טיול לברלין אמא ושני ילדים (7,9)

למה ברלין? הטיול תוכנן עבור הנאת ילדיי כשאני באה על תקן אמא. כדי שהם ייהנו ולי יהיה קל לתפקד ולשלם בחרתי את ברלין, כי היא מציעה אטרקציות רבות לילדים, היא זולה בהרבה מכל הערים באירופה המערבית ויש לה תחבורה ציבורית מהירה ונוחה לכל מקום. 4 ימים ושלושה לילות. וחוצ מזה תראו את הנוף הפסטורלי שנשקף מהחלון...הנופ שלברליןארוחת בוקר
 מזוודות וביגוד: מזוודה אחת עם הבגדים של הילדים. מזוודת טרולי לאמא שבתוכה עוד שני תיקי ים ותיק גב גדול ארוך שהיה לנו לעזר!!! כמובן שאני תמיד הלכתי עם תיק גב שבתוכו נשנושים ומים. בגדים לילדים במינוס משהו מעלות, זה אפשרי , לכל ילד היו שתי שכבות גטקס וגופייה וחליפת פוטר. גרביים ארוכים, כובע, מחממי אוזניים, חמצוואר... הטיפ החשוב לגבי התיק... בגלל שבחוץ קר ובפנים חם, בתוך תיק הגב שלי שמתי תיק ניילון ארוך כך וקל, כך שכל פעם שנכנסו לאתר כל המעילים והציוד הוכנסו לתיק וכך לא הייתי צריכה לסחוב אותם בידיים ולא לאבד איזו כפפה קטנה...פשוט וקל. בכל מקום הנחנו אותו ליידנו. חשוב כאשר הולכים עם מגפיים הילדים מזיעים בתוכם לכן לא כדאי לגרוב להם גרבי צמר חמים מדיי כי הם יזיעו ויהיה להם קר, מניסיון. תמיד לקחת גרביים נוספים לכל ילד הם שימשו אותנו תמיד או ככפפות או כהחלפה. הגופיות שהבאתי היו גופיות "הפחות טובות" שהיו לי בארון כי בסופ הטיול השארתי אותן כדי לפנות מקום לקניות.
איך מלבישים ילדים לחורף
טיסות: טסנו עם חברת "פגסוס " דרך איסטנבול. המטוסים נוחים, צוות חביב, זאת טיסה מוזלת כי הארוחות לא כלולות במחיר. אפשר להעלות אוכל ושתייה. לכל ילד היה תיק גב קטן עם מים, נשנושים משחק, וכמובן טאבלט עם סרטים שהעסיק את הילדים ו"הציל" אותי . המחיר היה שווה וזמן ההגעה לברלין היה בצהרים, אבל בדיעבד לילדים היה קשה ההמתנה בין הטיסות. שדה התעופה של איסטנבול קטן ויקר. כשהגענו לברלין כולנו שכחנו הכל...
את הטיול תכננתי לפסח, סוף מרץ, בתקווה למזג אוויר קריר. בת'כלס מזג האוויר קצת השתגע וקיבלנו חורף חורף!

בגלל שנסעתי עם שני ילדים קטנים ידעתי שהם יהיו עייפים מכל הטיסות ולהתחיל להיסחב לרכבת שתגיע לברלין לחפש את המלון נראה לי עמוס וקשה מדיי ליום הראשון. לכן החלטתי על סמך ההמלצות באתר להזמין מהארץ את שירות הסעה של ולרי. אני חייבת להעיר כי התקציב לטיול היה מצומצם ומחושב, אבל עניין ההסעה הוא חלק מהטיול זה חסך זמן , טירדה, כוחות ופשוט נתן לנו התחלה טובה ורגועה של הטיול. שווה כל אגורה. ולרי, ג'נטלמן אמיתי , חיכה לנו בשדה התעופה בזמן, יש לו מושבי בטיחות לילדים והילדים נרדמו ברכב עד שהגענו למלון.
פגישה ראשונה עם השלג ברחוב
על המלון: COMM INN BERLIN המלון הוא בדיוק במרכז. קרוב לתחנת אוטובוס, רכבת תחתית. מלון פשוט מקסים, החדר מרווח, אמבטיה ושירותים נקיים, אינטרנט אלחוטי ,צוות המלון חביב ועוזר מאוד בתכנון הנסיעות. חדר האוכל נמצא בקומה העליונה ויש נוף פאנוראמי על כל ברלין בימי הקיץ אפשר לשבת במרפסת חדר האוכל ופשוט להתמזג עם הנוף, יש מגוון של מאכלים, לא נשארים רעבים. מומלץ בחום בית המלון הזה.

נסיעות: מעבר לואלרי שנעזרנו בו להגיע משדה התעופה למלון ההשקעה בנסיעות היא מינימלית. קניתי במלון כרטיס WELCOM BERLIN שמאפשר נסיעה בכל אזורי ברלין בכל אמצעי התחבורה שקיימים בעיר.
 ברלין מחולקת לשלושה אזורי נסיעה A.B.C. כרטיס לאזורים AI B מכסה את מרכז ברלין . וכרטיס לאזור C מכסה את אזור נסיעה משדה התעופה שונפלד. הואיל וידעתי שעד שעזוב את ברלין אני והילדים נתרגל למקום ולטמפ' ואני אחזור ברכבת המהירה לשדה התעופה , קניתי את הכרטיס שמכיל את שלושת האזורים בעלות של 35 יורו לשלושה ימים. הכרטיס כולל עד שני ילדים כך שלא הייתי צריכה להוסיף שקל על ילדיי בנסיעות. מקדונלדס

אוכל: ארוחות בקדונלדס ודאנקים דונאטס.

היום הראשון: היה מוקדש ברובו לנסיעות ולהתארגנות. יצאנו אחה"צ להסתובב ברחובות הילדים שלי התרגשו מאוד לגלות את השלג שהתאסף על המדרכה, הלכנו ברחובות והילדים שלי כבר היו בהיי טרללי אפילו בלי אטרקציה אחת מהטיסות, השלג, השפה, הרחובות הגדולים... הכל היה להם חדש.

היום השני: בחרתי באטרקציות שאין בארץ ובמקומות מקורים וחמים. לגו לאנד. כדאי וחשוב לקנות את הכרטיסים דרך אתר החברה. הרבה יותר זול וכאשר מגיעים לאטרקציה יש שני תורים אחד ארוך לאלו שלא קנו כרטיסים לפני והשני... קצר בהרבה לאלו שקנו את הכרטיסים באינטרנט. לאחר קניית הכרטיסים באינטרנט יש להדפיס אותם כי יש ברקוד עליהם. אפשר לשלב מספר אטרקציות ולהוזיל משמעותית את התשלום על הכניסה. אני קניתי כרטיס משולב גם ללגו לאנד וגם לעולם המים. אמנם עולם המים היא אטרציה קטנה יחסית מהאקווריום של גן ברלין, אולם הייתי צריכה מקום מקורה וקצר אחרי יום מלא פעילות בלגו לאנד. יש להם אטרקציה מיוחדת וזאת מעלית שנעה בתוך אקוורים. שימו לב המעלית נמצאת מחוצ לעולם המים בבניין ממול. הייתי כל כך עייפה שלא שמתי לב שלא עלינו על המעלית... למזלי הילדים הזכירו לי. שתי האטרקציות האלו לשלושה אנשים עלו לי כ 300 ש"ח!עולם המיםלגולאנד
אז מה היה לנו לגו לאנד בבוקר נסיעה לעולם המים שלא נמצא לידו , ארוחה באמצע במקדונלדס וחזרה למלון בשש בערב דאנקן דונאטס ושוקו אמבטיה ולמיטה...
אני לא מתארת מדיי את החוויה המדהימה שהילדים חוו באטרקציות.. חבל"ז, משחקים הפעלות כייף הכל! פשוט יום נפלא וחווייתי. להיכנס לאתר של לגו לאנד ועולם המים ולראות את האטרקציות.

היום השני: מוזיאון הטבע בברלין. למה? כי איפה אפשר לראות דינוזאורים בארץ. שוב נסיעה עם כרטיס הנסיעה שקניתי המוזיאון חוויתי, כרטיס ה WELCOM BERLIN נתן הנחה בכניסה עלות לשלושתינו 6 יורו! השירותים מצאים בקומה תחתונה מהכניסה ויש גם מלתחות להשאיר את הבגדים ללא עלות. שוב כל הבגדים הוכנסו לתיק הירוק וכך לא איבדנו דבר. יש בכניסה למזיאון שומר ממנו ניתן לקבל אוזניית מידע באנגלית. מאוד עוזר. הילדים ראו דברים שמעולם לא ראו... להיכנס לאתר ופשוט לראות. שוב צהרים חזרה למלון מקדונלדס וישר קניות כי הלגו כאן הרבה יותר מהארץ. המדרחוב נפלא להסתובב בו חוויה לידים. סופ יום חזרה למלון.מוזיאון הטבעמוזיאון טבע

יום אחרון של הטיול, חזרה ארצה. קמנו לתוך שלג מדהים!!! ארגנו את התיקים בתוך תיקי הים שמנו את הלגו, המזוודות והטרולי קצת התרוקנו מנשנושים וגופיות. משתוללים בשלג

ביטוח רפואי: קניתי ביטוח של פאספורט קארד . פשוט הציל אותי . הבן היקר שלי הכניס לעצמו תרסיס לעין. לביטוח הזה יש שיחות חינם לישראל עם רופאים על הקו. הרופא הרגיע אותי הסביר לי מה לעשות. המוקד אפשר לי להוציא כסף עבור הטיפול מכספומט כך שאפילו לא צריך להוציא מכספיי הטיול. הייתי בחול והם נתנו לי תחושה של בית מבחינת הטיפול.
חוזרים ברכבת
אז מה היה לנו ? הטיסות והמלון עלו לי 2100 ש"ח לאדם. כל אטרקציות עלו לי יחדיו 350ש"ח עבור שלושתינו. נסיעות חוצ מואלרי עלות הכרטיס חופשי לתייר 150 ש"ח עבור כולנו. מקדונלדס- שלוש , כן שלוש ארחות מלאות עולות 75 ש"ח בסך הכל... כמובן שהיו נשנושים קטנים מסביב אבל בסך הכל ברלין זולה מאוד. זיכרו מדובר בחופשת פסח!
אז אפשר לנסוע מבוגר אחד עם שני ילדים מבלי לאבד את השפיות, הילדים כל כך עסוקים בחוויות שהם כמעט שוכחים לריב או להיות מפונקים. התקציב בהחלט סביר לטיול עירוני באחת הערים היפות של אירופה.
 והאמא נשארה שלמה , בריאה ושפוייה בדעתה

"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב לאייטם המלא
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב לאייטם המלא
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב
עדכונים חשובים לנוסעים לגבי טיסות אל על עקב ההסלמה במצב הבטחוני לאייטם המלא
עדכונים חשובים לנוסעים לגבי טיסות אל על עקב ההסלמה במצב הבטחוני
עקב המצב הבטחוני: עדכונים על טיסות אייר חיפה נכון ליום שני 8 ביוני לאייטם המלא
עקב המצב הבטחוני: עדכונים על טיסות אייר חיפה נכון ליום שני 8 ביוני
הפיליפינים מתקרבים לעולם: חברת התעופה הוותיקה באסיה מצטרפת לברית הגלובלית לאייטם המלא
הפיליפינים מתקרבים לעולם: חברת התעופה הוותיקה באסיה מצטרפת לברית הגלובלית
מחפשים יעד זול לקיץ? הטיסות לבירה האירופית חוזרות בדיוק בזמן לחגיגה הכי גדולה בעיר לאייטם המלא
בפעם השנייה ברציפות: המדינה האהובה על הישראלים שוב נבחרה ליעד הטוב בעולם לאייטם המלא
בפעם השנייה ברציפות: המדינה האהובה על הישראלים שוב נבחרה ליעד הטוב בעולם
מסי על הזנב ורונאלדו באוויר: המטוסים של מונדיאל 2026 לאייטם המלא
מסי על הזנב ורונאלדו באוויר: המטוסים של מונדיאל 2026
דווקא בשיא עונת התיירות: האי היווני המבוקש נכנס למצב חירום עקב מחסור מים לאייטם המלא
דווקא בשיא עונת התיירות: האי היווני המבוקש נכנס למצב חירום עקב מחסור מים