סלוניקי – (הרבה) יותר משחשבתם, בעיקר בלילות
חזרנו מחופשה חלומית – כשבוע , שעיקרה היה לילי מוזיקה, אוכל ושופינג.
המרכז הפעיל של סלוניקי – כולו בטווח הליכה רגלית ואינו מצריך התנהלות בתחבורה ציבורית, או רכב.
מצ"ב מפה עם נקודות עניין שהכנסה לכל נקודה, מספקת קצת אינפורמציה ובעיקר יכולת ניווט (גוגל) , כמו"כ אצרף קישורים לחלק מההלצות שלי כאן. כאמור לחיצה על נק' מסומנת במפה פותחת תיבת טקסט – תוספת אינפו')
1. מגורים – לקחנו דירה מרווחת מעבר לכביש של אגיה סופיה, הכי מרכזי שיש. ממליץ.
2. במשך היום שווה לטייל ברחובות הראשיים (ובאלה הקושרים בינהם), בדגש על השווקים ואולי אפילו בחוף הים. אני עליתי בתח"צ (אוטובוס 23) לאקרופוליס למעלה וירדתי ברגל – גם כן – סיור שווה. מקום מעניין נוסף, השכונה הוונציאנית – למעלה.
3. בלילות, ביליתי עד כלות ב – 2 מועדונים נפלאים שחזרתי אליהם יותר מפעם אחת. שניהם "מקומיים", האחד בסביבה צעירה ותוססת והשני לאנשים קצת יותר מיושבים. (לא לוותר)
4. מוזיאונים – בנוסף לתחום ה"יהודי" , נכנסנו למוזיאון לאמנות עכשיווית (העירוני) ולמוזיאון ה"אילוזיות". שניהם נחמדים, כ"א בתחומות. (השני מספק חוויה – קצרה אמנם – גם לילדים).
5. קניות – זול מאוד יחסית לארץ , האופנה מפותחת מאוד צבעונית ומודרנית, והמחירים – פחות ממחצית מהמחיר בארץ (פחות או יותר)
6. אוכל במסעדה (בד"כ כולל הופעה ), יין וקינוח (תמיד ע"ח הבית) , יסתכם בפחות מ-40 יורו לזוג. אצרף גם המלצה שביקרתי, כעיקרון ככל שתתרחקו מהמרכז (בס"ג של מאות מטרים בלבד) המחירים צונחים והטעם משתפר.
קישורים
1. דירה במרכז – כ- 40 מ"ר, מעבר לכביש של אגיה סופיה, מארחת מקסימה (אולגה) שגם (תמורת תשלות קטן) אספה אותנו משדה התעופה. +30 697 472 2552 התקשורת מולה מהירה ויעילה בווטסאפ.
2. מסעדה, מועדון – מתחיל ב-20:30, בד"כ לא צריך להזמין מקום , שמחה גדולה ועונג עד (הרבה) אחרי חצות , https://maps.app.goo.gl/ESXfpHBUH3fwLNXc9
3. מסעדה, קצת פחול איכותית , באיזור צעיר תוסס מאוד, מתחיל 22:00, כל יום להקה אחרת, כייף אמיתי. https://maps.app.goo.gl/UY8oQvdXuzstwXzz7
4. מסעדה מצויינת שמחיריה צנועים , https://maps.app.goo.gl/iGL74fH3qpqd2uV39 שווה את ההליכה מהמרכז, כ-10 דק' לא יותר.
5. מוזיאון האילוזיות, https://maps.app.goo.gl/YMEHasr7zGaL8F8n8
6. מוזיאון לאמנות עכשיווית. https://maps.app.goo.gl/fZ6BXmbus423uSq27
7. הבגט\קרואסון הכי כייפי בסלוניקי https://maps.app.goo.gl/tZQxnhA8d48wXXgcA
ומולו ארוחת בוקר נהדרת : https://maps.app.goo.gl/9qLYXFwdc5JPDQD59
תיהנו, אני עוד אחזור לשם.