חבל אלזס שבצרפת, יעד שהרבה ישראלים מבקרים בו מסתבר. זו הייתה הפעם הראשונה שלי, פעם רביעית של אמא שלי… והצלחתי להביא אותה למקומות חדשים!
נסענו במטרה להנות מ”דרך היין”, להיות קרובות לעיר קולמר ולכן הפקת לקחים מפעמים קודמות, הביאה אתנו ללינה בכפר מקסים שנבחר כמה פעמים לכפר היפה באזור – Eguishem
20 דקות נסיעה מהשדה ואתה באזור כפרי, כפרים קטנים וציוריים מפוזרים במרחקים קצרים זה מזה, כרמים, חסידות וטירות פזורות על ההרים הם רק חלק מהפרטים המרכיבים את התמונה המלאה הגורמת לאנשים לשוב לבקר.
טסנו לנמל התעופה בבאזל בשוויץ. השדה יושב בנקודת חיבור בין שוויץ, צרפת וגרמניה.
את הרכב משכירים בצד הצרפתי, זה זול יותר כך הבנתי. דוכני השכרת הרכב ניראים מיד עם היציאה מבידוק הדרכונים, מאוד נוח והנה התחלנו את הטיול שלנו בחבל אלזס שבצרפת עם הרנו קליאו שהשכרנו בEUROPCAR.
אחד היתרונות הגדולים בעייני שאורך הנסיעות בכל הטיול שעשינו היה קצר בין יעד ליעד, סה”כ בזבזנו חצי טנק דלק. ולא חסכנו בהסתובבויות..
יום ראשון – התחלנו את הנסיעה למלון הראשון שלנו, שם בילינו שלושה לילות הראשונים – La Ferme du Pape, 10 grand'rue Eguishem
מלון מדורג 3 כוכבים -מלון מקסים! החדר דיי בסיסי אך לא חסר בו דבר. במסעדה של המלון אכלנו בבופה את שלוש ארוחות הבוקר שלנו והן היו ארוחות מצוינות ומגוונות- ביצים, גבינות שמנות, מאפים, לחם, פירות, יוגורט, שתיה קרה וחמה. מצוין. באחד הערבים גם אכלנו ארוחת ערב במסעדה והיא הייתה הארוחה שהכי נהניתי בה! הזמנתי פילה בקר עם פירה תפוחי אדמה. אימי הזמינה קורדון בלו (שניצל מגולגל במילוי נקניק חזיר וגבינה)… יש מגוון אפשרויות וכל אחד ימצא מה לאכול.
יום שני – הסתובבנו בכפר Eguisheim. הכפר נבחר כמה פעמים לכפר היפה בחבל אלזס, בתיו עתיקים וצבועים צבעים שונים, חלק בנוי אבן וחלק עץ, וקיימת הרמוניה בין הבתים, מאוד ציורי ומעורר השראה. בכפר ניתן להבחין בכנסיה מעליה חסידות שמקננות. לאחר סיור בכפר המשכנו לעיר הקרובה קולמר. כדאי להגיע בקולמר, למשרד התיירות המקומי, שם יתנו לכם מפות של האזור שעזרו לנו מאוד בבחירת יעדים והקלדה של מקומות ב-GPS.
התחלנו את הסיור הרגלי שלנו ב- little venice, ובאזור העתיק של העיר. כדאי לטייל בעיר ביום שבת, שכן אז יש שוק רוכלים במרכז העיר העתיקה (אנחנו חנינו באזור ונציה הקטנה והתחלנו בטיול רגלי) והעיר מתמלאת תיירים והחנויות פתוחות.
לקראת אחה”צ המאוחרים שמנו פעמנו לכיוון גרמניה, בד קרוייצינגן, מרחק נסיעה של ארבעים דק שם בילינו במרחצאות חמים. תענוג. בריכות של 34 ו-36 מעלות. עלות כניסה סביב 15 יורו ללא הגבלת זמן. מרגיע, נהנה ומומלץ. המרחצאות פתוחים עד 23:00 זה היה ביום שישי..
יום שלישי – שוב טיילנו בבוקר בכפר שלנו, לאחר ארוחת הבוקר הנפלאה בבופה. היום נסענו בדרך היין בין הכפרים השונים והצפנו עד ריבוביל, טיילנו במרכז העיר והשקפנו על ה”שאטו” , הטירה המשקיפה על הכפר. בחזור החלטנו שזה יהיה יום הקניות שלנו, עצרנו באאוטלט שווה בפאתי Husson, האאוטלט נקרא Cora והוא נמצא משני צידי הכביש- בצד אחד סופר ענק סטייל KMART האמריקאי ומצד שני, חנויות חנויות של בגדים, צעצועי ילדים, משקפי שמש ועוד. לארוחת הערב, הייתה לנו תכנית מיוחדת – לחזור לכפר בו ישנה אימי שנתיים קודם ואכלה במקום ארוחות מעולות. ארוחת הערב אכן הייתה מעולה וכך גם המנה האחרונה – טארטטן!!
2Route Romaine Diffenthal
יום רביעי – יום ראשון הוא יום בעייתי, מרבית בתי הקפה והמעדניות סגורים, לכן ניצלנו את היום הזה לטיול ב”דרך חמשת הטירות” 10 קמ' ביער ועצירות לאורך הדרך שניתן לעצור את הרכב ולטפס לטירות ששמשו פעם אבירים ששמרו על העמק ועל הכפרים. טיפסנו לטירה כזו, הליכה לא קשה במעלה ההר, נוף מהמם המשקיף על הכרמים והכפרים. שווה. לאור הדרך יש גם מקומות מסודרים לעצור לפיקניק.. עוד רעיון. לאחר מכן נסענו לריבוביל שוב אך הפעם לריזורט ספא שממוקם צמוד לקזינו. Casino – Rout de Guemar 68150 Ribeauville
הספא כולל שלוש בריכות מחוממות 35 מעלות, שאחת היא בריכה שקטה, שם צפים עם מצופים ושומעים מוזיקה במים … מושלם לשנ”צ. היינו גם בחמאם ויש סאונה יבשה… הערת אזהרה- לסאונות מקובל להיכנס בעירום. לא חייבים.. אך שתדעו..
את הלילה האחרון בילינו במלון שקרוב 10 דק מהשדה. החזרנו עוד בערב את המכונית לשדה
ונעזרנו בשירות המלון – הסעה מהשדה למלון לאחר החזרת הרכב ובבוקר חזרה לשדה. מומלץ.