טיול עם חברות בפריז + יורודיסני 4 ימים.
יום ראשון:
נחתנו בסביבות 11:00 בבוקר בשדה התעופה שארל דגול. מכיוון שאנחנו בנות קצת היסטריות (טוב, נו, רק אני...) העדפתי להזמין מונית מראש שתמתין לנו בשדה התעופה. החיפוש הראשון בגוגל העלה את "עובדיה הסעות" ומכיוון שקראתי עליהם המלצות, הזמנתי הסעה מראש של נהג דובר עברית. החברה הייתה מעולה, אישרו מולי את ההזמנה גם במייל וגם בשיחת טלפון יום לפני הטיסה. הנהג המתין לנו בסבלנות בכניסה ואפילו הסכים להמתין עד שחברות שלי ירכשו כרטיס סים מקומי. השרות היה אדיב, תמורת 60 אירו הוא לקח אותה למלון HOTEL CORONA OPERA .
המיקום של המלון מעולה ברמות שאין לתאר, מכיוון שאנחנו שלוש בנות, הזמנו חדר סוויטה שהוא קצת יותר גדול מהחדרים הזוגיים שם (הבנתי שהחדרים הזוגיים ממש קטנים). המלון היה מעולה, אבל צריך לקחת בחשבון שיש בעיה קלה עם המעלית. יכולים בכל פעם להיכנס אליה רק שני אנשים. לי זה לא הפריע כי עליתי במדרגות רוב הפעמים.
החדר לא היה מוכן עדין, הלכנו להסתובב באזור. המלון מטר מתחנת מטרו אבל רצינו להסתובב ברחוב הראשי שהיה מלא במסעדות ואנשים שמחים ברחובות וחנויות קטנות מעניינות.
ישבנו לאכול צהרים במסעדה קטנה באחד מהרחובות הקטנים בשם: canard and champagne (ברווז ושמפניה). כל מה שמגישים שם קשור לברווזים. אכלנו מנה עיקרית (מעולה ברמות) וקינוח מדהים + שתיה, יצא לשלוש בנות חשבון על סך 61 אירו.
הסתובבנו קצת ברחוב, ראינו שיש סופר קרוב למלון, מוזיאון השעווה המפורסם, מלא מסעדות שוות ובתי קפה (כלומר עדיף לא לאכול ארוחת בוקר במלון, במחיר יקר, אלא ללכת כל יום ולאכול במסעדה אחרת בחוץ...).
בצהרים החדר היה מוכן. התלהבנו שהוא היה מרווח ושיש אמבטיה מופרדת מהשירותים, נוף מגניב של חצר פנימית והחלטנו לנסוע במטרו לפריימרק...
פריימרק:
די בקלות הגענו ל"קרטיי סוליי" (Centre commercial régional Créteil Soleil),זאת למרות שבטעות ירדנו בתחנה לא נכונה במטרו. הלכנו 20 דקות ברגל בהכוונה של גוגל מאפ.
קניון ענקי ענקי עם סופר מאד גדול , חנות צעצועים ענקית ושווה, והמון רשתות אופנה: C&A, H&M, כמובן השיא – שתי קומות גדולות של פריימרק עם מחירים מאד זולים של בגדים שלא רואים בארץ. למשל פיג'מות לילדים ולמבוגרים של "חתול תעלול", המון תלבושות שקשורות להארי פוטר, המון דיסני במחירים מאד זולים, גיבורי על במחירי ריצפה. באמת במחירים מאד מאד טובים. עד השעה 21:00 אם אני לא טועה, יש שם שרות של הזמנת מונית, למי שלא רוצה לחזור במטרו. קשה להשיג מונית לבד כי זה לא מרכז פריז.
הגענו למלון, קנינו דברים טובים בסופר על מנת להכין לנו סנדוויצ'ים למחר ליום הגדול – דיסני!!!! הידד!!
למי שלא היה מעולם בסופרים בחו"ל – נא להביא שקיות בד. לא נותנים שקיות ברוב החנויות, בטח לא בסופר, רק בתשלום. ליד המלון שלנו יש סופר שתי קומות מהמם עם יחס מעולה, נקי ונעים, מחירים סבירים מאד. במלון היה מקרר של המיני בר שניתן לרוקן את התוכן שלו מבלי לשלם.
מול המלון יש מסעדה מדהימה, אכלנו סטייק, צ'יפס סלט ושתיה, 14 אירו לבן אדם. (63 שקלים. לעומת הארץ זה ממש זול. מאד הפחידו אותי שהאוכל בפריז במסעדות יקר וזה ממש לא. כנראה תלוי איפה יושבים).
יום שני – דיסני!!!!
התלבטנו רבות וקשות מאיפה להזמין כרטיסים. מהתייעצויות רבות הבנו שהאפשרות הכי יקרה והכי גרועה זה להגיע לשם בלי כרטיסים ולקנות במקום. גם כי זה מהמחיר הכי יקר וגם זה ממש מעצבן להמתין בתור. אפשר לקנות בכל מיני אתרים אבל החלטנו להזמין בסוף מדיסני עצמו, אבל מה שמוזר גילינו שאם מזמינים מהאתר של אנגליה, זה יוצא יותר זול משמעותית וככה עשינו. שילמנו 57 פאונד, שזה בערך 63 אירו. לשני הפארקים כשידענו שזה תאריך ספציפי. כשמזמינים צריך לקרוא היטב את כל ההוראות, שלא תזמינו בטעות לגיל צעיר ולא לגיל הבוגר.
ההגעה לדיסני מאד פשוטה. שתי רכבות. הכל מאד ברור. רק לגבי המטרו, שימו לב, מאד קל להבין את הכיוונים במטרו כי בכל כניסה לתחנה יש מפה מסודרת עם מסלול בתחנות, ואם רואים בגוגל איפה צריך לרדת הכל פשוט. אבל צריך לדעת משהו לגבי קניית הכרטיסים. במכונות ניתן לקנות רק עם כסף קטן, לא עם שטרות, ובדלפק, ניתן לרכוש רק עם כרטיסי אשראי וצריך לדעת את הקוד האישי... אז בכל מקרה לא ניתן ברוב הפעמים לקנות עם שטרות כרטיסים למטרו. תכינו מראש כסף קטן או אשראי עם קוד סודי.
תמיד אומרים להגיע מוקדם ולהיות ראשונים, אני מניחה שזה נכון לגבי משפחות עם ילדים שרוצים להספיק לעלות על מתקנים. עוד טיפ שקבלתי זה להגיע כבר בהתחלה, לקחת רכבת לסוף ולהתחיל מהסוף כי שם יש פחות תורים. אני בכלל לא ניסיתי את זה. פחות עניינו אותי המתקנים. באתי לספוג את האווירה המיוחדת של דיסני. הגענו בכלל בשעה 11:00, לא בשעת הפתיחה. מזל שהיו לנו כרטיסים מודפסים, כי התורים בקופות היו גדולים מאד. הגענו בדיוק כמה ימים לפני ההלווין Helloween.. אז כל הכניסה הייתה מאד ססגונית עם סמלי החג. אווירה נהדרת.
בדיסני יש שני פארקים. אחד הראשון המפורסם, זה עם הארמון היפה, והשני זה הסטודיו, עם הפסל המפורסם של וולט דיסני נותן יד למיקי מאוס. לדעתי לא משנה איפה מתחילים כל עוד יודעים שהפארק הסטודיו נסגר יותר מוקדם ויודעים באילו שעות יש מצעד ומופעים בפארק הראשון כי חבל לפספס את המצעד ואת מופע האורות בלילה.
כשנכנסים לפארק מומלץ לקחת מפה על מנת לא ללכת לאיבוד. יש אתר שמפרט את כל הארצות שיש שם (4 ), אבל אני אתן דגשים אחרים.
בכניסה יש המון המון המון חנויות מדהימות ויפות. אני שעתיים ראשונות נתקעתי רק בחנויות. נכון שהמוצרים חוזרים על עצמם, אבל בכל חנות שתכנסו תראו עוד מוצרים שאין בכלל בחנויות אחרות, כך שתמיד אפשר להיות מופתעים. יש מאפייה נהדרת שמוכרת עוגיות בצורה של מיקי מאוס. וכבר בדקתי בדיוק מתי מתחיל המצעד ולאיפה צריך להגיע. כעקרון זה בחמש וחצי וכדאי להגיע 20 דקות לפני לתפוס מקום ולשבת מקדימה. זה ממש בשביל של לפני הארמון. לנו בגלל החג, היו מצעדים מיוחדים כל עשרים דקות. התורים מאד ארוכים. טיילנו שם ב 27/10 שלא אמור היה להיות ממש עמוס, היה תור של שעה וחצי למתקנים החשובים, והיה תור של 20 דקות לקחת כרטיס שאומר לך מתי להגיע. מותר לקחת בכל פעם כרטיס אחד ולחזור בשעה שזה אומר להגיע. לא לאחר. ועד שלא מממשים את זה, לא ניתן לקחת עוד פטור כזה. האפשרות הכי מהירה להיכנס למתקנים בלי להמתין זה "בודדים" אם לא אכפת לכם לא לעלות יחד, אלא לבד, יש מקום מיוחד לעמוד בו ובכל פעם שחסר להם אחד בשביל לסגור ספסל או משהו כזה, לוקחים מהעמדה הזו. שם ממתינים 15 דקות למתקן. אבל שוב, מי שרוצה יחד צריך להמתין זמן רב.
נכים / אוטיסטים/ בעלי מוגבלויות אפשר לקבל פטור מהתור. צריך לגשת למשרד, נותנים לכם אישור בהצגת תעודת נכה או תעודה כלשהי שמעידה על הנכות, ואז במקום להמתין בתור עומדים בתור של נכים עם סמל של נכים, בדרך כלל ביציאה של כל מתקן ואז נכנסים ללא תור.
לגבי צילום עם נסיכות ודמויות – זה לא כמו בארה"ב, הנסיכות לא מסתובבות, במפה יש סימון איפה כל נסיכה עומדת ויש תור להצטלם.
לגבי אוכל, כולם הזהירו אותי שממש ממש ממש יקר, להביא סנדויצ'ים ושתיה מהבית וכל זה, אני לא ראיתי שיותר יקר מהסופרלנד בראשל"צ ובטח לא יותר יקר מפארק המים שפיים. באתי עם אוכל ושתיה, אבל כן ישבנו ואכלנו פיש אנד צ'יפס ממש ממש טעים וזה עלה כמו ארוחה במקדונלדס.
ליד הארמון יש עמדה שב 14 אירו מאפרים ילדים מדהים!!! איפור פנים מהמם,אפשר גם למבוגרים... חברות שלי ואני לא התאפקנו ועשינו גם.. אין כמעט תור כי הן ממש ממש זריזות. הן אמרו לי שהם עשות איפורי פנים ל 5000 אנשים במשמרת... ואוו.
הסתובבנו לנו ככה כל היום, ספגנו אווירה, מלא ילדים וילדות מחופשים לנסיכות וגיבורי על וכל מי שאוהב דיסני יתלהב מהעיצוב של הפארק ומהחנויות והאווירה השמחה. בחמש ועשרה תפסנו מקום במצעד, היה מאד שמח ועברנו לפארק השני. מומלץ מתקן הרטטוי וגם הסינימה , בה סטיץ' מ"לילו וסטיץ' ממש מדבר עם הקהל. ילדים מתעלפים מזה. אווירה מאד אמריקאית נוצצת וכמובן עוד חנויות.
המחירים יקרים אבל יותר יקר לקנות בחנות של דיסני בשאנז אליזה. המחירים שם יקרים יותר ב 20%. למשל, קניתי לבן שלי מארז של כל הדמויות של הסרט החדש של דיסני מואנה ב 24.90 ארו בפארק של דיסני. בחנות של דיסני בשאנז אליזה זה עלה 39 אירו.
אז יש דברים מאד יקרים, ויש דברים זולים יחסית שאפשר סתם לקנות למזכרת. אולי אם יש ילדים קטנים ולא מתחשק לכם לקנות לכל המשפחה קשת של מיקי מאוס ב 20 אירו, אפשר בפורים לקנות בזול בארץ ולהביא את זה לדסיני, חוסך מעט כסף ומכניס לאווירה.
כדאי לקנות בחנויות לפני המצעד, כי אחרי המצעד יש מיליון אנשים בחנויות כי כולם נכנסים יחד.
בערב חזרנו שמחות ומאושרות למלון, ואכלנו ארוחת ערב באחד המסעדות שליד המלון.
חצי מהמסעדות אין תפריט באנגלית והמלצרים לא מבינים מה רוצים מהחיים שלהם, וחצי מהמסעדות כתוב בקטן בסוגרים באנגלית. אנחנו ישבנו במסעדה אחת בלי אנגלית וכתבנו בכל פעם בגוגל את מה שנכתב שם בתפריט ויצא שהזמנו בלי ממש לדעת מה לקחנו ויצא טעים.
יום שלישי:
ארוחת בוקר במקום מאד מיוחד. הכל כאילו כבר מוכן במקררים, אבל הכל טרי ומוכן במקום ויש תחלופה ענקית. קבלנו המלצה חמה על המקום והיו שם דברים מדהימים במחירים קצת יקרים אבל מאד טעימים ומגוונים. קוראים למקום pret a manger, ( פרט א מנג'ר) הבנתי שזו רשת. שלנו היה ברחוב rue la Fayette רק אחרי שאכלתי והתלהבתי גיליתי שזה מזון בריאות אורגני. משם לקחנו מטרו ונסענו ל מוזיאון ד'אורסה. אני יודעת שכולם רוצים ללכת לללובר ולראות את המונה ליזה ואכן הלובר מדהים והמבנה שלו מדהים, אבל היו ברשותנו רק ארבעה ימים והעדפנו ללכת למוזיאון יותר קליל כזה ומכיוון שאני חובבת אימפרסיוניסטים, הלכנו לשם. וראינו את כל הגדולים. בקומה הראשונה הפוסט אימפרסיוניסטים, ואן גוך (החדר של ואן גוך!! הדיוקן תכלת המדהים שלו!!), גוגן וכל זה. ובקומה החמישית: דגה והרקדניות שלו כולל כל הפסלים, מונה, מאנה, רנואר וכל הלהיטים הגדולים של הסגנון. פשוט להתעלף!!! ואין צפיפות, ואין תורים, ואפשר לעמוד ליד התמונה בנחת, ואף אחד לא מעיר לך ואפשר לצלם (בלי פלש). למעלה יש בית קפה נפלא ונוף מגניב לנהר הסיין, שתי חנויות מזכרות גדולות מדהימות בקומה החמישית ובקומה הראשונה. יופי של מוזיאון. בילינו בו שלוש שעות. משם רצינו ללכת לשאנז אליזה ולגני טולרי, השאנז אליזה זה 15 דקות הליכה. כאן קצת עבדו עלינו אז אני אזהיר אתכם. ביציאה מהמוזיאון יש בנות כאלו שמציעות לקחת אתכם ל כיכר הקונקורד, שזה ההתחלה של השאנז אליזה באופניים דמוי ריקשה. לחברה שלי כאבו הרגלים והחלטנו לבטל את הפיקניק בגני טולרו ושאלנו כמה יעלה לנו הנסיעה לכיכר. הגברת אמרה לנו 15 אירו וגם הצביעה על דף שכתוב בו 15 אירו. התלהבנו, 5 אירו לאחת ועלינו. כשהיא הורידה אותנו, היא הצביעה על מילה קטנטנה קטנטנה כמעט בלתי נראית בצרפתית "לאחד" כלומר כל אחת 15 אירו. זה היה ממש מעצבן לגלות שהם עובדים על אנשים ומשקרים אבל שילמנו לה ולא חפרנו על זה על מנת לא להרוס את הטיול, אבל חשבתי להזהיר אנשים אחרים.
בשאנז אליזה ההתחלה כאילו לא משהו. ספסלים שבורים וקצת מלוכלך, עד שמגיעים להתחלה של החנויות, וקצת התחיל להחשיך והאורות נדלקו והכל הפך ליפה, מדהים ומרשים. ככל שמקדמים, שער הניצחון מציץ מרחוק. יש שם חנות לקינוחים שהיא רשת. יש גם סניף יותר קטן שלה בשדה התעופה, אבל שם החנות הזו מדהימה, גם בעיצוב שלה, גם במגוון של הקינוחים והעוגות והעוגיות וטעם – למווווות. עמדנו בתור 20 דקות והיה שווה כל רגע. קוראים לזה laduree, לאדורֶה זה למעשה חנות ומותג מגדנאות יוקרה .מקבלים את העוגיה שבחרתם ממש כאילו קניתם תכשיט. עם קופסה יפה ומיוחדת ושקית. אפשר לשבת שם לאכול ואפשר גם לתפוס ספסל וליהנות מהנוף.
יש בשאנז אליזה המון חנויות יוקרה ומותגים. היה תור, לדעתי מטופש ובטח שלא עמדתי בו, על מנת להיכנס נראה לי לחנות של פראדה. לצד זה יש חנויות רגילות כמו זארה וכמובן חנות מעלפת של דיסני סטור, שתי קומות עם מוצרים שלא היו בפארק עצמו באופן מוזר, אבל מחירים ממש ממש גבוהים. אנחנו אכלנו שם באיזו מסעדה איטלקית פיצה ופסטה והמחירים היו סבירים מאד והאוכל מאד טעים. השיא היה כמובן להגיע לשער הניצחון. מאד מרשים לראות אותו מקרוב ולהצטלם. משם נסעו במטרו למגדל איפל. אני אישית לא אוהבת אותו אבל חברות שלי ממש רצו לראות אותו בלילה. כמובן שלא עלינו כי יש תור ואם אתם רוצים לעלות צריך להזמין מראש, אבל למרות שאני לא אוהבת אותו, מסתבר שבלילה פעם בכמה זמן פתאום מאירים אותו באורות מנצנצים וזה ממש יפה, אפילו אני התרגשתי. בלילה ההליכה ליד המגדל לא כזו נעימה. יש שם קצת טיפוסים מפוקפקים שמנסים לקחת כסף בעיקר מתיירים בכל מיני טריקים (למצוא את הכדור בין שלוש צלחות וכאלו) יש התקהלויות כאלו מוזרות שהרגישו לי כמו מלכודות כאלו לכייסים, אז לא התעכבנו שם ופשוט הלכנו בחזרה למלון.
יום רביעי:
בבוקר הלכנו לאכול ארוחת בוקר מאד פשוטה וצרפתית. ב 8 אירו, קרואסון, באגט, חמאה, ריבות, שתיה קרה, שתיה חמה. (בבית המלון אותה ארוחה עולה 15 אירו לבן אדם) והלכנו למוזיאון השעווה ליד המלון, מוזיאון גרוון : Musé Grévin
מאד נהנתי בו, מזכיר מאד את מאדם טוסו, אבל לדעתי אפילו יותר מגניב. היו בו גם כוכבי קלנוע, טלווזיה, זמרים וזמרות, ידוענים בתחום האופנה, ספורט, אישיים בעולם, ציירים, פילוסופים וגם לילדים גיבורים של סרטים מצויירים כמו אסטריקס ולאקי לוק, גם ידוענים צרפתיים אבל גם אירועים היסטורים כמו המהפכה הצרפתית, ז'אן דארק וכל מיני דברים מגניבים. מכיוון שהיינו בהלווין, הסתובבו שם שחקנים מאופרים לערפדים ומכשפות והייתה אווירה מיוחדת. שווה את הכסף של הכניסה בהחלט.
הלכנו ברגל לאורך הרחוב, הגענו לגאלרי לאפייט, שאותי פחות עניין. נכון שאומרים שהכל יקר שם, אבל זה לא נכון. יש שם מידי פעם מבצעים שווים, למשל על פליימבויל, תלוי מה. מי שאוהב קניות שווה להציץ. הגענו לקניון חמוד שהייתה בו חנות של הרשת Fnac, חנות ענקית לספרים, מוזיקה, d.v.d אגב, שם אפשר גם לרכוש את הכרטיסים לדיסני לפארק... אני מצאתי שם את כל כל כל כל סרטי ה d.v.d של דיסני שאין להשיג בארץ. בלי תרגום או דיבוב לעברית אומנם, אבל במחירים מעולים. קניתי לבן שלי את פנטזיה שהוא ממש רצה ואין להשיג בארץ וזה עלה 50 שקלים. היה מבצע בלי קשר 6 סרטים ב 45 אירו... ברחוב היו חנויות אופנה לנשים מלאות וגדולות במחירים כמו בארץ ב"עונות" ובכלל מדובר ברחוב מאד שוקק חנויות מיוחדות ובתי קפה.
לחובבי הספרים, לא לפספס את "שייקספיר אנד קומפני". אנחנו לא הספקנו ונגיע לשם בטיול הבא.
משם נסעו ל 67 Boulevard Saint-Germain, 75005 Paris , לחנות קומיקס מיוחדת במינה שאין לי מילים על מנת לתאר אותה. album comic store. אם אתם אוהבים קומיקס ואביזרים מגניבים שקשורים לזה אתם חייבים לנסוע לשם. אני התעלפת שם. באמת. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. דברים מהממים של אליס בארץ הפלאות, והקוסם מארץ עוץ ולאקי לוק והמומינים, טין טין, הנסיך הקטן, אפי, ברבאבא, פוקימון, גבורי על, אסטריקס ועוד ועוד. יצאתי החוצה לנשום ולנסות להבין מה אני קונה בלי למשכן את הבית שאין לי ומולי עמדה עוד חנות כזו. אההההההההה!!!! מסתבר שיש שתים אחת ליד השניה... עם מוצרים שונים. למוווות. פשוט למות במקום. בחנות אחד יש אביזרים שווים וקומיקסים בצרפתית, בחנות השניה מוצרים מגניבים אחרים וקומיקסים באנגלית. דברים שלא רואים בכל מקום.
כל האזור כולו שוקק חנויות מגניבות ומסעדות. אנחנו בחרנו לשבת במסעדה מאד מאד מאד מומלצת. Rendez-vous, Saint Germain. המלצר שלנו היה מהמם. ישבנו במסעדה שלוש שעות ואכלנו ארוחת שלוש מנות. מרק בצל מוקרם עם לחם איכותי, מנה עיקרית סטייק טעים עם ציפס וסלט וחרדל ומיונז מיוחד שנעשה במקום, לקינוח קראפ שוקולד טעים וגדול, שתיה קרה ויין. כל הארוחה הזו לשלוש בנות 82 ארו. 123 שקלים לאחת. אני מכירה בארץ מסעדות לא משהו שרק על הסטייק משלמים ככה. ישבנו לנו בחוץ, אכלנו לאט, הסתכלנו על הרחוב ועל העוברים ושבים. המלצר הצחיק אותנו ושר לנו בצרפתית. אווירה מעולה. משם חזרנו למלון. בעצב רב חזרנו בלילה לישראל... ממתינות בציפיה לטיול הבא.