10 ימים פורטוגל

תמונה ראשית עבור: 10 ימים פורטוגל
פורטו רובע ריביירה

החלום שלי היה להגיע לפורטוגל, ואכן השנה הגשמתי את חלומי ונסענו לפורטוגל ל- 10 ימים מלאים.

פורטוגל מדינה מדהימה והתושבים בה מקסימים אדיבים, נדיבים, שמחים ושמחים לעזור.

מסלול טיול:

הערה חשובה – עקב מזג אוויר חורפי שהיה המסלול שונה ויש מקומות שבכלל לא הגענו אליהם.

1. קרומלקה דוש אלמנדרש (Cromeleque dos Almendres
  2. אבורה (Evora)
  3. אלבאש (Elvas)
  4. קשטלו דה וידה (Castelo de Vida)
  5. מארבאו (Marvao)
  6. מונסנטו (Monsanto)
  7. שרה דה אשטראל (Serra de Estrela )
  8. טורה (Torre)
  9. מאנטייגאש (Manteigas)
  10. סאבוגיירו (Sabugueiro)
  11. טראנקובו (Trancoso)
  12. פינואו (Pinhao)
  13. קינטה דו פמשקאל (Quinta do Panascal)
  14. Peso de Regua
  25. אובידוש (Obidos)
  26. סינטרה (Sintra)
  27. אואריש (Oeiras)
  28. ליסבון (Lisboa)

יום 1 – יום חמישי 5.5 טיסה לליסבון עם טיסת סאן דור (17:00) נחיתה בשעה 21:00 זמן מקומי, נסיעה למלון שנמצא 2 ק”מ משדה התעופה, עלות המונית 6 יורו + 1.6 (מחיר קבוע למזוודות ולא משנה כמה) מלון הוזמן מהארץ מראש Ibis Lisboa Parque מלון 3 כווכבים לא רחוק מקניון וסקו דה גמא ותחנת מטרו Orienteהוזמן רק לילה אחד, (ממליצה בחום),

יום 2 – יום שישי 6.5 בפורטוגל לא אוכלים בארוחת בוקר ירקות, פשוט אין, לכן ארוחת בוקר במלון עלות של 7 יורו לאיש (לא יוצאים רעבים למרות שאין ירקות) נסיעה במטרו לשדה התעופה, לקיחת רכב שכור מחב' Sixt כדי לבקש ציפ לרכב אם מתכוונים לנסוע בכבישי אגרה החוסך זמן והתעסקות עם כסף. נפרדים מליסבון נחזור שוב בסוף הטיול ויוצאים מזרחה, נסיעה על גשר וסקו דה גמא, גשר מיתרים עצום ויפה, חוצה את כל הנהר, חוויה, נוסעים ליעד הראשון פארק של אבנים ששימש כמעגלי פולחן לטקסים פאגניים, נמצא בין מטעי זיתים וכן חורשה של עצי שהם (פורטוגל הינה היצרן הגדול ביותר של פקקי שהם לענף היין בעולם) משם נסיעה לאבורה עיר מימי הביניים מוקפת חומה שיטוט ברחובות העיירה, בככר המרכזית, ארוחת צהריים במסעדה שמגישה אוכל מסורתי בשם Taberna Tipica Quarta Feira , הם מגישים לשולחן מנה ראשונה, עקרית ןמציעים יין מקומי, מאוד טעים (לא מקבלים כרטיס אשראי) מסעדה שמקומיים נוהגים לאכול בה (אנחנו היינו התיירים היחידים).משם נסיעה לאלבאש עיירה עם מערכת ביצורים הגדולה בעולם הבנויים בצורת זיג זג, שיטוט בין הביצורים וכן תצפית על האקוודט שהשתמר בצורה מדהימה, הערב התחיל לרדת החלטנו לנסוע ליעד הבא ושם לחפש קודם מקום שינה, הגעה לקראת ערביים לקשטלו דה וידה עיירה קסומה מוקפת הרים, חיפוש קתר בטריפאדוויזר והמקום הראשון שמומלץ וילה מריה, וילה גדולה עם בוסתן וגינת ירקות ופרחים, משכירה חדרים בתוך ביתה בקומה השנייה, בכל חדר יש אמבטיה, שירותים ובידה צמודים, נקייהכי חשוב הרגשה ביתית, אחרי התארגנות החלטנו לצאת ולטייל בעיירה, לקחנו מפה וקבלנו הסברי הכוונה ויצאנו לדרך, 10 דקות הליכה והגענו לככר המרכזית ואז התחלנו לטפס לעיר העתיקה, סמטאות צרות, המון מדרגות ותוך כדי שיטוט מצאנו את בית הכנסת (שהיום הוא מוזיאון) התחיל לרדת גשם ולכן חזרנו חזרה לוילה התארגנות למחר ולילה טוב. בעלת הבית אישה מבוגרת מכינה לבד את ארוחת הבוקר עם מס' רב של ריבות ביתיות, עוגות מעשה ידייה (טעימות מאוד) נקניקים וכמובן גבינות ושוב אין ירק אחד על השולחן, עלות 50 מיורו לילה לזוג כולל א.בוקר, שווה ומומלץ.

יום 3 – יום שבת 7.5 נסיעה קצרה ואנו מגיעים למארבאו כפר על צוק, עם סמטאות צרות, הבתים צבועים בלבן וגגות רעפים, וכמובן טירה, הנוף שנשקיף ממרומי העיירה מדהים, כמה ירוק, לא נגמר.

נסיעה למונסנטו, הגשם החל לרדת לאורך כל הנסיעה, בדרך אנחנו רואים אנשים צועדים ומחזיקים צלבים בדרכם לפאטימה, הגעה לעיירה שזכתה בתואר העיירה המסורתית ביותר בפורטוגל, לצערינו לא יחולו לחוות את העיירה הגשם התחזק ונאלצנו לעזוב את המקום. המשכנו ליעד הבא בגשם חזק, הנסיעה יותר איטית ומחושבת,עד כה לא שיננו כמעט את התוכנית המקורית מעכשיו מזג האוויר מכתיב את קצב ההתקדמות ואת היעדים, נוסעים לכיוון פארק שרה דה אשטראל, העלייה למעלה נהיית קשה ולא אגזים גם מסוכנת, נסיעה במהירות של 40 קמ”ש עם רוחות חזקות וערפל כבד שלא רואים את קצה האף, אנחנו מתלבטים האם נמשיך או שנסתובב , ממשיכים מגיעים לכפר קטן וציורי שנגלה לנו מחליטים לעצור שם למצוא מלון ובצע הערכת מצב. הכפר סאבוגיירו, מחפשים בטריפאדוויזר מוצאים מלון 4 כוכבים, מנסים, יש חדר אולם רק לילה אחד, שם המלון Abrigo da Montanha התגלה כהפתעה מאוד נעימה, מלון חדש, חדר נעים ונקי, צוות אדיב, השעה 16:00 מחליטים לצאת לטייל בכפר, לא מצליחים הגשם חזק עם רוחות מטורפות חוזרים למלון, מתיישבים בלובי עם אח דולק, החום מתפשט בגוף, ומשרה רוגע ושלווה לעומת מה שקורה בחוץ.

מתעוררים לבוקר קר (אתמול היה 3 מעלות)כרגע 10 מעלות, מתארגנים ומחליטים להמשיך למרות שלא היינו במס' מקומות לא חוזרים ממשיכים הלאה.

יום 4 – ראשון 8.5 במקור היינו אמורים לטייל אתמול בשמורה ולהיות במוזיאון לחם אולם מזג האוויר לרעתנו וכל התוכניות אתמול בוטלו, ממשיכים הגשם ממשיך לרדת נוסעים ליעד הבא בדרך פתאום אני רואה שלט גדול Museu do Pao(מוזיאון הלחם) בלי לחשוב הרבה, נכנסים הגענו קצת מוקדם מחכים לשעה 10:00 שיפתח, בזמן הזה מטיילים במקום (הגשם התחיל לרדת שוב) נחל זורם לצד המוזיאון, יש אוטו רכבת שניתן לעשות באה סיורים באזור. השעה 10:00 המוזיאון נפתח אנחנו הראשונים וגם היחידים שנמצאים (משוגעים) מתחילים את הסיור המקום מתחלק 5 אולמות , אולם הסבר על ייצור הלחם, אולם המסביר על מקומו של הלחם בדת ומבחינה היסטורית וגיאו פולטית, אולם של הלחם באומנות, אולם ששם מסבירים לילדים על ייצור הלחם וכן התנסות בהכנת הלחם (אולם זה מדהים מדברומסביר לילדים בצורה חווית על ייצור הלחם) ובסוף איך לא חנות מזכרות, העברנו שעתיים נעימים, בקומה השנייה יש באר עם מרפסת שווה לשתות קפה על המרפסת ולהשקיף על הנוף המדהים. אתנחתא קלה מהגשם וממשיכים הלאה.

טראנקוזו עיירה שלווה בראש גבעהעם רובע יהודי, ניתן להבחין בבתי יהודים לפי 2 דלתות אחת גדולה ששמשה לכניסה לבית עסק ואחת קטנה שמשה לכניסה לבית, נחמד לשוטט בין הסמטאות ולחפש את הבתים (למזלנו הגשם פסק ויכולנו לשוטט)החלטנו לנצל את ההפוגה בגשם ולהמשיך ליעד הבא, שום דבר לא הכין אותנו לנסיעה הזאת דרך מדהימה ומאתגרת כביש מס' N222 כביש צר עובר בתוך כפרים קטנים תחושה כאילו אתה נוסע בחצר האחורית של הבתים, בדרך כרמים ומטעי זיתים, עד שמגיעים לנהר הדורו ולכפר פינאו, בכפר עצמו אין מה לראות חוץ מתחנת הרכבת שיש שם את האריחים המפורסמים שנקראים אזולז'וש שנמצאים בכל בית, תחנת רכבת או מבנה ציבורי אחר וכמובן כנסיות, ניתן לצאת לסיבוב על הרכבת, יש 4 רכבות ביום (שווה לברר מראש) מחליטים להכנס ליקב ולרכוש את יין הפורט המפורסם. השעה שעת צהריים מחפשים מקום לאכול, מוצאים מסעדה לא ממליצה עליה , לא נהננו בכלל Rufete restaurante, מאוכזבים מחליטים למצוא את היקב שקבלנו עליו המלצות וצאת לסיור ביקב, נסיעה קצרה לאורך נהר הדורו ואנחנו מגיעים ליקב קינטה דו פמשקאל, ושוב הנוף, מדהים, הרים סביב והכל כרמים ואחד היובלים של נהר הדורו זורם לו למטה, ואז האחוזה הזאת (יקב) סיור בין הגפנים עם אודיו,הסבר על סוגי הגפנים, תנאי גידול ובמיוחד על הפורט, וחוזרים ליקב לטעימות, בחיים לא שתיתי פורט, 3 סוגי פורט אחד יותר טעים מהשני אחרי שאנחנו סגורים על טעם רוכשים את היין (פורט בין 10משנים ויותר) הגשם חזר לרדת (איזה כייף) מתלבטים האם לנסוע ישרלפורטו או ליעד הבא, לחפש שם מקום שינה, נפל הפור נוסעים ליעד הבא.

ומזל שכך מדלגים על יעד ונוסעים לאמגו ומזל שכך, וכרגיל טריפאדוויזר מוצאים מקום זול מלון וקמפינג 50 יורו לזוג לילה ללא ארוחת בוקר, נוסעים למקום, האמת הופתעתי, זה חניון שמיועד לקרוואנים, אולם יש גם מבנה עם מס' חדרים, מקלחת צמודה לכל חדר, סלון ומטבח משותף, הערב יורד וגשם בחוץ מחליטים להשאר ולא לנסות מקום אחר. בעל המקום בחור חביב ביותר לא דובר אנגלית (דובר צרפתית) מתקשרים עם הידיים וכל דרך אפשרית, היינו רעבים ודי רטובים החלטנו לרכוש דרכו בקבוק יין וכן נקניק סלמי (מסתבר שהבחור חובב יינות, ויש לו 3 מערות, אחת הוא מחזיק בקבוקי ייםן ריקים, בשנייה יש לן תערוכה של כלים חקלאיים ובשלישית זה מחסן היינות שלו, הוא עושה סיורים למי שרוצה) יושבים בלובי הגדול של המקום אח דולקת יין טוב נקניק מעולה וחברותא מצויינת מי צריך יותר מזה. מבושמים הולכים לישון.

יום 5 – יום שני 9.5

התעוררים ליום שמשי, עם עננות קלה, נפרדים מהמקום,ונוסעים לטייל בעיירה, אנחנו רעבים מחליטים לפני הפעילות הגופנית שנעשה לשתות קפה ולאכול ארוחת בוקר בבית קפה, מזמינים קפה אולם אין ארוחת בוקר הכי הרבה מאפה, טוב אין ברירה מזמינים קוראסון, ויוצאים גולת הכותרת של העיירה הינה כנסיה איגרז'ה דה נוסה סניורה דוש רמדיוש עם 600 מדרגות, המטפסות בצורת זיגזג ומעוטרות באזולז'וש, כמובן שטפסנו במדרגות וזה ספור ובדוק יש 600 מדרגות סיור בתוך הכנסייה וירידה חזרה במדרגות תוך כדי גשם שחזר להמשך שיטוט בעיירה.הגשם שוב מכתיב את היעדים מדלגים על ביקור ומחליטים לנסוע לפורטו, בתחילת השבוע חנכו מנהרה חדשה באורך 5.8 ק”מ, דברו על זה המון בכלי התקשורת וגם אנחנו זכינו לנסוע במנהרה שאין לה סוף, כמובן שהGPS לא הבין מה קורה, אולם הכביש חדש רחב, חווית נסיעה.

פורטו- עוצרים בכניסה לעיר חייבים למצוא מלון עם חנייה בשביל הרכב ושוב טריפאדוויזר, מלון 4 כוכבים קצת רחוק ממרכז העיר אולם יש חניה, נוסעים למלון Bessa Hotel מחנים את הרכב בחנייה לפני המלון, אומנם יש בית ספר ממול אל חשש לא שומעים כלום, חדרים מקסימים ומפנקים, מיטה גדולה וכיפית,מאחורי המלון יש תחנת אוטובוס עד למרכז העיר,פורטו מדהימה, הכיכר המרכזית וכמובן תחנת הרכבת ליד (חייבים להכנס פנימה בכדי לראות את הקרמיקה הכחולה) הליכה לרובע ריביירה והליכה לאורך הטיילת על נהר הדורו, הבטן מתחילה לסמן לנו על רעב קל עד בינוני, זמן טוב לחפש מקום לאכול השעה כבר 17:30 ולא אכלנו כלום, מחפשים ומקבלים המלצה דרך כמובן, טריפאדוויזר על מסעדה בשם Icarai ברחוב rua de sa da bandeira 121, מסעדה עם אוכל מקומי מתחילים עם מתאבנים מטוגנים כמו קובות ממלואות בדגים, גבינות, עוף טעמים מאוד אח”כ סלט דיונון מטריף בטעמו, ועיקרית הזמנו מגש של בשרים שמתאים ל2 אנשים מעולה.יצאנו בהרגשה שקבלנו תמורה מעולה למה ששלימנו, וזה לא היה יקר, מומלץ ביותר.

חזרה למלון לשינה עמוקה ושלווה אחרי כזו ארוחה.

יום 5- יום שלישי 10.5 החלטנו לעזוב את פורטו ולהמשיך ליעד הבא,האמת בצער אני חושבת שהיינו צריכים לתת לה עוד יוםף יהיה לי תירוץ למה לחזור שוב,

איבירו ונציה של פורטוגל עיירה ששוכנת לשפת האוקיינוס, עם תעלה שחוצה אותה, סירות כדוגמאת גונדולות עושות סיורים בעיירה, העיירה מפורסמת בעוגייה אובוש מולש שמבוסס על ביצים (כמו ליקר ביצים שמכינים בחג המולד) ושוב גשם , נשברנו קנינו מעילים, וממשיכים הלאה

יער Bussacoבין עצי היער שוכן לו מלון מפואר פאלאס אוטל דו בוסאקו לא ניתן להכנס למלון רק לכניסה ליד הדלת או פשוט לשבת בבית הקפה היקר להחריד, המקום מצועצע ומדהים ביופיו , שווה לטייל בגנים וכן ללכת למנזר (כניסה בתשלום) הסיור קצר אולם מעניין.עקב מזג האוויר (הגשם חזר) דלגנו על טיול לסכר ונוסעים ליעד הבא שבו גם נלון לילה קוימברה, ושוב פותחים את ידידינו טריפאדוויזר מחפשים מלון עם חנייה צמודה, קצת רחוק ממרכז העיר אבל אין ברירה, נפל הפור מלון 4 כוכבים Hotel Vila Gale מקבלים חדר עם נוף לנהר, מקסים, חדר קצת מיושן בעיצוב אבל אנחנו לא בררנים ומחליטים לטייל ולחפש מקום לאכול א.ערב חיפוש קצר בטריפ ומקבלים המלצה על בר מסעדה לא רחוקים מהמלון Notes bar& kitchen מקום לא גדול, אולם השירות מדהים המלצר שלנו דובר אנגלית ברמה מאוד גבוהה איזה כייף, מפתחים עימו שיחה ומקבלים המלצות על העיר וכמובן על האוכל, היין מצויין וככה גם האוכל. הולכים לישון שבעים מבושמים ושמחים.

יום 6 – יום רביעי 11.5 מקבלים מפה בדלפק , הליכה של 10 דקות ואנחנו בעיר העתיקה היתה עיר הבירה של פורטוגל לפני ליסבון ואפשר להבין למה,חייבת לציין שעשינו פעילות גופנית בעלייה הזאת כאשר המטרה להגיע לאונברסיטה ואם לדייק לספרייה של האונברסיטה, הכניסה עולה כסף,כמובן, ואנחנו בפנים, המתחם עצמו מאוד יפה בצורת חיית, כאשר הספרייה הכי קיצונית לידה המנזר ואח”כ מגורי הסטודנטים וחדרי הלימוד, יש שעות ביקור לספריה ונכנסים בקבוצות, אין הדרכה מסודרת, אם יש לכם מזל נפלתם על קבוצה שדוברת אנגלית אז “מצטרפים” לקבוצה ומקבלים הסברים ואם לא אז מתפעלים מהעושר והיופי של המקום, 300.000 ספרים שחלקם מהמאה ה-16, משם עוברים למנזר עם עוגב מדהים ואח”כ סיור בחדרי לימוד והשינה של הסטודנטים, הנוף שנשקף מדהים, נמצאים גבוה על הר. חוזרים למלון לוקחים את הרכב וממשיכים לנאזארה, עיירת קייט השוכנת לחופי האוקיינוס האטלנטי, קר וגשום, ולמרות זאת המון תיירים מטיילים לאורך הטיילת היפה, בורחים מהגשם לבית קפה קטן, ובפנים יושבות להם זקנות עם לבוש מסורתי שאם מזג האוויר היה טוב היו מנסות לשכנע אותנו להשכיר חדר,חוזרים לרכב ומחליטים לא לנסוע לשני היעדים הבאים ולנסוע ישירות לאובידוש, עיירה מדהימה מוקפת חומה עם טירה, בתים צבועים לבן עם עיטורים בכחול וצהוב, הרחוב הראשי מאוד מתויר מצד אחד מצד שני מאוד יפה, חנויות לאורך הרחוב עם מאפיה שמוכרת מאפים טריים והריח מדהים, טרי.טרי כמו כן מוכרים גביעים משוקולד ממולאים ביין בעלות של 1 יורו, ברחוב קטן וצדדי יש בית מלאכה לקרמיקה הכחולה עם עבודות מדהימות, עסק משפחתי, למרות שלא קנינו הבית והגינה מקסימים שווה ביקור.סיור בין הסמטאות והרחובות הקטנים מרוצפי אבן, לרגע אתה מרגיש שחזרת בזמן לתקופת ימי הביניים.נפרדו מהמקום הקסום ונוסעים לקובו דה רוקו, הנק' המערבית ביותר ביבשת אירופה, לא לפספס, אתר חובה, האוקינוס האטלנטי פרוש מתחתייך עם צוקים בגובה של 150 מ' כדאי להגיע לקראת שקיעה, המחזה מדהים ומאוד רומנטי, מגדלור, ואבן המכריזה על הנק' המערבית ביותר, מקום לאתנחתא להשקיף על האוקינוס ולהרגע. היינו 20 דקות מדהימות וממשיכים לסינטרה לחפש מקום ללון, מלון בוטיק (BOUTIQUE HOTEL) מלון 4 כוכבים על הרחוב הראשי, מיקום מעולה, שירות אדיב, חדרים יפים, החדר שלנו היה בקומה הראשונה עם נוף מדהים.כמובן שהגשם ירד ולכן החלטנו לאכול במסעדה של המלון, טעים ומומלץ. סיבוב קצר ברחוב הראשי הכל כבר סגור, לילה טוב.

יום 7 – יום חמישי 12.5 סינטרה, לפה חייבים, אבל חייבים להגיע נסיעה קצרה ומקסימה לארמון פנה,נמצא בראש ההר, מיותר לציין שהנוף מדהים, קונים כרטיס בעלות של 14 יורו לאדם וכן תוספת של עלייה בשאטל למעלה של 3 יורו לאדם, נסיעה של פחות מ5 דקות ואנחנו בארמון, איזה עושר, צבעים, פיתוחים,ארמון מצועצע בצבעים של אדום וצהוב עם הקרמיקה הכחולה יוצר יצירת אומנות WOW, נכנסים, עוברים בין החדרים, מיטות, שידות חדרי רחצה, חדרי אירוח, שנדלרים, המטבח הענק, מדהים, מחליטים לא לחזור בשאטל אלא לרדת ברגל ולטייל בגנים, גם חוויה מדהימה, נסיעה קצרה ואנחנו במרכז העיירה עם הארמון המפורסם השני, מה שמייחד את הארמון הזה 2 ארובות גבוהות עגולות שלא ניתן לפספס אותם בצבע לבן, לדעתי הארמון הזה פחות מרשים מארמון פנה.

היינו כמעט יום שלם בסינטרה ויש הרבה מה לראות, שימו לב יש מצוקת חנייה קשה מאוד.

ממשיכים הלאה לאואריש, עיירה קרובה לליסבון הקבלנו המלצה על פארק משוררים הלאומיים שלהם החלטנו לראות, נוסעים נחמד, מה שהיה נחמד ליד יש קניון גדול, אז נכנסים, עושים סיבוב, ומחליטים להגיע לליסבון כבר בערב, אולם אין לנו מלון, טריפאדוויזר ומזמינים מלון לילה, מזל שזה יום אחרון עם רכב, לא קל להתנייד עם רכב בעיר ובטח למצוא חנייה, בהמלצת פקיד הקבלה שמסביר לנו מוצאים חניון ללילה ואפילו קבלנו הנחה מפני ששילמנו מראש ל – 24 שעות, מחליטים קצת לטייל באזור ולאכול כי לא אכלנו כבר המון זמן, מקבלים המלצה על מסעדה משפחתית, SALASA ROSA BISTRO, מקום קטן, מעט שולחנות, 2 מלצריות ו3 טבחים, המטבח פתוח ככה שאפשר לראות איך מכינים את האוכל, וטעים מאוד טעים, מומלץ בחום.מחר יום ארוך לעבור מלון ולהחזיר את הרכב.

יום 8- יום שישי 13.5 מתעוררים מוקדם כי צריך להחזיר את הרכב עד השעה 9:00, מתארגנים, ציק אוט ואנחנו בדרכנו למלון שבו נשהה 2 לילות, TURIM AV LIBERDADE HOTEL מלון 4 כוכבים בשדרה מרכזית ויפה, מיקום מעולה, ליד תחנת מטרו,נוסעים לשדה מחזירים את הרכב (מבקשים לקבל פירוט של החיובים בכבישי אגרה 60 יורו) לוקחים אוטובוס מס'1 לעיר ומתחילים לטייל, ליסבון יפה, קלה, ידידותית, מלאה היסטוריה בכל פינה, המדרכות כמויצירת אומנות (ככה זה בכל פורטוגל) בצבעים שחור לבן בצורות של גלים, מדהים, הולכים לטייל בככר המרכזית משם לשער הכניסה לככר קומרסיו, במודיעין מבררים על שוק אוכל TIME OUT ומחליטים ללכת ברגל 10 דקות הליכה ליד תחנת המטרו CAIS DO SODRE בצד השני של הכביש נמצא שוק האוכל, מבנה ענק שמחולק לשני חלקים, אחד שוק רגיל ירקות, פירות וכו' והחלק השני דוכנים של אוכל, כמובן המון פירות ים (פורטוגל גן עדן לאוהבי פירות ים ודגים) אוכלים א.צהרים ומחליטים לצאת להסתובב בסביבה, פתאום מגלים מאחורי השוק כוך/חנות קטנה שמוכרת כריך עם חביתה ובשר מבושל שהמקומיים אוכלים בה, מסתכלים אחד על השנייה ובלי לחשוב פעמיים נכנסים וקונים כריך, פשוט טעים ברמות ומאוד זול.מרוצים ושבעים חוזרים למרכז העיר, משוטטים להנאתנו, רואים את המעלית שמזכירה את מגדל אייפל וחוזרים למלוןלמנוחה קלה ושוב יוצאים נוסעים במטרו האדום לקניון ואסקו דה גמא גן האומות, טיול לאורך הטיילת המקסימה, וחזרה חמלון בשעה 22:00 מחליטים לאכול יורדים לדלפק לברר והפלא ופלא כל המסעדות נסגרות בשעה זו, ממליצים לנו על מסעדת דגים לא רחוק מהמלון, הולכים, מסעדה יוקרתית מחירים יקרים אש, אין סיכוי, אולם מעבר לכביש בשדרה יש “סניף” שלהם הרבה יותר זול ולא פאלצני, יושבים, אני מזמינה סלט שרימפס טעים, ובעלי מזמין טוסט גבינה ונקניק פשוט וטעים מסעדת RIBADOURO.

יום 9 – יום שבת 14.5 את היום מקדישים לבלן, נוסעים במטרו הירוק לתחנה האחרונה בCAIS DO SODRE משם חשמלית מס' 15E,18Eעד לבלן, וגם כאן יעד חובה, מאוד מתויר ועדיין מקסים, מנזר ג'ירונימוש, לא נכנסנו כי התור היה ארוך ולא ראו את הסוף במקום זה הלכנו לסוף שלו ושם יש מוזיאון הימי, אנילא חובבת ים אולם המוזיאון יפה ומאוד מעניין, יש דגמים של אוניות, מהתחלה ועד ימינו אנו, עם כלים שעוזרים בניווט ועד חביות לשימור בשר וכמובן יין, דרך שיחזורים של התאים של המלך והמלכה, ועד סירות בגודל אמיתי, מטוסים, ואפילו מנוע.מקסים, חוצים את הכביש ואנחנו באנדרטת מגלי עולם, אנדרטה מאוד מרשימה ובהחלט עושה כבוד לאותם אנשים אמיצים (ואסקו דה גמא, מגלן וכו') הליכה של 5 דקות לאורך הטיילת ואנחנו במגדל בלן, לא נכנסים המון אנשים ותור ארוך עד קצה הגשר, אולם יושבים במקום, יש דשא ומדרגות ונהנים מיום שימשי ונעים, חוזרים למנזר לחפש את העוגייה המפורסמת PASTEL DE NATA טעים בטירוף, והכי טעים שאכלנו (ואכלנו) בכל פורטוגל, אי אפשר לפספס בגלל התור הארוך , לא לוותר שווה.חוזרים לעיר אוו יותר נכון מנסים לחזור אולם הרחובות סגורים עקב מרתון המתקיים בעיר, לוקח הרבה זמן בסוף עולים על אוטובוס שמביא אותנו לעיר, עולים CASTELO S.JORGE נשא מעל לעיר, תצפית מדהימה , מטיילים בטירה וברחובות הצרים, מגיעים למרפסת תצפית ושומעים מוזיקה, כנראה בי”ס לריקוד לפי מה שהבנתי הם מגיעים כל שבת אחרי הצהרים ורוקדים שם את כל סוגי הריקודים הדרום אמריקאים מקסים, השעה כבר 18:00 יושבים לאכול במסעדת דגים CASA MADEIRA טעים טעים טעים. חשמלית מס' 28 קוסמת לנו, בהחלט סיום מקסים ליום מקסים, לצערינו אין אפשרות לעלות כל חשמלית שעוברת מלאה, לפני 4 שנים החלטו להכניס את הטוקטוקים כמו במזרח הרחוק, לא זול בכלל, שעה 40 יורו, מחליטים לעלות רק אם זו תהיה נהגת, בעוד אנחנו מתלבטים עוצרת נהגת ועולים, אנחנו הלקוחות האחרונים שלה, מבקשים שאם אפשר בסוף הסיור תחזיר אותנו למלון ללא תוספת תשלום, מסכימה, השעה כבר 19:00 מתחיל לאט לאט להחשיך ואנחנו מתחילים הרפתקה על טוק טוק, האמת כייף, דרך אחרת לראות את העיר, תוך כדי היא מסבירה לנו באנגלית סבירה על כל מקום, הפנתיאון, הטירה, שרדים של תאטרון רומי, כנסיה כזאת וכנסיה אחרת וכבר חושך, אבל יש קסם בסיור הזה, ומגיעים למלון, לילה אחרון בליסבון.

יום 10- יום ראשון 15.5 יום אחרון , מתארגנים לנסיעה, מחליטים לעשות השלמות לדברים שלא ראינו, אף פעם לא נסענו באוטובוס תיירים, צריך לנסות, משלמים 20 יורו לאדם ועולים על האוטובוס, ואז מגלים שיש אליפות פורטוגל בכדורגל ואזור המלון שלנו כולל התחנת המטרו נסגרים בשעה 17:00 כל האזור בעוצר עד לסיום המשחק, צריך להתארגן, עולים על האוטובוס מקבלים אוזניות ומתתחילים לנסוע, האוטובוס מלא בתיירים צפוף ומגעיל ממש לא בשבילנו אחרי 5 תחנות יורדים ולא חוזרים הלכו 40 יורו, אנחנו מתחילים לדואג מחליטים לחזור למלון ולהתייעץ עם פקיד הקבלה בדרך בשדרה של המלון שוק יד 2 , טוב יש זמן קודם השוק, המון דברים תכשיטים, ספרים, מנורות, בגדים, משחקים, ועששית (יש לנו אוסף של עשישיות רוכשים ב – 20 יורו ) חוזרים למסעדת הדגים בשדרה, אני מחליטה שחבל לזרוק את הכרטיסים של האוטובוס, אני אתן אותם, לידנו יושבות 2 תיירות מאנגליה, ניגשת מסבירה ונותנת להם את הכרטיסים, לפחות שמישהו יהנה. השעה 15:00 חוזרים למלון, מתייעצים עם דלפק הקבלה ומחליטים לנסוע לפני שהמטרו יסגר, מגיעים בשעה 17:00 לשדה יושבים ומחכים לטיסה חזרה הביתה.

להתראות פורטוגל היית מדהימה, טעימה, יפה, מאוד טובה אלינו למרות מזג האוויר, השארת לי טעם של עוד, אני עוד אחזור

תמונת הפרופיל של ubi2ster
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ubi2ster