במסגרת חגיגות ה-50 לא. הוחלט על טיול משפחתי לתאילנד. מדובר בזוג (53,50) עם 2 בנות (17,9) כאשר הבן החייל (21) נשאר בארץ לשמור על המדינה והבית. (הוא היה איתי בטיול בר מצווה בתאילנד).
לפני 5 שנים נסענו כולנו לויאטנם וקמבודיה. בדרך עברנו לביקור קצר בבנגקוק.לאימא זכורה בנגקוק שחוויה טובה הרבה יותר מויאטנם – כחובבת קניות ופינוק נהנתה מאוד מהקניונים הגדולים, מלאי כל הטוב, בשונה מחוסר התלהבותה מתנאי הטיול בכלל, והלינה בפרט בויאטנם.
לכן הוחלט הפעם על טיול בתאילנד, ברמה גבוהה יותר של פינוק, עם דגש על קניות.
זאת נקודת המוצא.
מכיוון שנעזרתי רבות באתר למטייל, אני “משלם את חובי” ומספר את שעבר עלינו עם המלצות שלנו.
שלב התכנון:
התכנון החל בפברואר כאשר תאריך היעד הוא 1/8/16.
האם אוגוסט מתאים לטיול? כן! נכון שזאת העונה הגשומה, אבל ברוב המקומות לא הרגשנו בכלל גשם, או שהיה ממטר קצר וזהו. למעט קראבי, ששם היה ברור שיהיו הרבה גשמים, קשה להגיד שזה מאוד הפריע. נכון שלפעמים תפס אותנו גשם, שעדיף שלא היה, אבל בתאילנד מתייחסים לגשם שונה מהארץ – מחכים כמה דקות בחנות או בית קפה או סתם תחת מחסה ולאחר זמן קצר זה חולף. אני מניח שעדיף לטייל בחורף שלנו בתאילנד, אבל אם זאת התקופה היחידה האפשרית – זה ממש בסדר. זה כבר הטיול השני שלי בתאילנד באוגוסט.
לגבי מסלול – מכיוון שכאמור מדובר בדגש על קניות – הקדנו יותר זמן לבנגקוק. נמנענו לגמרי מכל אתרי החובה (מקדשים וכד') שעשינו בביקור הקצר הקודם בדרך לויאטנם. התחלנו בשונה מכלל המטיילים הישראליים, ביומיים בבנגקוק לאחר הנחיתה. אני יכול להבין את מי שממשיך ישירות לצפון (כי בבנגקוק הרי נהיה בכל מקרה בדרך חזרה...), אבל אין לזה ממש סיבה רצינית…
לאחר יומיים של התאקלמות ובדיקת אתרי הקניות הישנים והחדשים, שכרנו רכב לטיול של יומיים לקנצ'נאבורי. זאת הפעם הראשונה שאני שוכר רכב בתאילנד - זאת לאחר קריאת המלצות באתר. נכון שנוהגים בצד ההפוך – כמו באנגליה, אוסטרליה, דרום אפריקה ועוד מדינות בהם נוהגים הרבה ישראלים. לגבי הניווט – היום באפליקציות waze ' google map – ממש אין בעיה.
אני הכרתי את האתרים שרציתי לבקר בקנצ'נאבורי, וממליץ לכל אחד לקרוא לפני הנסיעה ולדעת לאן הוא נוסע. הדבר היחיד שלא ידעתי היכן למצוא הוא חווה לרכיבה על פילים – את זה בררתי תוך דקות במלון ובכל בית קפה בעיירה…
אשתי טוענת שהנסיעה לשם (שעתיים וחצי לכל כיוון) מיותרת.. לי זאת הייתה נסיעה נוסטלגית – בשנת 1985 במסגרת הטיול אחרי הצבא הייתי שם ומאוד נהנתי. ראינו שם את הגשר על נהר הקוואי, את הנוף היפה של הנהר, את מפלי ארוואן ורכיבה על פילים כולל רחיצה. היום אפשר לרכוב על פילים בכל מקום, המפלים יפים למי שאוהב טבע ובסך הכל מדובר על יומיים שקטים. לא חובה..
טיפ “שלילי” – בדרך חזרה (בנהיגה עצמית – זוכרים?) נסענו לשוק הצף של אמפווה ששמענו עליו הרבה המלצות. השוק פעיל רק בסופי שבוע בערב.
הגענו – אכזבה גדולה! ממש לא שווה את המאמץ. רוב האנשים יכולים להגיע לשם כחלק מטיול מאורגן, הכולל עוד מקומות באיזור, אבל ההמלצה שלי – לא להתאמץ להגיע.
השלב הבא היה הצפון. מבחירה אישית הוחלט להגיע רק לשלושה ימי טיול פרטי בג'יפ ולא להקדיש עוד זמן לפעילות נוספת. בדיאבד עדיף היה להשאר לפחות עוד יום בצ'אטנג מאי..
בחרנו בטיול פרטי עם כוכב הצפון דרך ליאת. בחרנו בטיול של שלושה ימים לפאי – מאוד מומלץ. אשתי קיבלה הרבה המלצות על פאי כ”מקום הבא”, ואכן מאוד נהננו. מדובר בעיירה קטנה, הנמצאת בעמק שהנסיעה אליו מצ'אמג מאי כולל 726 סיבובים בכביש… (יש להיערך בהתאם). העיירה עצמה הינה מרכז לאומנים מקומיים לאורך שנים וישנה אוירה מיוחדת. ישנם שני רחובות עיקריים עם חנויות – חלקן של דברים יותר אומנותיים מהחנויות הרגילות של תאילנד. הכל שקט ורגוע. מסביב לעיירה יש מספר אתרים נחמדים (לא יותר מזה..) אליהם ניתן לנסוע עם מונית, אופניים או אופנועים. יש הרבה צעירים שבאים למספר ימים. אצלנו זה היה חלק מטיול של 3 ימים, שכמובן כלל נסיעה מצ'אנג מאי וחזרה ואתרים בדרך, אבל שני הלילות בפאי היו מאוד נחמדים.
דרך אגב – ביקשנו לשנות מלון בפאי ולשהות ב – reverie. שילמנו קצת יותר על התוספת אבל היה שווה! פירוט – בפרק על בתי המלון.
את צ'אנד מאי כמעט לא ראינו – הגענו ערב לפני הטיול וטסנו בבוקר למחרת החזרה. הסתובבנו קצת בשוק סוף השבוע, השונה משוק הלילה – אבל בגדול זה די דומה.
מהצפון בחרנו לטוס לקראבי. קראבי נמצאת בדרום תאילנד כחלק יבשתי – לא אי. המיקום שלה הוא בצד המערבי של תאילנד – הצד של פוקט וקו פי פי. זהו הצד הפחות טוב בתקופת הקיץ וישנם הרבה מאוד גשמים! בחרנו בכל זאת להגיע בגלל היופי המיוחד של המקום ולא התאכזבנו! נכון שהיה די הרבה גשם, אבל הצלחנו להינות מהחוף המדהים של המלון ולעשות את השייט המיחד לאי הונג (אי החדר). פשוט חוויה לכל החיים. אין ספק שבקייץ ללא גשם מדובר על מקום חובה!!
אנחנו בחרנו במלון בחוף טובקאאק – צפונית לאו נאנג = החוף המפורסם יותר של קראבי. צריך מונית לא זולה אם רוצים להגיע לקראבי, אבל רוב הזמן היינו שם ונהננו מאוד. טיפ קטן – ישנה הפלגה לאי הונג – מאוד מומלצת. למעשה האי הוא מול המלון. הכי נח וזול ומהיר – לשכור סירת long tail, הנמצאת ממש בחוף ליד המלון (לא דרך המלון) ולשוט לבד עם המשיט הלוך ושוב. לחילופין טיולי חברות הטיולים – הרבה יותר יקר, יותר ארוך ומיותר. מומלץ למי ששוהה באיזור חוף זה – Tubkaak.
מקראבי בטיסה קצרה לקו סמוי – האי נמצא בצד המזרחי של תאילנד, הצד המתאים יותר לטיול בעונת הקיץ. לא שאין גשם בכלל, אבל הרבה פחות. דרך אגב – גם בתקופה האידיאלית (נובמבר – פברואר יש גשמים, אבל הרבה פחות).
גם בקו סמוי בחרנו בחוף שקט ואיכותי יותר (במחינת בתי המלון) – חוף bo phut בצפון האי. כאן מזג האוויר היה מצויין (מעונן חלקית רוב הזמן – לא נשרפים...) ומאוד נהננו.
סיימנו את הטיול בעוד שלושה ימים מלאים בבנגקוק – הפעם הדירה בבית דירות. מדובר בבית דירות עם שירותים כמו מלון (ארוחת בוקר, בריכה, ספא וכד') מצד אחד, ומצד שני -דירת שני חדרי שינה וסלון מרווחים, עם מטבחון קטן, 2 חדרי אמבטייה ומכונת כביסה. מקום מצויין להתארגנות לנסיעה חזרה.
זהו שלד הטיול. בפוסטים הבאים פירוט לגבי טיסות, בתי מלון והמלצות אחרות