20 לאוגוסט יום שבת
אתמול נחתנו באנקורג׳ העיר הגדולה באלסקה, סיפרו לנו שיש כאן את אחוז הפשע הגבוה ביותר בארה״ב ביחס להיקף האוכלוסייה... אבל לא בגלל נתון זה בחרנו להמשיך מייד אל מחוץ לעיר.
שכרנו רכב בחברת השכרת הרכב GoNorth שמייחד אותה העובדה שהיא מבטחת נהיגה בכל הדרכים באלסקה, גם הפחות מסודרות. קיבלנו ג׳יפ 4x4 מדליק של חברת Jeep סוג הרכבים שככל הנראה לא יהיה לי ביומיום. צריך להתרגל לגובה ולגודל, ולעובדה שזה לא רכב חברה וכדאי להימנע משפשוף רכבים אחרים 😀.
בהמלצת העובדת בחברת ההשכרה הלכנו לארוחת ערב מוקדמת בעיר במסעדת פיצות ביתיות מומלצת, היה מאוד טעים אבל הרעב גרם לנו להזמין יותר מדי... לקחנו Take Away 😉 ובזכות מזג האוויר הקר פה, שרד עד למחרת והשביע את רעבוננו בנסיעה.
יצאנו לדרך, התקנתי מראש מפות אלסקה של תכנת IGO , נכון זאת איננה אפליקציה חינמית אבל מאוד אמינה, עובדת על GPS של האייפד ואין צורך באינטרנט ומציגה מאוד טוב את הדרכים והמחלפים. במקרה של אלסקה פחות קריטי כי אין כאן יותר מדי כבישים ובטח שלא מחלפים. חשוב לדעת, ימינה באמריקה אפשר לפנות גם באור אדום.
נסענו לכיוון העיר פלמר על Glenn Highway והגענו אל ה Garden Gate B&B , מקום פסטורלי, מרחבי דשא ופריחה בין הביתנים ובעלת בית מאירת פנים, וחיית המחמד שלה היא Moose נקבה חומה עצומה במימדיה שמסתובבת חופשית. קיבלנו חדר גדול עם מטבח מצויד שלא עשינו בו שימוש מלבד שתייה חמה. בעלת הבית סייעה בתכנון הנסיעות של יום המחרת מבחינת תזמון ההגעה ממקום אחד לשני.
חשוב לציין שהחוברת שהכינו לי אצל עופר גלמונד מאוד ברורה מבחינת ההנחיות ההגעה לכל מקום ועוד טיפים חשובים לאורך הדרך, במידה ויש שינויים הם בקשר מולי במיילים וגם בקו החירום עד כה ובטוחה שגם בהמשך שמחה שהשקעתי בהם להכנת הטיול המדהים הזה.
שבת בבוקר, 20 לאוגוסט, ארוחת בוקר קלילה ויצאנו לנסיעה ל Hatcher's Pass, אזור אלפיני מבודד ויפה שנמצא מעל העיר פלמר, עם שבילי הליכה ברמות אתגר שונות ושרידים של מכרה זהב משנות ה 40. היה לנו זמן למסלול אחד של שעה וחצי אל Gold Cord Lake מסלול טיפוס על הר לא מאתגר מדי שמעברו השני אגם קטן צלול ממי שלגים מדהים ביופיו. התחלנו את המסלול במזג אוויר אפרורי, בבוקר בכלל ירד גשם, ועם הזמן הפך ליום בהיר שהשמש הפציעה לה. מתוך השעה וחצי במסלול, חצי שעה העברנו ליד האגם כאשר בני הנוער מנסים לדלג מאבן אחת לשניה בתקווה לא לנחות לתוך המים הקפואים, לי נותר רק לזרום עם העניין ולקוות שכולם יוצאים יבשים ליעד הבא....
יוצאים לדרך אל רפטינג שתואם מראש, שמים את הכתובת הנכונה ב IGO ויוצאים לדרך. הבעיה באפליקציות האלה שמתנתקים מהמפות ומחוש ההתמצאות הבסיסית, בזכות העובדה שנאמר לי שמדובר על כשעה נסיעה הבנתי שיש לנו כנראה טעות בניווט ומייד תיקנו... היה יכול להיות מאוד מבאס להגיע למקום הלא נכון ולפספס רפטינג. יש לנו גם מצפן ברכב, ההסבר היה שנוסעים מזרחית לפלמר כך שזו היתה דרך נוספת להרגיע את הנהגת שאכן אנחנו בכיוון.
הרפטינג היה מאוד מוצלח, נותנים אוברול שלם ונעליים מתאימות, וגם אם נכנסים למים במהלך הרפטינג חוזרים יבשים... וטוב שכך כי המים קפואים, ואנחנו גם כך בימים קרירים כאן וגם כאשר השמש מפציעה היא לא באמת מחממת. המדריך מסביר לכל אורך הדרך על ההרים השונים, המעברים בנהר וגם מאתגר את השטים בישיבה על קצה הסירה עד הנפילה כמו המשחק שדוהרים על השור המקפץ, עומר עשה את האתגר וטבל במים הכל מתועד ב GoPro.
כאן נספר שכמעט כל מקומי כאן ששומע שאנחנו מישראל מביעה קריאות התלהבות ועניין במדינתו הקטנה. ברפטינג, אחת מהנשים כל כך התלהבה מהעובדה שאנחנו הגענו מארץ הקודש ומשתייכים לעם הנבחר, עומר בעדינות אמר לה שאנחנו לו אנשים דתיים אבל היא דבקה באמונתה, ובעלה כיבד אותנו בנקניקים שהכין מבשר מוס שהוא צד בעצמו. היה טעים.
סיימנו את היום בלודג׳ מקסים לצד הכביש Sheep Mt Lodge, כשישה מבני עץ כולם מול נוף מהמם שליווה אותנו לאורך כל היום. התמונות לא מצליחות להעביר את העוצמה של ההרים הגבוהים, הנהר עם המים הבהירים שזורם לו לאורך הכביש, קרחון נוסף לבן עצום מימדים. טבע עצום וגדול. גם את הפוסט הזה אני כותבת מול החלון בצימר משקיפה להרים.