זהו אומנם סיפור הטיול שלי/שלנו,אבל בהחלט תוכלו למצוא בו טיפים ועלויות בבודפשט ווינה.
כחובבת טבע על פני ערים,משהו מושך אותי שוב ושוב לעיר הזאת בודפשט.
היא עיר קלילה,זולה ובעיקר יפיפייה.
הפעם בהשוואה לשנים קודמות נתקלתי בדבר שלא ראיתי קודם לכן.
המצב הכלכלי בבודפשט התדרדר ומתחילים לראות הרבה מקבצי נדבות ועוני.
לאורך הרחובות המרכזיים והלא מרכזיים ראינו בלילה המון אשפה של ריהוט,מכשירי חשמל,ספרים ובגדים זרוקים,נדמה היה כאילו אנשים פונו מבתיהם.
בהתחלה נראה היה כי מדובר בפליטים,אבל מהר מאוד הבנו שזה התושבים המקומיים.
נצפתה גם עלייה במחירי המחייה בבודפשט לעומת שנים קודמות,לתושבי המקום זה שינוי מהותי, אך לתייר היא עדיין יעד שנחשב זול, וזה לא פוגם בהנאה.
אז הסיפור שלי מתחיל כך....
בעולם יש כל מיני סוגים של התמכרויות.
יש לסמים,יש לקולה,יש לאלכוהול,יש לשוקולד,יש להימורים ויש.…
התמכרות כמו שלי..
אתן לכם דוגמא:
בעלי: נו,מתי נחליף את הסלון??

האמת שהסלון בבית כבר 12 שנה,שקע,נקרע,ודהוי.
סביונית:
נקנה סלון חדש לקראת ראש השנה

אז במקום סלון,מצאנו את עצמנו בוורנה בראש השנה במחיר שהייתי נחשבת לדבילית אם לא הייתי נוסעת.
בעלי:מתי את חושבת לקנות סלון??

סביונית:
בסוכות אתה לא עובד,נלך לקנות

האמת היא שאין לי כסף לקנות סלון,הכרטיסים שלי מפוצצים.
ומה גם,שהבטחתי טיול בנות לבודפשט שוב,והבטחות צריך לקיים
חודשיים לפני התחלנו לחפש,וכל יום שעבר המחירים התחילו לעלות.
נראה היה כי אנחנו הולכים ומתרחקים מהנופש המתוכנן.
הגענו למצב שלא היה לנו איכפת לאן לטוס,העיקר לטוס.
בוקרשט,וורשה,פראג,ברצלונה...לא משנה מה.
חיכיתי בסבלנות למוצאי כיפור,זה זמן מצויין למחירים טובים.אך הפעם גם חוליו איכזב.
התאריכים לא התאימו,המחירים היו יותר מדי גבוהים.
ולארגן 7 בנות זאת משימה לא קלה,אבל הרבה רצון היה.
ברגע שכל אחת ויתרה על משהו,התחיל להתבשל הטיול.
האחת ויתרה על נסיעה לפולין(ויקי האחיינית שלי),השניה ויתרה על סוף שבוע עם החברים(בתיה אמא של גיסתי),השלישית ויתרה על יום הולדת של בעלה(אסתי הגיסה של גיסתי והכלה של בתיה),הרביעית ויתרה על ימי עבודה(ולנטינה אחותי),החמישית לא ויתרה על כלום והייתה בהיכון(אתי גיסתי),השישית(נויה הבת שלי)כבר הייתה ארוזה מהטיול לוורנה,ואנוכי
ויתרתי על הסלון.
נמצאה טיסה לא כל כך זולה ב up לבודפשט בסוכות ב 366 דולר(עדיין יקר)תוספת מזוודות 70 דולר בין 30/9/15 עד 7/10/15.
מאחר וכל אחת נכנסה בנפרד,כל אחת שילמה מחיר אחר,יותר גבוה.אבל כבר לא היה לנו איכפת.
מכיוון שמרביתנו היינו בבודפשט מספר פעמים,הוחלט לשלב את וינה לעיסקה.
סגרתי דרך בוקינג 4 לילות ב sanator apartments שברח׳ קיראלי 8.
2 יחידות ב 411 אירו כל אחת והסעה משדה התעופה וחזרה בעלות 50 אירו לכיוון.
הדירות היו יפות,מאובזרות ומרווחות עם מרפסת.
מראש ידעתי לאן אני באה מקריאת ההמלצות הטובות והשליליות,כך שלא היו לי שום הפתעות.הדגש היה על מיקום,והמיקום היה מנצח.
רח׳ קיראלי זה רחוב שוקק חיים ביום ובלילה עם בתי קפה,מסעדות פאבים ומועדונים.קרוב לרובע היהודי,למדרחוב ווצי אוצה ולכיכר/תחנת רכבת פרנץ דק.
רחוב זה מתאים במיוחד לצעירים,למשפחות,לקבוצות חברים ואולי עדיף על מדרחוב וואצי מהסיבה שבלילה החנויות נסגרות מוקדם ,המסעדות נסגרות בשעה 23:00 ואין כלי רכב.
וכשהדממה והשממה נופלת על מדרחוב ווצי אוצה בלילה,רחוב קיראלי מתמלא בחיים.
בוואצי למלונות אין מרפסות ובדירות יש,כך שלמעשנים שביננו זה התאים.
מחירי המלונות על הנהר היו יקרים לתקציב על כן ויתרנו מראש.
אם אתם שואלים אותי,אז מה עדיף????????
לזוגות/שלישיה הייתי ממליצה לינה על הנהר או באזור המדרחוב הכי קרוב לפרנץ דק
בהרכבים אחרים הייתי ממליצה על רח' קיראלי.
אבל כאן זאת כבר שאלה של טעם.
לאחר שקראתי כי הרכבת מבודפשט מגיעה עד לתחנת הרכבת ווסטבהנהוף,
סגרתי 2 לילות בוינה במלון בוטיק(מחיר של דירה) hotel one wine westbahanhof.
בעלות של 165 אירו ל-2 לילות לזוג,לא כולל ארוחת בוקר.עלות ארוחת בוקר 9.5 אירו,שווה ביותר.
המלון צמוד לתחנת הרכבת המרכזית westbahnhof,ממנה ואליה יוצאות רכבות למספר מדינות באירופה,ולאוסטריה בכלל.
היציאה והכניסה לרכבת היא דרך קניון עם חנויות,מסעדות ועוד…
עידכון שהתקבל לאחרונה מ lbd ידידנו באתר,נמסר כי הרכבת אינה מגיעה יותר לווסטבהנהוף,
אלא מגיעה עד הופטבהנהוף.
לכן תחנת רכבת מרכזית נוספת היא תחנת haupbahnhof (ישנה רכבת שמגיעה גם משדה התעופה)
אליו צמוד המלון hotel one wine haupbahnhof מאותה הרשת.
לדעתי מקום אידיאלי ללינת לילה או שניים,עם תחנת מטרו צמודה.
לילה נוסף ואחרון נסגר שוב ב sanator apartment והפעם דירה אחת גדולה לכולנו יחד בעלות של 140 אירו,עם מרפסת ענקית.
אל הדירות חזרנו שוב מתוך כוונה שנוכל לאכסן את המזוודות עד שנחזור מוינה.
30/09/15 יום רביעי-שעה 17:30 טרמינל 1

יצאנו לדרך 4 פלאוליסטיות,אחת מתחזה ושתיים לא.
מה זה פלאוליסט

?
פלאוליסט זה אורח חיים שנקרא פליאו,סוד ההרזיה של הטבע(ללא פחממות וללא סוכרים אבל עם הרבה שומנים וחלבונים).
בידיעה שאנו ננחת בשעה מאוחרת,אספנו 30 ש״ח כל אחת וקנינו 13000 פרוינט בשדה התעופה בישראל ליתר ביטחון.
זהו טיפ לא מומלץ בכלל בגלל השער הנמוך,אך לנו זה התאים בגלל שעת הנחיתה המאוחרת.
אחרי עיכוב של שעה בטיסה,נחתנו בשעה 23:30 שעון בודפשט.
בשדה התעופה חיכה לנו אדם עם שלט שלקח אותנו היישר לדירה.
אחרי התארגנות של כמה דקות בחדרים,יצאנו לאכול.השעה הייתה כבר מאוחרת אז נכנסנו לסופר ממול 24/7 ששחט והפתיע אותנו (במחיר של 21000 פרוינט-יקר)קנינו מצרכים והכנו לעצמנו ארוחת לילה/בוקר לימים הבאים.
הלכנו לישון בשעה 3 לפנות בוקר בצפייה לימים הבאים.
01/10/15 יום חמישי-היום התחיל בהפתעה.מסתבר שבמתחם הדירות(זהו מתחם הדירות גם של 7sesenes)ביום חמישי יש שוק איכרים של כל מיני דברים פירות,ירקות,מאפים ושייקים.
המשכנו דרכינו לרח׳ וואצי,הלכנו להמיר שטרות בוואצי ליד הדוכן של הקיריוטוש(יש להם שער הכי גבוהה 100 אירו=31000 פרוינט-צבעו כחול צמוד לחנות מזכרות).
מקום טוב נוסף להחלפת מטבעות שגילינו ולא ידענו עליו קודם זה בתחילת רח׳ קיראלי בצד ימין ליד מסעדת שווארמה.צבעו גם כחול והשער היה אף יותר גבוהה.
בכמה?? 100 פרויינט למאה אירו.אל תתאמצו להגיע במיוחד.
enterchage ראו הוזהרתם-לא להיכנס.
השעה הייתה כבר אחרי אחת אז כמובן שהלכנו למסעדה האהובה עלינו לאכול את מרק הבצל/כרישה
במסעדת cocina(וואצי אוצה 20).
אמרתי פליאוליסטים,חלק כבר התחילו לזייף ואני בראשם כי אכלנו גם פיצה וריזוטו.
הכל בעלות של 15000 פרוינט=225 ש”ח לכולנו.
קצת חנויות,קצת שופינג ברשת c&a הזולה,ברשקה,ניורקר ועוד...
גלידה וקפה של אחרה”צ בקפה אנה
ארוחת ערב ב vapiano מסעדה איטלקית חלבית שהכל נעשה מול הלקוח ע”פ בחירתו.
בשעה 22:00 היינו אחרי מקלחות ופתחנו שולחן קלפים בחדר.
שעה 24:01 הפתענו את אתי שלנו שחוגגת יום הולדת 40,עם שמפניה עוגה ונרות.
מזל טוב גיסתי האהובה

02/10/15 יום שישי-שוב הפתעת שוק במתחם,שוק וינטאג׳.בגדים,נעלים,תיקים ועוד...יד שניה.
מהשוק המשכנו לרובע היהודי,מרחוב קיראלי פנינו ימינה לרח' רומבך
והגענו לערבה הבוכיה ולבית הכנסת הגדול.
צילום ליד השלט של העיר האהובה עליי,בודה-פשט זה חובה.
למרות שכבר חווינו את אוטובוס התיירים,עשינו זאת שוב לטובת 2 הבנות שלא היו,ורצו לחוות.
קנינו במחיר של 15 אירו כרטיס ליומיים כולל הפלגות.
ירדנו בתחנת הרכבת קלטי רכשנו כרטיסים מראש לרכבת מבודפשט לוינה ליום ראשון ב9 בבוקר וחזור יום שלישי ב15:30 במחיר של 33 אירו כולל מקומות שמורים.
לאחר מכן המשכנו לקניון ארנה בדרך חזרה אכלנו שווארמה נהדרת ליד תחנת הרכבת עלינו באוטובוס לגבעת גאלרט ראינו את פסל החירות במלוא הדרו המסמל את שחרור העיר משלטון הנאצים.
חזרנו בערב לדירה בכדי להתכונן למסיבת יום ההולדת של אתי גיסתי בסר לנסלוט.
המקומות למסעדה הוזמנו מראש מהארץ לשעה 21:00
תפסנו 2 מוניות,סגרנו מחיר מראש ויצאנו לחגוג.
את הדרך חזרה עשינו ברגל בכיף.
אתי שוב מזל טוב

03/10/15 יום שבת-עלינו שוב על אוטובוס התיירים big-bus (הבורדו-צהוב)
ירדנו בכיכר הגיבורים
כשלפתע רעש חזק החריד את אוזננו.
המוני אופנוענים הגיעו רכובים על אופנועים לאות הזדהות ,שלא היה לנו מושג על מה.
לאחר מכן קפה,בקפה ניו יורק המפורסם.
הלאה המשכנו לאזור בודה למצודה ולכפר הדייגים.
בתיה הייתה צריכה משאף לאחר שעלתה מדרגות
וזה אחרי שנרגעה.
ויקי רצתה תמונה שהיא קופצת באוויר.
הרעיון היה טוב,הביצוע היה לקוי.
מזל שנגמר בקרע במכנס ושפשוף בברך.
על קפה רוסרום והקרם שניט ויתרנו(פלאוליסטים).
טיילנו קצת הצטלמנו הרבה
והלכנו לאכול במסעדת הגריל “trofea”הכל כלול בבודה ליד גשר מרגריט
המחיר היה יחסית יקר 5990 פרוינט (90 ש”ח)מכיוון שזה יום שבת,אבל שווה.
הימים ב'-ו' עד שעה 17:00 המחיר 2990 פרוינט(45 ש”ח)
רצינו להמשיך למזרקות המזמרות באי מרגרט אבל העייפות הכניעה אותנו.
חזרנו לחדר להתאוששות ויצאנו להפלגה לילית כלולה במחיר הכרטיס.
04/10/15 יום ראשון-תפסנו 2 מוניות לתחנת הרכבת,עידכנתי את הבנות שהמוניות מרמות ולשים לב למונה.
וכך יצא שאנחנו שילמנו 1800 פרוינט ולהם יצא 4000 פרוינט(אין חכם כבעל ניסיון).
עלינו לרכבת בשעה 9,הבנות נרדמו ואנחנו העברנו את הזמן בקזינו המאולתר שפתחנו.
העוברים והשבים היו בהלם,אפילו הכרטיסן.
תוך כדי הנסיעה נתפס בחור צעיר שלא הבנו מה עשה,כשהגענו לתחנת הגבול הורידו אותו 2 מאבטחים והיו מלא שוטרים שחיכו לו בחוץ.הצעיר ביצע ניסיון לברוח אך ללא הצלחה.
הרבה ספיקולציות עפו באוויר אך אף אחד לא ידע להגיד מה באמת קרה.
אל וינה הגענו בשעה 12 היישר למלון,המומים מכמות הפליטים הסורים מסביבנו.
קיבלנו חדרים ומפת הרכבות התחתיות.
אומנם מיקום המלון לא מרכזי,אבל הוא בהחלט נגיש לכל מקום בעיר.הוא די חדיש ומעוצב בטוב טעם.מבחינתנו זאת הייתה בחירה נכונה,למרות הפליטים שמסביב.
רעבות נכנסנו לקניון שבתחנת הרכבת,מבחר האוכל שם היה גדול,אבל היחס ללקוחות היה מתחת לכל ביקורת ונתקלנו בזה בוינה לא מעט.
המקומים היו תמיד נחמדים עם נכונות לעזור,אך כל המהגרים שחיים שם(טורקים,יפנים ועוד..)היו לא נחמדים וחסרי סבלנות.
אחרי ששבענו קנינו כרטיסיה ל 24 שעות ב7.6 אירו לאדם(טעות,היינו צריכות לקנות ל48 שעות ב13.8 אירו)ונסענו ברכבת התחתית הכתומה U3 עד ל stephanspel ומשם לקחנו U1 ל karlsplatz מכיוון שבמלון סימנו לנו שזה מרכז וינה.
לא היה שום צורך להחליף רכבת מכיוון שזאת תחנה אחת שגם ככה הולכים אותה ברגל U1 מגיע הישר למדרחוב המרכזי.
טעות שניה שעשינו בדיעבד זה שלקחנו את אוטובוס התיירים ב 20 אירו לאדם ליומיים שאפשר להגיד שלא ניצלנו כלל.
עלינו על האוטובוס ועשינו את המסלול האדום למשך שעה וחצי מבלי לרדת,וגם לא היה תרגום לעברית(בבודפשט יש)אך התרשמנו מהעיר פחות או יותר והעיר יפיפייה.
חזרנו למלון עייפות ומותשות.
05/10/15 יום שני-מטרת היום שלי הייתה לקחת טיול יומי לעיירות שבעמק הווכאו לראות קצת טבע,אך נכנעתי לדרישת הבנות ויצאנו מוינה לבאדן ולקניון scs שנמצא בדרך לבאדן.
לקחנו U6 עד ל Bahnhof meidling ששם ההצטלבות עם הרכבת הכחולה לכיוון באדן.
עלות היציאה מחוץ לוינה לקניון עלתה 2.2 אירו לכיוון,לבאדן יש תוספת מחיר.
מיותר לציין שלבאדן לא הגענו מכיוון ש...7 בנות וקניון שיש בו פרימארק,זה אומר תכלס…..
״ אוסטריה את לא מעניינת״
אז לפרימאק הגענו בשעה 11 בבוקר ויצאנו משם בשעה 16:00.האמת שהיו מציאות ואני כאחת שלא חובבת שופינג,נסחפתי בעצמי.
קנינו בגדים נעלים,סריגים,מעילים חולצות ומה לא לכל המשפחה.קניה המוערכת בכמה אלפי שקלים עלתה לנו בסביבות ה 1500 ש״ח ועוד קיבלנו החזר מס של 250 ש״ח(הסבר על החזר מס בהמשך)כמובן שנאלצנו גם לקנות מזוודות.
סניף הפריימק הוא סניף ענק,מסודר,מרווח ולא המוני כלל,הסחורה Debest.
התיכנון היה לחזור למלון להניח את הקניות בחדר וישר להגיע לאוטובוס התיירים האחרון שיוצא במסלול הכחול בשעה 17:30 כמובן שלא הספקנו להגיע.
לקחנו שוב U1 ישר למדרחוב
כמובן שחובה להצטלם עם כיכרות וסוסים
טיילנו שוב במרכז באזור הרובע היהודי Taborstr וחיפשנו לאכול,ראינו מסעדה בשם ״סבבה״ ונכנסנו.אכלנו חומוס שווארמה ופלאפל במחיר סביר.המסעדה בבעלות יהודי.
לפתע ניגש אלינו גבר נחמד בשם חיים והתחיל לשוחח איתנו.חיים נולד בוינה ושוטר במקצועו.
הוא היה קצת בהלם שאנחנו בוינה כבר יומיים וכל מה שעשינו זה בעיקר קניות בפרימאק.הוא המליץ לנו מה לעשות בעיר ואיפה מומלץ לאכול.על נאשמרקט ויתרתי כי גם חיים בנוסף לחברי הפורום טען שזה מיותר ושזה כמו שוק הכרמל.
אז תודה לך חיים על ההמלצות,הבנות היו קשובות לך יותר מאשר לי.
06/10/15 יום שלישי-לקחנו חשמלית קו 58 מחוץ למלון לארמון שנברון הגענו תוך עשר דקות.
רגע..רגע….בתיה צריכה להוריד את המשקפיים.
עכשיו אפשר לצלם
ארמון מדהים עם גינות ומזרקות מסביב.לארמון עצמו לא נכנסנו מפאת קוצר זמן,אך הסתובבנו להנאתנו בגנים המדהימים...עשינו בוק.
בין ההמלצות שקראתי על וינה,יש המלצות על הכנת שטרודל באופן עצמי במתחם הארמון.
איפה זה?????????????
כשנכנסים בכניסה לארמון מצד ימין יש חנות מזכרות ולאחר מכן בית קפה.ממשיכים עם השביל ומגיעים ל…...הכניסה בדיוק פה.
הגענו לשם בשעה 12:30 הסיור וההכנה של השטרודל זה בכל שעה עגולה.
לא היה לנו זמן לחכות מכיוון שהרכבת חזרה לבודפשט יוצאת ב 15:30 ולא רצינו לעזוב את וינה מבלי לטעום את השניצל הווינאי ותפוחי האדמה במסעדת פוגל מילר.
ישר שמנו פעמנו למסעדה במרכז.
לרשת 3 סניפים לא רחוקים אחד מהשני.
הראשון היה מפוצץ באנשים כך שהופננו לסניף השני במרחק 50 מטר.
היה טעים בטירוף וצריך הרבה סבלנות עד שזה מגיע.
עלות השניצל 12 אירו ואין צורך להזמין תפוחי אדמה בנפרד מכיוון שזה מגיע כתוספת לשניצל.
15:30עלינו לרכבת,שוב קלפים ותוך כדי הנסיעה ברכבת גיבשנו שיר לקליפ יום הולדת לאמיר גדע.
לקראת השעה 19:00 הגענו שוב לדירה בבודפשט,בדרכנו למתחם גילינו מסעדה שלא שמנו אליה לב קודם,אולי בגלל השווקים שהיו שם בימים הקודמים שהסתירו.
מסעדה הנקראת ״חומוס בר״ יש בה כל מה שישראליים אוהבים ומתגעגעים אליו במחירים זולים.
חומוס כמובן,פלאפל,שקשוקה,שווארמה ועוד…
מחירים של 650 פרוינט בפיתה(9 ש״ח)
בצלחת עם 2 תוספות 1230 פרוינט כ 20 ש״ח.
זהו הטיול מתקרב לסיומו וצריך לארוז את הקניות.
לא להיבהל ככה זה נראה בתמונה ובמציאות הרבה יותר גרוע
07/10/2015 יום רביעי-כאחת שאוהבת זריחות,התעוררתי מוקדם בכדי לראות את זריחה של יום חדש ואחרון בבודפשט ממרפסת הדירה אל מול בזיליקת סנט סטפן.
הבנות התעוררו,ארזנו את הדברים האחרונים ודקה לפני שאנו צריכות לפנות את הדירה,צילמנו קליפ הפתעה לכבוד יום ההולדת של אמיר גדע הבן של…..אח של….הבעל של…..
התיכנון המקורי ליום זה היה לחצות את כל מדרחוב וואצי עד לשוק המקורה לאחר מכן למרחצאות גאלרט (בסצ'ני הייתי)וארוחת ערב במסעדת for sell הכל באותו האיזור,הכל ברגל.
פשוט תיכנון מושלם ליום זה עד לטיסה.
לצערי לאף אחת מהבנות לא היה חשק לעלות על בגדי ים(האמת שגם לי לא היה חשק וחבל)אז יצאנו סתם לטייל ולהשלמות שופינג של דברים שראינו והשארנו אותם לסוף הטיול.
קצת לשוק המקורה
עוד השלמות בתמרוקיית rossman הזולה וברשת dm שנפתחה השנה בבודפשט.
מסעדת “חומוס בר” שוב לפני שבאים לאסוף אותנו לטיסה.
קצת על החזר מס בשדה התעופה….
יש מקומות שנדרשנו למלא טופס גדול עליו הותבעה חותמת,בוינה על החשבונית נרשמו פרטי הדרכון ועליו הותבעה החותמת,היה לנו די מוזר שכך זה עובד בוינה והיינו מאוד סקפטיות לגבי ההחזר,וחשבנו שזה יהווה בעיה לקבל את ההחזר בבודפשט.אך לא, הכל הוחזר.
כשנכנסים לאולם הטיסות היוצאות,יש דלפק tax free בצד ימין שבדרך כלל לא מאוייש בשעות מאוחרות.יש בדלפק טלפון לקריאת הפקיד שאף פעם לא אוהב שמטרידים אותו ממנוחתו,אבל מגיע בסוף מחוסר ברירה.
צריך להציג בפניו את הקניות והקבלות ואז הוא/היא מאשרים את ההחזר עם חותמת.
את ההחזר מקבלים במזומן בדלפק ה enterchange לאחר הציק אין ולפני העליה לטיסה .
הדלפק מאוייש 24 שעות.
את עודף המשקל צלחנו בגדול,אפילו את תיקי היד ששקלו מעל 8 ק”ג נתבקשנו לשלוח לבטן המטוס.
08/10/2015 שעה 04:00 נחתנו בשלום עייפות,מרוצות ועם חור גדול בכיס.
08/10/2015 שעה 07:00…...
בעלי: מה עם סלון