בפוסט הקודם סיימנו בניו מקסיקו ועברנו לאריזונה. חשבנו לעצור בשתי עיירות (Bisbee ו- Tombstone) בדרום אריזונה, אבל בסוף ויתרנו ובחרנו להמשיך ישר לאטרקציה העיקרית שהיא העיר טוסון. טוסון היא עיר בינונית עם דיי הרבה אטרקציות סביבה למשפחות. אנחנו הלכנו למוזיאון התעופה (Pima Air and Space Museum), למוזיאון המדבר ולפארק סגוארו שנמצא מערבית לעיר ונקרא על שם הקקטוסים הגדולים והיפים שלו.
מוזיאון חיל האויר היה טוב מאוד. המון מטוסים מיוחדים ומעניינים עם המון מגוון. קחו בחשבון לפחות 3 שעות בתוך המוזיאון ותביאו חטיפים וסנדוויצ'ים. אנחנו במיוחד אהבנו את ה"ציפור השחורה", ההאנגר של נאסא, והמטוסים הגדולים. שימו לב שבשלב מסויים זה מתחיל לחזור על עצמו. בנוסף, אם אתם מגיעים בקיץ, רוב המוזיאון נמצא בחוץ ויש דיי הרבה הליכה.
בתוך המוזיאון יש "מוזיאון" נפרד שמתקיים מתרומות וספר את הסיפור של מפציץ ה-B17, שחטפו הרבה אבדות במלחמתת העולם השנייה. אני ממליץ להיכנס. קודם כל, יש שם הרבה מתנדבים, חלקם ממש שירתו ביחידה בזמן מלחמת העולם וחלקם קשורים ליחידה בדרך כזו או אחרת. זאת פיסת היסטוריה, לפעמים קצת קשה, אבל אחת ששווה לראות ולזכור.
בשמורת הטבע תוכלו לראות את הקקטוסים הגדולים שרואים הרבה במערבונים האמריקאים של פעם. זה מדבר, שלנו הישראלים, לא כל כך מרגיש כמו מדבר. יש דיי הרבה ירוק ובעלי חיים. במסלול שעשינו אפילו נתקלנו במלא פרפרים (חוויה מיוחדת מאוד!). שימו לב שזאת שמורה עם הגבלת משקל וגודל בחלק מהכבישים. יש מסלול נסיעה עם נוף יפה ומומלץ שלא יכלנו לעשות בגלל גודל הקרוואן.
האטרקציה האחרונה שעשינו הייתה מוזיאון המדבר. כמה דברים חשובים: 1. אם אתם הולכים, כדאי ללכת כמה שיותר מוקדם. אנחנו הגענו בתשע ורוב החיות כבר התחבאו מהחום. 2. המוזיאון עצמו מרגיש קצת דל ונטוש בגלל זה. 3. אם אתם הולכים, תבדקו באתר לפני כן מתי יש להם את אטרקצית מעוף הציפורים הטורפות (Rapture free flight). רק בשביל זה שווה לבוא למוזיאון! מדובר על כעשרים דקות שבהם מאפשרים לציפורים טורפות לעוף מעל הקהל. במקרים מסויימים הם עפות כל כך נמוך שאסור להרים את המצלמות מעל לראש או לשים ילדים קטנים על הכתפיים! שימו לב שיש גם לא מעט המתנה ולכן כדאי להביא תעסוקה לילדים קטנים (אסור להוציא אוכל!).
סך הכל, טוסון הייתה הצלחה מסחררת! אנחנו לקחנו יום אחד באמצע למנוחה ולימודים והיה בול.
זהו. מטוסון המשכנו הלאה לעיירה קטנה שנקראת יומה ונמצאת על הגבול עם קליפורניה. נשארנו שם 4 לילות בחניון קרוואן של ENCORE שנראה בהתחלה פשוט ובסיסי אבל בפועל היינו 2 מטר מבריכה מחוממת וג'קוזי והיה פשוט מושלם! בילינו 4 ימים כמעט נון סטופ במים. מנוחה מושלמת לפני החצייה לקליפורניה. מעבר לימים הרגועים, ראינו במקום הזה חלק מהשקיעות והשמים הכי מיוחדים ויפים שחווינו עד כה.
רגע לפני קליפורניה, שימו לב למלא דלק באריזונה כי ברגע שחוצים לקליפורניה המחיר קופץ בלפחות דולר (ועד 2.5 דולר) לגלון! אנחנו גם גילינו כאן את רשת ה-Farmer Market שנקראת Sprouts. היא אומנם יקרה ביחס לרשתות הרגילות (walmart, Target וכאלה), אבל איכות טובה והרבה מוצרים אורגנים באיכות גבוהה. והכי חשוב! הם מוכרים את הגלידה של Tillamook, שמיוצרת באורגון והיא אחת הגלידות הטובות שמצאנו כאן!
זהו, עוד רגע חוצים לקליפורניה לכיוון סן דיאגו.