יצאנו לטיול זוגי (בלי ילדים) של 8 ימים בסלובקיה / ווינה, בתחילת ספטמבר 2018.
מזג האוויר היה נוח ביותר (לא ירד כלל גשם בשבוע שהינו בסלובקיה, למעט יום אחד).
הצרוף הנוח ביותר של טיסה + רכב יצא לנו אל ווינה/אוסטריה. לשים לב צריך לשלם אגרת כביש מהיר לסלובקיה (פעם אחת בלבד, במעבר הגבול בין וינה לסלובקיה (10 יורו). מעבר לזה אין תשלום אגרות בכבישים מהירים. יש לשים לב למהירות נסיעה, נראה שהמשטרה פעילה בנושא זה. בנוסף, בחברת השכרת הרכב יש גם תשלום מעבר גבול אם הרכב יוצא מתחומי אוסטריה (תשלום תלוי מדינה, לנו יצא כ 45 יורו, חד פעמי).
סלובקיה ארץ מקסימה. תשתיות כבישים מצוינות לרוב. מי הברז במלונות – טובים יותר מבקבוקי מים מינרלים בארץ. אנשים לרוב דוברים גם אנגלית (למי שלא יודע סלובקית, כמוני למשל). מחירי אוכל ושתיה זולים משמעותית מהארץ (הפלא ופלא), הדלק בערך אותו המחיר.
1.) נחתנו בצהרים והמשכנו בנסיעה ברכב מווינה לבירת סלובקיה – Bratislava, שם הינו חצי יום. לקחנו סיור רגלי מודרך (3 ק”מ, כשעתיים) דרך http://www.befreetours.com שווה ומומלץ למי שרוצה להכיר את העיר מקרוב ולשמוע קצת על ההווי המקומי.
2.) למחרת נסעו לעיר POPRAD (כ3.5 שעות נסיעה) לטובת טיולי טבע של כמה ימים בפארק הלאומי – גן העדן הסלובקי (Narodný park Slovenský raj) . הפרק מכיל שפע מדהים של מסלולים (רגלי/אופניים) ואפשר בשקט לטייל בו שבוע שלם למי שאוהב.
3.) אנחנו עשינו את קניון Zejmarska Roklina שכולל בתוכו גם הליכה על גשרים וטיפוס בסולמות לאורך נחל ומפלים סה”כ עליה של כ200 מטר – מסלול מקסים ומומלץ מאוד (לא רצוי עם ילדים קטנים). המסלול לא קשה מאוד, אבל דורש קצת מאמץ ואומץ בטיפוס (הירידה חזרה לחניה דרך מסלול מעגלי ללא סולמות)
4.) מסלול נוסף מומלץ מאוד הוא הליכה תצפית טומשבסקי Tomášovský výhľad
כדי להגיע אפשר לחנות בקורדינטות הבאות: https://goo.gl/maps/tqaaGQxkJEk. מי שרוצה ללכת קצת יותר, אפשר לחנות ב: https://goo.gl/maps/grZKaogm8d62. אפשר לחזור במסלול מעגלי אם רוצים לרדת לנהר למטה ומשם הליכה חזרה לחניה.
5.) מסלול/אתר מקסים נוסף ומרשים ביותר (מומלץ בחום רב גם לילדים קטנים וגדולים) הוא Walkway canopy Bachledka בקוארדינטות: https://goo.gl/maps/4DBGdCMWBmC2 (חונים ב BACHLEDKA Ski & Sun). כ-40 דקות נסיעה (בנוף מקסים) מPOPRAD. מהחנייה דורש טיפוס ברגל (עד שיסודר הרכבל) של כ 3 ק"מ בדרך עפר, כ45 דקות הליכה. תשלום לכרטיסים – למעלה. המסלול בנוי מעץ (גשר הליכה בגובה צמרות העצים) ומרשים ביותר. המסלול הוא בסך הכל כ 500 מטר ובסופו מגדל תצפית מרשים לא פחות. נשמע קצר, אבל ממש מומלץ. אפשר לבלות בו כשעה וגם יותר.
6.) היינו גם ב Cave of Liberty, Demänovská jaskyňa slobody – מערת נטיפים. הכניסה עם סיור מודרך (בסלובקית בלבד) – לא מומלץ. חבל על כל רגע. באותו אזור יש גם מערת קרח (אחת מתוך כמה 2-3 באזור). לא התחשק לנו לשרוף עוד זמן מתחת לאדמה – את המעילים שהבאנו מהארץ לצורך הסיור במערת הקרח – לא הוצאנו כלל מהתיק!!!
7.) שימו לב (כפי שגם אחרים כותבים) – החניות בכל אתר טבע בסלובקיה עולות כסף, ובמצטבר זה יוצא לא מעט. אין ממש מה לעשות (הטריק של למצוא חנייה באיזה חור נידח ביער לא עובד ברוב המקומות. רצוי לבוא מוכנים נפשית... במקום להתבאס – פשוט לשלם ולהנות מהטבע המקסים.
8.) לאוהבי רפטינג: יש חברה מצוינת בשם Rafting Pieniny, הממוקמת בעיירה Cerveny Klastor (שעה נסיעה מפופראד). רצוי לתאם מראש (במייל או טלפונית) http://rafting-pieniny.sk/en/. אנחנו תאמנו מראש, ובכל זאת הקבוצה האחרת (ישראלים) שהיו אמורים לעשות את המסלול באותו הזמן איתנו - ביטלו. בעל המקום רצה תוספת מחיר של 25 יורו לרפטיג לשניים, אבל אחרי מו"מ קצר ירד ל10 יורו. התרצינו והפלגנו בנהר.
השייט אורך כשעה ורבע ומתאים במיוחד לבעלי לב חלש (כלומר רפטינג נינוח למדי בלי הרבה אקשן, למעט בחודש יולי אז הנהר זורם והשייט לוקח כ 20 דקות!). עדיין, יש נוף מקסים במהלך השייט ובסה"כ זה כיף. מומלץ ביותר לא לקחת אוטובוס בדרך חזרה (5 יורו לאדם). אפשר לקחת אופנים ב-5 יורו לזוג (בתאום מראש עם חברת הרפטינג) או ללכת ברגל בדרך יפה וכיפית מאוד בתוך יער – 9 ק"מ עד לנקודת ההתחלה (וגם להביא אוכל לפיקניק לדרך חזרה) בסירה יש כלי אטום לטלפונים/ארנקים תרמיל קטן וכדומה. המסלול חזרה הוא כמעט משיק למישור (30 מטר הפרש גובה על 9 ק”מ)
9.) אתרים ואפליקציות מומלצים:
http://bratislava.co.il אתר מעולה בעברית! למידע על סלובקיה וקישורים נוספים
אפליקצית Mapy.cz - אפליקציה מעולה! לניווט שטח ותכנון מסלולים שונים (כולל סימון מסלולים לפי צבעים) – עובדת בoffline