בפוסט הקדום תארתי את הבחירה שלנו במסלול. השלב הבא הוא בחירת הטיסות .
נתחיל עם הטיסות מהארץ:
השוק די מוכר וידוע. יש טיסות ישירות רק של אל על. עקב איסור לטוב מעל מדינות ערב, המסלול ארוך יותר, אך חוסר עצירת ביניים מחפה על כך. הבעייה – המחיר מאוד יקר. להערכתי האישית אל על עושה את מה שהכי טוב לה מבחינה עסקית ולוקחת מחיר גבוה כי היא יכולה! מאוד פשוט. לאל על אין הרבה טיסות בקו זה ויש הרבה מאוד ישראלים שרוצים רק אל על ממגוון סיבות. לטעמי האישית אין באמת סיבה מיוחדת לטוס אלעל, מעבר אולי לעובדה שהטיסות באלעל נחשבות הכי בטוחות בעניין של חטיפות, ירי טילים וכד'. מי שלוקח דברים אלו בחשבון – עדיף שישאר בבית… סכנות תמיד יש כולל הסכנה הגדולה הרבה יותר של נסיעה בכבישי ישראל עד לשדה התעופה.
אפשרויות אחרות שהיו קיימות בתחילת 2016 – טיסה עם עצירת ביניים עם מגוון חברות – טורקיש דרך איסטנבול, אוזבקיסטאן דרך טאשקנט, עם האוקראינים דרך קייב, עם הירדנים דרך עמאן ועם אירופלוט דרך מוסקווה. בעבר יצא לי לטוס עם האוזבקים (סביר אבל לא מהנה) ועם הירדנים (מטוסים מצויינים, טיסה קצרה והמתנה ארוכה בחזרה).
הפעם נחשפתי לראשונה גם לאפשרות לטוס דרך קטאר עם קטאר איירליינס. קראתי באתר למטייל על אנשים שנסעו וחילקו מחמאות והפיגו את החשש. יש גם את ההגיון האישי שיש להפעיל – הנתיב הזה לישראלים קיים כבר מספר שנים. אם הייתה איזושהי בעיה בעבר – כולם היו שומעים על כך. ניסיתי לחפש ברשת בעיות שקרו – לא מצאתי כלום. אם כך – ניתן להבין שאין בעיה לישראלים בנסיעה בנתיב זה. אני בהחלט יכול להבין אנשים שבוחרים לא לטוס עם חברה של מדינה ערבית, תומכת טרור וכד' (וגם הספונסרית של ברצלונה...), אבל אנחנו החלטנו בסוף לבחור בהם.
הסיבות שבחרנו בהם – ראשית הם היו הכי זולים… יצא לנו בממוצע 720 דולר לכרטיס. שנית – נבחרו לחברת התעופה הטובה ביותר בעולם. למה לא להינות מחברה טובה במחיר זול?
והסיבה האחרונה – קצת הרפתקנות. מעולם לא היינו בקטאר וקראתי רבות על שדה התעופה שלהם.
כמובן שקטאר לא ממריאים מישראל ואליה לכן יש 2 עצירות – בהלוך טסנ לקפריסין עם ארקיע ומשם דרך דוחא לבנגקוק. בחזור מבנגקוק דרך דוחא לעמאן, וחזרה לארץ עם רויאל ג'ורדניאן.
האם 2 עצירות זה לא טרטור מיותר? כל אחד לפי טעמו. יש יתרון בנסיעות רצופות ללא הפסקות ויש יתרון לנסיעות קצרות יותר עם הזדמנות לחילוץ עצמות. כמו בכל דבר בחיים, זה עניין של התייחסות. לנו כמשפחה יצא חיסכון גדול בטיסה איתם. בדיאבד היה ממש מוצלח. המזוודות שנמסרו בתל אביב לארקיע, הגיעו לבנגקוק ללא שום בעיה וגם בחזרה הכל עבד בסדר. המטוסים חדשים לגמרי, כולל איירבוס 380 החדש – כל הפינוקים כולל אוכל כשר, מתנות לילדים וכד'. העצירה בדוחא מעניינת – אין בעיה בכלל כישראלים. ראינו ישראלים נוספים, שכרגיל אנחנו מרעישים יותר מהאחרים ולא יתה עם זה שום בעיה. השדה גדול, מודרני עם כל השירותים כולל אישורי שינה. יש הרבה חנויות אבל הן יקרות…
בקיצור – למי שאין לובעיה עקרונית עם קטאר – מאוד מומלץ. אין שום בעיה לישראלים.
ולגבי טיסות הפנים בתאילנד – אנחנו בחרנו במסלול הרגיל – בנגקוק – צפון – איים – בנגקוק.
אני מעדיף לבדוק לבד באתרים. מכיוון שהתחלתי לברר כחצי שנה מראש, המחירים עדיין זולים.
יש את העניין של מחיר זול לרכישה ללא אפשרות החזר. לכאורה זה מפחיד להתחייב למשהו שיקרה בעוד הרבה זמן, אבל אם זאת התכנית שלכם – זהו סיכון מחושב. במידה והביטול יהיה ברגע האחרון מסיבה לא צפוייה – יש ביטוח נסיעות בשביל זה. אם אתם בטוחים בתכנית – להזמין בזול ולחסוך!
בקיצור – במנגקוק לצ'אמג מאי טסנו עם חברת תאי – החברה הלאומית שלהם. לא חברת לואו קוסט, כך שאין בעיית משקל וכד. המחיר – 138 ש”ח לאדם!
מצ'אנג מאי דרומה לקראבי טסנו עם air asia. זוהי חברת לואו קוסט ולכן צריך לרכוש מראש גם מקום למזוודות, גם מושבים אם רוצים וגם אוכל. אולי זה נשמע מסובך, אבל זה מאוד פשוט. צריך לדעת אנגלית בסיסית לצורך ההזמנה באתר וקצת להעז. מי שעשה זאת פעם אחת – כל שאר הפעמים יהיו ללא בעיה.
איך אפשר לדעת כמה משקל יהיה לי בטיסה בעוד חצי שנה? כמה כבר אקנה מתנות?
ראשית – אפשר לחשוב בצורה הגיונית. אני צפיתי שמעבר לטרולים האישיים יהיו לנו עוד מזוודות גדולות. מהארץ תכננו לצאת עם מזוודה אחת ותכננו לרכוש עןד אחת שם. זה מה שהיה.
וגם אם לא – ניתן להכנס גם יומיים לפני הטיסה ולשנות את ההזמנה של המזוודות. הכל מאוד פשוט היום.
מקראבי טסנו לקו סמוי. שם ישנה בעיה – השדה בבעלות פרטית של חברת bangkok airways.
עובדה זו גורמת לעלויות גבוהות לטיסות לשם. יש מספר אופציות להתמודדות עם בעיה זו:
לשלם מחיר גבוה יותר וזהו, כי זה מה שיש
לטוס מהצפון לסוראטני – העיירה ממנה יוצאת מעבורת לקו סמוי וקו פנגאן. המיר הרבה הרבה יותר זול, אבל יש עוד טרטור של אוטובוס ומעבורת.
אופציה שלישית שאנחנו עשינו – לטוס לדרום – למשל לקראבי במחיר זול (200 ש”ח), ומשם טיסה קצרה לקו סמוי.
אנחנו היינו מספר ימים בקראבי, על אף הגשם שהיה צפוי ואכן הגיע, כי רצינו לראות את המקום. מבחינת הטיסות זה היה תרגיל נחמד – שתי הטיסות יחד (צ'אנג מאי – קראבי – קו סמוי) עלו פחות מטיסה ישירה בצ'אנג מאי לקו סמוי…
מקראבי לקו סמוי טסנו עם bangkok airways, וגם מקו סמוי לבנגקוק. המחירים – 326 ש”ח מקראבי ו- 540 מקו סמוי לבנגקוק.
הטיסות עם כל החברות היו בסדר גמור, שירות טוב, מטוסים טובים ואין לנו טענות לאף אחת מהחברות הנ”ל.
טיפ קטן – לחברת bangkok airways יש חדר לנוסעים שלה בשדות התעופה עם כיבוד קל. רציני מאוד בשדה התעופה של בנגקוק וקטן יותר בשדות הקטנים. יחד עם זאת – תמיד נחמד לשבת בחדר מסודר כם משקאות וכיבוד קל במקום לחכות סתם באולמות הנוסעים.
לסיכום – האפשרויות הקיימות היום לכל אחד לבדוק ולרכוש כרטיסי טיסה באופן עצמאי מאוד רחבות. אני ממליץ לכולם לנסות – זה לא קשה, וזה חוסך הרבה מאוד כסף.
בהצלחה