מסלול עד שבוע בשוויץ ”שבוע בשויץ“
שלום! תודה על העזרה של כולם. אנחנו נסענו לשבוע לשויץ עם בננו בן השש.
לינה: היינו בשבוע האחרון של אוגוסט, לא הזמנו מקומות מראש ובכל מקום חפשנו בערב לינה. ללא בעיות. עלות כ- 110 פרנק. ג'וניור פס: עולה 20 פרנק וטוב לכל הרכבלים, פרט ליונגפראו. כדאי לקנות את הפס מראש, ב-Banhof בערים ובעיירות השונות. עוד חשוב: לשים לב לשעות הפתיחה של הסופרים והחנויות.
יום 1 - נחיתה בפרידריכשפן. על אגם קונסטנץ שבגרמניה. משם לאגם Walensee ולאגם Klontal (סטייה מערבה מהכביש). בדרך נתקלנו במסלול בנחל עם מפלונים וגשרונים מעליו, מהמם! בהמשך - Klausenpass ולינה ב-Altdorf. עבור הילד דאגנו לסוכריות סוס כדי שלא יפקקו לו האזניים בפיתולים ובעליות.
יום 2 - צפונה, מאלטדורף דרך אגם Urnersee ל-Brunnen, ואחר כך Vitznau. שם אפשר לעלות להר ריגי. אנחנו המשכנו מסביב לאגמים עד ללוצרן. עלינו לפילאטוס. זה עדיף מאשר לעלות על הריגי, הוא גבוה יותר ויפה יותר. רואים מלמעלה את האגמים, לוצרן, וכל ההרים שמדרום. כמו כן, ברכבל האמצעי יש מגלשות הרים מאוד מאוד כיפיות. משם למפעל הזכוכית ב-Hergiswil. המוזיאון מחולק. יש תערוכה מובנית עם פסקול ותצוגה. לדעתי לא שווה להכנס. משעמם. ויש בסוף חלק של מוזיאון פעיל, בו הילדים יכולים להתנסות במיצגים. בדומה למוזיאון מדע. כיף לילדים ולמבוגרים. משם Brunigpass ו-Lungernsee נוף קלאסי ואידילי. משם עשינו את שלוש הפסים Sustenpass, Furka, Grimsel, נסיעה מהממת ביופיה עם תצפית על קרחונים. מלהיב גם ילדים. בלילה לנו ב-Meiringen
יום 3 - עליה על הטיטליס מאנגלברג. לא צריך ג'וניור פס כי יש כרטיס משפחתי. קר. למעלה לוקחים רכבל פתוח נוסף שיורד למזחלות על מצע של שלג. כיף! נסיעה לאינטרלקן וסיור. מעל העיר מתנשא היונגפראו היפהפה! נסיעה לגרינדלוולד. עיירה סופר ציורית, מאוד תיירותית. אחר כך ל-Lauterbrunnen ומשם למפלים Trummelbach, מקסים ומלהיב לילדים.
יום 4 - עליה עם כרטיס הבוקר טוב לשילטהורן. זה נותן הנחה של 20 פרנק לאדם, והילד עם הג'וניור פס. הרכבל הראשון עולה לעיירה המקסימה Murren. ועוד רכבל עד למעלה. קפוא, ולא היתה עדיין ראות טובה, אבל ראינו אנשים שקופצים משם עם מצנחי רחיפה. מרתק. ירדנו חזרה ל-Murren ומשם לקחנו רכבת שעולה ל-Allmendhubel, הלכנו שעתיים במסלול ל-Grutschalp. המסלול צופה על הרכס של היונגפראו. משגע!! מ- Grutschalp חזרנו ברכבת ל-Murren. משם מפלי Giessbach שעל אגם Brienz, ניתן לטבול רגליים במים. משם ל-Kanderstag, אגם Blausee קטן ויפה. בעיקר לילדים כי יש גן שעשועים. אחרת לוותר. משם נסענו על מעבורת למכוניות בתוך מנהרה עד Goppenstein. חוויה לנו ולילד. משם המשכנו לשאמוני בצרפת.
יום 6 Broc בה מפעל שוקולד של Nestle Cailler. לדעתי משעמם ובזבוז זמן. המשך ל-Aareschlucht. מרשים. משם דרך ציריך לאיזור Appenzel. למרות מה שאמרו עליה, לדעתי כל האיזור שם לא מעניין בכלל, אחרי כל ההרים והפסגות, האיזור שם הוא איזור של גבעות נמוכות מוריקות, נחמד וזהו.
יום 7 - עליה ברכבל Santis. תצפית רוחבית על כל האלפים השוויצרים ממערב למזרח. בקטן, אך מאוד מרשים. שווה. נסיעה לאי הפרחים מיינאו. לילדים יש גן שעשועים מצוין. החלק של הפרחים יפה ומושקע מאוד, אבל תופס חלק קטן בתוך הגן. יש גם חממת פרפרים מקסימה. חזרה לפרידריכשפן. מאחלת לכם מזג אויר נפלא ותהנו! מיכל
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל