראתה נחמדה. הזמנתי לי סטייק ובירה והתיישבתי בחוץ כדי לחוות את האווירה הנפלאה של פריז. למרבה הפלא, הסטייק (שהיה ממש מעולה) והבירה, עלו לי יחד כ-15 יורו בלבד. פשוט לא ייאמן כמה יקר בישראל! אפילו סטייק ובירה בלב פריז במסעדת תיירים, זולה מישראל. פשוט לא יאומן.
הבירה והלחם והחמאה שלפני הסטייק
סיימתי לאכול, ויצאתי לאייפל. גם התורים לאייפל היו מטורפים כמובן אבל הפעם החלטתי שלאטרקציה אחת אני חייב להיכנס. בחרתי את התור הקצר ביותר שהיה התור לעלייה במדרגות! כמו שאתם מבינים, מפונק אני לא. עליתי את כל מגדל אייפל (עד לקומה השנייה) במדרגות ואני חייב לציין שזה לא היה כזה נורא. הנוף הנשקף מהמגדל הוא מרהיב ביופיו וביליתי בקומה השנייה למעלה מחצי שעה. סיום מעולה לטיול יומי בפריז בשבת בבוקר.
מגדל אייפל
הנוף מהקומה השנייה של האייפל
חזרתי באמצעות מטרו למלון די גמור ובערב, כבר הייתי על המטוס בחזרה לישראל.