לא הכל עובר חלק...

תמונה ראשית עבור: לא הכל עובר חלק...
הסלנואיד הישן, לפני שהרסתי אותו

טוב, הפעם פוסט מתוסכל.

מערכת האיזון האוטומטית שלנו הפסיקה לעבוד. בגדול התפקיד של המערכת הזאת הוא לוודא שהקרוואן מאוזן כשחונים כדי שהסלייד יצא החוצה בצורה נכונה, שהמקרר יעבוד כמו שצריך (אם אין חיבור לחשמל והוא עובד על גז) ושכללית לא נתקיים בקרוואן בשיפוע. המערכת המותקנת בקרוואן שלנו היא של חברה שנקראת Lippert, שאחראית על מגוון דיי גדול של חלקים ואיך להגיד את זה בעדינות, המערכות שלה לא משהו...

המערכת הזאת ידועה בהרבה תקלות והפיתרון שלהם לרוב מעיק. המערכת צריכה מתח עבודה של לפחות 12.1 וולט בשביל להצליח להפעיל את המשאבה ההידראולית ולהוריד את הג'קים שמאזנים את הקרוואן. גם אנחנו ראינו את התקלה הזאת מדיי פעם, אבל בכל פעם שזה קרה, עזבנו את המערכת לאיזה שעה, או שהשארנו את האוטו מונע, או שעשינו עוד סיבוב והמערכת הסתדרה והצלחנו להוריד לאזן את הקרוואן. הפעם, שום דבר לא עזר. במשך שלושה ימים... ניסינו וניסינו וניסינו ושום דבר לא עזר.

אז נכנסתי לפורומים בפייסבוק ושאלתי את ChatGPT והדבר הראשון שכולם המליצו עליו היה, תבדוק את המצבר והסוללות של הקרוואן. בבדיקה קלה עם וולטמטר נראה שהמצבר של הרכב כבר בסוף ימיו. המתח אחרי טעינה היה 12.4 וולט והמשיך לרדת. בדיקת המדבקה גם הראתה שהמצבר בן שלוש וחצי שנים, כך שהגיוני שהוא בסוף חייו. אז החלפנו מצבר. והבעיה לא נפתרה.

חזרתי לפורומים ולבדיקות. ההמלצה הבאה הייתה לזחול מתחת לקרוואן ולבדוק אם יש חיבורים חלודים או רופפים שיכולים להוריד את המתח. במיוחד ההערקה שידועה כבעיתית.

ישר על ההתחלה ראיתי שחלק גדול מהחיבורים חלודים, אז התחלתי לנסות לנתק ברגים כדי לנקות אותם עם מברשת פלדה כדי לנקות את החלודה. אבל המצב היה קשה משחשבתי וכשניסיתי לפרק את אחד הברגים, כל הבורג מגע השתחרר מהפלסטיק ונשארתי עם חור ברכיב (אני אציין שבשלב הזה עוד לא ידעתי אפילו על איזה רכיב מדובר).

כשחזרתי פנימה עצבני, כבר חשבתי שהרסתי את כל המשאבה ושהקרוואן הולך להיות מושבת לכמה ימים של תיקון וכמה מאות או אלפי דולרים ילכו על השטות הזאת. ענת כבר הייתה דיי מיואשת ובעיקר לחצה עלי לפנות למוסכים. הבעיה הייתה שזה היה יום ראשון (הכל סגור), ושלא הייתה לנו קליטה בחניון קרוואנים...

אבל אני עקשן, אז חזרתי מתחת לקרוואן לראות אם אני אצליח לסדר את הבורג חזרה למקום ולסגור אותו עם קצת אפוקסי. בדרך ראיתי שעל הרכיב יש מדבקה עם מספר סידורי, אז בדקתי עם ChatGPT במה מדובר. מסתבר שזה בסך הכל סלנואיד שהתפקיד שלו הוא לחבר בין החשמל למשאבה, חלק זול יחסית שעולה 60-90 שקל. אז מצאתי חליפי באמזון ב- 20 דולר עם משלוח לבוקר. הזמנתי אותו ביחד עם סט חיבורי הברגה לכבלים כי חלק נקרעו לי והמצב של הישנים היה על הפנים. והחזקתי אצבעות. את כל האצבעות.

החלקים הגיעו ב- 9:30 בבוקר ושתי דקות אחרי זה כבר הייתי מתחת לאוטו.

ההחלפה עברה דיי חלק בסך הכל. בדקתי מתחים והכל נראה תקין. אז חזרתי לקרוואן, הפאנל עובד ונראה תקין אבל... המשאבה לא עובדת, הג'קים לא יורדים ואחרי עשר, חמש עשרה שניות מתקבלת הערה שהמערכת לא יכולה לסיים את הפעולה. שיט!

אחרי עוד כמה ניסיונות, חזרה השגיאה: "Low Voltage". מבאס ממש!

טוב, הגיע הזמן לחבר טלפוני. מצאתי את הטלפון של חברת Lippert, חלק מההודעות בפורומים מציעים להתקשר אליהם לעזרה. וכדי להתקשר אליהם, הלכתי לקצה פארק הקרוואנים, וטיפסתי על גבעה... אבל הצלחתי לתפוס אותם. אחרי שיחה של 25 דקות עם טכנאית (שהייתה ממש נחמדה והסבירה בצורה מאוד ברורה), היא הדריכה אותי איך לבדוק את החיבורים כדי לנסות להבין איזה חלק פגום וגורם לירידה במתח, מסתבר שעשיתי את הבדיקה לא נכון.

חזרתי לקרוואן, ניתקתי את כל חיבורי המתח הנכנסים (פאנלים סולרים וחיבור חיצוני) ובדקתי שוב. למטה הכל נראה תקין.

אז הגיע הזמן למצוא את הבקר (יש פאנל תפעול ובקר ולפעמים הם יושבים אחד ליד השני). אז פירקתי את פאנל התפעול (לקח לי איזה 20 דקות רק להבין שאין לי מושג איך לעשות את זה בלי לשבור משהו ואז עוד 20 דקות למצוא סרטון שיראה איך לעשות את זה כמו שצריך (בקושי יש כאלה...). פירקתי ו... יש בעיה במתחים שנכנסים ויוצאים מהבקר. אמור להיות 12.5 וולט, אבל זה 9 ו- 6 וולט בהתאמה! אחלה, אבל רגע, זה אומר שהבעיה במתח שנכנס לפאנל, לא בפאנל עצמו. טוב, צריך למצוא את הבקר.

אז זוחלים שוב מתחת לקרוואן ומתחילים לעקוב אחרי חוטי חשמל, על הגב... על חצץ... כמובן שבשלב הזה אני כבר דיי עצבני וחסר סבלנות, אבל בסוף מצאתי את הבקר מחובר מתחת לרצפה, מעל המשאבה של המערכת.

ושם התגלתה הבעיה. מתח נכנס תקין, מתח יוצא נמוך. ניתקתי את החיבורים, חיברתי מחדש וכבר חשבתי שיש לי הוצאה של כמה מאות דולרים על בקר חדש. חזרתי לקרוואן והחלטתי (לא ברור לי למה) לבדוק שוב אם המערכת עובדת ו... הכל עובד תקין! המשאבה עובדת, הג'קים יורדים והקרוואן מתאזן.

אני מנחש שניתוק והחזרת החיבורים הזיזו שם משהו ושיפרו את המגע מספיק בשביל שהמערכת תעבוד, לפחות עד הפעם הבאה שהתקלה תחזור.

אילו היו כמה ימים מתסכלים ולא פשוטים ובסוף הכל נפתר בבערך 30 דולר של הוצאה וכחצי יום מתחת לרכב. אבל דבר אחד בטוח, אני מכיר היום הרבה יותר טוב את המערכת הזאת ובתקווה אוכל לפתור את הבעיה מהר יותר בפעם הבאה...

תמונת הפרופיל של אורן מי.
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אורן מי.

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לארצות הברית (ארה"ב)