תאילנד - טיול מפנק לגיל 50 עם ילדים. חלק ג - בתי מלון

תמונה ראשית עבור: תאילנד - טיול מפנק לגיל 50 עם ילדים. חלק ג - בתי מלון
ארוחת בוקר על החוף המדהים ליד קראבי - tubkaak boutique resort

אחרי בחירת שלד המסלול וכרטיסי הטיסה בהתאם, הגיע שלב בחירת בתי המלון.

איך בוחרים בית מלון? אנחנו הישראלים רוצים לזכות בכל – גם שיהיה מעולה, גם במיקום מצויין, גם שתהייה ארוחת בוקר גדולה וכמובן – שיהיה זול…

והכי חשוב – שלא נשלם יותר מהשכן/חבר/בן דוד שהיה שם לפני שנה – רק שלא נהיה פראיירים!

אז זהו, אנחנו קצת בכיוון אחר.

בגיל המופלג של 50, ויכול להיות גם הרבה קודם, אנחנו רוצים להנות מהכסף שהרווחנו בעבודה קשה. בתאילנד מחירי בתי המלון זולים מאוד יחסית לרמה מקבילה בארץ וניתן להתפנק במחירים סבירים.

כזכור – זאת נסיעה לכבוד יום הולדת 50 של האישה – והוחלט על טיול פינוק… לא תמצאו כאן המלצות על דילים מצויינים ו”מציאות” במחירי רצפה. יש הרבה כאלו בתאילנד, ברמה בהחלט טובה מאוד, אבל אנחנו בחרנו ללכת על מלונות ברמה גבוהה.

כמה גבוהה? בממוצע יצא לנו 140 דולר ללילה לחדר. מכיוון שבתאילנד אפשר רק עד 3 בחדר והיינו 4 אנשים, בכל לילה הזמנו 2 חדרים. במחירי תאילנד זה יקר, אך בתרגום למחירים ישראליים מדובר במחיר לילה בצימר שעבר זמנו…

540 ש”ח ללילה בארץ? קמפינג משודרג. בתאילנד? מלונות מצויינים ומפנקים.

מעבר לרמת הפינוק, הדרישה היתה גם למלונות בוטיק – מלונות קטנים עם דגש עם עיצוב ושירות. לא מדובר בבתי המלון הגדולים של הרשתות המובילות, עם בריכות הענק, משטחי הספורט והמוני עובדים ולקוחות אלא מקומות קטנים, אינטימיים וייחודיים.

לאחר הכנת רשימת הדרישות נדרשת עבודה מאוד יסודית וסבלנית באתרי בתי המלון – hotels ו- booking. דרך אגב – אין טעם לחפש באתרים נוספים – כמעט כולם שייכים לאחר משתי קבוצות ענק אלו.

איך מחפשים?

מגדירים את היישוב, ובוחרים את הצגת בתי המלון לפי דירוג איכות הלקוחות. גם בדירוג רצוי לבחור בקבוצה המתאימה לכם – משפחות, ירח דבש וכד. שיטת המשובים של הלקוחות פשוט מוכיחה את עצמה. זאת בעיקר עבודה של אישתי – עוברת בסבלנות אין סופית וקוראת את המלצות הלקוחות – מה היה טוב ובעיקר מה היה רע. אם למשל 2-3 לקוחות העירו על ג'וקים באמבטיה, הרי שישנה בעיה. ברור שזה לא יופיע בפרסומי המלון או בתמונות, אבל למי שסולד מג'וקים – דבר כזה יכול להרוס בילוי בבית מלון…

חשוב לציין – ככל שתשקיעו יותר, יהיה לכם יותר מידע ופחות הפתעות. למי שאוהב הפתעות- שלא יעשה את זה. אנחנו השקענו זמן, ונהננו מבתי מלון טובים מאוד.

מעבר לרמת הפינוק ושביעות רצון הלקוחות יש עוד דברים – למשל מיקום. לכל אחד העדפות משלו, אבל חשוב מאוד להתייחס לנושא המיקום. כשבאים לכפר נופש ל”בטן גב “– פחות חשוב המיקום כי עיקר הפעילות היא במלון עצמו. במקומות אחרים – להקדיש מחשבה.

ולבסוף – המחיר. יש אפשרויות שונות של מחיר לכל מלון – החל מסוג החדר, דרך הבחירה ברכישה עם או בלי אפשרות ביטול ללא תשלום ועם או בלי ארוחת בוקר.

לגבי אפשרויות ביטול – ככל שמזמינים מוקדם יותר סביר שהמחירים נמוכים יותר. האפשרות למחיר זול עוד יותר ללא אפשרות ביטול נובעת מהנסיון של האתרים שיש כאלו שמזמינים במחיר הזול ביותר, ללא אפשרות ביטול, אך בסוף לא מגיעים וניתן למכור שוב את החדרים. אנחנו בחרנו תמיד בחדר עם אפשרות ביטול ללא תשלום, אם כי, במידה והסיבה לאי הגעה בסוף היא מקרה לא צפוי – הוא יכוסה ע”י הביטוח.

אפשר גם להתחיל ולהזמין עם אפשרות ביטול, ולאחר שהמועד מתקרב, והסבירות לטיול כבר גבוהה – לבדוק שוב את מחיר החדר ללא אפשרות ביטול. לפעמים שווה לבטל את החדר שהוזמן במקור, עם אפשרות ביטול ללא תשלום, והזמנת חדר ללא אפשרות ביטול… אלו כבר פעילויות למזמין המיומן...

אנחנו מרגישים מאוד בטוחים להזמין דרך שני אתרים אלו ואני מניח שרוב הציבור כבר מכיר אפשרות זו.

דרך אגב – לעיתים בדקנו גם מול המלון עצמו – לא באתר המלון אלא ממש במחלקת הזמנות. היו מקרים שהיה זול יותר ישירות מול המלון.

ועכשיו לבחירות שלנו, עם דגש על המוצלחים יותר:

בבנגקוק – siam@siam. מלון מעוצב וייחודי ליד הקניונים הגדולים בבנגקוק. מרחק הליכה אליהם. יש בריכה מיוחדת שמשקיפה על האיצטדיון הלאומי ומסעדה ופאב על הגג עם נוף פנורמי יפה. מחיר לחדר בסיסי לחדר ללילה – 450 ש”ח. במקרה יחיד זה – ללא ארוחת בוקר.

מלון אחר בבנגקוק – maduzi – ההמלצה הכי חמה שלנו! אמנם אין בריכה, אבל זהו החיסרון היחיד. מלון מאוד מיוחד בצורתו, עם חדר פשוט מדהים! תכנסו לאתרים ותראו. גם המחיר זול (עקב העדר הבריכה) – פחות מ- 400 ש” ללילה עם ארוחת בוקר. המלון נמצא ליד תחנת רכבת עילית וליד קניון terminal 21. מומלץ מאוד.

הצעה אחרת בבנגקוק שגם בה היינו – מלון דירות. את 4 הלילות האחרונים של הטיול העברנו ב – cape house service apartments. מצד אחד מדובר בשירותי מלון – ארוחת בוקר, דלפק קבלה 24 שעות, בריכה ספא וכד, ומצד שני יש דירה מרווחת – 2 חדרי שינה עם חדרי מקלחת צמודים לכל חדר וסלון ומטבחון קטן ואפילו מכונת כביסה (מכונת הייבוש לא עבדה – הם ייבשו לנו את הכביסה). מאוד נח להתארגנות אחרונה עם הרבה קניות לקראת האריזה והחזרה לארץ. המקום עצמו מאוד מומלץ – חדש, מפואר ואפילו נהנים מלאונג' – כיבוד קל לאורך רוב שעות היממה. המחיר – 880 ש”ח ללילה כולל ארוחת בוקר לכל הדירה.

נמצא במרחק הליכה קצר מתחנת רכבת עילית ומרחק הליכה של 12 דקות מהקניונים הגדולים.

פאי – במסגרת הטיול הפרטי בג'יפים הוצע לנו מלון מסויים בפאי. אשתי כמובן ערכה חקירה באתרים וביקשה את מלון reverie. מבחינת הטיול הפרטי הסתדרנו – הוספנו קצת כסף וקיבלנו אותו.

המלון נבנה בהשראת אמצע המאה הקודמת – תקופה בה החלו אמריקאים ואירופאים עשירים לבקר כתיירים בארצות המזרח הרחוק. הרעיון היה לבנות להם בתי מלון שירגישו בבית. המלון פשוט יפיפה בעיקר מבחינת העיצוב הפנימי שלו והחפצים שבו – רהיטים בסגנון של פעם, פטיפונים ישנים, כלי נגינה, רהיטים כבדים – פשוט דברים שלא רגילים לראות בתאילנד. כל היופי הזה משולב בבנייה התאילנדית – מבנה מרכזי פתוח לאויר, ומבנים נמוכים. למלון 2 בריכות והוא על שפת נהר קטן. יש שירות הסעות חינם למרכז העיירה הנמצא כ 2 ק”מ מהמלון.

צ'אנג מאי – בחרנו במלון art mai hotel, אבל מכיוון שהגענו אליו בערב ויצאנו מוקדם בבוקר – אין לי הרבה מה לכתוב. החדרים היו גדולים ונקיים, וקיבלנו שירות טוב של אריזת ארוחת הבוקר כ take away עקב היציאה המוקדמת. המחיר – זול מאוד – 280 ש”ח ללילה כולל ארוחת בוקר.

קראבי – באיזור החופים בחרנו בכפרי נופש – resort בשמם הלועזי. בקראבי יש את מרכז העניינים בחוף או נאנג. המלון שלנו מרוחק משם לכיוון צפון בחוף שנקרא tubkaak. באיזור זה יש מספר בתי מלון ברמה גבוהה, עם חוף מדהים אך מרוחקים מאוד ממרכז העניינים. היתרון הוא באיכות המלון וביופיו של החוף, החיסרון הוא שמי שרוצא לצאת לאכול, קניות וכד נדרש לשלם כמה מאות באהטים להסעה. למי שמעוניין בחוף ולא באקשן – זה מצויין.

קשה לי לתאר את המלון – תכנסו לאתרים ותראו. אוכל רק להגיד שכולנו מאוד מאוד נהננו מהמלון ובעיקר מהמיקום שלו ומהחוף המדהים שלו – הייתי בהרבה מקומות – אין הרבה דברים כאלו!

שם המלון – tubkaak boutique resort.

המחיר – לא זול בכלל...930 ש”ח לחדר ללילה, כולל ארוחת בוקר. למי שיכול להרשות לעצמו – מומלץ בחום.

קו סמוי – גם כאן בחרנו בכפר נופש עם אופי דומה – לא בחופים המרכזיים אלא בחוף שקט ויפה – חוף bo phut . החוף נצא בחלק הצפוני של האי, עם מספר בתי מלון ברמה גבוהה. בשונה מקראבי, כאן יש את כפר הדייגים במרחק הליכה או נסיעה קצרצרה במונית – ריכוז גדול של חנויות, מסעדות, בתי קפה, מסאג'ים וכל מה שיש לתאילנד להציע.

המלון נקרא zazen והוא מפורסם בזכות המסעדה שלו. המלון עצמו יפיפה עם חוף יפה גם הוא.

שוב – מציע להכנס לאתרים ולראות.

גם כאן לא מדובר במציאה – 630 ש”ח לחדר ללילה כולל ארחת בוקר.

אלו הם בתי המלון שאנחנו בחרנו. לא נפלנו בשום מקום, אך המצויינים היו maduzi בבנגקוק, reverie בפאי, tubkaak ליד קראבי ו- zazen בקו סמוי.

שווה להקדיש זמן לבחירה – כל אחד לפי טעמו וכיסו.

שיהיה בהצלחה

תמונת הפרופיל של ofir63