לפני כשבוע חזרנו מטיול נהדר בחבל יונאן, בסין, ואנו עדיין מעבדים את החוויות.
יצאנו לטיול 4 זוגות, בני 50-60.
ארגון והדרכה: "לשם ובחזרה – טיולי בוטיק לסין" (There And Back Again -China).
מדריך: יובל לוי
הטיול היה מיוחד בזכות השילוב שבין נופים מדהימים, לבין מפגש אנתרופולוגי מרתק עם האוכלוסייה המקומית. המסלול כלל ביקורים ברכב וברגל (כולל טרק בין יומיים) בנופי בראשית ממש. נסענו לאורך רכסי הרים מדהימים ולאורכם של נהרות שוצפים, חולפים על פני כפרים המעבדים כל שטח אדמה הראוי לעיבוד. טיפסנו למקדשים במרומי הרים, חלקם חצובים בסלע, צעדנו בטרק שהנוף בו עוצר נשימה ממש וכלל שינה בגסטהאוס בהרים.
בנוסף, נפגשנו עם אוכלוסייה מקומית, שאורח חייה שונה בתכלית מכל המוכר לנו. ביקרנו בשווקים צבעוניים ועשירים, אכלנו במסעדות בהן כל מנה הייתה הרפתקה תרבותית יוצאת דופן. התנסינו בשיעור טאי צ'י, בשיחה עם בודהה חי, בטקס תה מסורתי. בנוסף, השתתפנו במיסה נוצרית של קהילה טיבטית נוצרית וביקרנו כפרי נזירים בודהיסטיים, מקדשים בודהיסטיים בעת תפילה (ורבים אחרים לא בשעות תפילה), מרפאה לטיפול סיני מסורתי ועוד ועוד.
את כל אלה תכנן, ארגן ותיווך עבורנו יובל לוי המדריך. כל יום, בנוסף לתכנית שנקבעה, זימן לנו חוויות נוספות, מפתיעות ומרגשות, שלא אחת השאירה אותנו פעורי פה, לנוכח הפתיחות שגילו המקומיים כלפי יובל, ובזכותו – כלפינו. יובל שולט בשפה המקומית המנדרינית. בזכות זאת, ובזכות יכולתו המדהימה להתחבר לכל אדם שפגש בדרך, זכינו למפגשים בלתי אמצעיים רבים מאד. כך ראינו איך חיים בני הליסו, המיעוט החי בלימינג, למרגלות "הר אלף הצבים", והשתתפנו בהכנות לחגיגת "בת המצווה" של בת למשפחה טיבטית. ציינתי רק מעט דוגמאות משפע המפגשים שזכינו להם.
יובל שפע הסברים ומידע, שתיבל בדוגמאות מההתנסות האישית שלו, כמי שחי כבר 4 שנים בסין. כל אלה עשו את הטיול לשונה , ייחודי וטוב במיוחד.
יש לשבח במיוחד את הארגון של הטיול. למרות המורכבות שבתכנון טיול המגיע לפינות שכוחות אל כל כך, הארגון היה מופתי. בכל מקום התארחנו במלונות נקיים, בחדרים שהוזמנו מראש על פי העדפותינו. הרכב הממוזג ונהגו המקצועי חיכו לנו בכל מקום שנקבע, בתאום מדוקדק. אפילו הפרדות חיכו בדיוק נמרץ בתחילת הטרק. המדריך (שהינו גם בעל החברה) התגמש והתאים עצמו לגמרי לגחמתינו. כך תכנן וארגן עבורנו יומיים בביג'ין, שהיו מעניינים לכשעצמם.
לסיכום – טיול מומלץ ביותר!
מאת יהודית, כוכב-יאיר