שבת 11 יוני 2011 .אגם דאלאי
נפגשו עם הסיני במשרדו הוא נתן לנו מפה של העיר והאזור בסינית וכן את מספר הטלפון של החברה האחות ב- Hailer . נסענו עם הסיני לאגם דאלאי יצאנו בסביבות 0915 לאגם יוצאים מהעיר על כביש רחב דו מסלולי לכיוון Hailer המרחק לשם 200 קמ' לאחר מכן יורדים ממנו ימינה ועוברים דרך עיר לאגם זה שטח גבעי יבש חלק ערבה עוברים שפשפות רוח ליצירת חשמל בדרך עברנו פסלים של חיות ענקיות כמו ראמים, הגענו לאגם לאחר 45 דקות,שילמנו 20 יואן לאדם + 10 יואן לרכב על החוף של שפת האגם בנין אחד מרכזי אשר בו מסעדות דוכני מזכרות ושירותים ממקום זה מובילים מספר שבילים עם מעקה ופתיני עץ עד שפת האגם ומעט לתוכו באגם ספינות וסירות לשייט באגם,על החוף טרקטורונים להשכרה וכן ריכוז של סוסים לרכיבה תמורת תשלום וכן אוהלים מה שנקרא גיר לשינה,אפשר לבלות כאן מספר שעות ואפילו ימים,אנחנו עשינו סיור של שעה הלכנו ברגל וחזרנו לרכב ,האגם עצמו הוא גדול ואין אפשרות לראות את כולו ולדעתי איננו יפה במיוחד ממה שראיתי.
שביל פתיני העץ והאגם
פסלים בדרך לאגם דאלאי
![פסלי חיות]()
לאחר שטיילנו חזרנו לרכב ונסענו העירה עצרנו בתחנת הרכבת הסיני קנה לנו כרטיסים ל- Hailer ולאחר מכן הוריד אותנו במלון ושילמנו לו 100 יואן עבור ההסעה לאגם
נסענו במונית לתחנת הרכבת יואן ויצאנו בשעה 1317 הדרך עצמה ערבה די יבש בשילוב עם משטחי דשא ,פרות ,סוסים ומדי פעם מים,הרכבת עצרה פעמיים לאיסוף והורדת נוסעים,המקומות שלנו היו רגילים Hard seat ליד שולחן עלות כרטיס 26 יואן,הגענו ל-חאילאר בסביבות השעה 1533 בהתאם ללוח הזמנים כשעתיים ורבע מהיציאה,לקחנו מונית למלון Ibis 14 יואן התארגנו במלון בחדר ללא מעשנים שתי מיטות בהחלט נוח העלות 169 יואן ללא ארוחת בוקר עלות ארוחת בוקר 20 יואן לאדם,יצאנו העירה מצאנו מסעדה שהכינו לנו תבשיל של ירקות מנה אחת ושתי מנות אטריות בצלחת מרק גדולה עם ירקות במלון אינטרנט חופשי.
התקשרתי באינטרנט לספקית המלונות Agoda והזמנתי בחרבין את מלון Super 8 central בעלות של 27 4+ ארוחת בוקר
פרטי מלון ibis
No.23 Shengli Avenue
Hailer district Hulunbuir.021008 China
Fax:86 [0]470 8551 866
Web: www.Ibishotel.com.cn
יום שני 13 יוני 2011 העיר התת קרקעית ומחנה הערבה שילמנו 40 יואן ארוחת בוקר זאת ארוחה מעורבת סינית ומערבית ובהחלט מספקת,במקום עצמו לא רואים תיירים פרט למטיילים סיניים,צלצלנו לסוכנות הנסיעות שקבלנו מהסיני ב-מאנדז'ואולי ששייכת לאותה חברה והקשר איתו בטלפון היה באמצעות אחת הפקידות בקבלה שידעה מספר מילים באנגלית ונציג החברה הגיע למלון ולקח אותנו למשרד שלו כאן כמובן שגם לא יודעים אנגלית אבל יש להם מחשב שמתרגם ממה שכותבים באנגלית לסינית וזה לא תמיד מדויק לאחר לא מעט ברבורים סיכמנו שמחר אנחנו נוסעים לערבות בדרך נכנסים לעיר התת קרקעית עלות הטיול 350 יואן והכניסות עלינו.
לאחר מכן הוא לקח אותנו למוזיאון של בני אוונקי EwenkeBowuguan
אשר גרים בערבות יש כאן כתוביות באנגלית מספיק שעה מומלץ. מוזיאון בני אוונקי
![בני אוונקי]()
מכאן חזרנו למשרד והתברר שאין מ-חאילאר טיסות ל-חרבין אלה רק מ-מאנדז'ואולי החלטנו לנסוע ברכבת הלילה של 15 יוני לחרבין והם יבואו למלון לקחת אותנו לרכבת לקנות כרטיסים ,במשרד הנסיעות הדפסתי את האישור למלון ב-חרבין,בשעה 1400 נציג החברה הביא לנו את כרטיסי הרכבת בתא של 4 אחד במיטה תחתונה בעלות של 286 יואן והשני במיטה עליונה בעלות של 275 יואן.
הפרטים של חברת הנסיעות ב-חאילאר Hulunbuir Tourist Servici Hailer
טל נייד:13304701636
13614705551
1151513373 QQ.
Msn:[email protected]
![סוכנות הנסיעות ב-חאילאר]()
269 יואן=42 $
יום שלישי 14 יוני 2011 מחנה הערבה והעיר התת קרקעית
הנהג התייצב בשעה 0800 יצאנו מהעיר על הכביש המהיר לאחר כ-10 דקות פנינו שמאלה לכיוון המבצר לפני הכניסה על הגבעה רואים מוזיאון פתוח של טנקים, חיילים ומטוסים פזורים כאין תאור הקרב על המבצר שילמנו כניסה 60 יואן לאדם
המוזיאון הפתוח
![המוזיאון הפתוח העיר התת קרקעית]()
המקום היה תחת הכיבוש היפני בין השנים 1931 ל-1945 והם בנו כאן מבצר תת-קרקעי שהיה אחד המקומות המבוצרים ביותר באותה תקופה,
המוזיאון מתאר את התקופה בימי היפנים את הלחימה וכיבוש המקום ע"י הרוסים יש גם כתוביות באנגלית בתוך המוזיאון עצמו הולכים לפי שילוט בנתיב שדומה להליכה בין שני קירות כאשר בשני הצדדים כרזות ותמונות המתארים כיצד היפנים העבידו בפרך את התושבים המקומיים ,הכו אותם רדפו אחריהם עם כלבים וכן הרגו חלק בגז,בשלב מסוים מגיעים למאין מנהרה היורדת לביצורים ה-תת קרקעיים.
העינויים שביצאו היפנים
![המוזיאון של העיר התת קרקעית תאור האכזריות היפנית 033.jpg]()
![העינויים]()
פנים המוזיאון
המנהרה לעיר התת-קרקעית
תאור הלחימה
![תאור המלחמה]()
הביקור כאן מאד מרשים ומומלץ.כדאי להקדיש לביקור כשעתיים.
לאחר שסיימנו התחלנו לנסוע לכיוון מחנה הערבה ג'ינדז'אנגחאן מהמבצר עוד נסיעה של כחצי שעה בדרך רואים כיצד הערבה נפתחת נהר זורם סוסים פרת וכבשים וכן מפעלי תעשיה מזהמים עם הרבה עשן.הגענו וראינו מחנה עם גירים מכול הסוגים וכמובן מאד מתוייר וכן הרבה תיירים סיניים שבאים לבקר לרכב על סוסים וחלקם נשאר ללון כאן ולחזות בהופעות,
לנו המקום לא חידש הרבה מאחר ובאזור חוחוט ראינו מחנה דומה.
מחנה הערבה מספר דוגמאות
![מחנה הערבה]()
![מחנה הערבה]()
הכניסה למחנה + מלכה
![הכניסב למחנה]()
חזרנו עם הנהג העירה נסענו למשרד הדפסתי את עותק הזמנת המלון בחרבין והלכנו לאכול למסעדה שבעל המשרד ואיישתו לקחו אותנו,
במסעדה עם בעל המשרד ואיישתו
![עם בעל המסעדה ואישתו]()
היה אוכל מאד טעים ללא בשר ולא חריף בהתאם לבקשתנו,
סוכם שבעל המשרד יבוא מחר בשעה 1900 לקחת אותנו לתחנת הרכבת הוא החזיר אותנו למלון ,
ליד המלון ישנו גשר שעובר מעל הנהר ועליו ומשני צדדיו מגדלי שעון כמו כן מדרחוב לאורך הנהר ושם סינים עושים אימוני קונגפו ורוקדים ריקודי שורות לצלילי מוסיקה.
מגדלי השעון
אימוני קונגפו בטיילת
![אימוני קונגפו]()
ריקודי שורות בטיילת ליד הנהר
יום חמישי 15 יוני 2011 הנסיעה לחרבין
אכלנו ארוחת בוקר פגשנו כאן שני צרפתים שמייעצים כאן בנושאים תעשייתם
בשעה 1900 הגיע הבחור מסוכנות הנסיעות ולקח אותנו לתחנת הרכבת ונתן לנו שתי מנות אוכל לדרך לאחר מכן הכניס אותנו לאולם ההמתנה לאלה שנוסעים בקרונות שינה ולאחר מכן נפרד מאיתנו,הרכבת הגיע בשעה 2000 עלינו עליה בקרון 6 מקומות 12-13 אחד למטה ואחד למעלה היו איתנו בתא עוד זוג סינים והאישה הסכימה לעלות למיטה למעלה כך ששנינו היינו למטה וישנו לא רע,אבל הרכבת הייתה פחות נקייה מהרכבות הטרנס סביריות.
מלון חאילאר מול מלון Ibis
![מלון חאילאר]()
יום חמישי 16 יוני 2011 חרבין הגענו לחרבין בבוקר בסביבות השעה 0630 ירדנו מהרכבת אבל כדי להגיע ליציאה צריך לרדת מדרגות ולעלות מדרגות אחד העובדים בא לקח לנו את המזוודות עד ליציאה ושילמנו לו 30 יואן מחיר מופרז אבל עלינו זה הקל,לאחר מכן המון חפרים שמתלבשים על תיירים ומציעים להם מונית העירה תמורת 50 יואן זאת מאין מפיה בינם לבין נהגי המוניות לא הסכמנו ואף נהג טקסי לא הסכים לנסוע עם מונה לבסוף שילמנו 40 יואן שהתחלקו בין הנהג והמתווך הראנו לנהג המונית את מספר הטלפון של המלון והוא טלפן לוודא את הכתובת כשירדנו המונה הראה 14 יואן,
הגענו למלון ולא היה עדיין חדר פנוי והמתנו שם המלון Super 8 central אשר הזמנו דרך ספקית המלונות Agoda
המלון בהחלט ברמה טובה קבלנו חדר עם שתי מיטות טלביזיה ואינטרנט קומקום חשמלי ושקיות תה.
פרטי מלון סופר 8
![מלון סופר 8]()
![מפת מקום המלון]()
בקבלה לא ידעי אנגלית הראנו להם את השם של משרד התיירות הממשלתי אשר מופיע במדריך גם בסינית הם צלצלו וקבלו את הכתובת וכתבו אותה בסינית כולל מספר הטלפון לקחנו מונית הגענו העלות 9 יואן וקבלנו במקום הסבר באנגלית בסיסית על העיר והאזור והם אמרו לנו שהמלון שלנו נמצא ברובע דאוליצ'ו [Daoliqe ] מדרום לנהר ובו נמצאים רוב הבניינים ההיסטוריים ורוב האתרים הם בטווח הליכה מהמלון.לקחנו מונית חזרנו למלון 9 יואן ויצאנו לטייל בדרך תוך כדי עיון במפת העיר שקבלנו במשרד התיירות פגשנו בחורה נחמדה בשם נימו והיא לקחה אותנו לסופר מרקט לאחר מכן חזרה איתנו למלון ונתנה לנו את מספר הטלפון שלה
יצאנו לטייל המלון ממוקם מצוין 5 דקות הליכה ממנו מגיעים למדרחוב אשר מוביל ל-פארק סטאלין ולא רחוק גם כנסיית סופיה, הלכנו לאורך המדרחוב אשר יוצאים ממנו סמטאות עם שוקי אוכל ומסעדות וגם הבניינים לאורכו יפים בסוף המדרחוב מצאנו חנות צילום שהעתיקו לי את התמונות מהמצלמה לדיסק אונקי
במדרחוב ראינו נשים רוקדות ריקודי שורות והן לובשות לבוש אחיד לקול מוסיקה שמשמיע טייפ שירים באנגלית וסינית לידנו הייתה אישה עם בנה שמדברת אנגלית ואימא שלה רוקדת היא עובדת בשדה התעופה ומרוויחה 3000 יואן לחודש ובעלה מרוויח 4000 יואן יש להם ילד אחד והם המון משקיעים בו כמו לימודי אנגלית שיעורים פרטיים ועוד וזה מאד יקר להם. הכניסה למדרחוב
ריקודים במדרחוב
המדרחוב
המדרחוב פסל ואוכל
![המדרחוב פסל ואוכל]()
מפת חרבין
יום שישי 17 יוני הביקור הראשון באי השמש
לאחר ארוחת הבוקר שתגברנו במצרכים שלנו יצאנו העירה הלכנו לפארק סטאלין שהוא למעשה רצועה צרה לאורך הנהר ושם עלינו על מעבורת לאי השמש עלות 10 יואן לאדם כולל חזרה,ראינו גם את הרכבל שעובר מעל הנהר ומסיע נוסעים לאי,כמו כן את הגשר הגדול מעל הנהר
מלכה במעבורת
![מלכה במעבורת]()
הגשר מעל הנהר
במקום כפר רוסי עלות כניסה 20 יואן ומקבלים פספורט וחותמת, באי יש גם תיאטרון רוסי ומוזיאון,כמו כן יש רכבים פתוחים שלוקחים מבקרים באי שיורדים מהמעבורת לסיור בעיר תמורת תשלום בעיקר סינים במספרים גדולים,יש כאן כפר בירה כולל מסעדות,
חזרנו במעבורת והלכנו לאכול צהריים במסעדה Bl Fcnc tanc
פרטי המסעדה
חזרנו למלון נכנסנו לסוכנות הנסיעות שבמלון כדי להצטרף לטיול לאגם ג'ינגפו חו Jingpo Hu]] היה קושי לתקשר איתם והם הזמינו בחורה בשם לילי שדוברת אנגלית ולמעשה סיימה את האוניברסיטה עליה להבחן בעוד יומיים ולאחר מכן תקבל את הדיפלומה,היא לקחה את תוכנית הטיול בסינית והסבירה לנו באנגלית וכתבה לנו את התוכנית האנגלית וכן את כול העלויות,,והחלטנו להצטרף לקבוצה הסינית,
בעיקרון זה טיול של יומיים כאשר בלילה ישנים במלון בתוך שמורת האגם עלות הטיול לשנינו 1000 יואן כאשר שתי ארוחות עלינו.
כמו כן בדקנו אפשרות לטייל לשמורת Wudalianch ליומיים תמורת כ-1200 יואן אבל הדבר נראה לנו כמאמץ רב מדי ואז לילי אמרה שהיא מוכנה לטייל איתנו לשם לשני ימים ושלושה לילות.
וקבענו להיפגש ב-21 יוני שעה 1700 במלון ולצאת ב-22 יוני זה חייב אותנו להזמין את המלון לעוד ל-21-22 יוני אבל בקבלה אמרו שההזמנה דרך הקבלה תעלה לנו 268 יואן ללילה יקר ממה ששילמנו ואז אמרתי שנתקשר לספק שדרכו הזמנתי את המלון כדי שהוא יזמין עבורנו ואז הם הסכימו לשמור לנו את החדר או דומה בעלות של 188 יואן הזמנו ונתנו להם 500 יואן התחייבות. קיבלנו מלילי את ה-אימל שלה ונפרדנו
לאחר מכן הלכנו לבקר בבית הכנסת שהוא גם מוזיאון שנמצא ליד המלון,
עבורנו הכניסה הייתה חופשית מעל גיל 70 במקום רואים תמונות של הקהילה היהודית שהייתה במקום ורישומים היסטוריים מאד התרשמנו שווה ביקור
בית הכנסת והמוזיאון היהודי![בית הכנסת היהודי]()
![בית הכנסת]()
![המוזיאון היהודי]()
לאחר מכן הלכנו לשתות קפה במקום מקסים שיש לו גם מאפיה שתייה קרה של מיצים משקאות קלים בירה וקפה טוב אוכל קל ופיצות וגם מרפסת מוצלת מעל המדרחוב אין להם כרטיס ביקור אבל המקום מומלץ שילמנו עבור 2 קפה וביסקוויטים 24 יואן המקום שייך לרשת מאפיות Bomele 1931 ונמצא ברחוב שהוא המדרחוב :
ושם הרחוב:
Zhongyang dajie number 45
Tel:1894602702 שבת 18 יוני 2011 טיול בעיר
לאחר ארוחת הבוקר לקחנו מונית למקדש 7 הפגודות שהוא די מרוחק עלות 13 יואן הגענו טיילנו במקום והוא בהחלט יפה יש כאן גם מסעדה צמחונית יצאנו והלכנו לכיוון גן השעשועים שרואים מרחוק את גלגל הענק לא נכנסנו אבל הכניסה לפארק היא ליד מקדש האושר שהיה סגור, חזרנו למלון במונית מקדש 7 הפגודות
![מקדש 7 הפגודות]()
![מקדש 7 הפגודות]()
כאשר חזרנו לחדר היה לנו אימל מלילי שכתבה לנו שהנסיעה לבד לצפון ל-Wudalianch היא מסובכת והחזרנו תשובה שאנחנו מוותרים ונרצה לפגוש אותה ב-21 לחודש בשעה 1000 בלובי המלון,לאחר מכן בדקנו מקומות לינה באינטרנט בבייג'ינג באתר של Agoda וכרגע נראים לנו שני מקומות king's Joh שאנחנו מכירים ומלון Super 8 הסמוך, בסוכנות הנסיעות במלון הזמנו כרטיסי טיסה לבייג'ינג לתאריך 22 יוני שעה 1030 עלות שני הכרטיסים 1960 יואן יום ראשון 19 יוני 2011
הטיול לאגם ג'ינגפו חו והיער התת גרקעי
בבוקר נציגת החברה אספה אותנו במונית מהמלון לאחר שאכסנו את החפצים וקבלנו 200 יואן החזר של ההתחיבות,הגענו לתחנת הרכבת במקום היו מספר בנות עם דגלים בצבעים שונים כאשר כול צבע מהווה נקודת מפגש לטיול מאורגן הדגל שלנו היה צהוב לאחר זמן הגיעו יתר משתתפי הטיול 7 תיירים מטייוואן כאשר אחד מהם מדבר מעט אנגלית עשו הכרות בינינו ועליתי איתם לרכבת היו במקום המוני סינים והרכבת הייתה מלאה,הרכבת יצאה באיחור
של 8 דקות המושב שלי היה ליד אנשי הקבוצה משך הנסיעה היה 5 ורבע שעות הרכבת עצרה בסך הכול רק בשתי תחנות הגענו לעיר מודאנג'עאנג[Mudanjiang] שזאת עיר תעשייתית גדולה בת כ-800000 אלף תושבים,בתחנת הרכבת חיכתה לנו בחורה עם דגל צהוב ולקחה אותנו למיניבוס צרפו למיניבוס עוד קבוצה ויצאנו לדרך תוך כדי דברי הסבר של המדריכה בשפה הסינית לפני היציאה מהעיר האוטובוס עצר לתדלק ובמקום היו גם שירותים מאד מלוכלכים ומגעילים. יצאנו מהעיר בסביבות השעה 1415 והגענו למנהלת הפארק בערך בשעה 1530 לאחר מכן נסענו ברכבים של הפארק למגרש החנייה של היער הוולקני התת קרקעי ירדנו במקום היו שירותים הפעם נקיים ירדנו והתחלנו ללכת בעקבות המדריכה בשביל עם פתיני עץ בתוך היער עליות וירידות עוברים מספר מערות שהם עדות להתפרצות הגעשית שהייתה כאן במאה הקודמת מסלול לא קל לגילנו משך זמן הסיור כשעה אבל מאד יפה שווה ביקור לאחר מכן חזרנו עם רכב הפארק לאחר 40 דקות למנהלת היער הוולקני.
מפה של היער התת קרקעי
![מפת היער התת קרקעי]()
שביל בתוך מערה וולקנית
מלכה על שביל ביער התת קרקעי
![שביל עץ]()
כאן עלינו על המיניבוס שלנו עד למרכז המנהלתי של האגם.כאן ירדנו מהמיניבוס בכניסה לפארק לקחו לנו טביעת אצבע נכנסנו וצעדנו לראות את המפל שהוא יפה מאד למעשה הוא יורד מנהר שממשיך לזרום לאחר המפל וישנו שביל מאד יפה סביב המפל והנהר,
המפל + מלכה ודוד
![המפל מלכה ודוד]()
![המפל]()
מפת הפארק
לאחר מכן חזרנו לארוחת ערב במסעדה אוכל סיני אבל היה טעים ומשביע,משם נסענו למלון ונאמר לנו שמים חמים יש רק משעה 2030 עד 2200 כאשר הגענו התברר שאין מים חמים הדוד שבור וגם החדרים עצמם היו ברמה די נמוכה,
יום שני 20יוני 2011
אגם ג'ינפו חו
התחיל להעיר כאן כבר לפני השעה 0400 בשעה 0600 אכלנו ארוחת בוקר מאד עלובה לאחר מכן עלינו על רכב חשמלי של הפארק ונסענו למעגן הסירות,האגם נגלה לנו והוא מאד יפה עלינו על אחת הספינות ושטנו בה כשעה וחצי מסביב לאגם גבעות מיוערות ובתי מלון שמהם
האגם
ירדנו לאגם התחלנו את השייט בשעה 0700 וסימנו אותו ב-0850 לאחר מכן הרכב החשמלי הסיע אותנו עד לכניסה לפארק ושם עלינו על המיניבוס שלנו וחזרנו לאחר שעה וחצי לעיר מודאנג'יאנג
אכלנו צהריים במסגרת עלות הטיול קבלנו כרטיסים לרכבת נפרדנו מהטיוואנים כי הם המשיכו למקום אחר עלינו לרכבת יצאנו בשעה 1320 והגענו לאחר 5 שעות בשעה 1820 יצאנו מתחנת הרכבת רצינו לקחת מונית אבל דרשו 40 יואן ולא רצו להפעיל מונה אבל היינו כבר בעלי ניסיון וגם הכרנו את העיר והמחירים לכן התרחקנו מתחנת הרכבת ולקחנו מונית למלון של נו בעלות 9 יואן יואן,במלון הוצאנו את החפצים מאחסנה ועלינו לאותו חדר שהיה לנו,
צלצלנו לתהילה והקדמנו את הטיסה ל-28 יוני,לילי שלחה לנו מייל שתבוא לפגוש אותנו מחר בשעה . 1000
בבוקר הכנסנו לחברת הנסיעות במלון הוצאנו מהדואר של מהמחשב את כרטיסי הטיסה לארץ ואת האישור למלון בבייג'ינג ,שילמנו לחברת הנסיעות 150 יואן עבור מונית שהם מזמינים לנו למחר לשדה התעופה לילי הגיע ונתנה לנו ספר מתנה עם תמונות על העיר והאזור בעונות השנה,לאחר מכן הלכנו איתה לכנסיית סופיה כניסה 20 יואן לנו אזרחים ותיקים כניסה חופשית,
כנסיית סופיה
![כנסיית סופיה]()
מרשם אזור הכנסייה
![מרשם אזור הכנסייה]()
לאחר מכן הלכנו למסעדה הזמנו את לילי מלכה אכלה נודלס ולילי ואני אכלנו עוף נודלס חתיכות בשר ופירות ים וכן הזמנו קנקן מיץ מעורב של פפיה ותפוזים, לאחר מכן הלכנו עד קצה המדרחוב כדי לעלות על אוטובוס מספר 29 שנוסע לאי השמש והעלות היא 2 יואן אבל לא רצינו לחכות הנהג היה בצהריים לקחנו מונית ושילמנו 17 יואן ירדנו בכניסה לפארק צריך לשלם אנחנו הראנו את התעודות עם הגיל שלנו ונכנסנו חופשי אבל שילמנו עבור לילי 30 יואן,הסתובבנו בפארק שהוא מאד יפה הכניסה הקרקעת לאי השמש
פסלים באי השמש
מלכה ולילי באי השמש
לאחר מכן נכנסנו למוזיאון פסלי הקרח כניסה לאדם 110 יואן לילי כמדריכת תיירים שלנו לא שילמה בכניסה הלבישו אתנו בגדים חמים ונכנסנו בפנים קר ורואים המון פסלי קרח כמו גם גביעים של קבוצות שזכו באליפות הקרח, המוזיאון יפה ומהמם חובה לבקר.
מוזיאון הקרח
![בודהה מוזיאון הקרח]()
מלכה לילי ודוד
![מלכה לילי ודוד]()
בספינה העלות הייתה 2 יואן כי לילי קנתה את הכרטיסים
יצאנו מהביתן והלכנו לכיוון הנהר כדי לחזור
עברנו לצד השני לפארק סטאלין ותחילת המדרחוב
מכאן הלכנו לבית הקפה Bomele הזמנו את לילי לעוגה וקפה קר ולי גלידה ומיץ אננס ונפרדנו מלילי בחיבוקים יום רביעי 22 יוני 2011 הטיסה ל-בייג'ינג
כרטיסי טיסה ל-בייג'ינג 1960 יואן נסענו במונית לשדה לפי השעון זה היה 110 יואן אבל העלות הייתה 150 יואן כי הזמנו דרך סוכנות הנסיעות וכמובן גם הם מרוויחים,
בשעה 1030 המראנו במטוס בואינג 727 היה מאד נוח לשבת במטוס בחברת China Air כמתוכנן לאחר ההמראה מזג האוויר לא היה יציב היו קפיצות וארוחת הצהריים נדחתה מעט כאשר נרגע חילקו מנות אוכל נודלס או חתיכות דג עם אורז שתייה קלה וקפה נחתנו בשעה 1215 לאחר הנחיתה נסענו באוטובוס לטרמינל של טיסות פנים בטרמינל הבין לאומי עלינו לאולם שבו הקונביורים ומספרי הטיסות לקחנו את המזוודות ויצאנו, במודיעין שאלנו איך הכי טוב להגיע לכיכר טיינמן והיא הציע לקחת את השאטל של האוטובוס ורשמה לנו גם על המפה של השטל באיזה תחנה אנחנו צריכים לרדת כמו כן לקנות כרטיסים בקומה למטה ירדנו קנינו כרטיסים עלות 16 יואן לאדם ועלינו על האוטובוס שיצא בשעה 1330 והגיע לתחנה האחרונה לאחר 45 דקות שלא רחוקה מהכיכר משם לקחנו מונית אבל רצו מחיר מופרז לא הסכמנו ולקחנו מונית אחרת בעלות של 17 יואן למלון King's Joy שהזמנו נתנו עירבון של 100 יואן ולאחר מכן התארגנו בחדר, יצאנו מהמלון וראינו את הוסטל Leo נכנסנו ואחת העובדות בקבלה אמר שהיא זוכרת אותי כאשר הייתי לפני שנתיים במלון פמבה ב-
ליג'יאנג במלון תדרכתי מספר ישראלים על יונאן וה-
back Door יום חמישי 23 יוני 2011 מקדש השמים ושוק הפנינים במלון שתי מסעדות אחת בקומת הקרקע שבה ארוחת בוקר אמריקאית או אנגלית בעלות של 35 יואן ובקומה השישית מסעדה בופה סינית שיש בה גם מצרכים של אוכל מערבי כמו דגנים,יוגורט,חלב,ביצה ,לחם חמאה וריבה תה ירקות סיניים דמפלינג נודלס ועוד בהחלט טעים ומספק והעלות 10 יואן לאדם,
התאור על בייג'ינג יהיה קצר מאחר וזה לא ביקור ראשון שלנו,
נסענו במונית לשוק הפנינים 10 יואן עשיתי שם משקפי ראיה בעלות של 350 יואן ב- יכולתי לרדת עוד במחיר אבל נראה לי שהם אמינים להלן הפרטים שלהם
![שוק הפנינים משקפיים]()
לאחר מכן הלכנו למקדש השמיים אשר נמצא מול שוק הפנינים אזרח וותיק לא משלם כניסה לפארק אבל הכניסה למקדש עלתה לנו 20 יואן לאחד,חזרנו במונית למלון 20 יואן [הוא גנב אותנו] בינתיים התחיל לרדת גשם זלעפות מקדש השמים
![מקדש השמים]()
יום שישי 24 יוני 2011 ארמון הקייץ
הבוקר כבר לא היה גשום אכלנו ארוחת בוקר ולאחר מכן החלטנו לנסוע לבקר בארמון הקיץ ועשינו זאת ברכבת התחתית לפי ההנחיות הבאות שקיבלנו במלון מהמלון הלכנו ברגל לתחנת הרכבת התחתית Qianmen עוברים בדיקה ביטחונית וקנינו כרטיסים עלות כרטיס 2 יואן והוא טוב ליום הקנייה,עלינו על הרכבת בקו 2 הכחול ונסענו עד תחנת Xizhmen שם יורדים ועולים על קו 4בצבע ירוק ונוסעים עד התחנה הלפני אחרונה בשם:Beigongmen ירדנו והלכנו על המדרכה בצמוד לחומה עד פניה ימינה לכניסה של ארמון הקיץ[הליכה של כ-10 דקות] קנינו כרטיסי עלות כרטיס 60 יואן המקנה כניסה גם לארמון עצמו ולאזור הגלריה יש גם כרטיס ב-30 יואן אבל לאתרים צריך לשלם בנפרד,התחלנו לטייל לאורך האגם בצד שדרה מוצלת והאגם יפה מאד אפשר גם לשוט במעבורת או לשכור סירת טרקטורון יואן לאחר הליכה של שעה חזרנו ונכנסנו לארמון עצמו אני מוכרח לאומר שהפעם פחות התרשמתי מאשר הביקור הקודם ב-1994
מפת הפארק
ארמון הקיץ האגם
![האגם והגשר]()
ארמון הקיץ
מלכה במסלול המקיף חלק מהאגם
![מלכה במסלול המקיף את האגם]()
יצאנו והלכנו לרכבת התחתית לקו מספר 4 החלפנו לקו מספר 2 וירדנו בתחנת Qianmen כאן מעט התברברנו [על מנת לא להתברבר צריך לצאת ביציאה C ] עד שמצאנו את המדרחוב הקרוב וממנו בקלות למלון שבת 25 יוני 2011 מקדש למה ומגדל הפעמון
לאחר ארוחת הבוקר הלכנו לרכבת התחתית קנינו כרטיסים ב-12 יואן [זאת הייתה שגיאה] כי רק שני כרטיסים היו בסדר ו-4 כרטיסים לא היו טובים ולא יכולנו להשתמש בהם לכן או שקונים כרטיס רק
לנסיעה אחת לקווים המתוכננים או שקונים כרטיס ב-40 יואן למספר רב של נסיעות,המטרה שלנו היום לבקר במקדש למה יצאנו מתחנת Qianmen בקו כחול מספר 2 עד לתחנת yonghegong שהיא התחנה של מקדש למה משם הולכים כ-10 דקות עד למקדש הכניסה עלתה 12 יואן הנחה למעל גיל 70 כרטיס רגיל עולה 25 יואן המקדש יפה ושווה ביקור,ובחלקים המעניינים אסור לצלם.
מקדש למה
![מקדש למה]()
![מקדש למה]()
מכאן חזרנו לרכבת התחתית ונסענו בקו כחול מספר 2 שלוש תחנות עד לתחנת Guloudajie כדי להגיע למגדלי הפעמון והתוף,ביציאה מהתחתית כבר רואים מרחוק את המבנה של מגדל הפעמון,הולכים כ-15 דקות בדרך עברנו את הוסטל Dram מגיעים אליו נכנסנו עלות כניסה לאזרח וותיק 15 יואן טיפסתי על מדרגות למעלה מעט קשה מהמגדל נוף יפה של העיר וכמובן הפעמון הגדול שבמקום כמו כן רואים מכאן את מגדל התוף הקרוב לא נכנסנו.
מגדל הפעמון
העליה למגדל הפעמון+דוד
![מגדל הפעמון + דוד]()
חזרנו לתחנת הרכבת התחתיתהמשכנו בקו 2 הכחול עד תחנת Foxingman ומשם עברנו לקו מספר 1 האדום ונסענו בו עד תחנת wangfujing ליד מלון בייג'ינג יצאנו ביציאה C ליד המלין והלכנו במדרחוב ולאחר מכן חזרנו לבניין Plaza Orient טיילנו במרכז העצום הזה וחזרנו לתחנת Wangfujing בקו מספר 1 ונסענו בו עד תחנת Dongdan ושם עלינו על קו מספר 2 הכחול בתחנה Jingvomen המשכנו לתחנת Qianmen וחזרנו למלון. יום ראשון 26 יוני 2011–07–25 שוק המשי ופלזה אוריינט
לאחר ארוחת הבוקר הזמנו את החדר במלון לעוד יומיים שילמנו 480 יואן לאחר מכן הלכנו לרכבת התחתית לתחנה בכיכר Qianmen כדי לנסוע לשוק המשי נסענו בקו זה עד תחנת jiangomenשם החלפנו רכבת לקו מספר 1 האדום ונסענו לתחנת yonganli מהתחנה יוצאים ישר לשוק
המשי קניניו כאן מספר דברים ממש מצומצם.לאחר מכן נסענו בתחתית ל-plaza orint ירדנו שם לקומה התחתונה אשר בו מספר רב של מסעדות ובשעה זאת כולן היו מלאות בסינים וכמובן מרכז הקניות הענקי שנמצא כאן לאחר מכן חזרנו למלון
אורינטאל פלאזה מסעדות
מהמלון יצאנו לטייל במדרחוב הסמוך פגשנו שם 5 ישראלים צעירים והם מתכוונים להמשיך לסצ'ואן תדרכתי אותם לבקשתם לגבי מספר
מקומות שם,
המדרחוב ליד המלון בפתח המסעדה
עץ מיוחד
המדרחוב מקושט
יום שני 27 יוני 2011 העיר האסורה וכיכר Tianammen
יצאנו ברגל מהמלון והלכנו לכיוון העיר האסורה הגענו לכיכר Tianammen וראינו שמרכיבים שם סמל חדש של פטיש ומגל בצבע אדום של המפלגה הקומוניסטית שלא היה בשנה שעברה
כיכר Tianammel סמל פטיש ומגל
![פטיש ומגל]()
לאחר מכן נכנסנו לעיר האסורה עלות כניסה 60 יואן טיילנו במקום כשעתיים [בעבר היינו כאן בשת 1994 ]באופן אישי לא הייתי נותן עדיפות גבוהה לביקור כאן.
העיר האסורה
![העיר האסורה]()
![העיר האסורה]()
לאחר מכן חזרנו למלון ותדרכתי שני ישראלים צעירים לגבי העיר אירקוטסק בסיביר. יום שלישי 28 יוני 2011 חזרה לארץ
וכאן הסתיים הטיול