ללאוס הגעתי בטיסה מהנוי, עם חברת ויאטנם איירליינס. שעה וחצי, 180 דולר.נחתתי בלואנג פרבנג.
לואנג פרבנג
מונית לעיר עצמה – 50000 קיפ. בעיר מספר רב של הוסטלים ומלונות, אבל עדיף להזמין מראש אם אתם רוצים משהו טוב וזול. אנחנו ישנו בXAYANA שמומלץ גם בלונלי פלנט.
50 אלף קיפ למיטה בדורמס של 8, 2 מקלחות ו2 שירותים בתוך החדר. המינוס – אין תאים אישיים לתיקים. אפשר להשכיר לוקר קטן(לדרכונים וכסף) ב20 אלף קיפ ליום. גם הוייפיי לא הצטיין במיוחד.
אבל המיטות מעולות והמיקום מצוין.
ביום השני הציעו לנו לעבור לחדר של 4, באותו מחיר. היתה דרישה לדורמס ואנחנו היינו 4, אז התאים לנו. חדר פרטי משלנו עם מקלחת ושירותים ב50 אלף קיפ לאדם...לא רע J
בעיר יש את שוק הלילה הידוע – מלא שייקים,בגטים עם דברים טעימים, בגדים,מציאות ומזכרות בגרושים.שייק מומלץ – מנגו בננה אוראו – מצוין!
האוכל טוב בכל מקום. אנחנו אהבנו את אחד הדוכנים בסמטת האוכל של שוק הלילה, בו הציעו אכול כפי יכולתך צמחוני ב10000 קיפ. גרושים! אוכל מעולה. הוספתי עוף על שיפוד וסגרתי את הארוחה.
יש גם מלא מסג'ים בעיר ב40000 קיפ לשעה. עדיף על תאילנד או ויאטנם מבחינת מחיר אבל זה עיסוי שונה, פחות חזק.
המפלים לעומת זאת היו הצלחה. מקום מאד יפה וכיפי שאפשר להיכנס פנימה ולרחוץ באגמים. היו לנו רק שעתיים. אם הייתי יודע הייתי נשאר קצת יותר.
מלואנג פרבנג לקחנו אוטובוס לואנג ויאנג. 6 שעות נסיעה באוטובוס VIP שכלל בקבוק מים אישי וארוחת צהריים ב150 אלף קיפ. עדיף להשקיע קצת יותר ולא לנסוע במיני ואן, כי הנסיעה לא הכי נעימה ובמיני ואן אנשים הקיאו ולא הרגישו טוב. הנסיעה עצמה מאד יפה! שווה להסתכל מהחלון.
בהתחלה ישנו במקום שנקרא בננה בונגלוס שעליו המליצו לבנות איתן טיילתי. ישנו 4 אנשים בבונגלו, 3בנות על מיטה זוגית ענקית ואני על מיטה בודדת – 80 אלף קיפ לחדר. המקום שקט ורגוע, עם נוף יפה. החיסרון הוא שצריך לעבור גשר מוזר בין העיירה לבונגלוס, מה שלא כ"כ מומלץ כשאתה שיכור בלילה...
לאחר שהבנות עזבו עברתי למקום שנקרא ואנג ויאנג אין- ממש ליד מסעדת הבננה,בה רוב האנשים יושבים וצופים בטלוויזיה. 50 אלף לחדר עם מיטה זוגית. נקי ונחמד ומיקום מעולה.
הטיובינג-שיט על אבובים במורד הנהר כיפי מאד, במיוחד אם עושים זאת עם האנשים הנכונים. הברים שהיו על גדות הנהר נסגרו לאחרונה בשל מוות של אחד המטיילים והמקום רגוע יותר מבעבר. אז פתרונות תמיד יש – מביאים את האלכוהול בעצמנו!. קנו לכם שתיה באחת החנויות באיזור וקחו איתכם את השתיה בבקבוקי פלסטיק. רק שימו לב שהפקק סגור כמו שצריך כדי שהמים המלוכלכים מהנהר לא יכנסו פנימה. בנוסף, דאגו לקנות את אחד מנרתיקי הפלסטיק שישמרו לכם על הכסף /טלפון בזמן שאתם בנהר.
בערב אפשר ללכת לאחד הברים הפזורים באיזור – הבר של גארי שהוא בר אירי או בר הלה לה לנד(אין קשר לתוכנית). כשהם נסגרים אפשר ללכת למועדון ה"מון"(ירח) המקומי בו אפשר לבלות עד השעות הקטנות של הלילה.
משם נסעתי ל4000 האיים. תכננתי לעצור בפקסה בהתחלה ליום אחד,אבל בסוף המשכתי עד הסוף. כרטיס עלה 260 אלף קיפ והנסיעה לקחה 24 שעות! אמורה היתה לקחת פחות,אך בלאוס הכל באיזי ומה שחשוב שבסוף תגיע...הזמן לא כזה משנה. כמעט כמו רכבת ישראל J
באי אין יותר מדי מה לעשות. שוב אבובים,שוב קיאקים. רצועת חוף קטנה מאד בה רוב האנשים נמצאים במהלך היום. מעבירים את הזמן עד לערב, אז שותים באחד הברים המקומיים,וכשהכל נסגר יורדים לחוף למדורה קטנה. נחמד,אך רגוע מדי לטעמי. לאחר יומיים באי עזבתי לטובת קמבודיה שהגבול אליה הוא כ20 דקות נסיעה מהאי. קניתי כרטיס דרך אחת הסוכנויות באי. הם דואגים לסירה לצד השני, אוטובוס לגבול, וגם שירות ויזה שעולה 30 דולר. אמרו לנו שיקח להגיע פנום פן 11 וחצי שעות. בפועל לקח שעתיים יותר.
העיר עצמה רגועה מאד. לא מרגישה כעיר בירה. הרבה לא אוהבים את העיר – אנחנו לא ככ הבנו למה. יש את איזור התרמילאים בו הרבה מסעדות וברים. יושבים באחד ההוסטלים ובערב הולכים לבר או מועדון. ישנתי ב"בקפקרס הוסטל". 40 אלף קיפ ללילה למיטה בדורמס של 8. נקי ומסודר, עם מזגן ומאווררים בכל חדר. מקלחות ושירותים משותפים בקומת הקרקע. כולל ארוחת בוקר...לא רע. חפשו את בנג'י, אמריקאי יהודי שגר בארץ 4 שנים,ודובר עברית. בנג'י עובד שם ואוהב לעזור לישראלים ובכלל.
מויאןטיאן טסתי להואסאי בצפון לאוס,כשעתיים מהגבול עם תאילנד(צ'אנג מאי)
ישנתי ב Sabaidi Hostel, שמומלץ בלונלי פלנט. חדרים פרטיים,עם מזגן ומקלחת -130 אלף קיפ. בלי מזגן -90 אלף.
בעיר אין יותר מדי מה לעשות ו90 אחוז מהתיירים שם מחכים לגיבון או בדרך אל/מ צ'אנג מאי בתאילנד. נסיעה לצ'אנג מאי יוצאת בתדירות גבוהה, האחרונה ב4 וחצי אחהצ, ועולה בין 90 אלף קיפ(אוטובוס/מיניואן/סירה)
גיבון – 3 ימים של טיול בג'ונגלים של לאוס, שכוללים שינה על בתים על עצים,מעבר באומגות ועוד. יקר יחסית-300 דולר-אבל שווה כל דולר. גם מטיילים בתקציב נמוך שמרו את הכסף הזה ולא התחרטו. שווה להזמין מקום מראש כי זה בדכ עמוס, אבל לפעמים אנשים גם מבטלים ברגע האחרון,אז אם אתם בדרך שווה לקפוץ ולראות אם יש מקום. www.thegibbonexperience.com
לסיכום – לאוס מדינה רגועה מאד, לא מתוירת ועסוקה כמדינות שלידה. רוב האנשים מטיילים רק ללואנג פרבנג וואנג ויאנג שזה בסדר גמור. למי שיש יותר זמן ממליצים ללכת למערות ולמישור הכדים שנמצאים שם-לי לא היה זמן.