זהו ביקורינו השני בבודפשט ולכן אופי הטיול היה רגוע ובאיזי, את רוב האתרי החובה ראינו בביקורנו הראשון (31.12.13-7.1.20149) לכן הפעם החלטנו לא להזמין מלון אלא להזמין דירה. נכנסנו לאתר שנקרא airbnb הגדרנו את הדרישות שלנו ומתוך המבחר בחרנו את הדירה שהכי נראתה לנו (מסתבר הבחירה היתה מעולה) הדירה נמצאת על ואצי אוצה (רחוב מרכזי) קומה שלישית מרוהטת ומאוד נוחה בעל הדירה קווין מאוד נחמד חיכה לנו בדירה למרות שהיו עיכובים בטיסה ואח”כ עם השאטל מהשדה (הגענו בסביבות חצות לדירה) הסביר לנו ונתן לנו תחושה של בית וסבר פנים נאות כבר התחלה מצויינת לביקורינו.
יום שישי 12.12.14 ביקור בשוק המקורה בסוף רח' ואצי אוצה משם סיור בבנין האופרה ( מתקיים כל יום סיור בשפה האנגלית מתקיים בשעה 15:00 וכן בשעה 16:00 וכן לזמנו טעימה של אופרה בגמר הסיור) מפני שמאוד מצא חן בעינינו האופרה הזמנו ליום שבת כרטיסים לאופרה. (נסיעה במטרו 1 צהוב ירידה בתחנת OPERA.
יום שבת 13.12.14 בשעה 11:00 אופרה “לה בוהם” למי שזה פעם ראשונה באופרה או שאוהבים או שלא. אנחנו אוהבים. תפאורה, תלבושות ובכלל ההפקה היתה מדהימה מומלץ.
לאחר מכן נסענו לתחנת רכבת KELETIלרכוש כרטיסים לנסיעה ברכבת לוינה, קראתי במטייל על חוויות לא נעימות והמתנה מאוד ארוכה בתור,למזלנו לא חווינו זאת הגענו בשעת הצהריים היה תור אולם לא ארוך, רכשנו כרטיסים לרכבת של 6:05 עלות כרטיס 29 יורו הלוך ושוב (המלצה לשלם קצת יותר ולהזמין מושב)
יום ראשון 14.12.14 החלטנו לנסוע לוינה נסיעה של 3.5 שעות נסיעה נעימה ברכבת לצערנו היה ערפל כל הדרך ככה שלא ראינו את הנוף,הגעה לוינה ונסיעה במטרו למרכז העיר העתיקה, וינה נחמדה והכל מקושט בגלל חג המולד, סיור קצר בשווקי החג, כרגע מתקיימת תערוכה על הנסיכה סיסי (סיור באנגלית בשעה 14:00 וויתרנו) המשכנו לטייל בעיר ובמקרה מצאנו את מסעדת השניצל הוינאי הכי טובה בוינה Figlmler (official) מעולה ומאוד מומלץ. וחזרה לבודפשט בשעות הערב.
יום שני 15.12.14 נסיעה לשופינג באוטלט פריימר מחוץ לבודפש יש לעלות על המטרו הירוק (קו חדש רק השנה נפתח) לתחנה סופית KELENFOLD,VAROSKOZPONT ושם לרכוש כרטיס נסיעה בחב' אוטובוסים Volbusz קו מס' 760 תוך 25 דק' נסיעה מגיעים לשם מקום גדול מלא חנויות ומחירים מאוד נוחים. בערב נסענו לכיכר הגיבורים (מטרו 1 צהוב ירידה בתחנת HOSOK TEREׁׂ) מאחורי הכיכר יש את משטח ההחלקה על הקרח הכי גדול בבודפשט נחמד.
יום שלישי 16.12.14 נסיעה למרחצאות סצ'ניי בדרך עוברים את גן החיות בצד ימין של הכביש בבנין בצבע צהוב נכנסים חשוב להביא מגבת לא ניתן במקום יש אפשרות לרכוש. מקום מקסים קיימות בריכות פנימיות בתוך המבנה אולם אנחנו העדפנו את הבריכות החיצוניות. קר, מאוד קר, וכן ברגע שנכנסים למים לא רוצים לצאת, החלטנו שצריך לנסות את הבריכה האמצעית, יצאנו נסנו להכנס לבריכה האמצעית שהיתה בריכת שחיה רגילה עם מים פושרים, טעות, מהר מאוד חזרנו לבריכה השמאלית ולא יצאנו ממנה יותר. חוויה מדהימה, בלנו שם יותר משעתיים והיה כייף (היה יום ערפילי ופתאום החל לרדת גשם אז החוויה היתה יותר כייפית עם הגשם בתוך המים החמים)
אחה”צ החלטנו להמשיך להתפנק ונסענו לעשות עיסוי תאילנדי נכנסנו לגוגל וקבלנו על המלצה
שהוכיחה את עצמה כמוצלחת ביותר למקום קוראים 5ELEMENTS SPA , ברח' SZENT ISTVAN 25
ליד קניון WEST END אני עשיתי FOOT MASSAGE מעולה ובעלי עשה עיסוי על כל הגוף.
מקום מפנק אווירה נעימה ורגועה בהחלט סיום מקסים לביקור בבודפשט.
יום רביעי 17.12.14 יום אחרון לטיול את הבוקר החלטנו לפתוח עם קרם שניט הכי טוב בבודפשט לכן הגענו למצודה שנמצאת בבודה לבית קפה קוראים Ruszwurm Cukraszda (המלצה שקבלתי במטייל) קרם שניט הכי טעים שיש בבודפשט בהחלט השאיר טעם מתוק וטוב ומשם נסיעה באוטובוס מס' 16 לקניון ממוט השלמת קניות ומתנות לילדים.
יום חמישי 18.12.14 טיסת UP חזרה הביתה.