ולנו יש סופגניה: 8 מטוגנים מושחתים מסביב לעולם

כמה שאנחנו אוהבים סופגניה חמה וטעימה, אבל לא רק אנחנו מסתבר... הצטרפו אלינו למסע טעים במיוחד מסביב לעולם, עם 8 המלצות חמות על סופגניות ומעדנים מטוגנים שווים ומושחתים, שאתם פשוט חייבים לנשנש בטיול הבא שלכם
לירון בונאנו שטרן - מערכת אתר למטייל
|
תמונה ראשית עבור: ולנו יש סופגניה: 8 מטוגנים מושחתים מסביב לעולם
© Depositphotos_kelpfish

1. ניו יורק: קרונאט (Cronut)

יותר מהיותו מאפה משובח ומושחת ביותר, הקרונאט הוא תופעה לכל דבר. הוא הומצא בשנת 2012 על ידי השף פטיסרי הצרפתי דומיניק אנסל, שיצר אותו בהתחלה אקסלוסיבית למאפייה שלו בניו יורק.

הקרונאט, הוא למעשה שילוב של דונאט וקרואסון (על כן שמו). זוהי סופגניה המותפחת מבצק קרואסון משובח, מטוגנת בשמן עמוק ועם שלל מילויים בתוך ומעל למאפה. הקרונאט הפך בן לילה לסנסצייה מבוקשת ביותר בעיר. תושבי ניו יורק שאוהבים לעמוד בתור, החל להעמד מדי בוקר מחוץ למאפייה, מקווים להיות בין ברי המזל שיזכו להיכנס למאפייה ולרכוש לעצמם אחד או שניים כאלה (אבל לא יותר!).

מאז חלפו כמה שנים, ההיסטריה לאט לאט שככה, אבל הקרונאט נשאר אחד התענוגות השווים ביותר בעיר. מדי חודש הוא יוצא במהדורה חדשה ומפתיעה, ממילוי פיסטוק ועד קרונאט הל, ותוכלו לעקוב אחר הקרונאטים החדשים באתר האינטרנט או באינסטגרם של המקום. בנוסף, הפטיסרי של דומיניק אנסל בסוהו, הוא מקום מקסים לשבת בו לקפה, בצל גינה קטנה ומקורה, עם קפה משובח. כי את הקרונאט חייבים לאכול מיד, אחרת הוא מאבד מקסמו ומטעמו.

  • אז איפה מנשנשים: Dominique Ansel Bakery בסניף הראשי בסוהו
  • כתובת: 189 Spring St, New York
  • שעות פעילות: 8:00-19:00
  • אתר אינטרנט: www.dominiqueansel.com
  • כמה עולה: 6 דולר ליחידה (שתשביע בכיף שני סועדים רעבים)
  • מה עוד יש בסביבה: אזור הסוהו הוא אחד היפים והכייפים ביותר להסתובבות בניו יורק. אחרי שהזרמתם לגוף סוכר ובצק מטוגן משובח, צאו להוריד את הקלוריות בסיבוב שופינג ברחוב Broadway הסמוך וברחובות הקטנים שלידו (מרסר, פרינס, ספרינג ועוד). שם תמצאו את החנויות הכי שוות בעיר.

2. רומא: פנזרוטי (Panzerotti) מתוק

לא שחסר אוכל משובח ברומא, אבל את אחד המעדנים הטעימים של המטבח האיטלקי, סופגניות הפנזרוטי, מכירים קצת פחות מהאחים המפורסמים יותר: הפיצה, הפסטה, הריזוטו והטירמיסו.

הפנזרוטי הם סופגניות קטנות ושובבות, מעין כיסוני בצק מטוגנים, ממולאים בשלל מילויים טעימים כמו נוטלה, גבינות ריקוטה ופירות ועוד מילויים שווים. הטיגון הופך אותן לפריכות וזהובות ומעל זורים אבקת סוכר לבנה. עכשיו נראה אתכם מצליחים שלא לאכול יותר מאחת...

את הפנזרוטי תמצאו במטבח הרומאי גם בשלל מילויים מלוחים, אבל אנחנו ממליצים לכם להתרכז במתוק במקרה הזה, במיוחד בסופגניות הקטנות של Nonna Lia. מה שהיה בעבר מאפייה משפחתית קטנה, של אמא לתשעה ילדים, הפך בשנים האחרונות למעצמה טעימה של ממש, עם סניפים ברחבי איטליה וגם במדינות השכנות. אבל הסניף הטעים ממוקם קצת מחוץ למרכז העיר, בלב שכונת מגורים יפה, ושווה מאוד לקחת את המטרו ממרכז העיר ולהגיע למקום הקטן והטעים הזה.

הזמינו לכם כמה Nutella Panzerotti בשקית ולא תתחרטו. יש גם מילויים שווים נוספים כמו קרם פטיסייר וקרם שוקולד לבן ופיסטוק וכמובן גם פיצות, פוקאצ'ות ומאפים נוספים טעימים במיוחד.

  • אז איפה מנשנשים: Nonna Lia Panzerotti Piazza istria
  • כתובת: Via S. Marino, 44, 00198 Roma
  • שעות פעילות: 11:30-23:00
  • אתר אינטרנט: www.nonnalia.it
  • כמה עולה: 2 אירו ליחידה קטנה, 3 אירו לגדולה, אבל אנחנו בטוחים שלא תסתפקו באחת.
  • מה עוד יש בסביבה: במרחק הליכה קצר מהמאפייה, תמצאו את Parco Virgiliano, אחת הריאות הירוקות היפות של העיר, עם שילוב מרתק בין שרידים ארכיאולוגיים ובין אגם קטן וצמחייה המטופחת. במרחק הליכה קצר נמצאת גם הקטקומבה של פרסיליה (Catacombe di Priscilla), אחוזת קבר עתיקה שהפכה למוזיאון מרתק לאמנות, מראשית תחילת תקופת הנצרות.

3. ברצלונה: סופגניות שוקולד

כן אנחנו יודעים, בברצלונה בפרט ובספרד בכלל כולם אוכלים צ'ורוס טריים וטובלים אותם בשוקו חם, אבל את זה הרי כולכם כבר מכירים! אז תנו לנו לחדש לכם עם סופגניות השוקולד החדשות, שכבשו את העיר בסערה.

Chok ברצלונה החלו את מסעם בארץ השוקולד עם סניף אחד ויחיד, וכיום כבר חולשים על חמישה סניפים מעוררי תאבון ברחבי העיר. המייסדים של מטבח השוקולד, מעידים על עצמם כמטורפים על שוקולד ועל אפייה, עד שהחליטו לשלב בין שתי האהבות (למזלנו) וליצור קסם אמיתי ומאפים מקוריים במטבח. בחנות תמצאו אין-ספור מטעמים כמו טראפלס שוקולד, צ'יפס עשוי שוקולד, חטיפי שוקולד, קרואסונים טריים ממולאים בשוקולד כמובן ועוד ועוד, אבל גולת הכותרת היא הסיבה לשמה התכנסו הן סופגניות השוקולד (Gourmet Doughnut).

את הסופגנייה המפורסמת, מכינים מדי בוקר ממתכון ייחודי שפיתחו במקום, והם גם מבטיחים שעשו את מירב המאמצים להפחית בכמות הסוכר והשמן, אבל לא להפחית בטעם כמובן. כאן תמצאו יותר מ-30 סוגים שונים של סופגניות עם ציפויי שוקולד שונים והפתעות מעל (סוכריות, פיסטוקים, עוגיות אוריאו ועוד) , במילוי קרם עם תותים טריים, במילוי נוטלה, במילוי ריבת חלב ועוד אין-ספור שילובים מעוררי תאבון.

  • אז איפה מנשנשים: Chok
  • כתובת: לרשת יש כאמור 5 סניפים בעיר, אולם המרכזי מכולם נמצא בסימטה קטנטנה ליד שדרות הרמבלה, Carrer del Carme, 3
  • שעות פעילות: 9:00-21:00
  • אתר אינטרנט: www.chokbarcelona.com/en
  • כמה עולה: 1.90-3.95 אירו ליחידה
  • מה עוד יש בסביבה: שדרות הרמבלה התוססות כמובן, פלאסה ריאל היפה (הכיכר הראשית של הרובע הגותי) שוקקת החיים, וכמובן שוק האוכל הטעים לה בוקריה, בתנאי כמובן שנשאר לכם תאבון לעוד...

4. ניו אורלינס: סופגניות ה"בנייה" (Beignets)

אנחנו חוצים את האוקיינוס האטלנטי, אל עבר אחת הערים המרגשות ביותר בארה"ב, הלא היא ניו אורלינס, שבמאה ה-19 נוסדה תחת שלטון צרפתי. ההשפעות הצרפתיות בעיר ניכרות עד היום בכל תחומי החיים: חיי הלילה, עיצוב הבניינים, הרובע הצרפתי המהודר, השפה וכמובן – המטבח. אז מה הפלא שכאן תמצאו את אחד המתכונים הצרפתיים הטעימים לסופגניות קטנות, בעיבוד מקומי.

סופגניות "הבנייה" (Beignet) הן מרובעות בצורתן, קטנות ונחטפות בעודן חמות וטריות. בניגוד לסופגניות שאנחנו מכירים, הבנייה הן קטנות ואווריריות, אך בדומה לסופגניות שלנו, גם הן מצופות בהר של אבקת סוכר. לאחר הטיגון, הן תופחות לכיס קטן ומתוק של אושר, שאי אפשר להפסיק לנשנש.

אחד המקומות המפורסמים ביותר בניו אורלינס לסופגניות הבנייה הוא בית הקפה Café Du Monde שנפתח ב-1862 ונודע בקפה האיכותי וכמובן בסופגניות הבנייה הטריות בצורת כריות חמות, המוגשות לידו. נכון, זה מקום קצת תיירותי באופיו, אבל האוכל האיכותי מפצה על כך וחוץ מזה בניו אורלינס הכל מותר! אפילו להזמין שתי מנות…

  • אז איפה מנשנשים: Café Du Monde
  • כתובת: 800 Decatur St, New Orleans
  • שעות פעילות: פתוח 24 שעות
  • אתר אינטרנט: www.cafedumonde.com
  • כמה עולה: 4 דולר למנה עם 5 סופגניות קטנות, אפשר גם לקנות תערובת מוכנה להכנה בבית
  • מה עוד יש בסביבה: ממש מחוץ לדלת הקפה מחכה לכם הרובע הצרפתי המפורסם של העיר. קנו לכם קפה ובנייה בשקית טייק אווי והתענגו עליהן בכיכר ג'קסון הסמוכה, שם ישעשעו אתכם מיטב אומני הבמה של העיר. בין שיטוט בין רחוב ציורי אחד למשנהו, קפצו גם למוזיאון הג'אז של העיר New Orleans Jazz Museum. כתובת: 400 Esplanade Ave, New Orleans

5. ברלין: ברלינר'ס (Berliners)

בברלין מחכה לכם הפתעה מוכרת, כי סופגניית הברלינר, שתושבי העיר כל כך מכורים אליה, היא בהחלט בת דודה ראשונה או שלא לומר אחותה של הסופגניה המקומית שלנו.

מדובר במאפה חם וטרי היוצא מן השמן העמוק, הצורה אותה צורה, בפנים יש מילוי ריבה ומעל שלל ציפויים טעימים. נשמע מוכר, לא?

סופגניות הברלינר'ס נמכרות כמעט בכל מאפיה מקומית קטנה או גדולה ואפילו בדוכני הרחוב, ומצטיינת במילויים טעימים כמו ריבת חלבה, גנאש שוקולד חם ועוד מילויים מפתיעים. אבל אנחנו רוצים לשלוח אתכם למקום מיוחד, ל-Brammibal's Donuts. מדי חודש מציעים במקום טעמים חדשים ומפתיעים לסופגניות האהובות (ולא רק בחנוכה) והן תמיד טריות וחדשניות. בחודש נובמבר 2018 יצאה קולקציה חדשה עם טעמים כמו שוקולד תפוז בציפוי שוקולד לבן, מילוי דובדבני אמרטו, שוקולד וחמאת בוטנים סמיכה ואפילו סופגניית היביסקוס מפתיעה בטעמה, לצד סופגניות טבעוניות.

  • אז איפה מנשנשים: Brammibal's Donuts
  • כתובת: Maybachufer 8, 12047 Berlin
  • שעות פעילות: כל השבוע 10:00-18:00
  • אתר אינטרנט: www.brammibalsdonuts.com
  • כמה עולה: 3 אירו לסופגניה או 9 אירו לאריזה של 4 סופגניות.
  • מה עוד יש בסביבה: המאפייה הריחנית שוכנת על גדות תעלת לנדוור, החוצה את רובע קרויצברג הפופולארי. בימי שמש יפים כדאי לקחת מארז סופגניות חמות וקפה טרי ולשבת לפיקניק על גדות התעלה, כשמולכם שטים בפסטורליות ברבורים צחורים. במרחק הליכה קצר תמצאו בימי שלישי ושישי את השוק הטורקי הטעים. בסמוך נמצא גם רחוב Kottbusser Damm המרכזי, עם עשרות מסעדות מקומיות, חנויות יד שנייה, בתי קפה וברים.

6. אתונה: לוקומאדס (Loukoumades)

הכירו את כדורי האושר הקטנים והמטוגנים הלוקומאדס, המגיעים אלינו מכיוון יוון השכנה, שהתיירים הרבים באזור מכנים אותם בחיבה בשם Honey Balls. כמשתמע משמם, מדובר בכדורי בצק עגולים וריחניים, המטוגנים בשמן עמוק, ויוצאים משם שחומים ומפתים, אז מוזגים מעל סירופ מתקתק של סוכר ודבש, ומוסיפים גם קינמון ואגוזים קצוצים. ככה פשוט ככה טעים.

כל בעל טברנה או מאפייה מקומית ביוון יספר לכם שהוא או אמא שלו או אשתו מכינים את הלוקומאדס הכי טעימים, אבל במיוחד בשבילכם מצאנו מקום מיוחד ואותנטי בעיר הבירה אתונה, שם תוכלו לטעום את המעדן המטוגן הזה.

למען האמת, לא תתקשו למצוא את המנה כמעט בכל טברנה יוונית שמכבדת את עצמה, ברחבי המדינה או האיים, אבל אם אתם כבר באתונה, תעשו לעצמכם טובה ותחפשו את הכדורים הקטנים של Lukumades, מאפייה קטנה ומתוקה המתמחה אך רק במעדן הזה, עם סוגי רטבים ותוספות שונות מעל. כאן לא מסתפקים רק במתכון המסורתי, אלא יציעו לכם לוקומאדס חמים וטריים המוכנים על המקום, ממולאים בשוקולד, ברוטב פרלינים, או בקרם בננה מתקתק, ומעל יוסיפו לכם אגוזים קצוצים, שברי פיסטוק, ואפילו גלידה!

  • אז איפה מנשנשים: Lukumades
  • כתובת: Aiolou 21, Athina 105 51, יוון
  • שעות פעילות: כל השבוע, 24 שעות
  • אתר אינטרנט: lukumades.com
  • כמה עולה: 2.70-5 אירו למגש עם מגוון תוספות
  • מה עוד יש בסביבה: המאפייה המקסימה שוכנת במפגש בין הרבעים פסירי (Psyru) שוקק החיים ומונסטירקי (Monastiraki) ההיסטורי, ממש במרכז העיר. בסמוך תמצאו כמה מהשרידים הארכיאולוגיים המרתקים של העיר כמו האגורה, בניין הפרלמנט הישן ואפילו המוזיאון ליהדות יוון, לצד סמטאות וחנויות בגדים מקומיות.

7. טוקיו: סופגניות מוצ'י (Mochi Doughnuts)

המסע שלנו לוקח אותנו גם למזרח הרחוק, אל עולם הקינוחים היפני, שאמנם מוכר לנו פחות, אבל מתחיל לחלחל אט אט גם למטבחים המערביים יותר. מכאן מגיעה אלינו סופגניה מיוחדת במינה – סופגניית המוצ'י. אז מה זה מוצ'י אתם שואלים? כנראה שטרם נתקלתם בקינוחים האסייתיים העשויים בצק אורז דביק במרקם רך ודביק במיוחד. בביס הראשון אולי המרקם ירגיש לכם מוזר מעט אבל תנו לזה שני ביסים נוספים, ותתאהבו.

מבצק המוצ'י מכינים קינוחים רבים ואחד המפורסמים ביותר הן סופגניות האורז המטוגנות המוכנות בדומה לדונאטס האמריקאיות – עיגול קטן עם חור באמצע. מי שינגוס בהן יגלה עד מהרה שהן הרבה יותר קלילות מהסופגניות שכולנו מכירים ולעתים קרובות יוגשו עם מבחר מילויים מעניינים כמו אבקת תה ירוק (מאצ'ה), מחית שעועית אדומה ועוד הפתעות.

בלב רובע שינג'וקו בטוקיו, אחד מרובעי העסקים והמסחר הפעילים ביותר בעיר, מתחבאת לה מאפייה קסומה ביותר – Mister Donut, המציעה את סופגניות המוצ'י בשלל צורות וצבעים, כשהסופגניה המפורסמת ביותר שלהם היא הסופגניה בצורת פרח, המוגשת עם זיגוג תות ורוד מעל.

  • אז איפה מנשנשים: Mister Donut Shinjuku Yasukuni Dori U
  • כתובת: 1 Chome-2-1 Kabukicho, Shinjuku, Tokyo
  • שעות פעילות: כל השבוע 06:00-02:00
  • אתר אינטרנט: md.mapion.co.jp
  • כמה עולה: 100 יין לכל סופגניה
  • מה יש עוד בסביבה: המאפייה הקטנטנה שוכנת כאמור בלב-לבו הסואן של רובע שינג'וקו. במרחק הליכה קצר נמצא מקדש מסורתי מקסים – מקדש האנאזונו (Hanazono) שכדאי מאוד לבקר בו ובסמוך שוכן גם מתחם הגולדן גאי – מבוך של סמטאות צרות עם מאות! פאבים מקומיים (איזיקיה) מסעדות קטנות ואווירה תוססת במיוחד.

8. אמסטרדם: אוליבולן (oliebollen)

הוי אמסטרדם, בין הצ'יפס הטעים שלך לפנקייק'ס ההולנדים שנמכרים בכל פינה, איך בדיוק את חושבת שיישאר לנו מקום גם לסופגנייה? מזל שאת הסופגניות הטעימות המקומיות, ה”אוליבולן”, אפשר למצוא בעיקר סביב חג המולד ושהן גם קטנות וחמודות במיוחד.

לטובת מי שעוד לא הכיר את הקסם הריחני הזה שנקרא “אוליבול”, נספר שמדובר בכדורי בצק קטנים ומטוגנים ממולאים בצימוקים ופירות יבשים, לפעמים בקליפות בפרי הדר ומעל בוזקים אבקת סוכר.
האוליבולן כאמור נפוצים במיוחד סביב תקופת חג המולד והחורף, והם נחשבים לאחד המאכלים שהכי כיף לנשנש במהלך שיטוט באחד משווקי חג המולד הצבעוניים (נסו להימלט מהריח המטריף שלהם, ולא בטוח שתצליחו).

אבל מי שרוצה לטעום אוליבולן משובחים במיוחד, יגיע למאפייה השווה Hartog's Volkoren, המתמחה בכל סוגי העוגיות והעוגות המקומיות. בתקופת החגים משתרר תור ארוך מחוץ לחנות הקטנה והריח משכר במיוחד.

  • אז איפה מנשנשים: Hartog's Wholegrain Bakery and Milling
  • כתובת: Wibautstraat 77, 1091 GK Amsterdam
  • שעות פעילות: שני-שבת 07:00-18:00, ראשון סגור
  • אתר אינטרנט: www.volkorenbrood.nl
  • כמה עולה: 0.80 סנט לכל יחידה
  • מה יש עוד בסביבה: המאפייה ממוקמת לא הרחק מגדות נהר האמסטל, בצד המזרחי של העיר. מרחק הליכה קצר יחסית מאחד הפארקים היפים של העיר – פארק אוסטר (Oosterpark), שמשמש בעיקר את המקומיים ובתוכו שוכן גם מוזיאון טרופי קטן. ניתן גם כמובן לעבור את הנהר לצד השני, להצטלם על אחד הגשרים היפהפיים ולהמשיך לזלול מעדנים מקומיים בשוק אלברט קאופ הסמוך.

עשינו לכם חשק לעוד? הנה כמה כתבות מעוררות תאבון במיוחד:

יעדי הכתבה

סגור
×