עמק המקדשים אגריג'נטו + מקומות בסביבה
עמק המקדשים הוא אחד האתרים הייחודיים של סיציליה. נכון שיש לפחות gus שני מקדשים דוריים - כמו שבפרתנון שבאתונה-הבולטים ביופיים, זה שבסלינונטה לא הושלם מעולם, אבל כאן עומד אחד "שלם" ועוד שניים חלקיים וכמה מפורקים.
איך לנסוע?
הדרך לאורך החוף קצרה פיסית אך ארוכה מאד בזמן. זו דרך טובה אך מקומית ומפותלת. הדרך הצפונית רובה אוטוסטרדה וגם תאפשר לכם את הקישור המהיר לאנה ולוילה הרומית.
הזמן שלכם קצר וכדאי לנצל אותו היטב. 60 ק"מ יותר כמעט שעה פחות בדרך. גם הטיולים המאורגנים באים בד"כ מכיוון צפון.
הכביש מאגריג'נטו לכיון צ'אפלו, הוא אוטוסטרדה, ומה שלא, אוטוסטרדה בשלבי סלילה מתקדמים והנסיעה טובה ומהיר למדי.
![אופציות הכבישים לאגריגנטו]()
סימנתי על המפה את האתרים העיקריים. כדאי לרדת גם למוזאון, אפילו רק כדי לראות את פסלו של זאוס שפאר את המקדש שלו. מספר פסלים כאלו נמצאים גם בשטח אבל אי אפשר לקבל מושג אמיתי על גובהם המרשים.
משך הזמן לביקור:
מציע לכם להקציב 4 - 5 שעות .
יש חניה מסודרת ( אולי עולה כסף) וממנה יוצא שאטל כל 10 דקות למעלה למקדשים. אנחנו חנינו בצד הדרך ממש לפני מעגל התנועה ועלינו ברגל. ישנו שביל בצד ימין של הכביש שמתחיל ממש ליד מעגל התנועה וחסך חלק גדול מההליכה לצד הכביש.
תובנות:
מעניין מאד לראות את הסגנון הדורי שולט גם בסיציליה אחרי שיובא מיוון. בכלל נראה לי שאזור זה היה בהגמוניה תרבותית של אתונה ( בעיקר סגסטה ) ואולי רצו להתחנף אליה. יתכן שגם היו "קליינטים" במובן הפוליטי שהיה קיים אז בין ערים. למשל העיר מרסיי היתה קלייטית של רומא ולכן רומא עזרה להם נגד ערים אחרות, עוד לפני הכיבוש המוחלט של .
מעניין גם לראות איך אזור המקדשים הפך למקודש - כמו בית שערים אצלנו, אבל מסיבות אחרות - ורבים בחרו להקבר צמוד אליהם.
בתוך best of sicily:
שני מקומות נוספים בסביבה
ליד העיירה אגריג'נטו. ממערב לעיר ובמרחק 15 ק"מ על החוףממנה ניצב סלע אדיר שצבעו לבן דמוי גרם מדרגות המוליך לים. זה הוא מקום אידיאלי לטבול בים . יש במקום שרות הסעדה. שווה ביקור כי התופעה הגאולוגית יחודית. לא הייתי שם, אבל כדאי לדעת. להלן תמונה וקטע ממפת גוגול. כיתוב מדוייק:Scala dei Turchi
![הסלי התורכי של אגריגנטו]()
![מיקום הסלע התורכי]()
מקום נוסף, גם בו לא הייתי מציג תופעה גאולוגית (וולקנית?) ייחודית: גז שהרתיח את האדמה.
תופעת טבע יחודית ,נוספת היא סדרה של בליטות קרקע בנות כמטר גובה הפזורות בלב השטח כתוצאה מפעילות וולקנית שמהותה גז מתאן, שמאלץ שכבות קרקע פנימיות לעלות ול"התפוצץ" על פני השטח. מענין וראוי לביקור. הכניסה חופשית ואין תחבורה ציבורית למקום. שם האתר Vulcanelli di Macalube., נסיעה ב ss189, כ 15 ק"מ צפונה.
בילוי נעים ומהנה