הי , אני ליאורה , אוהבת לטייל - כמו כולם לא ? , הבלוגים שלי קצת יותר תיאוריים ומיועדים למשפחות בעיקר ולבני גילאי הארבעים פלוס מבינינו שאוהבים הכל קצת יותר באיזי , הבלוגים שלי מתמקדים יותר באתרים ובחוויה ופחות באוכל (אני אוהבת להסתפק באוכל רחוב טעים ופחות במסעדות...) , ואוהבת ומחפשת את האותנטיות והחיספוס בכל מקום . ובכלל אני תמיד אחפש את הדיל המשתלם ביותר , כמו שאומרים הכימאים בינינו - מינימום אנרגיה - מקסימום תוצר , תהנו!

פריז - טיול של פעם בחיים

תמונה ראשית עבור: פריז - טיול של פעם בחיים

טיול של פעם בחיים : תל אביב -רומא - פריז - רומא- תל אביב. הפעם ניצלתי את כל הידע שלי בתחום הטיולים לעצמי ותכננתי טיול של חמישים לבד ! יש אנשים שזה יראה להם תמוה ... יש אנשים (כמוני ), שכמהים לשקט ואוהבים לחקור ללא הסחות דעת חחח. אח שלי צחק עלי ואמר לי שאני אמילי וואנאבי - יאללה אמילי שיהיה (עם גלי חום של גיל מעבר) ואכן מתנת גיל חמישים של משפחתי היתה לאפשר לי את הבריחה של השבועיים הללו שהיו לא פחות מקסומים.

זו אכן הייתה חוויה של פעם חיים: צעדתי ברחובות פריז כמו בת אצולה בביטחון שאין שני לו. עם בונג'ור, ובון סואר מתגלגלים על הלשון, בכל רחבי המטרו מבלי להתבלבל- חקרתי אותה כמו מקומית אמיתית, כמו שחלמתי ויש לי סיפורים .... כי לבד רואים דברים קצת אחרת עם תשומת לב לפרטים. את הלילה הראשון ביליתי אצל אוליה באוסטייה ברומא: כדי להוזיל בחצי את הטיסה, עשיתי ליי אאוט ברומא לשני הכיוונים בחזור שני לילות ליד פיורמיצ'ינו שהוקדשו מתוכם יום טיול שלם באגמים שליד רומא - אלבנו ונמי. אוליה היא סופר מודל של הנינטיז , היא גרה ליד הים ויש לה חדר של נסיכות להשכרה, שני כלבים פחוסים כאלו ועליית גגבצורת מרפסת שצופה לים עם ספות ונדנדה בחצר. היא גם לקחה והחזירה אותי מהשדה. באוסטיה היה מזג אוויר מושלם של 24 מעלות: לאחר טיול על החוף ברגליים יחפות , אכלתי במסעדה על הים וצפיתי בשקיעה, אפרול שפריץ כמו שהמליץ הרופא ומנת סלמון כמו שרק האיטלקים יודעים להכין. למחרת עליתי על טיסה לפריז. עובדה מעניינת על טיסות פנים באירופה: אין ביקורת דרכונים. סריקת קוד כרטיס עלייה למטוס וזהו. כל התהליך אורך משהו כמו שעה. אני מגיעה לשדה אורלי פריז ונוסעת ברכבות אל הדירה השנייה באזור מהמם, הסמוך לדיסני שנקרא לני סור מרן. הדירה הקסומה על הכיכר סמוכה לכנסייה ולמרכזון עם מסעדות ובולנג'רי אחד, לאחר מנוחה אני נוסעת לקניון העצום ואל דה יורופ באוטובוס. יש שם רחוב אאולט למותגי יוקרה, קניתי לי קפה אספרסו ושוקולד קטן בעבודת יד והמשכתי לקניון... דווקא בפריימרק לא מצאתי את עצמי אבל ... מצאתי רשת שנקראת Normal משהו כמו סופרפארם אאוטלט על סטרואידים ! גן עדן ! חבל שלא יכולתי לקנות משם מזוודה. אני חוזרת למנוחת לילה. היום הבא אני ודיסני פארי בדייט באווירת הלואין עד שנשרו לי הרגליים ...נורא רציתי להשאר עד המופע של הערב, אבל הייתי בכל המתקנים, התעייפתי ממש ולא היה לי איך או למה להעביר שם עוד ארבע שעות בלי זוג רגליים נוסף .. אז העדפתי לחתוך למנוחה. עוד דבר שאני מגלה שכיף בגילינו הוא חוסר ההתפשרות על הנוחות הבסיסית שינה ומנוחה מעל הכל : אז קניתי לי מנת עוף מדהימה בעגלת אוכל ליד הבית עם סלט טרי מהירקן שרצה לצאת איתי .. (פעם אחרת חמוד) ועשיתי דייט עם עצמי בדירתי הקסומה עם ארוחת ערב קלילה, אמבטיה חמה לרגליים ולישון...

מדרחוב המותגים La valle village הסתפקתי בשוקולד ואספרסו...
דיסני ברוח ההאלואין

יום 2 : אני עוברת לפריז - אז כרגיל אני בוחרת בדברים לא קונבנציונליים כמו לישון בפרוור של פריז שנקרא סן מנדה. מצד אחד הוא קצת בקצה של פריז, שזה טיפה חיסרון אבבבבל מצד שני שימו לב: זו שכונה יהודית , עשירה ויפיפייה , שקטה עם אווירה של פריז הקלאסית, מלאה בתי קפה בולנג'ריז ופטיסריז וחנות הכלבו הנהדרת "מון פרי" (שאדבר עליה בהמשך) ומה לא. האווירה הייתה בהחלט שווה את המרחק - שתי תחנות אוטובוס לקו 1 של המטרו ומשם לכל לב פריז בקלות - אז בערך כל נסיעה ארכה משהו כמו 25 דק עד חצי שעה וזה שווה את האווירה. חשוב לציין : עשיתי מנוי שבועי נביגו לתחב"צ. אפילו שלא שהיתי שבוע מלא -זה משתלם ממש: ניתן להשוות את שווי המנוי ביומיים כי הכרטיס כולל גם נסיעה מחוץ לפריז - (גם לשדות התעופה) לפרוורים ובכל אמצעי התחבורה שתבחרו וממש ניצלתי זאת. הגעתי למקום די מוקדם סביב 11 כי רציתי להרוויח יום טיול , מסתבר שהדירה מוכנה רק אחה"צ והנה אני עם מזוודות ותיקים אז למקרה כזה יש שתי אופציות אופציה א לבקש שישמרו לכם מזוודות - לי שמרו במסעדה ליד. או אופציה ב להשתמש באפליקציה בשם luggage nanny  ששומרים לכם כבודה במגוון מקומות בפריז ותוכלו למצוא מיקום ליד המקום שאתם ישנים בו, לאיזה פרק זמן שתרצו בסכום סמלי. בכל מקרה הנחתי את המזוודות ויצאתי ביום היפה הזה לביקור בשני גנים מדהימים כדי להנות מהשמש הסתווית המלטפת: הראשון Jardin des Plantes ברובע החמישי - שהוא גן בוטני יפיפה לאחריו נסיעה קצרה תביא אותי אל גני לקסמבורג , לא לפני עצירה לארוחת צהריים עם כוס רוזה ב Place de l'Odéon וטיול עצל וסיאסטה קלה- בגני לוקסמבורג יש מעין כיסאות שכובים כאלו . בחזור עצרתי בחנות השוקולד Chapon Chocolaterie Saint Sulpice כדי לטעום את מוס השוקולד המפורסם וחזרה לדירתי המושלמת לארוחת ערב ומנוחה, כשבדרך עצרתי בסופר לקנות קצת מצרכים שיספיקו לי למספר ימים לארוחת בוקר מפנקת : ביצים מיץ תפוזים קפה גבינת שמנת קצת פסטרמה לחם מהמאפייה וכמה ירקות וכמובן אוכמניות (איך לא) ואננס חתוך לא שכחתי כמובן קפה וחלב. פריז מזמנת הזדמנויות נפלאות של אכילה עצמאית במספר אופציות ואספר לכם בהמשך מדוע . אבל התמונה תמחיש כמה כיף לשבת מול הנוף ברוגע בדירה או בגנים בלי תור ובלי עומס (כמו רוב בתי הקפה בפריז) ולהתחיל את היום בכזה כיף...

גני לקסמבורג
הגנים הבוטניים
דירה באוירת שלמות סאן מנדה

יום 3 בפריז: ליום הזה היו לי כרטיסים למקום מיוחד במינו שהיו אחד משיאי הטיול: בלב הרובע ה-12 בבית יין ישן שוכן לו מוזיאון שעורר את תשומת ליבי מזה זמן רב המוזיאון לאמנות הירידים (Musée des Arts Forains).  לא הרבה שמעו עליו הוא לא תיירותי קלאסי, אבל כחובבת וינטג' מושבעת הוא היה ברשימת החובה שלי וכן זהו אחד המקומות הכי מיוחדים שפגשתי בחיי. נזרקתי אחורה בזמן לתקופת הבל אפוק. אתם זוכרים את תיבת הנגינה מהתוכנית שלוש ארבע חמש וחצי ? (הזקנים שבינינו) אז כזה .. רק תדמיינו שאתם נכנסים לעולם של קרקסים וירידים מוגזמים תיבות נגינה קרוסלות פיות בובות וכל מיני דברים מנגנים ... הכי מיוחד מעניין ויפה שלהם בפריז לטעמי. משם אני ממשיכה למוזיאון ששמתי בכוונת שלי לה פטיט פלה (הארמון הקטן) אני מגלה יצירות אמנות עוצרות נשימה בעיקר מהתקופה הרומנטית אבל גם מונה אחד ויוצאת להליכה קצת ברגל. מעבר לכביש רואים את האייפל ואת פריז כמו בתמונות אני באמת פה ? מרגישה כמו בסרט .משם אני ממשיכה בנסיעה קצרה באוטובוס לשוק הפרחים הנמצא על האי הקטן שעליו נמצאת כנסיית נוטרדאם.  Marché aux Fleurs de Paris שוק הפרחים הוא מהוותיקים והישנים שיש קסום ומתוק ומומלץ ממש. המשכתי לאחד המקומות המומלצים ברשת שהוא חנות ספרים הנקראת שיקספיר אנד קומפני, אבל הוא היה כל כך ויראלי ברשת התור היה היסטרי אז לראותו מרחוק בלבד.. משם המשכתי לקניון אחד עצום בגודליו   Westfield forum des Halles.  תקשיבו...הוא קצת גדול והומה מידי לטעמי. החנות היחידה ששווה את ההייפ היא Pharmacie du Forum Des Halles זוהי חנות פארם עצומה שיש בה את כל המותגים הצרפתיים שתדמיינו במחירים טובים. מקום מגניב וקרוב לאכול בו צהריים הוא Yumie Yumie   קונים מעין קערה אסיאתית לפי הרכבתכם : סופר משתלם וטעים ממש (הוא היה מפוצץ באנשים וצריך היה לדוג מקום ישיבה). אני חוזרת לאזור הלינה שלי לאחר שהתשתי את עצמי בהמון צעדים והולכת ברגל לאורך הרחוב המקסים שמחבר בין הדירה שלי לקו 1 במטרו :אני מוצאת חנות יד שנייה מהממת בין שאר חנויות הקסומות ברחוב הזה (ממליצה אם אתם באזור : Av. du Général de Gaulle  לכו ברחוב הזה וסיימו ב Lac de saint mande  אזור שיש בו קסם פריזאי מדהים וקניות שוות ... )אז בחנות יד השנייה שתכף ארשום את שמה אני מוצאת גלויות מתחילת המאה של פריז ביורו כל אחד וכל מיני מזכרות מהממות בעלות כלום ושום דבר.(  La Ressource de Saint-Mandé יש לבדוק שעות פתיחה כי הן די מצומצמות) .חשוב לזכור - בשעות אחר הצהריים אל תעלו על אוטובוס ! הפקקים מאריכים את הזמן בהרבה. שווה ללכת עוד קצת ולהשתמש במטרו שתדירותו גבוהה יותר וגם זמן הנסיעה מתקצר בעזרתו מאוד. נגמר לו עוד יום נפלא אני נופלת למקלחת ולמיטה למנוחה עם קניות שוות וחיוך של חתול שאכל שמנת

Le petit palais
סמוך לגשר אלכסנדר השלישי
אמנות התקופה הרומנטית בפטיט פלה
הגינה של הארמון הקטן
כיכר יפה סמוך לכנסיית הנוטרדאם

יום רביעי בפריז : סוף שבוע בפריז אבל זה יום גשום. לערב יש לי כרטיס למופע אורות בדום דה אינווליד , שארחיב עליו בהמשך, באותו יום היו צפויות רוחות וקור אז החלטתי לחקור את האזור שקרוב למקום דירתי כדי שאוכל לחזור לנוח צהריים. נסעתי מספר תחנות לטירת ונסן משם המשכתי ברגל לפארק הפרחים. הטירה מעניינת היא מזכירה סגנון בנייה של המאות 16, היא לא מרוהטת ומושקעת מבפנים כשאר השאטוז שביקרתי בהן, מקבלים טאבלט כזה שמוביל אתכם ברחביה ואתם מקבלים אפשרות להדמיה של איך נראתה הטירה בתקופות שונות. בכל מקרה הטירה רדופה לדעתי המקצועית👻, קודם כל הייתי די לבדי שם, שזו חוויה מגניבה בפני עצמה וגם קרו שם תופעות מוזרות שגם זה היה לדעתי סופר מגניב . לאחר הטירה המשכתי ברגל לפארק הפרחים parc floral de Paris נתקלתי ביריד איכרים מקסים שהעמידו את התוצרת מקומית של סבונים סירופים נרות קרמים ועוגיות הכל בעבודת יד מפרחים שונים ולאחר הליכה נוספת הגעתי למקום מופלא שנקרא Concours International du Dhalia שהוא גן מדהים של פרחי הדליה פשוט כאילו נחתתי לתוך חלום מופלא ! אני חוזרת לדירה ובשעות אחה"צ יוצאת אל הדום דה אינווליד למופע אורת ייחודי הנקרא Aura , בשל קרבתו למגדל אייפל אני מזכה את המונומנט בביקור קצר על rue de universite המפורסם, דרך איתני הטבע שבאו עלי בצורת רוח וגשם ספריי, אשר הביסו יחד את המטרייה שלי. בכל מקרה צילמתי כמה תמונות יפיפיות באור השקיעה מול האייפל ועכשיו נותרו לי שעה וחצי עד המופע? כולו סולד אאוט ולא מסכימים להכניס אותי לפני,אז גשם וקר ואני מוצאת מחסה במסעדה מקסימה ומזמינה לי מרק במחיר מופקע וקרפצ'יו בכמות שיכולתי לתפור ממנה בגד ( לא פרופורציונלי למזעריות של המרק ) אבל הי היה טעים והעביר לי את הזמן בכיף עם מופע הפרמז'ן פלמבה מהשולחן ממול... וכעת אני נכנסת למופע, הארוע עוצר נשימה וידאו ארט ומוסיקה מוקרנים על ההיכל המטורף הזה. אני חייבת להגדיר אותה כחוויה חד פעמית. אם זה עדיין רץ - אל תוותרו !! ולקינוח כאשר אני יוצאת החוצה הגשם נפסק והאייפל מנצנץ בשעה 10:00 זכיתי בכל הקופה!

כמה מילים על המטרו בשעות הערב: אין לכם ממה לחשוש - במיוחד בסופי שבוע הוא עמוס מאוד במבלים לפעמים אפילו לא יהיה לכם מקום לשבת ממש כמו באמצע היום . הקפידו להצניע חפצים, לשבת בכיוון אחר מהדלתות ואתם מסודרים מבחינת גניבות - לא נתקלתי אבל שמעתי שיש.

הטירה הרדופה שלי
הגן הקרוב לטירת ונסן
גינת הדליות החלומית
טארט לימון - כי למה לא?
et voila
טור אייפל בשקיעה העננות הוסיפה עוד גוונים מטריפים
מופע Aura בדום דה אינווליד

יום חמישי בפריז: השמש יוצאת היום, יום סתווי יפיפה והוא מוקדש ליום טיול בשכונת המארה. זה היה קסם מתמשך - אם תרצו לחוות את פריז במיטבה  כזו שמשקפת יופי פריזאי קלאסי תמצאו אותה משתקפת בגנים ציבוריים מטופחים יפיפיים ומלאים בפרחים, מוזיאונים, כיכרות ,מסעדות ובתי קפה הומים ומלאים. חיכיתי ליום שמשי כדי ליהנות מהטיול הזה , ובהחלט השמש מוסיפה עוד ממד למשחקי אור וצל של הבניינים והגנים המרהיבים שתמצאו פה . כיאה לקלסיקה התחלתי בכיכר הכי וותיקה בפריז כיכר דה ווג' קפצתי לסיור חינמי אך מרשים לא פחות בביתו של ויקטור הוגו , התיישבתי למקיאטו פרטי לבדי בגינה המקסימה והפריזאית של הבית והמשכתי בדרכי אל מוזיאון המדהים של ההיסטוריה של פריז מוזיאון הקרנוולה , גם הוא חינמי ודורש לפחות שעתיים ליצירות המדהימות. הגינות מרהיבות וכדאי ולשבת באחד הספסלים ולתת לדמיון לטייל קצת בלי הרגליים... מהמוזיאון המשכתי לרובע היהודי שם נהניתי מתה מנטה ושטרודל מדהים וחווית התבוננות בעוברים ושבים והתפעלות מהתורים האינסופיים לפלאפל של מסעדות יהודיות. דרך הגנים של בנייני הארכיון המרשימים , הרחובות והבוטיקים של rue de rosier וסיימתי בהוטל דה ויל המרשים דרך עוד גן מדהים להנצחת מתקפת טרור של חללי 13 לנובמבר. טיפ לטיול במארה : זה המקום להצטייד בפרודוקטים משובחים מראש לייצר את כריך חלומותיכם או לקנות משהו טעים במאפייה או גם וגם לקנות בקבוק יין קטן ולשבת לאכול בפארקים המטורפים במקום לחכות בתור לשולחן צפוף במסעדה או בבית קפה זה משדרג את החוויה פי כמה..

כיכר דה ווז'
בית ויקטור הוגו
חצר מוזיאון הקרנוולה
מוזיאון להיסטוריה לאומית הקרנוולה
חצר המוזיאון

יום שישי : יום שמוקדש לטיול מחוץ לעיר!  הוא אידיאלי עבורי משתי סיבות האחת הדחיסות והעומס שיש בעיר גדולה לפעמים מכבידים, הדבר השני הוא החוויה של אזורים כפריים יותר, טבעיים אולי קצת להתרחק מההמון . אז אלטרנטיבה מדהימה ביופייה היא טירה הנמצאת במרחק שעה לערך מפריז הנקראת לה שאטו דה פונטנבלו (chateau de Fontainebleau) מקום משכנם של מלכי צרפת טרום ורסאי, כמו גם של נפוליאון. בדומה לוורסאי היא משוחזרת במלוא הדרה ובנויה בסגנון הרנסנס . המקום מרהיב ביופיו ומהווה מפלט לעיר הסואנת , כמו גם טיול מרהיב בסתיו עם העצים המצהיבים בגן העצום . הטירה מרהיבה כוורסאי הגנים פחות עצומים כמתחם וורסאי אבל יפים לא פחות. והבונוס - מעט מאוד אנשים ! בהרבה מקומות התהלכתי לבדי כמו בת אצולה מימי הרנסנס. לחובבי הצילום זהו גן עדן אמיתי! מגאר דה ליון קחו רכבת פרוורים R הכלולה במחיר המנוי השבועי לתחב"צ (אל תלכו לאיבוד בתחנת הרכבת היא ענקית!)

שאטו דה פונטנבלו

יום שביעי : טיול במעלה הגבעה במונמארטר. עוד יום שמשי יפיפה שאותו אני פותחת בתחנת מטרו Abbesses ומצטיידת בפאן או שוקולה (קרואסון שוקולד) במאפיית pain pain  עולה דרך חנות מזכרות מהממת בשם  Pylones אל הפוניקולר במחיר של נסיעה באוטובוס (חינם אם יש לכם מנוי שבועי) עולה אל הסאקרה קר, בדרך נכנסת אל מוזיאון מונמאטאר שמגלם את החוויה של האומן האימפרסיוניסטי שם נקשרים שמות כמו רנואר וסזאן מתחילת המאה - גן קסום ומבנים נוטפים רומנטיקה ואווירה של פריז הישנה -ואני מאוהבת בפעם המיליון בעיר הזו  כמובן שחובה לשתות אספרסו במקום שכזה להתבונן בגן המופלא ובעוברים ושבים. הערב אחרון מגיע ויש לי כרטיס למופע מלך האריות - הופעת ברודווי שעשתה עלייה לצרפת , לפני ההופעה אני עולה לגג של גאלרי לאפייט ונפרדת מפריז היפה בקפה ומקרון בשקיעה ,בבוקר יוצאת לעוד טיול של בוקר באגם השכונתי וברחובות היפיפיים ואני עוברת ליומיים של טיול באזור של רומא .

ערמונים
הפלטה של סזאן.. לכאורה

לסיכום החוויה : אני מאלו שמאוהבים בעיר הזו , גם הפעם לא הצלחתי לראות הכל אבל כן הצלחתי לטייל כמו מקומית, לבד -היה לי מדהים לא הרגשתי לא בטוחה בשום מקום. כן הלכתי לכל מיני ארקציות כמו מופע האורות באינווליד והצגת מלך האריות אבל כאלו שגרמו לחוויה להיות מדהימה ממש והוסיפו לה תבלין . אני ממליצה לשלב טיולי יום מחוץ לפריז. כמו כן ממליצה לעשות נביגו שבועי עם תמונה זה משתלם רק עבור הנסיעה לשדה. ממליצה להצטייד באוכל מחנויות כאלו ואחרות נסו למצוא מקום במסעדות שנקראות bouillon, קצת לצאת מחוץ למרכז בלינה ולבקר בגנים המדהימים שיש לעיר הזאת להציע ... יש עוד המון מה לראות עיר שכולה אמנות והיסטוריה מלאה בקסם אז עד הפעם הבאה אביינטו a bientot

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לפריז

החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ לאייטם המלא
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא