4.07.22
טיסה של שעתיים וחצי מביאה אותנו לשדה התעופה של סאן פרנסיסקו, שדה ענק אך משלט היטב. השילוט לרכב השכור, מוציא אותנו הפעם לרכבת עילית ולא לאוטובוס, רכבת הנעה על פס אחד ומקיפה את כל השדה. בקבלת הרכב מנסים למכור לי שדרוגים וביטוחים נוספים לרכב שהוזמן, אני מסתפק במה שהוזמן ויוצא לחניון הענק לאיסוף הרכב. מזדה ארמדה V8 ממתינה בחניה, איזה שדרוג צריך כאן? עולים לרכב הענק ויוצאים צפונה אל העיר, הרכב מגרגר בהנאה, מחביא בקרביו עוצמה של מאות כוחות סוס שרוצים לפרוץ החוצה עם כל ליטוף של דבשת הגז, לאט, מנסה שלא לעבור את המהירות המותרת שמתייצבת על 65 מייל לשעה. עולים לתצפית מדרום לעיר העונה על השם טוין פיק, התצפית חסומה על ידי רכב משטרה מאיים, המקום סגור, מכינים אותו לזיקוקי דינור לכבוד 4.07, יום העצמאות של ארה"ב. יורדים לפארק גשר הזהב, מוצאים חניה ומחפשים מסעדה לשבור את הרעב שאוחז בנו, חיפוש קצר מביא אותנו למסעדה מקסיקנית המופעלת על ידי ממה אנרגטית, שמאכילה אותנו בפריחולס, אבוקדו, טורטיות ומיני מאכלים, האופייניים לארץ מוצאה. ממשיכים לפארק הירוק, אל הגן היפני, דליה מצליחה להיכנס למוזיאון דה ינאג, למרות שיש להזמין אליו מקום מראש. נוסעים אל המלון הנמצא על כביש 101 למרגלות רחוב הזיגזג. בערב מנסים להגיע למרינה ברכב, אך כל העיר התחתית פקוקה, הרי יום העצמאות היום, פיצוצי הזיקוקים נשמעים למשך שעה ארוכה, אנו חוזרים למלון למנוחת הלילה.