אמסטרדם וסביבתה - כל המשפחה - פסח 2018

תמונה ראשית עבור: אמסטרדם וסביבתה - כל המשפחה - פסח 2018
כיכר דאם (צולם ע"י שרית צור)

אמסטרדם – 4.5 ימים – פירוט בהמשך

הקדמה:

את הטיול הכייפי הזה הוצאנו לפועל בזכותה של נופר ביתנו היקרה בעקבות תאריך הופעה של להקת Fall Out Boy, אותה היא מעריצה ושהופיעה באולם ה- Afas Live באזור הארנה של אמסטרדם, הנמצאת בפאתי העיר.

נופר חלמה כבר מזמן לצאת להופעות בחו"ל של להקות וזמרים שהיא מעריצה, ועתה הגיע הזמן להגשים את החלום.
 החלטנו להצטרף אליה ולטייל כולנו באמסטרדם היפה, בה ביקרנו כבר לפני 15 שנה בטיול בת המצווה של נופר.

זה הזמן לספר שלאחר ההחלטה המשפחתית לטוס לאמסטרדם, הועלה רעיון מבריק לשחזר מספר תמונות שצילמנו לפני 15 שנה באמסטרדם ובסביבתה. חלק מהשחזורים דומים למקור וחלק פחות...אבל מרגש לראות איך התבגרנו...!
הטיול היה כייפי, נו, מה יכול להיות לא טוב כשמשפחה שלמה מטיילת ביחד בחו"ל?
 ההופעה של להקת Fall Out Boy היתה מוצלחת. מזג האוויר היה קר וגשום https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa8/1.5/16/1f326.png🌦https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f82/1.5/16/263a.png https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f97/1.5/16/2614.png☔ עם נגיעות קצרות של שמש...
 הטיול היה מושלם אך לא תם...
טיסות: הלוך חזור עם Transavia טרנזביה

במקור זאת חברת Low-Cost של KLM ושל AIR FRANCE

אממ... בפסח, הלואו קוסט הופך ליקר ובגלל שהחלטנו דיי ברגע האחרון להצטרף לטיול עם נופר לא התחשבנו במחיר יותר מידיי.

המחירים קרובים מאוד למחירי חברה רגילה על אחת כמה וכמה כשמוסיפים מזוודות ומקום ישיבה מוזמן מראש כולל מקום לרגליים.
המטוס בתוכו מלוכלך. לא מקפידים על ניקיון לפני כל טיסה.
הדיילות מאוד נחמדות ומכרכרות כל הזמן בין הנוסעים...נו, טוב תמורת תשלום שהנוסעים נותנים כדי לרכוש ארוחות, שתיה וכו' בטח שהן נחמדות... בכל אופן זה שהזמנו כיסאות עם מקום לרגליים התבררה כהחלטה נבונה מאוד חוץ מהעובדה שלא ניתן היה להטות את המשענות אחורה המקומות הללו היו מושלמים. היה המון מקום לרגליים כך שאדם שרצה לעבור למעבר כדי ללכת לשירותים, יכול היה לעבור כשהאחרים יושבים. זה היה מיקום דלתות החירום.
 נסענו 4 בני משפחה בגילאים: 54 , 52, 26, 23 .

עשינו צ'ק אין בבית יותר מ- 24 שעות לפני הטיסה. קלי קלות.

בחזור עשינו צ'ק אין דרך הטלפון הנייד. גם כאן קלי קלות.

אגב, ניתן להתכתב בקלות עם חברת טרנזביה בפייסבוק. הם אדיבים וידידותיים ועונים לכל שאלה.

תחבורה ציבורית והתמצאות :

רכבות, מטרו, טראם ואוטובוסים: עשינו כרטיס ל- 3 ימים + לעוד יום.

תחנת הרכבת / מטרו היתה סמוכה למלון שלנו וכל יום נסענו ממנה למרכז העיר ולעיתים בין האתרים נסענו עם טראם.

זה הזמן לציין ולשבח את מפות גוגל הנפלאות דרכן ידענו ש "אנחנו על המפה" ואיתן ידענו על איזו חשמלית (טראם) לעלות. תמיד הגענו למקום מבטחים.

לכן כדאי מאוד לרכוש חבילת אינטרנט לחו"ל. פירוט להלן.

ביום האחרון שכרנו רכב בעיר (מהארץ-ממסי-אופרן) כדי לצאת לעיירות שכנות לאמסטרדם ושישמש אותנו לנסיעה עד לשדה התעופה, שם החזרנו אותו.

עלות ההשכרה: כ- 600 ש”ח כולל החזר ה”ע.

תקשורת: יש לנו שני כרטיסי סים אסטוני שרכשנו בחברת סימלס בארץ ואיתם אנו יוצאים לחו”ל עם חבילת 1 ג'יגה טעונה מהארץ (מופעלת רק כשמגיעים לחו”ל). מניסיון 1 ג'יגה מספיק ליותר משבועיים כולל העברת תמונות בווטסאפ, גלישה באינטרנט והתמצאות ע”י מפות גוגל ותכנת וייז. חבילה כזאת עולה כ- 70 ש”ח ויוצאים בראש שקט מהארץ. (ידוע לנו שסים בחו”ל עם 1 ג'יגה עולה יותר זול מבארץ אבל הראש השקט משחק אצלינו תפקיד משמעותי ולא להתחיל לחפש סים בחו”ל).

אינטרנט אל-חוטי יש כמעט בכל מקום באמסטרדם, כולל כיכרות ראשיים, מסעדות, מוזיאונים, חנויות כלבו מוכרות וכמובן במלונות ובתחנות הרכבת התחתית.

מלון:

כאמור הנסיעה היתה בשביל ההופעה אז לקחנו מלון ממש בסמוך לאולם ההופעות.
 Hampton by Hilton Amsterdam / Arena Boulevard

אנחנו כמשפחה דירגנו את המלון -8 (הזמנו דרך בוקינג ושם הדירוג 1-10 )

החדר היה מרווח מאוד (לקחנו שני חדרים עם טווין בד בשניהם) נקי ומסודר המיטות היו גדולות, היו ארון ומגירות, בהן היתה כספת. חדר המקלחת היה גדול והמקלחון היה מרווח. היו כלים תלויים עם סבון, שמפו ומרכך במקלחון, ומעל הכיור היו סבון וקרם גוף. הנקודות ירדו על קמצנות בנייר טואלט, דלת המקלחת לא נסגרה עד הסוף (לדלת "שני כובעים" היא גם דלת הארון וגם דלת המקלחון והשירותים. ראינו שזה בכל החדרים-מוזר), היו הפרעות בזרם המים, המזגן לא חימם כראוי ולא היה מקרר בחדר (לא נורא).
 אם אפשר היה לדרג לחוד את ארוחת הבוקר היינו נותנים לה 10 , כמובן בהשוואה לארוחות בוקר במלונות בחו"ל. הכל היה בארוחה הזאת: ביצה מקושקשת, ביצים קשות, נקניות, בייקון, תפודים, פנקייק, ופל בלגי עם סירופ מייפל, שוקולד וקצפת. ירקות ופירות, דגני בוקר ומעדני חלב, מספר סוגי גבינות, חמאה וריבות קפה מכל הסוגים ושוקו. לחמים ולחמניות ואפילו דאגו לסובלים מצליאק ומלקטוז. בטוח שכחתי משהו אבל את רוב הפירוט רשמתי כאן.

הקיצר, רצינו לאכול עוד אבל התפוצצנו. כשיצאנו לעיר כל יום אמרנו שחבל שיש ארוחה כזאת טובה כי אין מקום לסעוד את ליבינו במטעמי העיר.

נציגי המלון אדיבים ומסבירי פנים ועזרו בכל אשר חפצנו.

על דלפק הקבלה חיכו לאורחי המלון כל יום קנקני מים טריים עם מלפפונים ועם לימונים, תפוחים וקערת שוקולדים בצורת ביצי הפסחא.

בדרך למעליות יש קופוני הנחה לאתרים שונים בעיר.

שירותים בעיר: קשה למצוא שירותים ברחובות ובסמטאות המקיפים את המרכז. יש מידיי פעם שירותים ציבוריים כימיים ובמעט מסעדות / בתי קפה מסכימים לתת לעוברים ושבים להיכנס לשירותים ללא תשלום.

בחלק מהם, כמו בשוק הפרחים, ביקשו 1 יורו.

כמובן ברשתות הקניות ולסועדים במסעדות יש שירותים בכל אחת מהן ובחינם.

מזג אוויר

באפריל – קר וגשום. שבועיים לפני שהגענו קפאו התעלות באמסטרדם. כשהגענו כבר חזרו לקדמותן אבל היה קר מאוד. התכוננו לכך מראש ולקחנו בגדים חמים בשכבות (שיטת הבצל).

היום הראשון – יום א' בשבוע – 1/4/2018

המראה מנתב"ג 13:05 , נחיתה 17:10 באמסטרדם הישר לחג הפסחא.

נחיתה רכה ויציאה לקור המקפיא של הולנד - במקרה הכינונו מראש את כל פרטי הכסות הנחוצים לטיול חורפי שכזה.

משום מה לא הבנו היטב את מוכר הכרטיסים, אצלו קנינו כרטיס תחבורה ציבורית ל- 3 ימים וחיש מצאנו את עצמינו באוטובוס (ולא ברכבת) שהביא אותנו אחרי סיבובים בפאתי העיר... ישירות למלון שלנו לתחנת Amsterdam Bijlmer ArenA .

עם כל ההתברברות בשדה התעופה והנסיעה באוטובוס, הגענו למלון בסביבות 7 בערב, קיבלנו את שני החדרים שהזמנו ויצאנו לחפש מסעדה.

המלון היה בסמוך לארנה – איצטדיון הכדורגל של אמסטרדם, ניתן לראות זאת בשם המלון ותחנת הרכבת הסמוכה.

הלכנו מספר צעדים ובסמוך למלון מצאנו מסעדה מצויינת Brasserie Hoekenrode. הזמנו מרק...כי היה קפוא בחוץ...ומנות חזה עוף צלוי והמבורגר כשלצידם אורז או צ'יפס וירקות. היה טעים מאוד. ממליצה בחום.

אחרי האוכל הלכנו קצת לסביבת המלון כדי לראות היכן אנחנו ממוקמים והיכן אולם ההופעות.

הכל היה מרוכז ממש בסמוך למלון, ובמרחק הליכה של עד 5 דקות היה מרכז קניות גדות כולל מסעדות ובתי קפה.

הגענו יחסית מאוחר והכל היה סגור, מה גם שזה חג הפסחא שלהם והכל נסגר ממילא מוקדם.

זהו אולם ה- AFAS LIVE בו הופיעה הלהקה הנ"ל...ואלו הם שלושת המוסקיטרים שלי …

איתם חלקתי טיול כייפי וחלומי. מדוע חלום? כי כבר מספר שנים אנחנו לא מטיילים ביחד עם הילדים (רק בעלי ואני מטיילים בזוג emoji), כל אחד בעיסוקיו, צבא, לימודים וחשבתי שהטיולים ביחד כבר חמקו מידיי...זה היה טיול מתנה . crying

זה הנוף הנשקף מחלון חדרנו במלון הנחמד Hampton by Hilton / Arena Boulevard.

וזו תחנת הרכבת והמטרו הסמוכה למלון וממנה נסענו כל יום למרכז העיר.

חזרנו למלון אחרי יום טיסה ונסיעות כדי לקום למחרת כמו חדשים ומוכנים לכבוש את אמסטרדם.

היום השני – יום ב' בשבוע – 2/4/2018

בקור מקפיא, כשאנו לבושים בשכבות רבות כולל גטקעס, חם צוואר, כובעי צמר, כפפות וכמובן מעילים עבים, יצאנו לתור את אמסטרדם עיר התעלות והאופניים.

דבר ראשון עלינו על רכבת / מטרו בסמוך למלון שהביאה אותנו למרכז אמסטרדם.

התחלנו ב- The Dam כיכר דאם בה נמצאת האנדרטה הלאומית לזכר חללי מלחמת העולם השנייה – הקדשנו לכיכר כחצי שעה כולל היונים כי ידענו שעוד נגיע אליה. אמרתם מרכז – אמרתם כיכר דאם. מכאן הכל מתחיל.

היונים שכל כך כיף להאכיל אותן...בגרנולה ארצישראלית…

והנה אחד מנסיונות השחזור שלנו:

הפחד היחיד שם היה...שלא נחטוף לשלשת... blush

הכיכר גובלת בין היתר במוזיאון מאדאם טוסו, בו ביקרנו לאחר שיטוטנו בכיכר ובפאה אחרת שלה נמצא Koninklijk Paleis Amsterdam - הארמון המלכותי של אמסטרדם, בו ביקרנו לפני 15 שנה ולא נכנסנו הפעם.

למוזיאון Madame Tussauds הקדשנו כשעה וחצי.

גם במוזיאון כבר היינו לפני 15 שנה ושחזור התמונות לא לגמרי הסתדר לנו כי היו המון אנשים.

משם דרך הסמטאות והרחובות הצדדיים הסתובבנו כדי לנשום את האווירה של העיר החופשית והמשוחררת הזאת.

אומנות הרחוב מופיעה באמסטרדם ברחבי העיר וזה ממש מקסים, אני חובבת אומנות רחוב (לא עוסקת בזה) ולכן הכל מתועד.

The Grachten או Canals The - התעלות היפות של אמסטרדם, שלא חשוב איפה נצטלם תמיד זה יצליח. התעלות והגשרים החוצים אותן גורמים לעיר להיות רומנטית במיוחד.

סיור ב- - De Wallen או Red-light District - רובע החלונות האדומים.

בטיול הזה לא חסכנו בסוכר ובקלוריות. במיוחד בבית הקפה Sweetness שנקרא גם Sweetella בו קיבלנו הופעה של המלצריות כנהוג שם יחד עם מגש עמוס לעייפה של מיני מתוקים הנראים לרגע לקוחים מהבית של עמי ותמי.https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f59/1.5/16/1f60b.png

שחיתות...

בחנות הגבינות של חברת "הנרי ויליג" קנינו מספר חריצי גבינה עגולים בטעמים שונים.

...וגם תור הקניות לא איחר לבוא…

זו סמטת Beurspassage בין רחובות Damrak ו- Nieuwendijk

ואמסטרדם היא עיר נפלאה לקניות עם מחירים סבירים ואפילו זולים וכל רשתות הקניות נמצאות בהישג יד כמו: primark, C&A , נעלי VAN HAREN

The Flaying Tiger – חנות לחפצים חמודים כולל כלי בית, ציוד משרדי, תחפושות, מסיכות וחפיצים אלקטרוניים (גדג'טים ) כמו מטען נייד לטלפון נייד ועוד. כיף להסתובב בחנות הזאתת והיא נמצאת במספר אתרים בעיר כולל בכיכר רמברנדט. ממליצה בחום על כל החנויות עליהן כתבתי כאן.

ישנן כמובן הרשתות הנמצאות גם בארצינו הקטנטונת, בהן לא ביקרנו כלל .

בנוסף ישנן חנויות מזכרות (מלכודות התיירים) הנמצאות בכל מקום בעיר. עם הפיצ'יפקעס הקטנים ולוכדי המבטים של כל עובר ושב, הקפקפים הקטנים והגדולים בשלל צבעים ועוד כהנה וכהנה מזכרות.
 אנו הבנות וגם הבנים נהנינו מכל רגע במס' שעות של קניות וחזרנו כשבידינו שקיות עם תכולה נאה ומכובדת.

המתיקות והצבעוניות...ממש תאווה לעיניים ולמצלמה.

ל- Rembrandtplein כיכר רמברנדט הנקראת ע"ש הצייר המוכר הגענו עם רדת הערב, בכיכר ניצבת אנדרטת משמר הלילה שהוקמה לזכרו ולרגל יום הזיכרון 400 שנה למותו של רמברנדט.

כשהגענו לכיכר אמנם היה שם זמר רחוב עם גיטרה שזייף ו"הביא את הגשם" אבל חוץ ממנו לא היו הופעות כנראה בגלל העובדה שהיה סגרירי. איך שהגשם החל לרדת כל העוברים ושבים קמו והתקדמו למצוא מחסה ואנחנו מצאנו מסעדה נחמדה בשם: TITUS PARRILLA שם אכלנו ושבענו ומשם לקחנו מטרו עד המלון.

היום השלישי – יום ג' בשבוע – 3/4/2018

ביום זה קבענו סיור בכנסיית ווסטקרק בשעה 11:45 ולכן הגענו לפני הזמן והלכנו לטייל בסביבתה.

התחלנו ב- Mechanisch Speelgoed חנות צעצועים נחמדה שבשכונת Jordaan. החנות נמצאת, בפינת אחד הרחובות, ובה יש המון צעצועים אבל מה שמייחד אותה הוא הקומה השנייה, בה יש מאות תיבות נגינה קטנות עם מנגינות שונות כולל "הבה נגילה". אחרי שהאזנו למספר מנגינות, בחרנו שתי תיבות עם מנגינות מוכרות והמשכנו בדרכנו לעבר הכנסיה.

בדרך ראינו את התור הממתין לביתה של אנה פרנק, דבר מרגש בפני עצמו. אנחנו כבר היינו שם ולכן לא התעכבנו שם הפעם.

זו כנסיית Westerkerk שאל הבניין שלה טיפסנו לגובה של כשבע קומות כדי לשמוע את נגינת הפעמונים.

וזה הנוף הנשקף מהכנסייה בה היינו אורחים של ה-- city-carillonneur of Amsterdam שבתרגום פשוט זהו הנגן הראשי של פעמוני הכנסייה באמסטרדם (כ- + 50 פעמונים).

בני התנסה בנגינה על אורגן הפעמונים יחד עם בודווין שאירח אותנו.

אז איך הכרנו את נגן פעמוני הכנסיה והגענו להיות אורחיו ?
פשוט התעניינתי בביקור בכנסיה, באתר שלהם היה כתוב שיש נגינת פעמונים בכנסיה ומכיוון שבעלי ואני כבר חווינו נגינה שכזו בארה"ב אמרתי לעצמי שיהיה נחמד שגם ילדינו יחוו מוזיקה מסוג זה.
וכך היה, כתבתי ושאלתי במייל את הכנסיה האם ניתן לבקר ולשמוע את נגינת הפעמונים (סוג של קונצרט עם אורגן המחובר לפעמוני הכנסיה) בודווין ענה לי ומאותו רגע כשראה את ההתעניינות שלי הוא כתב שנהיה אורחים שלו ונעלה איתו למגדל הפעמונים. קבענו יום ושעה וכך היה.
מה שלא ידעתי שבודווין יעשה לנו הפתעה. כנראה כשהבין מהיכן אנחנו (דרך ההתכתבות במייל) הכין קצת ענייני תרבות ישראלית...
 ביום ובשעה שנקבעו (היום השלישי לטיולנו), פגשנו את בודווין שערך לנו היכרות עם הכנסייה, הראה לנו את מקום קבורתו של הצייר רמברנדט (בתוך הכנסיה)

ועלה איתנו למגדל הגבוה. כשהתמקמנו במגדל למעלה (גובה של כ- 7 קומות עלייה במדרגות לולייניות) אמר לנו בודווין שיש לו הפתעות עבורנו...
הוא ניגן לנו את "ירושלים של זהב" ואת "התקווה, וכל זה בנגינת פעמונים.
המחווה ריגשה אותנו מאוד.
כמובן שניגן לנו מנגינות נוספות מוכרות מרחבי תבל.
לקראת סוף הביקור בעודנו למעלה במגדל, אמר בודווין "יש לי עוד הפתעה אחת" ופתח אשנב קטן ממנו ניתן לראות את התעלה למטה.
הוא ביקש מאיתנו להיות בשקט והחל לנגן מנגינה, הוא ניגן את חלקה ולמטה בתעלה היה חצוצרן שהשלים את המנגינה וכך הם תקשרו , זה למעלה במגדל וזה למטה בתעלה. ביצוע מנגינות שונות. מחזה יוצא מהכלל.
 בסוף גם שמענו מחיאות כפיים מלמטה, מסתבר שהקהל שהיה למטה בצידי התעלה שמע את הכל - נגינת הפעמונים והחצוצרה.

זו היתה חוויה נדירה ומרגשת.
 לפני שעזבנו הגשנו לו שי צנוע שהבאנו מישראל והקדשה כתובה על גלויה שכולה מילות "תודה" בשפות שונות.
אז מה היה לנו כאן?

כיכר דאם, יונים, מאדאם טוסו, התעלות הרומנטיות, רובע דה ואלן – החלונות האדומים, קצת גרפיטי, קצת קולינריה וקלוריות, קניות וגבינות...וכנסיה אחת עם נגן פעמונים יחיד ומיוחד.

ומה עוד?

לאחר ביקורנו בכנסיית Westerkerk, המשכנו בשיטוטנו בעיר. היעד הבא היה שוק הפרחים.

שחזרנו עוד תמונות:

בדרך עברנו ברחוב Spuistraat, בו ראינו עוד מנת אמנות רחוב.

מצאנו את מאפיית Van Stapele Koekmakerij של העוגיה המפורסמת, קנינו לנו ארבע עוגיות חמות ורכות וכרסמנו אותן על המקום. סליחה על שבירת המיתוס, אבל העוגיה טעימה ולא יותר מזה.

ב- Bloemenmarkt שוק הפרחים הססגוני המשובץ במלכודות תיירים צבעוניות ומפתות קרצו לנו מכל עבר הפרחים האמיתיים והריחות היו נעימים.

כמובן שקנינו צלחת ומגנט של אמסטרדם לאוסף וזר צבעונים מגולפים בעץ צבוע בשלל צבעי הקשת. תענוג !

גם בסמטאות האנכיות לשוק יש קצת גרפיטי...

משם לקחנו טראם עד לשוק Albert Cuyp Market וחצינו אותו בפחות מחצי שעה, זה היה כשעה וחצי לפני הסגירה וחלק מהדוכנים כבר התחילו לפנות.

בשוק עמד דוכן ה- Stroopwafels הוואפל ההולנדי המוכר. קנינו שני וואפלים גדולים מרוחים בשוקולד, אכלנו כל אחד כשליש וואפל והשלכנו את היתרה...יסלחו לנו הרעבים ללחם... הוואפל מכיל כמות נדיבה של קינמון ועל כן לא אהבנו אותו יתר על המידה ובלשון המעטה…

בשוק קנינו חולצות ועוד זר פרחי עץ בגודל שונה ומשם הלכנו לחפש מסעדה, דבר שעלה לנו במאמצים רבים כי ליד השוק מעטות המסעדות המגישות ארוחה והרוב הם בתי קפה ופאבים. אז החלטנו לחכות קצת עם האוכל, הרי כל היום טחנו נשנושים וצריך קצת ללכת כדי להרוויח את הקלוריות הבאות בכבוד...

קודם כל נסענו לשלט המפורסם  I AMSTERDAM עמוס במגוון אנשים מכל הסוגים והמינים.

נתקלתי בהמלצות ללכת לראות שלטים נוספים כאלו שאין סביבם הרבה אנשים אבל הכי נחמד זה לראות את כל העולם ואחותו באתר מפורסם ולא להגיע לאתר נטוש ומסכן.

אז הצלחנו לצלם כמה פוזות עם השלט והוקסמנו מגן כיכר המוזיאונים היפה בו פורחים הצבעונים היפיפיים ומדשאות ירוקות מסביב

עברנו דרך הרייקסמיוזיאום שדומה במקצת למבנה תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם,

וראינו מרחוק את מוזיאון ואן גוך על שם הצייר המפורסם ועוד מספר מוזיאונים, בהם לא הספקנו לטייל. יירשם לטיול הבא.

משם נסענו עם חשמלית ליעד הבא – כיכר leidseplein, בה תכננו לשהות ולראות את הופעות הרחוב הזכורות לנו מטיולנו הראשון באמסטרדם...אך לצערינו מזג האוויר נהיה מרגע לרגע סגרירי וגשם ירד לסירוגין, דבר שהבריח את אומני הרחוב ועל כן הכיכר נראתה שוממת. עם זאת אנשים טיילו בסמטאות וברחובות לצידי הכיכר וחפשו בעיקר להימלט מפני הגשם והקור. הכיכר גובלת בצידה האחד בתיאטרון הלאומי שגם המבנה שלו מרשים ביופיו, במיוחד כשנדלקים האורות בערב.

גם לנו היה קר ורטוב, נעשינו רעבים חיפשנו מסעדה ומצאנו. ישבנו וסעדנו את ליבינו וכבר הערב ירד.

אחרי המסעדה לא היה כל טעם להמשיך לטייל כי גשום וקר וכבר עייפנו...לקחנו טראם עד התחנה המרכזית ומשם רכבת עד המלון.

רגע לפני שנכנסנו למלון קפצנו לביקור ב" MediaMarkt " חנות האלקטרוניקה הענקית שהיתה בסמוך למלון והסתנוורנו מהמחירים הזולים של מוצרי האלקטרוניקה שם.

החנות היתה ממש ממול האולם בו ייתקיים למחרת המופע של הלהקה שלשמה הגענו לאמסטרדם וראינו כבר נערות ממתינות עם שקי שינה ליד פתח האולם...מסכנות מחר הן תהיינה שלגונים...

אנחנו הלכנו למלון וביתי הלכה להחליף איתן מספר מילים והצטרפה אלינו מאוחר יותר.

מה לאמר? היה כיף, וכמו בלילות הקודמים, חזרנו עייפים אך מרוצים.

היום הרביעי – יום ד' בשבוע – 4/4/2018

ביום זה התפצלנו לשניים, בעלי, בני ואני והחלק השני – ביתי.

אנחנו נסענו לעיר לטייל, ביתי הלכה לשהות עם קהל הבנות וקצת הבנים שהגיעו לראות את ההופעה ולשריין לעצמה מקום לקראת הכניסה להופעה.

התחלנו את היום עם שייט שאת הכרטיסים אליו הזמנתי דרך "גרופון אמסטרדם" והיה הכי זול מכל הצעות המחיר. Lovers Canal Cruises (אין כאן שום דבר שמזכיר "Lovers " אבל היה שייט מעניין ונעים מאוד. קיבלנו אוזניות וכיוונו את מערכת השמע לעברית. השייט ארך שעה וקיבלנו הסברים על על המבנים המעניינים והתעלות.

בשייט חלפנו בין היתר על פני ביתה של אנה פרנק והכנסיה בה ביקרנו ביום הקודם.

ראינו את אנדרטת זיכרון היהודים. Joods Verzetmonument (לא היה כלול בטיולנו הזה ולכן נרשם ברשימה לטיול הבא באמסטרדם).

אנדרטה זו היא יד וגלעד לזכר קורבנות מלחמת העולם השנייה- יהודים שנרצחו וכן לוחמים במחתרת שפעלה נגד הנאצים.

והשייט ממשיך. עוד הסבירו לנו על בתי הסירות שהוקמו בתעלות והם השיטה הזולה לגור באמסטרדם. בחלק מבתי הסירות ניתן לבקר, צריך לחפש אותם באינטרנט ולתאם ביקור. גם נרשם לטיול הבא.

בשייט עברנו גם על פני שוק הפשפשים, הנמצא בסמוך לאנדרטה הנ”ל,

מוזיאון המדע "נמו" הבנוי כאנייה ירוקה וגדולה,

המסעדה הסינית הצפה See Palace הראשונה שהוקמה באמסטרדם

מגדל ותצפית אדם – Adam Lookout שעליו נמצאת הנדנדה המפורסמת (אליה לא הגענו)

והגשר המתרומם למעבר סירות, אותו היה קשה לצלם מתוך הסירה.

יירשם במסלול הטיול הבא.

לבסוף, השייט מומלץ מאוד ולא חשוב באיזו חברה תקנו כרטיסים כולם עושים את אותו מסלול. כדאי לחשוב להשתמש עם גרופון אמסטרדם עלה לארבעה 32 יורו.

כשחזרנו למפלס העיר שוב החל לטפטף. חיש חבשנו כובעינו ולא ויתרנו על צילום על רקע ה- Centraal Station התחנה המרכזית המרשימה ביופיה .

מכאן לקחנו טראם (שוב להזכירכם את מפות גוגל הנהדרות שאיתן ידענו איך להגיע לכל מקום) למוזיאון הייניקן. ועל מנת לא להיכנס למוזיאון עם בטן ריקה (איזה ריקה, ארוחת הבוקר המצויינת עוד שהתה בבטננו) החלטנו לשבת בבית קפה וליהנות מקפה ועוגה שינעמו לחיכינו. ואכן כך היה התיישבנו בסמוך למוזיאון בכיכר “ Marie Heinekenplein” בבית קפה מקומי נחמד “Odonnel`s” והזמנו קפה לאטה, עוגת שוקולד עם קצפת ועוגת תפוחים עם קצפת (אחת מהמנות הקולינריות של אמסטרדם אם כי לא בבית הקפה המקורי בו מוכרים את העוגה – Winkel 43). אחחח....חבל שנגמר. מומלץ ביותר.

עם הקפה והמתיקות בגרוננו, צעדנו ל- Heineken Experience מוזיאון הייניקן, נכנסנו (לא היה תור) קנינו כרטיסים, קיבלנו צמידים ירוקים עם שני כפתורים, שהקנו לנו שתי בירות במשך הסיור והתחלנו את הסיור במוזיאון.

הסיור הוא עצמאי אבל בכל פינה חשובה של הסטוריית הייניקן יש מדריך שמידי מספר דקות מסביר על המוצגים באותה פינה. בחלק מהמקומות יש הסבר קולי עם דמות במסכים. וכך התקדמנו בין חדרי המוזיאון וקומותיו.הגענו לחדר בישול הבירה כשאנו מוקסמים ממיכלי הברונזה הענקיים,

שם גם נתנו לנו להתנסות בתהליכי הפקת הבירה משעורה ומשמרים וכן טעימה ראשונה של הנוזל המופק מהשעורה. משם המשכנו דרך אורוות הסוסים ששמשו פעם להובלת חומרי גלם ולהובלת חביות הבירה המוכנות. הסוסים נמצאים שם ומקבלים טיפול מסור ומשמשים כיום להובלת תיירים בכירכרות. משם המשכנו למעבה המוזיאון לצפייה בהסבר על תהליך הפקת הבירה. ברחבי המוזיאון מונחים כלים, בהם השתמשו בעבר ובהווה להפקת הבירה, וצפינו בתהליך מילוי הבקבוקים ואטימתם עם הפקקים. לקראת סוף הסיור מגיעים לחדר, בו מנסים לתת לנו הרגשה של בקבוק בירה, המובל במסוע, מתמלא בבירה תוססת, נאטם בפקק ונארז בארגז בין חבריו הבקבוקים. בחדר זה קיבלנו בירה ראשונה ולמדנו איך אומרים לחיים בהולנדית “PROOST”

משם הדרך לפאב היתה קצרה וחיש מצאנו את עצמינו שותים עוד בירה קרירה בתוך אולם שוקק חיים. זה היה סוף הסיור שכמובן עובר דרך חנות המזכרות.

קנינו כוס בירה למזכרת ויצאנו לאוויר העולם.

ממליצה בחום על ביקור במוזיאון הייניקן.

החלטנו לחזור לכיכר דאם שהפעם שקקה חיים יותר מביום השני. ראינו מופעי רחוב וקיבלנו ארטיק מגנום חינם בלי שתכננו כי היו שם מספר מכוניות עתיקות מפוארות שעשו פרסומת למגנום וחילקו שלגונים.

טיילנו שוב ברחובות השוקקים ואכלנו את הצ'יפס המפורסם של אמסטרדם בדוכן Manneken Pis

לקחתי עם רוטב צ'דר וקטשופ ואהבתי (כבר ציינתי כאן שלא חסכנו קלוריות?), המשכנו להסתובב בין הסמטאות עד שראינו את לחמניות הענק עם הנקניקיות ומיני בשרים ותוספות עליהן בחלון מסעדה קטנה שצדו את מבטינו. הזמנו לנו 3 כאלה שכמובן לא הצלחנו לסיים אותן אלא כל אחד אכל חצי לחמניה וביקשנו לארוז ולקחת. לא לשכוח שאי שם באזור פאתי העיר, בחורה חמודה שלבטח רעבה וממתינה להופעה...תאכל את הלחמניות האלה בתאווה כשתחזור למלון…

עוד קצת שופינג...

עייפים ומרוצים, חזרנו למלון עם בטן מלאה, הנחנו את כל חפצינו ויצאנו לבדוק את סביבת המלון. נכנסנו לחנות DECATHLON וגם משם יצאנו עם שלל.

זה הזמן להגיד שבארצנו הקטנטונת יש הכל וכל מכל...אבל בחו”ל האווירה אחרת ויש גם מחירים זולים (וגם יקרים למי שמעוניין angel) אז קונים.

מאוחר יותר באותו ערב... דיווח מההופעה – היתה מוצלחת מאוד.

...והבחורה המתוקה חזרה מרוצה אך רעבה...מזל שהלחמניות חיכו לה…

ליל מנוחה.

היום החמישי – יום ה' בשבוע – 5/4/2018

יציאה לעיירות הסמוכות לאמסטרדם.

נסענו לעיר לקחת רכב שהזמנו מישראל ליממה אחת.

הכוונה היתה לצאת מאמסטרדם ולבקר בעיירה זאנסה סכאנס ובקוקנהוף בפארק הצבעונים.

מאחר ועקבתי אחרי קבוצת "אמסטרדם שלנו" בפייסבוק הבנתי שרוב הפרחים בפארק לא ממש פרחו בגלל הקור ששרר בשבועיים שלפני כן, ולכן החלטנו לבקר רק בזאנסה סכאנס ואולי בעוד עיירה שנראה בדרך.

וכך היה. נסענו לשחזר תמונות שצילמנו לפני 15 שנה בעיירה.

הנה התמונה העיקרית אותה רצינו לשחזר:

אז...

וכיום...

ביום זה היה קור מקפיא יותר מבימים הקודמים הקור ירד לכ- 5-6 מעלות. היו קטעי זמן שירד גשם והיתה רוח מקפיאה. זה היה הזמן להימלט לאחת מתחנות הרוח, לראות את התצוגה בפנים ולשתות שוקו חם ומתוק.

עם זאת מצאנו את המקומות בהם הצטלמנו אז ושחזרנו פחות או יותר את התמונות. מששכח הגשם, המשכנו וטיילנו בעיירה, גם במקומות שלא זכרנו.

והנה עוד תמונה משוחזרת-

אז:

וכיום (שינו את הכפכפים):

בין היתר, נכנסנו לחנות הענקית עם אלפי זוגות כפכפים בשלל צבעי הקשת ובמגוון גדלים,המתאימים מטף ועד קשיש, בחנות התכוננו להצגת ייצור הכפכפים אך לנו אצה הדרך אז לא המתנו והמשכנו בדרכנו.

ועוד מספר תמונות יפות מהעיירה המקסימה הזאת:

משם נסענו לעיירה זאנדם, לארוחת אחר הצהריים ולהשלמת קניות וחזרנו למלון עם הרכב.

במלון יש חנייה פרטית שעולה כסף. הכוונה הייתה לנצל את הרכב ולהחזיר אותו בשדה התעופה. וכך היה.

היום השישי– יום ו' בשבוע – 6/4/2018

הטיסה שלנו היתה ב- 6:15 ולכן יצאנו בשתיים לפנות בוקר מהמלון, זה היה הייתרון ברכב הצמוד שהיה לנו וזה היה לפי התכנון. לא להיסחב בשתיים לפנות בוקר בתחבורה ציבורית.

זה ממש שונה לטייל עם ילדים שהם כבר אנשים, כאילו טיילנו ארבעה חברים.

חזרנו הביתה כמובן עם טעם של עוד...ממתינים להופעה הבאה blush

תודה למשפחתי היקרה על טיול מקסים ומהנה emojicryingsurprise