טיול של שבוע למלטה

תמונה ראשית עבור: טיול של שבוע למלטה
חוף דווירה בגוזו

בפוסט זה אני מפרסם את הטיול שלי ושל חבריי במלטה. אנחנו שבעה חברה צעירים והחלטנו לעשות טיול לפני צבא במלטה הקסומה. אני מוכרח לציין שמלטה הוא יעד מושלם לטיול בכל שכבות הגיל. ניתן למצוא שם נופים מדהימים, חופים ואטרקציות.

יום 1:

טסנו בצהרי היום לנמל התעופה הלאומי של מלטה עם חברת התעופה המלטזית Air Malta. חווית הטיסה לא ראויה לציון במיוחד. היה עיכוב בטיסה של שעה וחצי וכן השירותים במטוס היו דלים מאוד- כנוסעים נאלצנו לשלם אפילו על מים. לאחר הנחיתה נסענו אל עבר המלון שלנו באיל גיזרה, מלון Blubay Apartments by ST Hotels. המלון הוא מלון דירות ושכרנו שם דירה לכולנו. הדירה הייתה טובה והיה נוף מקסים לים ולמרינה. קצת איכזב שמיקום הדירה היה מעט מרוחק מהלובי של המלון. המלון הציע שירותי ניקיון וכן בריכה וג'קוזי שהיו ממוקמים במלון הסמוך של אותה הרשת. בגדול מלון נחמד מאוד למי שמחפש מקום ללינה בעיקר ומחיר זול.

לאחר מכן נסענו לסופר כדי לקנות מוצרים ומצרכים לחדר. באיזור שהתאכסנו היו מספר מינימרקטים, אך מי שמחפש סופר גדול עם מחירים זולים ומבחר גדול מאוד של מזון, רצוי שיסע ל-tower market בסלימה.

יום 2:

כבר בארץ רכשנו כרטיסים לשייט אל גוזו, קומינו והלגונה הכחולה. עלות השייט הייתה 35 אירו ואני מוכרח לציין שהשייט בהחלט שווה את המחיר. זהו שייט של 7 שעות בערך והוא כולל שתייה קלה בסיפון (למרות שהבר שם די עלוב), הסעה למקומות התיירותים בגוזו, עצירה במערות הנפלאות בקומינו ועצירה בלגונה הכחולה. רכשנו את הכרטיס דרך חברת luzzu cruises והשייט יצא מסלימה- מאוד קרוב למלון. אני ממליץ לברר שייט גם דרך חברות אחרות. מצורף קישור לאתר של חברת השייט שהפלגנו עימה – https://luzzucruises.com/product/gozo-comino-the-blue-lagoon/.

כאמור תחילה הפלגנו לגוזו. בדרך ראינו את המערות המדהימות ונופים משגעים. כשהגענו לגוזו, אוטובוס חיכה לנו בנמל ולקח אותנו אל ויקטוריה. הייתה לנו שם עצירה של שעה בערך והספקנו לקנות מזכרות, לאכול ולהתרשם מהמקום. לאחר מכן נסענו אל חוף דווירה. מקום מדהים! חוף זה נחשב לאחד החופים היפים במלטה ויש בו אתר צלילה שהוא אחד מהמובילים בעולם. כשהגענו לחוף לקחנו סיור במערות בסירת גומי שעלה 4 אירו לאדם- מומלץ מאוד!

לאחר הביקור בחוף דווירה חזרנו לאונייה ומשם נסענו אל הלגונה הכחולה. גם החוף בלגונה הכחולה נחשב לאחד החופים היפים במלטה. המים כחולים וצלולים והאווירה משגעת. הייתה לנו שם עצירה של שעה וחצי בערך לשחייה במים, שנרקול והתרשמות מהמקום.

בתמונה: המים הצלולים סמוך ללגונה הכחולה

יום 3 :

ביום זה נסענו אל עיר הבירה של מלטה- וולטה. כשהגענו, ראינו סרט 5 מימד שסיפר לנו קצת על ההיסטוריה של מלטה (אגב, יש אוזניות בעברית, רצוי להזמין מראש). המקום נקרא Malta 5D וזוהי אטרקציה נחמדה https://malta5d.com/.

לאחר מכן המשכנו לטייל בעיר וולטה. העיר קטנה מאוד ושוטטות של שעה וחצי בערך מספיקה כדי להקיף את העיר כולה. העיר וולטה היא עיר אירופאית לכל דבר והיא בהחלט שווה ביקור. את ארוחת הצהריים אכלנו ב- cafe cordina שנחשב לבית קפה הטוב ביותר בוולטה. אכלתי שם רביולי גבינה שהוא ללא ספק הטוב ביותר שאכלתי בחיי. המחירים בקפה קורדינה סבירים וניתן להנות שם ממנות נהדרות.

בתמונה- העיר וולטה

לאחר מכן חיכה לנו מיניבוס (שהזמנו מראש כמובן) שהסיע אותנו אל העיירה דינגלי. שם הזמנו טיול סגווי שלקח אותנו ליערות ולמצוקי דינגלי המדהימים שמהם נשקף נוף נפלא המהלך קסם על הצופים בֹו. קישור לאתר של חברת הסגווי שממנה הזמנו את הטיול – https://www.maltasegwaytours.com/.

בתמונה- מצוקי דינגלי

יום 4:

את יום זה הקדשנו לצלילה. מלטה ידועה כיעד מעולה לצלילה ויש בה כמה מקומות צלילה נהדרים. מאחר וכמעט כולנו לא צללנו מעולם לקחנו צלילת היכרות. החבילה שרכשנו כללה הדרכה לפני הצלילה, הדרכה עם הציוד וליווי מלא של שני מדריכי צלילה. הזמנו את הצלילה דרך – Dive Systems ואני מאוד ממליץ עליהם. המדריכים מצוינים, השירות נפלא והציוד של הצלילה מתקדם וחדשני. https://www.divesystemsmalta.com/

יום 5:

בבוקר נסענו אל חוף סנט פטרספול. זהו חוף שלא רואים בכל יום.

בתמונה- חוף סנט פטרספול

לאחר מכן נסענו לסלימה למרכז של ספורט ימי. עשינו אטרקציה שנקראת פרה-סיילינג. למעשה אדם יושב קשור למעיין מצנח והוא מרחף מעל הים. ניתן לראות את רצועת החוף של מלטה ולמעלה באוויר יש בריזה נפלאה :)

למרכז שהיינו קוראים Sun&Fun. עלות האטרקציה היא 35 אירו אך החוויה לגמרי שווה את המחיר. http://www.sunfunmalta.com/

יום 6:

ביום זה נסענו לטיול בעיר מדינה. בעיירה זו צילמו את אחד מהפרקים של משחקי הכס. עיר נחמדה מאוד אך לא כמו וולטה. ניתן להסתובב ברחבי העיר ולהיכנס לכנסייה של פאולוס הקדוש – כנסייה יפה מאוד. בנוסף ניתן לשבת באחד מבתי הקפה בכניסה לעיר שמהם נשקף נוף על מלטה.

בתמונה- הנוף מהעיר מדינה

יום 7 :

בבוקר נסענו לעיירה מארשסלוק. זהו היה יום ראשון ולכן התקיים שם שוק הדגים המקומי. ניתן להגיע לעיירה מארשסלוק גם ביום אחר אך ביום ראשון יש שם אווירה מיוחדת. ניתן לטייל בשוק ולקנות מזכרות, אוכל וקשקושים למיניהם. כמו כן ניתן לקחת שייט בעלות של 5 אירו של טיול בנמל מארשסלוק. בשעות הצהריים ישבנו במסעדת דגים ואכלנו דג מקומי לצד כוס יין, ירקות ונוף נפלא.

בתמונה- העיירה מארשסלוק

מהעיירה מארשסלוק המשכנו אל מרכז הקניות של סלימה שנקרא The point. היה קצת מאכזב, המחירים שם היו מאוד יקרים והיה קשה מאוד למצוא פריטים בעלות סבירה. ליד המרכז נמצא סניף ענקי של zara ובו ניתן בהחלט למצוא שפע של סחורה במחירים נמוכים ביחס לארץ. חוץ מזארה ניתן להסתובב בחנויות בסלימה ולמצוא שם דברים טובים במחיר סביר.

בילויי ערב:

1. רחוב פאצ'ביל paceville- ניתן להסתובב בערב ברחוב פאצ'ביל. זהו רחוב של מועדונים וברים. מקום טוב מאוד לצעירים עם אווירה מחשמלת. יחד עם זאת, יש להיות זהירים משום שמסתובבים שם גם טיפוסים מפוקפקים.

2. קזינו דרגונרה casino dragonara – מדובר בקזינו הטוב ביותר במלטה. ללא ספק ביקור בקזינו זה הוא חוויה!​​​​​​​​​​​​​​

3.שוטטות בטיילת סלימה- ניתן בערב להסתובב בטיילת של סלימה ולבקר בברים או במסעדות.

​​​​​​​4. Beer cave Valleta- בר נהדר! יש שם מעל 140 סוגי בירות נהדרות מכל העולם. הבר בנוי בסגנון של מערה וזה הופך את המקום לייחודי. בנוסף המוזיקה שמתנגנת היא בעיקר מוזיקה של שנים עברו. זהו הבר הטוב ביותר שהייתי בו בחיי ואני ממליץ לכל אחד לבקר בו.

תחבורה והתמצאות:

אנחנו לא השתמשנו בתחבורה הציבורית במלטה אלא התניידנו בעיקר במוניות. ישנה אפליקציה שנקראת Bolt והיא כמו גט-טקסי במלטה. ניתן להזמין דרך האפליקציה מונית רגילה ואפילו ואן עם 8 מקומות. המוניות במלטה לא ממש יקרות בייחוד שהיינו קבוצה של שבעה ומחיר הנסיעה התחלק בין שבעתנו.

לסיכום-

מלטה היא יעד נהדר שישראלים עדיין לא גילו אותו. היעד מתאים לכל שכבות הגיל- משפחות, צעירים ומבוגרים.

אם אתם צעירים שמחפשים יעד לטיול לפני צבא אז תעשו לעצמכם טובה- עזבו את כל היעדים הבנאליים ובחרו לכם יעד איכותי. לדעתי זהו הטיול הטוב ביותר שיכלתי לבקש. מלטה מחכה לכם!

טיול נעים!

תמונת הפרופיל של טל831